Ukrainan konflikti/sota

Näin se homma etenee täysin odotetusti kun kukaan ei uskalla tehdä mitään. Talouspakotteet ovat täysi vitsi ja Putin tekee jatkossakin mitä huvittaa. Aikaisemmin olin sitä mieltä, että edes Putin ei hyökkäisi EU:n jäsenvaltion kimppuun, mutta enää en ole ihan niin varma. Eihän sillekään kukaan uskaltaisi tehdä mitään muuta kuin "tuomita jyrkästi" ja kun se bensa ja kaasukin olisi sitten niin kallista. Venäjä on tässä erittäin vahvoilla, koska koko Eurooppa on riippuvainen Venäjän energiasta eikä siellä näytä kirstun pohjakaan häämöttävän.
 
Venäjä näyttää Aaltolan mukaan pyrkivän Ukrainan halkaisemiseen ja koko rannikon haltuunottoon.

– Venäjä pehmittää Ukrainaa strategisten kohteiden haltuunotolla risteilyohjusten ja tykistön avulla.



– Tämä ei ole mikään täsmäsota. Tässä isketään niin lujaa kuin voidaan. Ei siellä karsita siviilejä ja sotilaallisia kohteita. Se on sellaista sanahelinää, jolla pyritään oikeuttamaan, tekemään jotenkin kirurgiseksi se toimenpide, joka on hyvin väkivaltainen.
 
Huomenta.

Vahvistettua:

Alkoi 0500: rajajoukot tulen alle, ohjusiskuja sotilaskohteisiin ja varikoihin. Epäsuoraa tulta tunnin ja joukkoja työnnettiin kosketukseen suunnissa Luhansk, Sumy, Harkova, Chernihiv, Zytomyr. Ei vahvistettua tietoa vastatoimista.

Iskuja: Kiovan sotilaslentokenttä, Mariupol, Odessa (ei kuitenkaan vielä aamukahdeksaan mennessä maihinnousua).

Donbasin Ukrainan puoleiset esikunnat jäivät iskujen alle heti.

Krimiltä työntyy joukkoja maateitse. Isompaa vastarintaa ei näkynyt.

Tämä on vasta alkupeliä. Ukraina voi vain sitoutua tappeluun eri puolilla. Mitään puolustuksen selkeää painopistettä se ei voi luoda. Se voi toki pyrkiä tekemään jutun mahdollisimman raskaaksi. Puolustukseen on luotava syvyyttä. Aseitahan sillä kyllä on.

Mobilisaatio on myöhässä, ja se pitäisi tehdä ohjusiskujen alla. Puolustustahto on täydellinen kysymysmerkki. Lisäksi oletan, että sotilaskohteista siirrytään myös siviilikohteiden pommittamiseen vielä.


(Houkutus oli liian suuri. Radio vaikenee taas)
 
Back
Top