Ukrainan konflikti/sota


Jos se pelas maskirovkaa ja onnistui huijaamaan arviot ylöspäin? Vaikka Ukrainan ilmoittamat tappioluvut tuplaisi + haavaiset päälle, niin iskukyvyn ei vielä pitäisi olla kovin paljon heikentynyt. Tämä revitty hatusta, ei mitään lähdettä.
Mitenköhän Venäläisten moraali kestää? Tuolla taistelee nyt joukot jotka ihan valtaosin ymmärtävät toistensa kieltä.

Siellä lentää kommentti jos toinenkin osapuolten välillä.
 
Näin se on oma takki käännettävä. Halla-aho on minulle aina ollut jotenkin hyvin vastenmielinen hemmo kaikkine kuikelokaulan nieleskelemisineen ja haittamaahanmuutto-termeineen. Täytyy pyytää ja antaa anteeksi. Juuri tullut Ylen erikoislahetys enkä ole aikoihin kuullut yhtä tasapainoista puhetta kuin tuossa Halla-aholta Ukrainan tilanteesta ja Venäjältä.

Samat sanat. Miehen arvostus on tämän perkelöytymisen myötä minun silmissä kasvanut huimasti. Viileän tarkkaa analyysia. Ja epäilemättä tietää mistä puhuu kun tuntee slaavilaista maailmaa ja ennen kaikkea sen mentaliteettia.
 
Haha - iltasanomien sanamuoto juuri oikea :love:
Voisi lyödä eurosta vetoa, että takavarikkolistoja on laadittu etukäteen. Fortumin konttorissa on tällä hetkellä hiki.
Toivottavasti tästä tulee Putinin oma Afganistan.
Mieluummin Talvisota, Ukrainan miehittäminen ottaisi aivoon.
 
Uskoakseni Suomen sotilas asiantuntijat saa hyvää dataa tästä hyökkäyksestä. Sitä analysoidaan ja omaa puolustusta sovitetaa idän uhkaan, Siihen on varauduttu aina. Tänne ei passarit ajele pääteitä pitkin rauhassa 50 kilometriä kuten Ukrainassa
No jaa’a. Liikekannalle kutsun määrää presidentti. Ihan niin kuin Ukrainassakin.
 
Tämän sodan seuraaminen on kyllä raskasta monesta syystä.

Ensinnäkin kaikissa sodissa osapuolet käyttävät aina propagandaa. Se on oletettua ja tuttua, ei siinä mitään. Mutta ryssän doktriini on jo pari vuosisataa ollut maskirovka joten melkeinpä mikä tahansa posketonkin väite saattaa olla jopa totta. Lisäksi ryssä on ryssä on ryssä, Venäjä ei ole maa vaan elämäntapa. Jos ette usko, laittakaa videohakuun "meanwhile in Russia".

Lisäksi tämä sota tapahtuu kehittyneen kuluttajaelektroniikan aikakaudella, eli materiaalia tulee valtavana tulvana mikä ylittää jokaisen vastaanottokyvyn. Edelleen, kun kehittynyttä ächnologiaa on kaikilla, myös kuvamanipulaatioita ja feikkivideoita tulee ripulin lailla. Alle vuorokaudessa ilmaantui mm. lentosimulaattoritallennetta jota väitettiin ukrainalaiseksi sankarilentäjäksi. Lisäksi vanhojen sotien kuvamateriaalia kierrätetään netissä ahkerasti.

Ota tästä nyt sitten selvää. Itse pyrin seuraamaan ilmailukanavia, missä yleensä liikkuu sen verran paneutunutta sakkia, että lähteissä on sentään jonkinsorttinen esiseulonta. Mutta sama infoähky se vaivaa sielläkin.

Oikeastaan taidan lähteä kaljalle.
 
Ai? Tarkoitatko, että sopivaa tukea venäjän sotaponnistuksia Ukrainaa vastaan vähän, kun ei kovin paljoa sitten vaan tue… Nämä on keinoja, joilla yksittäinen ihminen voi vaikuttaa. Jokainen diktaattorikin joutuu kumartamaan yhtä ja samaa herraa ja se on raha.
Löpöä hamstrataan säiliöt täyteen riippumatta kuia sen toimittaa. Ukrainan sodalla on todennäköisesti liikevaihtoa kasvattava vaikutus ainakin tilapäisesti.
 
Ihmetyttää lievää enemmän, missä se punatähtien ilmaherruus ja AD on. Onko sitä olemassa, vai onko se niin hieno ettei sitä tällaiseen "pieneen erikoisoperaatioon" haluta lainkaan käyttää, vaan otetaan mieluummin tuhansien sotilaiden ja miljardien rahayksiköiden kalustotappiot?
Jos nämä pudotukset on totta, voisiko mahdollista olla että ukrainalaiset ovat saaneet tiedon lähestyvistä koneista jotakin komentoketjua pitkin Puolan ilmatilassa lentäviltä AWACS- koneilta? Ehtivät mennä asemiin odottamaan? Tulipa juoksulenkillä vanhalle reissulle tämmöinen mieleen, oli pakko mennä tuulettamaan päätä tästä sodasta. Kaunis kevät talven päivä muuten, ainakin täällä pohjoisessa.
Jossakin lähteessä kai mainittiin että Venäjän olisi saanut täyden ilmaherruuden Ukrainan ilmatilassa, jospa se on/olikin ansa?
 
Back
Top