Ukrainan konflikti/sota

Lentokieltoalue olisi aika perinteinen keino. Triggerinä humanitaarinen katastrofi Länsi-Ukrainassa. Jatkot olisivat ensi vaiheessa lääkintäpossea ym ilman aseita.
tässä kohtaa ei tarvii enää vedellä esinahkaa peliin.
 
Eli Venäjä tunnustaa käyvänsä sotaa Ukrainaa vastaan, ei narkkarinatseja? OK, boomer.
Kyllä ne osaavat siellä lakitekstiä muotoilla paremmin kuin reportterit ja postaajat.

Harkitsin tämän postaamista, mutta postaan nyt kuitenkin tähän. Kaksi kritiikin kohtaa. Pidän EU:n osallistumista tähän aseapuhommaan virheenä. Kyse on liittovaltiomiesten tempusta. EU alkoi näyttää naurettavalta, kun se ensin kaikista puheista poiketen osoittautui epäyhtenäiseksi, mutta sitten ryssän sotaonnen käännyttyä ilmeisesti Puola onnistui puhumaan erilaiset jänistäjät ja lattenlitkijät voittajan kelkkaan. Saahan tällaisia temppuja tehdä enkä sinänsä tässä yhteydessä vastusta sitä liittovaltiomenoakaan, mutta haluan mainita, että EU ei ollut vaikeuksien kohdalla yhtenäinen, vaan päinvastoin. Kun tuuli sitten kääntyi, jokainen muka olikin kipparin takana. Olennaista on verrata puheita pe-aamulla ja pe-illan jälkeen.

Isompi virhe on se, että tässä nyt innossa laajennetaan ja vakavoitetaan tätä asiaa liikaa. Kun oikein kylmästi lasketaan, Ukrainassa ei edelleenkään ole Länsi-Euroopan maiden eikä Suomen elintärkeitä etuja. Ei olisi ollut sellaisenaan kauhea katastrofi, jos Ukr olisi vaikka 2013+ pysynyt Putinin näpeissä ja alistamana. Nyt ollaan rinta liian kaarella menossa vaikka sotaan ydin-vitun-ase-Venäjää vastaan. Se ei vaan voi olla enää viisauden rajoissa. Ymmärrän hyvin miten sympaattisia ukrainalaiset ovat ja olen henkilönä sitä mieltä että sodan uhallakin heitä pitää aseellisesti auttaa. Mutta hallitsen vain omia varojani ja jotain taloyhtiön hallitus-tasoista organisaatiota. Autokin on pajalla. Palkattu henkilöstöni, eli hallitus ja presidentti -- heiltä odotan ja vaadin kylmää järkeä. Sale Niinistö on ehkä aika pelokas ja on aika niljaista säästellä omia aseita kun toiset kylmenevät meidänkin vapautta puolustaessaan. Mutta järkeni sanoo, että "better them than us" ja että ydinsodan väärti tuo alue ja kansa eivät yksinkertaisesti minun näkökulmastani ole. Ehkä päättäjillä on kylmä järki käytössään. Mutta EU-hommissa ei ennen ainakaan ole ollut. Mennään imagot ja toiveet edellä ja se, valitettavasti, ei ole oikea tapa ratkoa maanosan kansojen elinmahdollisuuksien kysymyksiä. Sodan laajeneminen ei lähtökohtaisesti voi olla hyvä juttu, ja sitä näillä riskiä aseapuhommilla nyt otetaan.

Pyydän ettei ylläolevan takia ristiinnaulita. Putinistiksi nimittelyn kestän.
 
Tuon 225:n tuhoaminen panee kyllä vihaksi; se kuuluu maailmanperintöjen kunniakkaaseen kastiin. Toivottavasti Ukraina pääsee aikanaan rahoittamaan uuden tekemisen Venäjän rahoilla. Ihan periaatteen vuoksi.

Tuhoutumisesta ei ole varmoja tietoja, kenttää kyllä tulittivat ensiksi ukrainalaiset kun ajoivat pois venäläisen ilmarynnäkköjoukon, ja seuraavana päivänä venäläiset joten kyllähän siinä hyvät mahdollisuudet on että se on mennyttä kalua tai ainakin pahasti vaurioitunut. Koneen viimeisin lento oli helmikuun alussa, olisiko lentänyt jotain syvähuoltoa tekemään.

Keskeneräinen kakkoskone on jollain toisella kentällä Kiovan lähellä. Siinä on kuitenkin valmista lähinnä runko, ja voi olla ettei sen valmiiksirakentaminen ole mahdollista Antonoville isollakaan rahalla.
 
Vaikuttavammaltahan tuo näyttää yön takia - päivällä ei läheskään niin (vaikka ikävää jälkeä saakin aikaan). Sitä nyt odotellessa että ukrainalaiset alkavat iskeä näihin TOS-1. droneilla, kuten tämä kuvan Uragan koki aiemmin tänään päivällä.

97363dc446cfb0d2.jpg
Tosiaan, kyllä tuo termobaariset aseet ovat ikäviä, mutta ei niiden turvin pelkästään voiteta ja kertoo myös kuinka vaikeaksi meininki on mennyt ryssällä kun alkaa näitä raskaita vehkeitä nyt tuoda. Nuo ovat ilmasta hyvin haavoittuvaisia ja se että ukrainalaiset voivat tuhota ryssien raskaampiakin vehkeitä on tullut todistettua, kun Uragankin on tätä kokenut. Ja osa syynä siihen miksi ryssä nyt tällä oikein yöllä iski oli juuri se että olisi mahdollisimman näyttävää yrittääkseen laskea mielialaa: siihen ei saa upota. :salut:
 
Mitä jos Xi päättää palauttaa Kiinan imperiumin loistoonsa Kauko-Idässä? Siellä on Venäjällä aikaisemmin Kiinalle kuuluneita a

Onhan Putin sanonut,ettei maailmaa ole ilman venäjää ja toisinpäin.joskus miettinyt,mitä jälkeä hypersooninen liituri avaruudesta tekisi. Puttehan vertasi sitä asteroidiin tms muistaakseni. Toisaalta Ukrainassa haluavat näköjään pitää infran kunnossa.
 
Olikos Pekka Toverin uusin jo laitettu ? Tarkahkoa tilannekuvaa.

 
Back
Top