Ukrainan konflikti/sota

Kyllä tuo aseiden lähettämisen ongelmallisuus on lähtenyt PV:ltä, koska ei tuota materiaali kuten nlaw ei vain ole varastoissa yli omien joukkojen tarpeen. Jokainen maasta lähtevä ase on pois joltain suomalaiselta poikkeusolojen yksiköllä.

Miksi näin? Täydellinen resurssikysymys, rahaa ei ole riittävästi PO-joukkojen vastustamiseen.

Sosiaalikulut kaikkineen Suomessa yhden vuoden aikana 20 miljd€ eli saman mitä tulevan F-35 hankinta ja 10 v kulut.
Puolustusbudjetti 4,3 miljd€ vuodessa joka pyritään jakamaan kolmeen osaan hankinnat, toiminta ja kiinteistökulut.

Ei ole PV:n päätös tuo. PV voi vain ottaa kantaa ja antaa lausuntoja. Jos lausunnoista huolimatta hallitus päättää että annetaan Ukrainalle kaikki Hornetit tänään, niin PV toteuttaa. Aseapu on täysin hallituksen päätös.
 
Mielipide, osin fakta- Putin ja venäjän mieliset on suomelle turvallisuusuhka!

Venäläisten mökit suomesta takavarikkoon ja vähäänkään suurempi omistus ja kultaset passit pois. Karkotus.
----

Venäjän panssarit hätää kärsimässä – asiantuntija: ”Lennokit niskassa ja huoltokolonnia tuhottu yhteen kasaan"​

Venäjän ylivoimaiseksi oletetun panssariaseen tehottomuus, ja Ukrainan kyky tuhota sitä, yllätti asiantuntijat. Panssariprikaatin komentajanakin toiminut kenraalimajuri evp. Pekka Toveri kertoo yllä näkyvällä videolla Ukrainan ylivoimasta panssareita tuhoavien lennokkien käytössä sekä torjuntaohjusten tehosta. Toverilla on yksinkertaisen karu käsitys tankkien huolto-ongelmista: ”Kun polttoaine loppuu, eteneminen loppuu”.
Pst/it-ohjuksia vois meilllekin hommata lisää eikä kitsastella. Samoin aseistettuja lennokkeja.
 
Mua ei säälitä. Ei sitten vähääkään.

Eipä ole tähän ketjuun mitään tullut kommentoitua sodan alkamisen jälkeenkään, mutta mieli on toki tehnyt.

Olen samaa mieltä siitä ettei sääliä juuri heru noille parikymppisille itänaapurin pojille sun muulle Venäjän asevoimien henkilöstölle tuolla. Toki kaikki eivät ole siellä omasta tahdostaan suoranaisesti, mutta siltikin ovat osa aikamoista sikailua Ukrainassa suorittavaa valloitusarmeijaa.

Sosiaalisessa mediassa on nyt aivan liikaa materiaalia sodan realiteeteista parin napinpainalluksen takana. Sitä väkisinkin tulee nyt miettineeksi että miksei jotain tällaista voisi tapahtua täällä meilläkin mikäli oikein tummanpuhuvat kortit lyötäisiin pelipöytään. Ei se ole enää niin kaukaa haettua vaikka toki vielä aika äärimmäisen epätodennäköistä.

Päällimmäisenä olen tuntenut syvää surua nähdessäni kuvia kuolleista siviileistä tuon hyökkäyssodan eri muodoissa. Koteja on menetetty, perheitä on hajonnut ja inhimillisen kärsimyksen hinta jatkaa kasvuaan.

Toivon sodan pikaista päättymistä ymmärtäen kuitenkin realiteetit siitä miten tämä koko kuvio voi vielä jatkua ja pitkittyä ylimielisen Venäjän käytöksen ja ratkaisujen takia.

Jumalan siunausta Ukrainan kansalle.
 
Back
Top