Ukrainan konflikti/sota

Ukrainan puolustus alkaa olemaan kyllä murtumassa. Kiova saattaa kestää mutta Mariupol, Kherson, Mykolaiv, Tokmak kaatuu hetkellä minä hyvänsä. Itä-rintamakin on aloittanut vetäytymisen, saaneeko rivit kasaan ennen Dnepriä? Kivahan altavastaajaa on tsempata mutta siellä puolustus varmaan sotinut kohta viikon kellonympäri ja alkaa varmaan heilläkin pikkuhiljaa huolto tökkimään ja väsy tulemaan. Toivon olevani väärässä.
Yksi bayraktar video ja sitten taas ollaan voitolla, vai miten se menee? Hyvin vaikea näillä tiedoilla, mitä meillä on käytössä, arvioida kokonaiskuvaa. Etäisyydet ovat edelleen hyvinkin suuria ja hyökkääjä ilmeisesti alkaa laittamaan reservejäänkin tuleen. Laajamittaisten piiritykset ja house to house taistelut vaativat runsaasti miehiä. Ei tuo hyökkääminenkään yhtään siitä helpotu, kun joukot ovat hajallaan ympäri ukrainaa.

Ylipäätään tuonkokoista maata ei millään nukkehallituksella ja sadalla tuhannella miehellä hallita. Taistelutahto ukrainalaisilla on kova ja valloitetuilla alueilla varmaan alkaa armoton partisaanisota.
 
Täytyy napakasti todeta että vihaan tämän Dimwit66-yksilön kaltaisia geneettisiä uhriutujia, jotka tulevat Härmään vain vaatimaan ilmaista shittiä - mutta nokitan vielä seuraavalla:

- kyseisen yksilön suomen kieli on järkyttävän huonolaatuista. Kirjaimellisesti käännösrobotti tuottaa täysin vastaavan lopputuloksen.

Loisiiko hän edes Suomessa?
 
Vau mikä uutinen! Kansanedustaja taistelee Ukrainassa. Mitähän eduskunnnan säännöt siihen sanoo? Juokseeko edustajan palkka silti vaikkei ole kansan käytettävisä?
Kyllä palkka juoksee, vaikka edustaja olisi missä. Kaiketi anokin jo etulinjassa, venäjän puolella, ilmestyskirjaa fundaareilemassa
 
Ei ole tullut paljoa kirjoitettu palstalle, mutta lisätään oma panos soppaan.

Mielestäni homma etenee ja kiristyy pelottavan nopeasti. Ukrainan kannalta toki lännen on ollut pakko vastata nopeasti ja kovasti, mutta asiat etenevät nyt vähän turhan nopeasti. Se mikä tämän tekee erityisen vaaralliseksi on se, että Venäjällä asioiden oikea tila ei ehdi valjeta kansalle ja toisaalta Putlerin lähipiirillä ei ole oikein aikaa pureskelle ajatusta, että pistetäänkö Putlerille nappi otsaan vai ei ja jos pistetään, niin miten turvataan oma selusta. Todennäköisesti myös Putler ymmärtää tämän ja häntä ei kiinnosta muiden elämä paskan vertaa ja on tämän vuoksi valmis eskaloimaan kriisiä vielä lisää, sillä todennäköisesti hän ymmärtää, ettei hänellä ole mahdollisuutta enää perääntyä menettämättä kasvoja (tosin viimeisten uutiskuvien perusteella kasvoista voisi kolmasosan menettää ja olla vielä normaalin näköinen) ja kriisin eskaloiminen sitoo lähipiiriä vielä tiukemmin tähän ”rauhanturvaoperaatioon” ja pian myös heille ainoa mahdollisuus on jatkaa eteenpäin putlerin perässä tai saada myös nappi otsaan, ellei myös heidän osaltaan ole jo liian myöhäistä.

Itse toivoisin, että tämä vielä päättyisi niin hyvin kuin on vielä mahdollista ja tässä oikeastaan oljenkorsina on venäjän kansa ja Kiina. Muut tuskin tässä voivat muuta kuin sotia (taloudellisesti ja sotilaallisesti) ja homma voi eskaloitua vielä paljonkin lisää ja nyt ollaan jo oman arvion mukaan tilanteessa, että ydinsota on lähempänä kuin koskaan historiassa, ja jos siihen päädytään, niin täytyy vain toivoa, että venäjän ydinaseista on pidetty vielä vähemmän huolta kuin muun armeijan kunnosta.

Toivottavasti vaikka Kiinan avustuksella tähän hommaan saadaan aikalisä, ja Venäjällä ehditään herätä todellisuuteen ja vaihtaa päättäjä(t) ennen kuin on liian myöhäistä.

Omasta mielestäni olisikin tässä ketjussa ja myös muualla hyvä suunnata katsetta tarkemmin myös siihen mitä venäläiset ovat asiasta mieltä ja mitä Kiina tekee.
 
Sergein paskapuheita ei haluttu kuunnella.


Etäyhteydellä järjestetty Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin puhe sai viileän vastaanoton Geneven rauhanfoorumissa. Kokouksen osanottajat marssivat ulos ennen Lavrovin osuuden alkua.
 
Nyt tarvii ukrainalaisen molotovin koktailin reseptistä nesteet. Muut osat on muistissa. Bensaa ja naftaa, vai jotain muuta? Ja en ole valmistamassa itse polttopulloa, biisi-idea muhii mielessä. Jotta viiteryhmä on oikea, niin tarvii sikäläisen reseptin. Googlailin jo, enpä löytänyt. :oops:
Kuulemma napalmin vastaavaa ainetta saa kun sulattaa styroxia bensaan. Tuloksena geelimäistä bensaa, tarttuu hyvin siihen mihin sen heittää.
Siis tunkee styroxia bensaan, bensa sulattaa sen itse.
 
Täytyy napakasti todeta että vihaan tämän Dimwit66-yksilön kaltaisia geneettisiä uhriutujia, jotka tulevat Härmään vain vaatimaan ilmaista shittiä - mutta nokitan vielä seuraavalla:

- kyseisen yksilön suomen kieli on järkyttävän huonolaatuista. Kirjaimellisesti käännösrobotti tuottaa täysin vastaavan lopputuloksen.

Loisiiko hän edes Suomessa?
Ainakin painaa ympäripyöreetä päivää ja suomentaa meille settiä tuolta paikanpäältä. Hattua päästä siltä osin.
 
S
Kuten viestissäni toin esille, sota käytäisiin Suomessa eri pelisäännöillä. Pelkästään ryhtyminen sotaan Suomea vastaan vaatisi sellaisen lähtöasetelman, että maata ei ole tarkoituskaan yrittää vallata "vapauttamisperiaatteella" jossa säästeltäisiin siviiliuhreja. Siviilit evakuoidaan sotatoimialueelta ja on lähdettävä siitä, että vihollinen lähtökohtaisesti tuhoaa kaiken vastarinnan. Sen sijaan nyt rauhan aikana näitä reseptejä voidaan käyttää myös ilkivaltatarkoituksiin jos tarpeeksi monta silmäparia näkee näitä kehittyneitä ohjeita.
Sotilaat sotivat ja siviilit evakuoidaan.





Civilians are protected against attacks, but they lose that protection during the time of their effective participation in hostilities. Civilians must not be attacked … Civilians are not entitled to take part directly in hostilities.
 
Ei ole kansanedustajan velvollisuus ymmärrettävästi . Muutama edustaja oli vapaaehtoisena ja yksi kaatui """""
Havas oli vapaaehtoisena mukana viidessä sodassa: Suomen sisällissodassa, heimosodissa Virossa Pohjan Pojissa ja Aunuksessa, talvisodassa ja jatkosodassa. Sotilasarvoltaan hän oli reservin kapteeni ja toimi komppanianpäällikkönä jo heimosodissa. Havas oli Suur-Suomi-aatteen kannattaja mutta ei kuitenkaan kuulunut AKS:ään eikä äärioikeistoon.[2]

Havas oli presidentin valitsijamiehenä 1931 ja 1937, ja hänet valittiin eduskuntaan 1939 kokoomuksen ehdokkaana. Talvisodan puhjettua Havas kuitenkin lähti rintamalle vapaaehtoisena. Kansanedustajista myös Heikki Niskanen, Antti Rantamaa ja Paavo Susitaival lähtivät sotaan vapaaehtoisina. Havas kaatui jatkosodan alussa 21. elokuuta 1941 Suojärven Suvilahdella ollessaan pysäyttämässä neuvostoliittolaista hyökkäysvaunua JR 50:n 6. komppanian päällikkönä. Hänet haudattiin Kivijärvelle.
 
Back
Top