Ukrainan konflikti/sota

lisäksi IS:
Tänään tiistaina usea lentokone on raportoinut GPS-signaalin häiriöistä Mikkeli-Jyväskylä-Kuopio -akselilla.

Olin aamupäivästä käymässä TRE:n suunnalla, kun auton navi sekosi. Ollut 3 vuotta käytössä ja koskaan ei ole ollut ongelmia.
Olin liikennevaloissa pysähtyneenä ja auto rupesi varoittamaan ylinopeudesta. Katsoin karttaa ja noin 10-15 sek navi näytti nopeudeksi 35-55 km/h ja auton hyppivän eteenpäin läheisellä poikkitiellä.
Eikös liikenneministeriössä kovasti lobattu ajatus GPS-pohjaisesta liikenneverotuksesta kuulostakin ihan mahtavalta? ;)
 
Onko panssarijunien historiasta jotain historiikkia? Koska viimeisen kerran ryssä on noilla operoinut? Itse veikkaan jotain 50 lukua. Ydinohjuksia taisi olla junissa vielä 70 luvulla?
Viimeisin panssarijunan käyttö sodassa taisi olla Balkaneilla. Serbit kasasivat oman Krajina Expressin:

Propaganda-arvoa tuolla vanjan junalla on ehkä - vetoaa ainakin junabongareihin :)
 
Tätä samaa Venäjän narritiivia täällä hoet. Ei tule palauttamaan, alueluovutukset (tiedät itsekkin venäläisenä että Venäjä ei vaadi donbasin Venäjän aikaisemmin valtaamia alueita pelkästään) jne

Трахни собаку Путина

@ddude
Niin mulleko toi tägäys oli?

Kannattaisko lukea noi mun viestit uudelleen ihan ajatuksella ennenkuin alat tekemään pidemmälle vietyjä johtopäätöksiä ja varsinkaan päätä aukomaan?

Ihan paljasjalkaisia stadilaisia täällä ollaan, mutta yritän tarkastella asioita mahdollisimman realistisesti ja ymmärtää esim tässä tota tavallista Venäläistä miksi ne seisoo niin järkähtämättä Putlerin takana.
 
FNVebE3WUAIkG4D
Koska, mini bussilla on erillainen silhuetti.

 
Juu, nuo super- ja hyperinflaatiot on tuttuja, esim Zimbabwe 2009 ( kuva ). Ja kohta nähdään naapurissa samaa.
Mutta... Kysyinkin ettei mitään (nada, niente...) eläkkeitä tms MAKSETA OLLENKAAN? Voiko ylipäätään olla mahdollista??
Kyllä eläkkeet maksetaan lähikuukausina, on venäjällä rahaa omissa pankeissa, mikä ei ole pakotteiden alla. MUTTA mikä on eläkkeiden ostovoima on yksi asia ja kauanko eläkkeitä maksetaan on toinen.

Venäjällä väki on vanhaa ja eläkettä saa 43 miljoonaa henkeä (tilanne 31.12.2021) tämä on 30% väestöstä. Vaikka eläkkeitä on yritetty venäjällä rahastoida 90-luvun alusta, tulee valtaosa maksettavista eläkkeistä kerätyistä eläkemaksuista ja valtion tuesta (öljy/kaasu). Eläkejärjestelmän tukimaksut ovat venäjän budjetin suurin menoerä.

Keskieläke (31.12.2021) oli 15.700 ruplaa/kk, tämän hetken kurssiin 110 eur.

Kuukaudessa rahaa menee maksettuihin eläkkeisiin 675 mrd rub (4,7 mrd eur) ja vuodessa 8100 mrd rub (57 mrd eur).

Koska sattuneesta syystä ei pääse lukemaan venäjän eläkerahaston sivuja, en jaksanut kaivaa tarkkaa tietoa valtion osuudesta. Oletetaan vaikka 2/3, koska eläkemaksutulot putoavat palkanmaksun keskeytyessä lähiaikoina monessa firmassa. Venäjän valtion pitää subventoida eläkejärjestelmää n. 3 mrd eur kuukaudessa tai kansa on barrikaadeilla. Toinen kysymys linkittyy ostovoimaan (inflaatio) ja eläkkeiden korotuspaineisiin. Putinin tulee ostaa suosio kotimaassa ja eläkeuudistukset ja eläkejärjestelmän kehittäminen ovat olleet iso syy hänen suosioonsa venäjällä. Kauan ennen mitään sekoilua yli 20 vuotta sitten ensimmäisiä toimenpiteitä presidenttinä oli eläkejärjestelmän uudistus, eläkkeiden nosto ja maksujen takaaminen. Koska valtion tulot ovat lyhyellä aikavälillä romahtaneet ja keskipitkälläkin iso kysymysmerkki nousee vaihtoehdoksi rahan painaminen venäjän keskuspankissa ja nopeammin kiihtyvä inflaatio.


Eli Kiusankpl:n kysymykseen, en näe mahdollisuutta että eläkkeitä ei makseta ollenkaan, mutta näen mahdollisuuden isoihin vaikeuksiin.


edit: venäjän valtion eläkejärjestelmä ei ole ainoa eläkkeitä maksava taho, mutta ylivoimaisesti suurin. Pienemmillä eläkeyhtiöillä ja eläkejärjestelyillä voi oikeasti jäädä maksut nopeasti suorittamatta jos ovat jääneet sanktioiden alle tai jos toimivat pankissa mikä on suljettu swiftistä. Usein näissä on ammattilaisia töissä ja varat on hajautettu globaalisti ja eri omaisuusluokkiin. Jos jäljellä on vain kotimaan kohteet ja eläkemaksut ovat isoja (kuten yksityisissä monesti on) niin ei onnistu. Ajatellaan vaikka entisten korkeiden virkamiesten eläkevaroja...

 
Viimeksi muokattu:
Johtavat asiantuntijat uskovat silti Suuren ja mahtavan lopulliseen voittoon..?
Joo, taas hoettiin kuinka kauheesti Venäjällä on aseita, tulivoimaa ja miehiä. Jep; toisella puolella Venäjää. Sieltähän niitä saa lisää, käden käänteessä.

Olis nyt ees yhdessä kappaleessa mietitty, kuinka saatanan hankalaa, kallista ja veristä tuo Länsi-Ukrainan (Dnepriltä länteen) valloittaminen ja saati miehittäminen tulee olemaan. Varsinkin jos suuren ja mahtavan onni kääntyy taloudessa ja kansan rakkaudessa.
 
Back
Top