Ukrainan konflikti/sota

En tiedä. Ukrainan tiedustelu varmaan. Voi olla myös ukrainan propagandaakin, mutta noita puheluita on paljon ja ne ovat aika uskottavia. Tuosta venäläisten viestivaikeuksista on puhuttu paljon ja kyllä fakta on, että venäläiset sotilaat varmasti soittelevat kotiin, kun siellä ollaan huolissaan. Ja noita puheluita varmasti Ukrainan tiedustelu kuuntelee
Selvä se sitten on.
 
muuta kuin että tiedustelurotat ovat jättämässä laivan ja yrittävät saada voittoa sijoituksilleen. Tietysti uutinen voi olla myös propagandaa.
Crimea has undergone significant changes over the past six years. A large number of ethnic Ukrainians and Crimean Tatars — some put the total at 140,000 — have left the peninsula since 2014. Crimean Tatars complain of intimidation and oppression as one reason for moving. During the same period, some 250,000 people have moved from Russia to Crimea (Crimean Tatar leaders claim the influx is much larger). The inflow has included troops and sailors, as the Kremlin has bolstered the Russian military presence on the peninsula, deploying new submarines, surface combatants and combat aircraft among other things. https://www.brookings.edu/blog/orde...17/crimea-six-years-after-illegal-annexation/ eiköhän noi kämpät ole annettu lahjaksi hyvästä palvelusta, sattumalta kun omistajakin oli haihtunut.

ps. Eikös Mustalle merelle ollut kielletty menemästä sukellusveneillä?

edit: Olin väärässä. https://en.wikipedia.org/wiki/Montreux_Convention_Regarding_the_Regime_of_the_Straits
 
Kyllä minä sen ymmärrän, ettei tankilla ole aina viisasta poistua uralta, mutta mitä ihmettä nämä ukot oikein ajattelevat...

Eikait tuota toimintaa voi selittää muu kuin miinakauhu? Olisiko nyt niin, että Ukraina olisi vihdoin alkanut miinoittamaan?

Muokattu: Jaa tuolla sivustoillaan näkyy jotain punaisia kylttejä, liekkö niissä kohtelias huomautus, että metsä miinoitettu.
Eikä sen edes tarvitse juuri olla miinoitettu. Muutama miina ja runsaasti kylttejä riittää...

Siksi Ottawan-sopimus roskiin. Venäjä ei siihen kuulu ja varmasti kylvää sirotemiinoha ja miinoja. On järjetöntä sitoa oma kätensä tyhjän takia selän taakse.
 
Tarkoittaako tämä, että FSB ennakoi Krimin menettämistä?
Tuo täytyisi vahvistaa että on totta. Itse en ymmärrä tuota. Vai onko se niin, että pakotteet pysyy kunnes venäläiset lähtevät kaikkialta ukrainasta Krimi mukaan lukien.

Niin tai näin. Lavrov oli tiukkana neuvotteluissa ja vaatii Ukrainaa antautumaan. Sieltä on tulossa venäläisten rynnistys loppuviikon aikana. Jotain suurta on tapahtumassa, mutta Ukraina kestää.
 
Älkää nyt oikeasti vääntäkö tuommosta soopaa. Jos sulla on 20 kiloa ylipainoa ja 2000 tekee tiukkaa cooperissa niin ei noilla lähtökohdilla kenttäkelpoista sotilasta saada. Tuo kuntokin vaikuttaa niin moneen asiaan että ihan turha sitä väheksyä. Palautuminen ja ihan valvomisen kestokin heikentyy selvästi koko ajan 30 vuoden jälkeen. Siihen huono kunto ja ylipaino päälle niin ei muuta tarvita.
Valvomisen kesto ei kokemuksieni mukaan ole parempi nuorilla, pikemminkin päin vastoin. Kertauksissa tuppaa se kiukuttelu ja itkuisuus lisääntymään alle 30v taistelijoilla suoraan suhteessa huonosti nukutun/valvottujen öiden jälkeen.
Luulen että ikä ja esim pienten lasten kanssa eläminen kovettaa ja karaisee tässä asiassa.
 
Nimenomaan on, vaununjohtajan tähystimessä TKN-3MK ainoa muutos on siirtyminen 2. sukupolven valonvahvistimiin. Vaununjohtaja voi toki käyttää myös ampujan Catherine-FC -lämpötähtäintä (joka on siis osa Sosna-U -tähtäinkokonaisuutta) laittamalla ampujan orjatilaan.
Mutta eikö tuo Gen2 päivitys kuitenkin käytännössä tarkoita sitä, että aktiivi-ipunaa ei tarvitse käyttää, eli se olisi lähinnä varajärjestelmänä? Ilmeisesti aktiivi-ipunalla tähystysetäisyys n. 400m ja TKN-3MK n. 500m.
Ritilät toimivat perinteistä yksivaiheista ontelopanosta vastaan. Esim. Briteillä noita oli Afganistanissa:

Ritilä laukaisee ontelopanoksen liian aikasin, jolloin panssarin läpäisevä "kupariporkkana" ei muodostu oikein.

EDIT: tuolle on oikein nimityskin, eli Slat armor: https://en.wikipedia.org/wiki/Slat_armor
Ei ihan näin. Ritilä toimii nimenomaan RPG-7:n ammuksia vastaan, ja ideana on joko vaurioittaa kranaattia sen verran, että sytytin menee oikosulkuun eikä toimi, tai vaihtoehtoisesti murskata "porkkana" ennen kuin se laukeaa, jolloin suihku ei pysty muodostumaan oikein. Nuo ritiläthän on aivan liian lähellä vaunua, jotta sillä olisi kuparisuihkuun oikeaa vaikutusta, jos sillä haluaisi olevan oikeaa vaikutusta niin stand-off distance pitäisi olla luokkaa metri. Alla on vähän dataa aiheesta.

1646916394117.png

https://www.tanknology.co.uk/post/statistical-armour
Tulee väkisin mieleen joku Red Alert peli kun lähettiin hyökkää kaverin tukikohtaan, ja kaveri puolusti😁 Pakko olla joku siirtymäajo meneillään, vai noinko tankeilla soditaan oikeasti?
Mikä ihme.. Tuo tilanne on oikea Clusterfuck, SNAFU ja FUBAR samassa tankkikasassa. Siis mitä tuossa tapahtuu? Onko siinä sekä Ukrainan että Venäjän tankkeja? "koiratappelu ja tankkikohtaamiset on historiaa" my ass ne mitään historiaa ole tän perusteella :ROFLMAO: Miten tuohon tilanteeseen voi edes päätyä? Luulleet kumpikin omikseen ja morjestaessa tajunneet että ei hitto ja luukut kiinni?

Edit. Vai onko siinä oikeasti pelkästään ryssän tankkeja kasassa? Mikä olisi vielä hämmentävämpää koska eihän yksikään kouluttautunut panssarijoukko tee tuota virhettä.
Tuossa tapahtuu jotain ihan käsittämätöntä, tämän videon perusteella tilannekuvasta varmaan puuttuu nyt jotain ratkaisevaa koska nyt vaikutti siltä ettei edes yritetty. Ihmettelen vaan, että jos sieltä tuli pelkkää epäsuoraa silmille niin miksi ei puskettu läpi? Jos kuvan räjähdys tulikin siitä että siellä on NLAWeja tai Javelineja vastassa, miksi ei jalkautettu ja pistetty jimmyjä etsimään niitä ja vaikka epäsuoralla häirintää niskaan? Ajettiin vaan koko porukka keskelle pääraittia tappituntumalle, ja ruvettiin miettimään että "jaa, mitähän sitä seuraavaks sitten tekis, no mutta sehän on ruoka-aika, lähtää takasin".

Hyökkäyspanssarivaunuille alkaa käymään sama kuin taistelulaivolle WW2:ssa, ne alkaa olla vanhoja ja kömplelöitä NLAW:ien edessa.
No ei käy. NLAW on panssarintorjuntaohjus siinä missä muutkin, ei mikään wunderwaffe. Ryssät nyt ei osaa näköjään yhteistoimintaa alkuunkaan. Pitää myös huomata, että tämä on aika valikoitu totuus mitä eetteriin tulee - mehän emme tiedä kuinka monta ukrainalaisten väijytystä on mennyt poskilleen kun venäläinen motojalkaväki/dronet on häätänyt PST-äijät pois. Toki toivon, että ei montaa ja tämä tosissaan on se ryssän tekemisen/ryssimisen taso.

Se muuttuja mikä tässä puuttuu edelleen on aktiiviset omasuojat. Venäjällä ne ei selvästikään ole käytössä tai eivät toimi edes. Mutta Israelin tankkeja esimerkiksi ne jo ovat suojanneet teroilta. Se kuinka paljon vähemmän tappioita vaunut kärsisivät aktiivisilla suojauksilla ohjuksia vastaan on iso kysymys joka voi määritellä taistelupanssarivaunun tulevaisuuden. Jossain kohdassa tulevaisuutta joka tapauksessa laser ja railgun aseet tulevat muuttamaan maasodankin luonnetta.
Tankkien aktiivisuojat ovat vähän kuin C-RAM vahtimassa tukikohtaa: hyviä silloin kun tulee pari yksittäistä kutia kohti, mutta pidemmässä taistelussa teho kyseenalainen ja itse laitteistokin kärsii vahinkoa vääjäämättä.

Mutta eivät ohjukset vaunuja mitenkään poista pelistä, tarkoittavat lähinnä että niiden kanssa pitää edetä varovaisemmin ja enemmän jalkaväkeä tukien. Sinänsä tämä on ollut tuttua jo WW2 asti, silloinkin pst-tykki tai panssarinyrkki napsi suojattoman vaunun tieltä jos kohdalle sattui.
Kyllä, juuri näin. Aktiivisuojat ei poista lähisuojamiesten tarvetta (tosin ne kyllä vaarantaa sen lähellä pyörivän oman jalkaväen). Aktiivisuojat eivät ole mikään ihmease joka lätkii kaikki ohjukset alas ja vaunu on taas ylivoimainen. Yhteistoiminta jalkaväen kanssa ja tuliasematoiminta on se, millä vaunuista saadaan teho irti.

Muuttuja mikä tässä on:

1) vaunuja ei osata käyttää eikä vaunujen miehistö, suojajoukot tai johtoporras ole riittävän perillä mekanisoidun esim patalioonan taistelusta.

Venäjä kärsisi huomattavasti vähemmän tappioita mikäli vaunuja käytettäisiin niinkuin niitä on koulutettu käytettävän.
Joo, kyllä tuo aika räpellykseltä näyttää. Ajetaan keskelle kylää ja jalkaväki pysyy vaunuissa eikä edes yritä putsata sivustoja. Tai ylipäätään edes jalkaudu. Tykistöä ei käytetä iskuportaan tukemiseen, dronetorjuntaa ei nimeksikään, jne jne. Tai se toinen video missä vaunu parkkeerattiin aukon laitaan näkyville, ei edes yritetty etsiä näkösuojaa.

tänä päivänä se tarvitsee etenemisessään jalkaväen suojakseen.
Se on aina tarvinnut - vaunut yksinään on helppo tuhota. Vertailun vuoksi voi vaikka tutustua mitä kävi NL:n vaunuille Talvisodassa - usein vaunut murtautui suomalaisten asemiin tai niistä läpi, mutta kun jalkaväki ei tullut perässä niin vaunut riehui siellä aikansa kunnes ne tuhottiin tai ne palasi takaisin omien puolelle kun nafta/a-tarvikkeet alkoi loppua. Tämä tekemisen taso vähän muistuttaa sitä.
 
Ryssät käyvät kääntymässä väitetysti Kiovan lähellä. Tuohon sumaan kun saisi tykkitulta aijai...

Katso liite: 58191
Koko ajan sanotaan, ei saa aliarvioida
ryssää, se voi vielä kostautua.:unsure:
En pysty menemään tästä enää alemmaksi!!!
Anteeksi vaan kaikki panssarimiehet, mutta jos ei nämä videot annakkaan kuvaa koko maailman tankkitaitureista, niin hyötusuhde näyttää aika pieneltä.
En tiedä yhden olalta ammuttavan hintaa, mutta niitä voisi hommata sen verran, ettei täällä vieraat liiku.
 
Hahaa! Tässä ollaan keskusteltu tuhansia sivuja Venän hyökkäyksestä ihan turhaan! Ollaan ilmeisesti vain vainoharhaisia.

kq4Uca6.jpg
 
Tuossa tapahtuu jotain ihan käsittämätöntä, tämän videon perusteella tilannekuvasta varmaan puuttuu nyt jotain ratkaisevaa koska nyt vaikutti siltä ettei edes yritetty. Ihmettelen vaan, että jos sieltä tuli pelkkää epäsuoraa silmille niin miksi ei puskettu läpi? Jos kuvan räjähdys tulikin siitä että siellä on NLAWeja tai Javelineja vastassa, miksi ei jalkautettu ja pistetty jimmyjä etsimään niitä ja vaikka epäsuoralla häirintää niskaan? Ajettiin vaan koko porukka keskelle pääraittia tappituntumalle, ja ruvettiin miettimään että "jaa, mitähän sitä seuraavaks sitten tekis, no mutta sehän on ruoka-aika, lähtää takasin".
Videon sijainti on lähellä huoltoasemia ja marketteja. Voisiko yksinkertaisesti kysymys olla "huoltotauosta" vanjan tyyliin?

1646918121993.png

Mielenkiintoisesti vanjan vaunut ovat ajamassa pohjoisen suuntaan videon lopussa :unsure:
 
Back
Top