Ukrainan konflikti/sota

Putin on tunnetusti halunnut saada nimensä historiaan sotapäällikköjen joukkoon.

Tavoite näyttää hyvältä ja onnistuminen on lähellä! Jää taatusti historiaan tämä sotaretki. :solthum:
Off-topic, ja älkää listoja postatko ettei Tom-Tom pommittaja iske. Mutta ehkä Mussolini pääsee samalle sivulle Putinin kanssa ja jopa 2 kertaan samana vuonna. Kreikka - 40 ja Libya - 40. Vituiksi meni silloinkin.
 
Eikös Emma ole edelleen ihan toimiva peli, olettaen että aseet eivät ole aivan loppuun kuluneita? Videolla varsin siistin näköinen yksilö. Repullinen lippaita, niin siinähän on lähes PKM:n veroinen tulitukiase.
Emma on hyvä tulitukiase ryhmälle. Ei läheskään paras mitä maailmalta löytyy, mutta hyvä. Tosi helppo käyttää ja toimii. Ja jos ei toimi, niin on helppo korjata. Kuluminenkaan ei juuri haittaa, kun ei tarvii aivan yhteen reikään muutenkaan osua. Painavahan se on. Ja lippaat painaa. Ja lippaat on kömpelöitäkin. Silti erittäin hyvä rynkkyjen lisänä ryhmällä. Minulle Emma ei ole vieras. Kotini hirsiseinällä on pv:n koulutustaulu Emman toiminnasta.

Tuon videon ase näyttää käyttämättömältä. Lipas myös. Hyvin on varastoitu, kun ei ole ruosteessa. Hyvä Ukraina, kun ette ole hävittäneet vanhoja aseita ennen kuin on uudempaa tilalla!
 
Jenkkikenraali Paul Eaton sanoo tuossa, että usa/naton pitää jatkaa mitä ovat tehneetkin: lisää stingereitä ja javelineja. lisäksi heillä on vielä strategisia keinoja saada putinin katse pois pallosta. "leningrad on niin kaunis kaupunki, olisi harmi, jos sille tapahtuisi jotain ikävää" (sic): puolan ja baltian nato-joukkojen määrää pitää lisätä, vain jotta ovat siellä, jonka 'uhan' putin joutuu ottamaan huomioon.
Teit saman mokan kuin minäkin, äijä puhuu Kaliningradista. Havaintosi on silti periaatteessa oikea. Esitti sen kuitenkin aika mafiosomaisesti. Putelle voisi kai järjestää mietintää suureen osaan laajaa Venään maata, jos vaikka valtimopullistuma toisi lopulta ratkaisun.
 
Oikeanpuoleinen heppu räjähti palasiksi siinä tankkiväijyssä:
FNe7ZpuWYAEux7q

..eversti Andrei Zakharov. Sinne meni, kranu lensi, päästiin susta, akkas kulkee päällä musta, mutta ei sua sekään kaipaa.

Mihin Eversti Zakharvov meni pommituksessa?

Kaikkialle
 
Biologiset ja kemialiset aseet ei ole läheskään sellaisia super aseita mitä monet kuvittelee niiden olevan.
Ensimmäisen maailmansodan jälkeen ne yhteistuumin kiellettiin, ei sen takia että ne olis "liian hirveitä sotaan", vaan koska kukaan puoli ei oikein saanut haluamaansa lopputulosta niillä aikaan. Jos ne olis oikeasti ollut täysiä super aseita, niin ei niistä kukaan olisi halunnut luopua.

Ongelma noissa aseissa on se, että niitä on hyvin vaikea hallita. Ammut ne kanisterit sinne vihollisen rintaman taakse ja tuuli puhaltaa kaasut jonnekkin metsikköön missä ei ole mitään. Sitten kun olette vallanneet sen vihollisen aseman ilman niiden kaasujenne apua, niin tuuli vaihtaakin suuntaa ja saatte itse omat kaasunne naamaanne. Ne oli sellainen kaaoselementti sielä taistelukentällä jota edes niiden käyttäjä ei oikein kunnolla hallinnut. Joskus niistä ammutuista kanistereista oli hyötyä, joskus eivät saavuttaneet mitään, ja joskus niistä oli vain haittaa.

En itse ainakaan jaksa uskoa, että noista aseista tulee mikään laajasti käytetty osa laajempaa strategiaa. Ehkä muutamia käytetään false flag tyylisesti.
No, varteen otettava vaihtoehto esimerkiksi kaupunkeja piiritettäessä on käyttää noita ja vesijohtovettä yhdessä. Helvetillinen temppuhan se olisi kyllä, mutta jos on tarkoitus voittaa...
 
Voi ku ois ollut siinä lennolla millä hänen piti aikoinaan olla ni ois jäänyt Tarjan tuhot tekemättä. Rissalasta piti lentää mut lääkärin pirulainen meni ja pelasti tämän. Oon 2972 sivulla menossa tässä. On aika homma lukea kaikki mut oon minä aika hyvin saanut jo kirittyä. Koht pääsen jo ajantasalle hommasta.
Sulla tulee siellä vastaan sivutolkulla keskustelua kiinalaisista rynkyistä ja keski-ikäisen reserviläisen coopertuloksista, mutta kun selvität ne niin loppu on helpompaa. Tsemppiä! (Anteeksi tämä viesti)
 
Mää tuota jo edellisellä sivulla kummastelin..onkohan ryssällä pelikirjassa sellaista ollenkaan kuin "vetäytymisreitti"? Mihin (helvettiin) esimerkiksi tuo Cernihivistä etelään suuntaava kärsä meinaa väistää, jos huolto katkaistaan takaa ja edessä on liian kiukkuista? Ans ku ma arvaan, jätetään pelit ja vehkeet ja mennään pitkin mettiä kävellen..
Mistäköhän löytyisi Ukrainan Pajari tai Talvela?
 
Ans ku ma arvaan, jätetään pelit ja vehkeet ja mennään pitkin mettiä kävellen..
Kuinkahan paljon sitä hylättyä kalustoa Ukrainan mettissä onkaan? Tuskin niistä on 100% löydetty mut kai ainakin 50%. Aukeilla ne tietysti näkyy matkan päästä, mutta katveissa olevat pitäs löytää ja liittää UA inventaarioon tai polttaa hätpikaa.
 
Sen sijaan New York Times kirjoittaa tänään, miten Ryssä piirittää Cernihiviä. Jassoo.

Kaipailin jo sinä "me olemme kaikki (tut) täällä ja puolustamme maatamme" -aamuna että media voisi lopettaa hysterian.

Raportoida pitää Venäläisten sotarikokset, mutta niiden jälkeen kaipaan otsikkoja: "all attacks today were repulsed with heavy losses to Russians" eikä "nnnnnn is still threatened by Russians".

Perkeleen klikki-defaitistit.
 

Toivottavasti tätä videota ei ole vielä ollut täällä, mutta tästä kanssa saa aikamoista osviittaa tuollaisen yhden Ukrainalaisen jv-ryhmän(?) varsin kirjavasta PST-aseistuksesta. Myös siitä että miten pyöritään kun saadaan ilmeisesti viholliskosketus.

Löytyy mm. RPG:tä, NLAW ja myös Panzerfaust 3.

Mielenkiintoinen video joukkuetason rähinästä ( ja varustuksesta ).
Tehtävänä ilmeisesti väkivaltainen tiedustelu vai tank-hunter -tyyppinen homma?

Ei näyttänyt olevan komppanian muita osia vierustoilla..?
 
Moskovan ordodoksit halusivat vuosikymmen sitten rakentaa itä-Helsinkiin oman kirkon. Tuliko siitä koskaan mitään? Tallinnan Lasnamäelle onnistuivat tekemään, kun oli oma lobbari Savisaar kaupunginjohtajana. Viron ortodoksit irtosivat Moskovasta Suomen tuella ja liittyivät Konstantinopolin patriarkaattiin.
Tuo Itäkeskuksen kirjaston vieressä oleva tontti meni viime vuoden puolella myyntiin. Eli haudattu on tämä hanke. Ja nimenomaan Moskovan patriarkaattiin olisi tuo seurakunta kuulunut. Näin ainakin muistikuvien mukaan.
 
Tässä kohtaa hyvä muistuttaa että Puolustusvoimathan meillä on aina ollut aikaansa edellä viimeisimmässä panssarintorjunta-aseistuksessa:

Katso liite: 58226
John Deere saisi pistää miljoonia jonoon apuna Ukrainaan. Oikeasti...

Niiden työkoneet on tän jälkeen vapaan maailman 1. valinta ja legenda. Manit tulee pikaseen takas...

EDIT: Ovat lopettaneet viennin Venäjälle ja Valko-Venäjälle, mutta pari tehdasta siellä joita ei suljettu (vielä) https://www.wsj.com/livecoverage/ru...nt-to-russia-and-belarus-nUjUl8EnIcK7fVSN1kqM
 
Viimeksi muokattu:
Mää tuota jo edellisellä sivulla kummastelin..onkohan ryssällä pelikirjassa sellaista ollenkaan kuin "vetäytymisreitti"? Mihin (helvettiin) esimerkiksi tuo Cernihivistä etelään suuntaava kärsä meinaa väistää, jos huolto katkaistaan takaa ja edessä on liian kiukkuista? Ans ku ma arvaan, jätetään pelit ja vehkeet ja mennään pitkin mettiä kävellen..

Siinähän se tulikin se ryssän suunnitelma. Juostaan metsiin kun jäädään mottiin tielle. Ja tehdään sitten mahdollisesti "suitsid", koska omat tappaa tai pistää Siperian junaan jos on juossut karkuun.
 
Back
Top