Ukrainan konflikti/sota

Keksin juuri, että ryssän sotareportterit (3 kpl) sekä kiinalainen reportteri ovat kaikki etelässä. Varmasti odottavat Odessaa ja Mariupolia valloitetuiksi. Riittäisikö Putinille Mariupol?
 
Otetaan nyt esiin, vaikka todennäköisesti jo uskoville saarnaamista olisikin; tässä ajassa tiedonvälityksen luotettavuuteen kannattaa aina, jopa lähtökohtaisesti legitiimien lähteiden suhteen, riittävällä varaumalla suhtautua.

Tuohon vielä vaikuttamisperusteisen tiedonvälityksen arvioinnin haasteellisuus mukaan.
 
Sota on aina hyvä syy jakaa vihervasari propagandaa, toisaalla kuolee ihmisiä mutta sinun ongelmasi on energian kulututuksen vähentäminen. Eikö vihreässä siirtymässä ole mitään inhimillisyyttä?
Et tainnut ymmärtää mitä tarkoitin? Vähentämällä kulutusta voidaan vähentää energian hinnan nousu painetta ja auttaa Ukrainaa. Tällöin Venäjän energiasta saama hinta pysyy alemmalla tasolla. Normaaliin kulutukseen voidaan palata kun Venäjä on vetänyt joukkonsa pois Ukrainasta.
 
Söpöä, mutta juuri nyt huoltoaseman tankissa makaavan menolitkun raaka-aine oli ostettu milloin ja mihin hintaan? Toki ymmärrän hintojen nyt nousevan ja tuen Ukrainan taistelua. Pieni uhraus isomman uhan edessä, mutta… :unsure:
Vähän OT, mutta valtio kyllä voisi halutessaan leikata polttoaineveroa ja säännöstellä sen hintaa tarkemmin, mikäli haluaisi. Katsotaan mihin tämä menee, itselläni on varaa ajella ne pienet kilometrit mitä tarvitsee (tankillinen kuussa, ehkä kaks jos käyn kauempana). Pahoin vain pelkään, että pitkässä juoksussa tuo polttoainehinta käy kalliiksi pienempituloisille, joiden työt ovat kiinni siitä, että pääsevät autolla töihin joka päivä. Monella ei suomessa kuitenkaan jää montaa satasta säästöön kuussa ja tuo ei varsinaisesti auta asiassa, samalla kun kaikki muukin on kallistunut inflaation myötä.
 
Ymmärsinköhän oikein;

- Puola voi avittaa Ukrainaa hävittäjillä.
- Jos ryssät tappaa sillon Puolalaisia Ukrainan maaperällä = Ei apua Natosta.
- Jos ryssät tekee hyökkäyksen tuon johdosta puolaan = Nato saapuu paikalle.
No lienee selvää, jos joku hyökkää Nato maata vastaan, niin artikla 5. Mutta se, että jos joku lähtee säätämään ilman USA:n lupaa Ukrainaan ja siellä saisi Venäläiseltä vastauksen, niin epäilen, että Biden aloittaisi 3 maailmansodan ellei ole kyse siitä, että säätäjä on Englanti tai Ranska (heillä riittää omaa kykyä eskaloida koko homma).
 
Eikö näitä ole melko alhaalla näkynyt? Täsmäpommeja ei taida olla pahemmin näkynyt ja tuskin tälläkään koneella tiputellaan rautapommeja mistään 10+ kilometrin korkeudesta, jos halutaan edes lähimaastoon osua. Taidat mennä tässä asiassa harhaan ja ajattelet loogisesti, ettei näitä lennetä alhaalla. Vaikka oletkin oikeassa, ettei näitä kannata lentää matalalla, niin jätät kuitenkin huomioimatta, että kuskina on ryssä, jolta voi odottaa mitä tahansa. Tämän vuoksi en pitäisi mitenkään ihmeellisenä, vaikka tämä olisikin ammuttu olalta laukaistavalla.
Olisin kuvitellut että edes näitä vähäisiä ensilinjan koneita operoisi ryssän parhaimmisto. Eri aines kuin esimerkiksi SU-25 rynnäkkökoneissa. Toki saatat olla oikeassa. Ainakin merkit viittaavat siihen.
 
Tämän mukaan sen romanialaisen MiG-21:n pudotti vahingossa ukrainalaisten S300 -ohjus.

Alkuperäisenä lähteenä tämä:
Joka taas viittaa alkuperäiseen lähteeseen näin:
"In Romania, they said..."

Esson baarin nurkkapöydässä sanottiin jotta..

Edit: MailBD vaikuttais tuuttaavan Putinin propagandaa estoitta eetteriin. Toisessa uutisessa puhuttiin erikoisoperaatiosta ukrainan natsifasisteja vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
klo 20:40 on POTUS-twitter tililtä laitettu (ilmeisesti selventämään tilannetta), eli ei mitään uutta auringon alla.

myönnän että ehti hieman kouraiseen aika syvältä tuo aiempi twitti.. Toisaalta ehkä se olisi ollut hyvä pistää sellainen viesti eetteriin jonka tuo naapurimaan ylin kusipussikin ymmärtää, koska ei tuo Ukrainan siviilien kokema helvetti tuolla parane odottelemalla jonkun veteen piirretyn punaisen viivan ylittämistä..

Tuota mukaillen "But we will not fight a war against Russia in Finland."
 
Söpöä, mutta juuri nyt huoltoaseman tankissa makaavan menolitkun raaka-aine oli ostettu milloin ja mihin hintaan? Toki ymmärrän hintojen nyt nousevan ja tuen Ukrainan taistelua. Pieni uhraus isomman uhan edessä, mutta… :unsure:
Ja kun hinta tulee alas ja naapuriaseman säiliössä on pelkkää uutta ja halpaa löpöä niin tolppahinta suhteessa ostohintaan on...?
 
Back
Top