Ukrainan konflikti/sota

Eikä tuhoutunut siitä oletetusti NLAW osumasta huonoon happeen kyllä meni. Paljon on puhetta NLAW:sta, mutta olisi kiva saada konkreettista tietoa, miten on toiminut. Yhtään varmaa viedeota NLAW iskuista ei ole kuten ei ole javelin iskuistakaan. Joku niitä tankkeja kuitenkin räjäyttää mutta mikä...
Tuohan on sama vaunu joka saa osuman, jatkaa silti kulkuaan ja keittää myöhemmin kunnolla.
 
Eikä tuhoutunut siitä oletetusti NLAW osumasta huonoon happeen kyllä meni. Paljon on puhetta NLAW:sta, mutta olisi kiva saada konkreettista tietoa, miten on toiminut. Yhtään varmaa viedeota NLAW iskuista ei ole kuten ei ole javelin iskuistakaan. Joku niitä tankkeja kuitenkin räjäyttää mutta mikä...
Siinä vaiheessa, kun ammusvarasto on tulessa T-72:ssa ja miehistö paistumassa tankissa, niin ei olla kaukana katastrofaalisesta räjähdyksestä. Kyllä tuo T-72:n tuhoutui tuossa täysin ja katastrofaalinen räjähdys oli sekunttien päässä.
 
Joissakin skenaarioissa irtautumiseksi jo 1)hävitystä sodasta, lopputuloksesta Ukrainan sodasta riippumatta. On esiin tuotu Putinin likvidointi.

Palatsivallankaappaus, pakoterintaman pysyessä yhtenäisenä. Ei ole enää niin kaukainen mahdollisuus. Tosin, Putin on saatavissa olevan tiedon sekä tiedosta rakennettujen skenaarioiden mukaan, myös tähän mahdollisuuteen varautunut. Kuten totalitaaristen valtioiden johdolla tapana on.

Tämä saattaisi olla läntisten tiedustelupalvelujen, Venäjälle suuntaaman vastapropagandan tehokasta mobilisointia hallinnonvastaisiin toimiin. Mahdollisuus Tsaarin kaatumiseen. Etenkin merkittävimpien kaupunkien ja siellä olevan - nyt hupenevan materiaalisen varallisuuden - ja väestön reaalitodellisuutta hyödyntäen.

Erityistä huomiota kannattanee kiinnittää Moskovan ja muiden merkittävimpien kaupunkien tilanteeseen. Kreml ei voi noita menettää.

1) Tässä olettamuksena se, että länsimaiden rintama ilman merkittävää Kiinan poliittista muutosta, riittävän yhtenäisenä pysyy
 
Eiköhän tuo ole ryssän komento esikunta ajoneuvo
Millä perusteella. En kyllä näe mitään viestilaitteita tai antenneja isommin tuossa vaikka kuinka zoomaa ja hidastaa. Näyttää kuorma-autolta ilman mitään erikoista. Mitä mä en näe tuossa?
 
Todennäköisesti NLAW kattohyökkäysmoodissa. Vaunun torniluukuista tulevat liekit kertovat ammuskartussien syttyneen tuleen mikä merkitsee tornin irtoamista joidenkin sekuntien kuluttua.
Riski paikka ampua, mutta venäläiset reagoivat niin hitaasti että kyllä tuosta pois pääsee.
Ihmetyttää että kevytvaunut ajavat pakoon kun pitäisi kääntää keula metsään ja ampua kaikilla aseilla pirusti samalla kun jalkauttaa jalkaväen putsaamaan metsää. Ei oikein vakuuta tuo rysyjen toiminta. Jo pelkästään kunnon tähystyssuuntien valvonnalla olisi kyllä pitänyt havaita pst-partio ajoissa.
Joo mulle oli kanssa ihmetys, että yhdestä osumasta iso osa lähti pakoon. Joku jalkamies lähti hyökkäämään, mutta ei sitä nyt yksinään. Vaunumiehet aika aloittelijoita
 
HämJP-8... sotajoukkueenjohtaja ja osin erimieltä. Kevyet vaunut sivuun ja jalkautus suojassa, tst-vaunut käänsi keulan vihollista päin ja sai vaikutusta alueelle josta ammuttiin. Kärkivaunu ei panikoinut, vaan jatkoi tähystystä eteenpäin.
Kevyistä vaunuista ei kannata siirtyä aukealle pellolle jalkautumaan. Sinnehän nuo kai säntäsi.
 

Liitteet

  • 2022-03-12 00_25_49-Google Maps.jpg
    2022-03-12 00_25_49-Google Maps.jpg
    165.1 KB · Luettu: 90
Viimeksi muokattu:
Joo mulle oli kanssa ihmetys, että yhdestä osumasta iso osa lähti pakoon. Joku jalkamies lähti hyökkäämään, mutta ei sitä nyt yksinään. Vaunumiehet aika aloittelijoita
Siellä on jo voinut sana kiertää aikaisemmista tappioista ja pientä paniikkia puskee kun ei tiedetä onko metsästä tulossa 2 vai 20 nlawia tai javeliniä pataan. Ei tuo väijykään hirveesti pisteitä ansaitse mutta ehkä tulivat yllätetyksi tai olivat makkaranpaistojoukkoja.
 
MIKSI ei ole tiellä hiekkaa tai sepeliä jonne ne voisi kätkeä tarpeen tullen? Meinaavat ukrainalaiset vaan viskoa ne tielle ja toivoa, että ryssä on sokea, eikä näe niitä ja ryssältä on ammukset loppu, eikä se ammu niitä rikki vai mikä kumma tuolla on suunnitelma? Näyttää taas kerran täydelliseltä osaamattomuudelta suluttamisen suhteen.
 
Ei kai ole kerrottu, mutta en usko, että puhelun sisällöllä mitää arvoa on. Ensinnäkin kesti vain 1h, mikä tulkkien kanssa puhuessa tarkoittaa, että itse asiasisältöä oli 30 min. Jos se jakaantui tasan, niin Putin puhui 15 min ja Sale 15 min. Tod näk Putin käytti tuon ajan samojen valheiden toistamiseen kuin aiemminkin eli natsijuutalaiset narkkarit sitä ja tätä. Ja Sale yritti selittää, että tarvitaan evakuointikäytäviä siviileille, jne. Ikään kuin Putinia siviilit kiinnostaisivat.

Hedelmällisempi lähestymistapa olisi mielestäni ollut, että Sale olisi sanonut jotain tyyliin: ”Vlad, sulla on jo 12 000 sotilaan tappiot, 1000 tankkia, 50 hävittäjää, jne. Sä häviät tän sodan ja pakotteiden takia sut syöstään kohta vallasta. Jos sä haluat jatkaa Venäjän presidenttinä, niin miten aiot päästä irti tästä sotkusta?”
Ei kai noihin puheluihin mitään tulkkeja tarvita, kun molemmat presidentit puhuu ihan sujuvaa lontoota.
 
Kevyistä vaunuista ei kannata siirtyä aukealle pellolle jalkautumaan. Sinnehän nuo kai säntäsi.
Mielestäni olisi kannattanut vasta siellä pellolla jalkautua (jos ollenkaan), näytti että oli alempana kuin tie. Ei toi tielle jalkautuminen näyttänyt toimivan.
 
Rohkeeta poikaa väijyssä, vetäytyminen ei näytä kovin suojaiselta. Ja jos vaikka ne kaksi taaempaa paksua vaunua olisi täys kaasulla vetänyt suoraan metsään jylläämään, ja kevyt vaunut piiskanneet maaston ympäriltä, niin olisi tullut tukalat paikat.
Miksi ne ei tehnyt niin? Nuo kaksi paksua ja kaverinsa?
 
Video oli paikannettu tänne 50.61499500962168, 30.861284382828597 ~30km Kiovasta koiliseen.

Aika ohkasella mennään mikäli tuo oli ainut väijytys mitä saatiin aikaan tälle mettäpätkälle... Toivottavasti toiminta sai jatkoa.

Katso liite: 58300
Ihan hyvä paikka etutulpalle. Kun kärki pysähtyy, voi rauhassa napsia metsän siimeksestä käsin taaempia osia ja sit ottaa metsän syvyyteen irti.

Vähän lähellä kyllä, puut ois ollu hyvä paikka kylkipanokselle.
 
Back
Top