Ukrainan konflikti/sota

Tämä on häirinnyt itseäni alusta saakka. Mitkä ovat UA:n tappiot, niistähän ei puhuta käytännössä mitään. Kyllä noista voitoista joudutaan maksamaan hintaa, se on selvä. Että paljonko siitä omasta pataljoonasta kaatuu ukkoja kun pyyhkivät venäläisen pataljoonan kirjoilta taistelussa?
Itselleni tullut sellainen käsitys, että UA selviää varsin vähäisillä tappioilla mekanisoitujen hyökkäysten torjunnassa.
Tykistökeskitykset ovat varmasti heille suurin ongelma, mutta noista uhreista ei tiedetä mitään.
Lisäksi heti kun siirtyvät vastahyökkäyksiin niin uhreja tulee suhteellisesti selvästi enemmän.

En usko että miehistötappiot ovat heille mitenkään ratkaisevia tässä vaiheessa. Suurempi ongelma on varmaan materiaaliset ja logistiikkatappiot.
 
Tässä vaiheessa sotaa luulisi Venäjän käyttävän propagandassaan hyväkseen Ukrainan kaatuneiden lukuja jos ne olisivat jollain tapaa merkittäviä...
Niistä ei venäläisillä ole tietoa....ne jotka olisivat voineet tietää ovat löytäneet paikkansa ukrainalaisten tekemästä tilastosta. Venäläisten tappiot lähes 17.000 tähän mennessä.
 
....
Vankeja on myös sidottu housut nilkoissa pylväisiin ja ainakin yhdellä oli Venäjän lippu hanurissa ja ne on kyllä selkeitä ylilyöntejä. Mutta kuten todettua niin viha synnyttää vihaa. Nettiin näitä vihanpurkauksia ei kannattaisi ladata sillä Ukraina on äärettömän riippuvainen länsimaiden tuesta vaikka ovat etulinjoilla ihan yksin.

....
Nämä teipillä tolppiin sidotut ja perse paljaana patsastelevat ovat "omia", ukrainalaisia jotka on tavattu varkaista kaupoissa, asunnoissa jne sotatoimien aiheuttaman sekaannuksen aikana. Paikallisjoukothan näitä lähinnä teippailevat. Joitakin on myös vedelty remmillä perseelle. Aikansa palelevat siinä kaikkien nähtävillä jotta naama jää muistiin. Lippukuva oli photosopattu. Noita teippauskuvia ja filminpätkiä on levitetty venäläismediassa valheellisesti natsien venäläisiin kohdistaman julmuutena. Kaikkea ei voi välttää.
 
Veikkaan että kaverit olleet helvetin ylpeitä ranta rolexeistaan. Kun sota voitettu, niin salkullinen ruplia luvattu molemmille ja Allegron junaliput. Nyt sen sijaan tarjoavat Ukrainalaisille korpeille hieman eksoottisemman ruoka-annoksen.
Edit: korppi tuli mieleen oman isoisän valokuva albumista. Muistan kamalan kuvan lapsuudesta jossa iso musta lintu nokki kuolleen venäläisen silmää. Sittemmin valokuva hävinnyt. Perinnönjaossa hävisi kaikki sotamateriaali. Minulla pelkkä sotilaspassi.
Ranta-rolexit (hinta n.5euroa kpl) oli varmaan allekirjoitusbonus, kuten NHL-ammattilaisilla. Ruplasalkun kanssa sitten voittoisan sodan jälkeen sankarina Allegrolla Vaalimaalle, jossa portit aukeaa sankareille Asylym- taikasanalla.
 
Ilman univormua tai edes sitä valkoista hihanauhaa. Kansainvälisten lakien mukaan vakooja, joita ei Geneven sopimukset suojaa. Saa vaikka teloittaa heti paikan päällä!
Liipaisin voi olla herkässä desantin kohdalla kun kymmeniätuhansia(arvio) siviilejä kuollut osaksi desanttien vuoksi. Pidättää, valvoa ja kuljettaa jonnekin vankina, vai suoraan nappi otsaan ja monttuun? Jälkimmäinen ratkaisu on helpompi tst- tilanteessa.
 
Voi näyttää, mutta jos arvopohja on niin heikko että edes kotisohvalta pysty kunnioittamaan vankien kohtelua (=vaan jakaa videoita ja sympatiseeraa niitä), ollaan heikoilla vesillä. Mitä toiminta on näillä sitten sodassa. Parempi että tämmöiset sohvasotilaat jäävät sohvalle kaikissa tilanteissa.

Sodassa puolustetaan länsimaisia arvoja ja yhdenkin perseilyvideon jälkeen itse lopetan Ukrainan sotilaiden auttamisen rahallisesti ja keskityn siviileihin. En halua tukea armeijaa, joka nöyryyttää vankeja. Tuosta on pieni kynnys siviilien nöyryyttämiseen, raiskaamiseen... Yksi äidin nöyryytysvideohan täällä oli jo.

----
Palstan moderoinnin taso on tällä hetkellä todella säälittävä, jos bannia saa jostain pienestä off topicista, mutta ei paljasperseisen vangin nöyryytysvideon jakelusta ei..


Yhdyn viestiisi oikeastaan kaikessa paitsi siinä, että armejan tukeminen pitäisi lopettaa yksittäisten perseilyvideoiden takia. Jossain määrin ymmärrän nuo perheiltä. Ymmärtäminen ja hyväksyminen ovat tietysti kaksi eri asiaa.
 
Ilman univormua tai edes sitä valkoista hihanauhaa. Kansainvälisten lakien mukaan vakooja, joita ei Geneven sopimukset suojaa. Saa vaikka teloittaa heti paikan päällä!
Geneven sopimus ei suojaa eli sovelletaan Ukrainan muuta lainsäädäntöä. Kuolemantuomio ei taida olla enää käytössä Ukrainassakaan.
 
Nuo vaan ammuskelee joka videossa jonnekin ja somettavat samalla komeissa kamppeissaan. Muutenkin aika tulevassa kunnossa olevaa porukkaa mielestäni.

On pitkälle edetty tuosta ensimmäisestä Tšetšenian sodasta 94-95 jossa vastapuolen (venäläistä) miestä kylmeni oikein huolella.Katso liite: 59205Katso liite: 59204Katso liite: 59203
Ei nuo Kadyrovin rosvokoplat olekaan oikealla asenteella tuolla, vaan Putinin hanuria pussailevan rosvopäällikkönsä käskystä lähetetty tuonne perseilemään: Kadyrov saa pyörittää Tsetseeniaa miten haluaa kunhan aina välillä lähettää Putinin operaatioihin näitä rosvokopliaan jotka muuten ovat kotiseuduilla ahdistelemassa toisinajattelijoita. Niitä tsetseenejä jotka ovat saaneet tästä Kadyrovin kärpästen herra meiningistä tarpeekseen taistelee Ukrainan puolella asenteella.
e4f8ea23-7b4a-42f5-9497-833148c6042d-1020x612.jpeg
 
Jos/kun tässä Natoonkin mennään, niin siellä jenkkiarmeijassa on tummempaa kaveria enemmänkin. Asevelihengessä voisi vaikka jättää mokomat aivopierut pieremättä.
On tummempaa omissakin. Säkylänkin (jossa mm valikoidut kansainv. erikoisjoukot) cooper-ennätys on huoltojoukkojen hieman tummemman kokin nimissä 😆
 
Back
Top