Ukrainan konflikti/sota

Putin on uskaltanut istua niiden lähellä, jotka ovat pysyneet sen pari viikkoa valvotussa karanteenissa ennen tapaamista. Voipi olla että Shoigua pidetään "kotiarestissa" jossain kellarissa ja tuotu ihmisten ilmoille videota varten.

Erinomainen havainto, selittäisi Shoigun vähäisen näkymisen julkisuudessa, mistä spekuloitu villisti. Jos hän tosiaan on ollut samassa bunkkerissa Putinin kanssa hoitamassa yhteydenpitoa sodanjohtoon yms. juoksevia asioita, niin mahtaako Putin tosiaan olla niin heikossa kunnossa ettei jaksa / kykene noin aktiiviseen seuraamiseen itse?

Huomio vielä tuosta videosta, jotenkin kuulosti että hän puhui tosi hiljaa. Ehkä minulla vain on huonot kuulokkeet tai korvassa vaikkua, mutta kuulosti jotenkin "matala energiseltä".

MUOKKAUS: kuuntelin vielä pätkän uudestaan ja otetaan hieman omia puheita takaisin: kyllä hän aika selvästi ja terävästi puhui, ei varsinaisesti hiljaa. Taisi olla sen verran taustamelua tai muuten vain kuuntelin aikaisemmin huonosti.

Video tosiaan kuvattu sellaisesta kulmasta että pöydän pituuden feikkaaminen olisi mahdollista, mutta sen pinnassa näkyy kaikenlaisia heijastuksia yms. mikä saa ainakin minut tuumimaan ettei ole feikattu. Lyhyt pöytä ja Shoigu siinä vastapuolella, eiköhän tuo tosiaan tarkoita sitä että Shoigu on päivystänyt samassa bunkkerissa tai ainakin "karanteenissa" jotta tuo on mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:
Lännen aseavussa hyvä puoli on, että tukijana on USA ja reittinä Puola.

Venäjä ei ole niin hullu, että hyökkäisi USA:n kimppuun, USA tietää sen ja ei ole peloteltavissa. Taloudelliset resurssit riittävät myös Venäjän lyömiseen.

Puola taas on tulilinjalla, mutta tietävät että jos Ukraina kaatuu niin ovat seuraavien kohteiden listalla. Venäjä ei voi painostaa ja pelotella enää Puolaa, että Puola ei sallisi asekuljetuksia.

Puolalle on parempi että Venäjä lyödään Ukrainassa eikä Puolassa. En usko, että mikään uhkaus tai edes suora hyökkäys Puolan maaperälle muuttaisi tätä.

Saksa ja Ranskakin kipuilevat tulehtuneen umpisuolensa kanssa. Umpisuoleen on jäänyt vanha myötäilevä itäpolitiikka ja sitä kannattaneet politikot, mutta niistä tämä kokonaisuus ei onneksi ole kiinni.

Jos Saksa alkaa oikeasti tukea Ukrainaa, se nopeuttaa Venäjän lyömistä, mutta edes Saksan tuen puute ei Venäjää pelasta.

Samalla joka päivä tämä EU:n heikko rooli harmittaa. Etenkin koska Ukraina maksaa tästä omalla verellään. Mutta isossa kuvassa Venäjä on silti hävinnyt.
 
Kyllä siellä kaatuu niitä fiksuja ja päteviäkin, korruptoituneita lienevät kaikki. Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla kotimaisilta upseereilta näkemys Venäläisen upseerikoulutuksen ja -materiaalin laadun muutoksesta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Periaatteessa muuttivat doktriinia olosuhteiden pakosta siitä vanhasta "A2 keltaisesta" pataljoonan taistelyksiköihin, mutta muutos ei näytä olevan täydellinen ja osaamisessa on ilmiselviä puutteita kaikilla tasoilla.

Varmasti tullaan kuulemaan - ja osaksi jo kuultu - kotimaisia arvioita heidän suoriutumisesta. Tässä erinomainen Maanpuolustuskorkeakoulun laaja ja kattava tutkimus vuodelta 2016 jossa käydään läpi heidän sotahistoriaa Neuvostoliiton hajoamisesta alkaen, niiden vaikutusta taktiikkaan ja strategiaan sekä aselajikohtaisia muutoksia:

VENÄJÄN ASEVOIMAT MUUTOKSESSA – KOHTI 2030-LUKUA

Kaikki ennustukset eivät tietysti ole toteutuneet ja esimerkiksi panssarivaunukaluston osalta ennakoidaan Armataa ja muita sen sarjan laitoksia, mikä ei ole toistaiseksi toteutunut. Ei silti vähennä tuon ansiokkuutta.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä siellä kaatuu niitä fiksuja ja päteviäkin, korruptoituneita lienevät kaikki. Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla kotimaisilta upseereilta näkemys Venäläisen upseerikoulutuksen ja -materiaalin laadun muutoksesta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Periaatteessa muuttivat doktriinia olosuhteiden pakosta siitä vanhasta "A2 keltaisesta" pataljoonan taisteluyksiköihin, mutta muutos ei näytä olevan täydellinen ja osaamisessa on ilmiselviä puutteita kaikilla tasoilla.
Ilmeisesti on käynyt niin että on muutettu organisaatiota, mutta toimintatapoja ei ole mukautettu uuden organisaation edellyttämällä tavalla. Tuloksena on pienempi taisteluosasto joka ei hyödynnä vahvuuksiaan eli itsenäistä operointikykykyä ja ketteryyttään, mutta kärsii heikkouksistaan eli reservin puuttumisesta ja heikommasta huollon kapasiteetista. Ilmeisesti myös taisteluosastojen käytön koordinoinnissa ylemmällä tasolla on ollut puutteita. Jotain tämmöistä ehkä voisi olla.
 
Ei kaikki siellä Saksassa kannata Scholzin vehkeilyjä ja myös jättiläiset muuttavat mielipiteitään.

SAP announced on Tuesday it was exiting Russia after 30 years of operations in the country, leaving on-prem customers with no software support.

“Our hearts and hopes are with the people of Ukraine. More than anything, we want this war to end,” the German software giant declared, referring to Russian president Vladimir Putin's illegal invasion of Ukraine, in a canned statement announcing its exit.

SAP paused all Russian sales in early March in accordance with international sanctions. However, the biz faced criticism for still supporting its products in Russia. Ukrainian president Volodymyr Zelenskyy called SAP out in a viral tweet, alongside Microsoft and Oracle, for supporting technology in Russia.

Oracle tweeted on March 14 it had left Russia altogether, leaving existing customers without software updates or support. Microsoft did not. Ukraine's vice prime minister Mykhailo Fedorov stepped up the pressure with a series of accusatory tweets that tagged SAP.
SAP is giving cloud subscribers in Russia who are not otherwise subject to sanctions three options: have their data deleted, returned, or migrated to a datacenter outside of Russia. Those who choose migration will be forced to find an alternative solution eventually, as SAP said it will not renew the subscriptions.
 
Mutta nyt Wimbledon, maailman legendaarisen tennisturnaus, on ilmoittanut, että venäläisillä pelaajilla ei ole asiaa tämän vuoden Grand Slam -turnaukseen.

– Tiedostamme tämän olevan kova päätös yksilöurheilijan kannalta, joten olemme syvästi pahoillamme, että he joutuvat kärsimään Venäjän hallinnon toimien seurauksista, Wimbledonin tiedotteessa todettiin.

Päätöksen myötä esimerkiksi miesten maailmanlistan kakkosnimi Daniil Medvedev ja naisten listan nelonen Aryna Sabalenka ovat ulkona turnauksesta.

Vladimir Putinin tiedottajan Dmitri Peskovin mielestä ratkaisua ei voi hyväksyä.

Jälleen kerran urheilijoista tulee panttivankeja jonkinlaisille poliittisille ennakkoluuloille, juonittelulle ja vihamielisille teoille maatamme vastaan, Peskov jyrisi.

Shamil Tarpishchev
,Venäjän tennisliiton johtaja, otti myös kantaa ratkaisuun.

– Emme voi tehdä mitään. Minusta tämä on väärä ratkaisu. En halua puhua tästä aiheesta, koska kaikkea mitä sanon, käytetään urheilijoita vastaan.

IL
 
A Russian-linked threat group that has almost exclusively targeted Ukraine since it first appeared on the scene in 2014 is deploying multiple variants of its malware payload on systems within the country.

The Shuckworm gang – also known as Armageddon and Gamaredon – is using at least four distinct variants of its Pterodo backdoor that are designed to perform similar tasks but communicate with different command-and-control (C2) servers, according to Symantec's Threat Hunter Team.

"The most likely reason for using multiple variants is that it may provide a rudimentary way of maintaining persistence on an infected computer," the researchers wrote in a blog post Wednesday. "If one payload or [C2] server is detected and blocked, the attackers can fall back on one of the others and roll out more new variants to compensate."

Shuckworm's attacks are part of an ongoing campaign by Russian state-sponsored threat groups that escalated their efforts in the run-up to the invasion of Ukraine in late February, and have continue their attacks since. The active cyberwarfare that has paralleled Russia's military attack has worried Western agencies that it could spill over to companies in the US and elsewhere, either incidentally via third parties or directly due to the harsh sanctions imposed on Russia.

In Shuckworm's case, the gang has been active for years. The Security Service of Ukraine (SSU) last year said the group was responsible for more than 5,000 attacks against public agencies or critical infrastructure and linked Shuckworm to the FSB, Russia's security service and successor to the KGB. The SSU said the group targeted more than 1,500 government computer systems over seven years.

"These attacks [in Ukraine] have continued unabated since the Russian invasion of the country," the Symantec researchers wrote. "While the group's tools and tactics are simple and sometimes crude, the frequency and persistence of its attacks mean that it remains one of the key cyber threats facing organizations in the region."

They noted that Shuckworm seems mostly focused on espionage and intelligence gathering but said the attacks could be a precursor to more serious incidents if the group turns over the access it gets to Ukrainian organizations to other Russian-sponsored threat actors.
Shuckworm relies heavily on phishing emails to lure targeted users into unwittingly executing the malicious code.
 
Huh. Melkoinen kuvaus tapahtumista Saksan aseavun antamisen vaikeudesta Ukrainalle o_O

Pitkä twiitti-ketju, jonka loppukaneetti on raflaava, sen toivoisi olevan väärin, mutta ketjun luettuaan on vaikea perustella itselleen toisin. Lukusuositus!


Lämmöt nousee Saksassa Scholzille.. en tiedä pääseekö enää arvokkaasti ylös tuosta itse kaivamastaan kuopasta.. vaikutta siltä että on kerrottu kovin muokattua faktaa..

 
Back
Top