Ukrainan konflikti/sota

Kaikki tällaiset kommentoinnit ovat typeriä ja osoittabvat pelkästään lausuntoja antavan upseerin kyvyttömyyttä ja vähintäänkin huonoa harkintakykyä.

Silloin kuin vihollinen erehtyy toimimaan täysin väärin ja tekemään tuhoisia tai äärimmäisen typeriä virheitä, ei ole pienintäkään syytä estellä sitä jatkamasta virheitään.

Jos noinkin korkeassa asemassa oleva "herra" haluaa tulla julkisuuteen olisi parempi olla hiljaa kaikista vihollisen tekemistä virheistä ja erehdyksistä.
- mahdollisesti jopa sopivalla tavalla rohkaista vihollista vielä suurempiin virheisiin.
- joka tapauksessa on varmaa että nämäkin lausunnot menevät myös ryssän ylimmän johdon tiedoksi.
Voi pyhä yksinkertaisuus. Kuvitteletteko te toisaan että Venäjä kehittää asevoimiensa taktiikkaa lukemalla jonkin eläköityneen kenraalin twitteriå? Älkää nyt lapsellisia olko.
Venäjä toimii kuten länsimaat. Ensimmäisen ja toisen Tshetshenian sodan ja Georgian sodan jälkeen ja osin jo sodan kulusessa siellä käytiin läpi Lessons-Learned -prosessi, jossa tunnistettiin tehdyt virheet ja korjaustarpeet. Venäläiset tietävät omat virheensä jo nyt ilman muiden apuakin. Niiden korjaaminen on sitten hankalampa, koska Putin ei anna aikaa keskeyttää operaatiota kunnon korjausten tekemiseksi ja koulutuksen parantamiseksi.
 
Mm. Siviilien kärsimystä ja ryssän tuhoama kulttiurikeskus, tuhotussa kauoungissa:

 
Montakos valtion pääministeriä, presidenttiä tai edes jotain ministeriä on ilmoittanut, että tavoitteena on Ukrainan voitto? Eikä siis vain puolustautuminen tms. Tai edes vallattujen alueiden takaisin saaminen.
Biden ei ilmeisesti ole näin sanonut, mutta jenkkien Ukrainan lähettiläs Brink sanoi.

Löysin Bidenin tuoreen lainauksen:
I’d say to the American people I’ve done foreign policy my whole career. I’m convinced that if we let Russia roll and Putin roll, he wouldn’t stop.
 
Putlerin Venäjä on vain luonut sellaisen pelon ilmapiirin ettei kansa ihan heti nouse. Meillä on helppoa ihmetellä kun saa vapaasti haukkua politiikot. Osa heistä kuten Väyrynen ja Turtiainen ovat sen vielä ihan ansainneetkin..

Venäjällä on toisin, miljoonat tietävät että korruptio putlerin johdolla varastavat heidän rahansa omiin taskuihinsa. Jos lähdet kadulle osoittamaan mieltä hyvällä tuurilla saat vain kunnolla turpiin miliisiltä ja putkareissun. Huonolla tuurilla edessä on vankilareissu ja menetät kaiken mitä olet omistanut.

Helppo tajuta miksi sinne kadulle ei lähdetä. En lähtisi itsekkään. Fiksut ja osaavat hakeutuvat ulkomaille asumaan, se heikompi aines jää Venäjälle ja tyytyy jupisemaan keittiön pöydän ääressä ja kiskoo vodkaa ja kaalisoppaa.

Siinä vaiheessa kun Moskovan ja Pietarin kaduilla on miljoonia ihmisiä sinne uskaltaa liittyä koska silloin ei voi vallanpitäjät pistää kaikkia häkkiin.
Onhan se toki näinkin, mutta milloin pitkässä juoksussa kamelin selkä katkeaa.
Luulisi rauhallisemmankin henkilön joskus riehaantuvan, kun tarpeeksi pitkään ajatus hautuu ja z yhteiskunta härnätä.
 
Britannian asevoimien komentajan näkemys ja samalla erittäin hyvä tiivistys tapahtumista tähän saakka.

Strategisessa mielessä ryssä on jo hävinnyt pelin, ja sota Donetskista on enää merkitykseltään taktinen, mutta se, kuten kaikki muukin sujuu ryssältä huonosti:

 

Sammakkomies.

brain GIF
 
Hävittyään Kiovan taistelun, venäläiset muuttivat strategisia suunnitelmiaan merkittävästi. Jos he olivat alun perin halunneet vallata koko Ukrainan alueen, nyt he jo tarkoituksenmukaisesti yrittivät tuhota Ukrainan asevoimia Donbassin alueen verisissä taisteluissa, koska Ukrainan parhaat sotilasyksiköt toimivat siellä. Venäläiset tekivät kaikkensa tuhotakseen kaikista kokeneimmat ukrainalaiset sopimussotilaat taistelukentällä.

Se on selvää, että Ukraina ei saa nopealla aikataululla varustettua armeijaansa yhtä kokeneella miehistöllä, jolla on soveltuva taistelukoulutus. Se johtaa ennen pitkää Ukrainan puolustuksen romahtamiseen. Venäjän strategialla on myös heikkoutensa, koska venäläisjoukot niin ikään kärsivät kovia tappioita kokeneiden taistelijoidensa riveissä. Ukrainalaiset tuhoavat röykkiöittäin venäläisiä lentäjiä, panssarivaununkuljettajia ja laskuvarjojoukkoja. On hyvin epätodennäköistä, että Venäjäkään pystyy korvaamaan eliittisotilaitaan nopeasti ja tehokkaasti.



Vaikka Venäjällä on Ukrainaa enemmän henkilövoimaa ja aseistusta, he kärsivät useita taktisia tappioita Itä-Ukrainassa. Esimerkiksi Ukrainan asevoimat antoivat venäläisten edetä Sjevjerodonetskin kaupunkiin ja alkoivat sitten tuhota heidän parhaita sotilasyksiköitään katutaisteluissa. Seurauksena venäläiset olivat ansassa, koska he olivat sekä jumissa vieraassa kaupungissa että vailla oman tykistönsä tulitukea.

Lisäksi venäläisten tykistö on nyt erittäin epätarkka ja riski osua omiin joukkoihin on ratkaisevasti suurempi. Joten venäläiset ovat aivan ymmällään siitä, miten Sjevjerodonetskissa pitäisi toimia. He epäonnistuivat valtaamaan sen nopealla iskulla, mutta eivät nyt pääse ohittamaankaan sitä. Siksi venäläisten täytyy keskittää sinne niin paljon joukkoja.
 
Pohjia raavitaan värväyksissä. Vai onko tämä vielä pohjia? Mites muuten tämän postaus sopii siihen analyysiin Girginistä, jonka mukaan hän toistelee joidenkin tiedustelupalvelun kihojen viestiä eikä omia mielipiteitään? Oma veikkaukseni on, että mielipiteet ovat hänen omiaan, mutta hänellä on suojelijoita, jotka ovat pitkälle samaa mieltä homman sujumisesta, ja siitä miten ryssät toimivat 2014 ja invaasion välisenä aikana nukketasavaltojen suhteen (eli tuki oli Girginin ja näiden suojelijoiden mielestä liian vähäistä). Jälkimmäisestä voidaan päästä siihen, että kuunteliko Putin sitten vihdoin invaasionsa kanssa näitä tahoja, mikä olisi ollut ainakin osasyy operaation käynnistämiselle.

Pavel Luzin, a Russian political analyst, told Bellingcat that the Russian authorities do not only use mercenaries as “gun fodder” but also as a tool for preventing political threats within Russia.
..
“Mercenaries allow the Russian authorities to limit the losses among the regular forces and troops. Moreover, the authorities are interested in high losses among the mercenaries because the survivors will continue to be a domestic threat to the Kremlin”, Luzin continued.
 
Viimeksi muokattu:
Ellei Ukraina saa tarvittava asevarustusta max.elokuuksi, ja tässä täytyy ottaa huomioon että sitä pitää vielä oppia käyttää, niin luvattu ja odotettu laajalla alueella Ukrainan asevoimien kontra-hyökkäys rashistien päälle on kyseenalainen. Ei tämä saa tapahtua elokuun keskivaihetta myöhemmäksi, koska sitten jo lokakuussa zyssien pois ajaminen Ukrainasta pitää pysäyttää rosputton takia. Silloin sota pitkittyy ja venyy min.ensi vuoteen.

Nyt macron-sholts, erityisesti Ranska jatkaa raskaiden aseiden avustusta sabotointia, vaikka puheet ovat suuret EU jäsenyydestä hetimmiten ja ensitilassa, mutta Ukrainalle nyt täytyy voittaa sodan, se on tärkein, eikä maa tee mitään sen sumussa olevan jäsenyyden lupauksen kansa mitään. Ukrainalaisia kuolee koko ajan!
Saksalaiset asevalmistajat ovat valmiit toimittamaan aseita heti, mutta Sholts ei anna lupaa. Lisäksi Saksa blokkasi jopa vanhentuneiden "leopardien" erän toimituksen Espanjasta. Jos USA ei vakavasti puuttuu ja painosta Saksaa, niin nykyisessä kokopanossa saksalainen koaliitio jatkaa sabotointia.Käytännössä koko toivo on USA:n, Britanniaan ja Puolaan.

пишет Boris Sokolov
 
Viimeksi muokattu:
^ Sellaiset kai suunnitelmat ovatkin. Toivotaan, että aseistus ja osaaminen on pian riittävää, mutta voi olla hankalaa puskea ryssä rajojen yli sillä aikataululla, jollei ryssän kalusto- ja miehistötilanne mene katastrofaaliseksi.

Onkohan nihkeydessä läntisten tankkien suhteen osasyynä se, ettei niitä haluta päätyvän ryssille tekniikan kopioinnin takia? Tosin Rheinmetall ainakin julkisesti yrittää saada kalustoa liikkeelle. Heillä varmaankin on ihan aitoa halua tukea Ukrainaa, mutta osasyynä voi tietysti olla sekin, että kuten tällä foorumilla, esim. jenkki- ja saksalaistankkien välillä pohdiskelevat ostajat voivat alkaa miettimään, saako sodan sytyttyä enää täydennystä saksalaiselle kalustolle, jos joku nykyinen tai tuleva scholzi blokkaa senkin...
 
Viimeksi muokattu:
Aikaisemmin oli puhetta että Romania käynnistäisi 152mm kranaattien tuotantolinjan. Tämän viestin mukaan voisivat kyetä tuottamaan jopa 50 000 laukausta kuukaudessa, tosin oletan että menee hetki alkukankeuden kanssa painiessa. Aika hurja silti. Viestissä mainitaan myös Tsekki ja heidän kyky tuottaa itäkranaatteja, vai mahtaako tarkoittaa kykyä aloittaa tuotanto uudestaan? Vaikea sanoa viestin muotoilun perusteella.


Viestin vastauksissa oli seuraava kommentti:

Nobody talks that Polish ammo factories work 24/7 like mules since war started. Check for example Mesko offer on their website. Polish factories can do both Nato and Soviet shells/small arms ammo etc (including cluster ammo ).

En muista kuulleeni mainintaa että Puola toimittaa / myy massiivisesti kranaattia Ukrainalle, tosin ei olisi yllätys. Hyvä jos saataisiin tuhdisti 152mm Ukrainalle kaiken NATO-viennin kaveriksi. Tuskin ovat ampuneet itätykeistä vielä rihlauksia sileäksi joten varmasti kaikki laukaukset kelpaavat. Venäjällä on moninkertainen ylivoima tykistössä.

MUOKKAUS: tämäkin aika hurja, jos pitää paikkansa: T-62 havaittu idässä Popasnan rintamalla osallistumassa taisteluihin. Voi silti olla mielikuvitustasavaltojen käytössä, kuten näistä on kirjoitettu aikaisemminkin. Aikaisemmat meni tietääkseni vahvistamaan Zaporizzjan eteläpuolista rintamaa, vietiin sinne Melitopolin kautta. Se että vaunuja on nyt nähty painopistealueella Popasnan seudulla voi hyvin viestiä panssarijoukkojen menetyksistä sekä vaikeuksista raapia varastoista modernimpia vaunuja (ehkä liian aikaista sanoa näin?)

 
Ei ainakaan tutkittu ole, ei aiemmin epäiltykään. Kukapa meistä olisi häiriötä...
Samalla puhelimeen isoilla sormilla näppäilyn ohessa keski ikää lähestyvä rouva käskyttää ja teinit huutaa tai murjottaa. Samalla vielä rauhassa sauna olut vielä pitäisi nielaista

Sinällään oikeassa olit, tässä kommentoimassasi tekstissä pilkut etsii toisiaan.👍
Tarkoitin ettei se kazakin sanomiset olleet niin yksiselitteisiä. Oma angstinen mieli väänsi sanoman muotoon: itsenäisyys paha, federaatio hyvä.
 
Onhan se toki näinkin, mutta milloin pitkässä juoksussa kamelin selkä katkeaa.
Luulisi rauhallisemmankin henkilön joskus riehaantuvan, kun tarpeeksi pitkään ajatus hautuu ja z yhteiskunta härnätä.
Kyllä siinä kamelin selän katkeamisen odottelussa voi tovi jos toinenkin vierähtää. Mun isä usein sanoo vanhemman setänsä aikoinaan usein toivoneen, että sen kun näkisi vielä että ryssän maa alkaisi sisältäpäin mätänemään.. No, isä on nyt 80v, setänsä oli joskus 1800-luvun lopulla syntynyt, ja ei se ryssälä ole vieläkään mihkään mennyt. Mutta Hyvää kannattaa aina odottaa vaikka siinä kestääkin kauan.
 

Yksi työkaveri kertoi vuosia sitten olleensa (muistaakseni toisen Tsetsenian sodan aikana) eräässä tilaisuudessa, jossa eräs liian monta maljaa nauttinut venäläisupseeri joutui väittelyyn joka koski Venäjän kärsimiä tappioita. Kännipäissään upseeri veti päälle kunnon Russia Stronk -asenteen. "Vitunko väliä paljon meikäläisiä siellä menee. Akat synnyttää koko ajan lisää uusia sotilaita."
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top