Ukrainan konflikti/sota

Aktivoitumista useammalla rintamalla.

Toivottavasti tarroissa on pitävät liimat niin venäläisiä vituttaa ihan kunnolla kun repivät niitä pois vaurioituneesta maalipinnasta :ROFLMAO: Tuollaiset tarrat autossa ei voi ajaa Venäjän puolella metriäkään jos ei ole suorittamassa jonkinlaista itsemurhaa.
 
Tähän mennessä USA on aina ilmoitellut toimitetuista tavaroista aina kun ne on jo etulinjassa käytössä. Viimeisin ilmoitus oli että laivoillakin rahdataan enemmän. Missähän vaiheessa nuo apupakettien ilmoitukset on tavaran luovutukseen? Voisikos olla niin että fiskaalisesti raha menee vasta kun USA:n logistiikka luovuttaa tavaran Ukrainan haltuun jossain rajalla?

Lähinnä aprikoin että mitä se osaltaan salttu 3Mrd apupaketti nyt sisältikään ja joko se tavara on rintamalla. Arvelisin että tavaran siirto Puola -> rintama vienee sen viikon-kaksi kun se pitää soluttaa ryssän sateliitti/vakooja/yms. valvonnan ohi huomaamatta rintamalle. Koulutusta on pidetty jo pidempään UK:ssa joten olisko isompi tavaraerä saapunut ja niihin sitten kolutettu väkikin paikalla? Koulutus mihin tahansa kalustoon kun menee niin että ensin luokassa teoriaa ja kun perusteet on selvillä niin yksilöllisempää koulutusta. Tähän jälkimmäiseen vaiheeseen siirtymisestä tuli jokuaika sitten vihiä kun vähän jokamaasta lähti kouluttajien UK:hon. Jopa Suomesta. Olisko nyt sitten kurssien päättösota menossa?

Nooh, tämä selvinnee jossainkohtaa kunhan pöly pääsee laskeutumaan. Ihan rehellisesti en yllättyisi jos tuolta alkaa löytyä ihan uusia asejärjestelmiä.
 
Ukrainan entinen presidentti Petro Porošenko kommentoi CNN:lle käynnissä olevaa Ukrainan hyökkäystä Hersonin alueella.

Tämä on kauan odotettu vastahyökkäys. Se aloitettiin kello 7 aamulla paikallista aikaa, Porošenko sanoi.

-Tämä on ensimmäinen kerta tämän vuoden helmikuun jälkeen, kun nähdään tällainen Ukrainan joukkojen keskittäminen, joilla on länsimaista tykistöä, länsimaisia HIMARS-järjestelmiä ja länsimaisia ohjuksia, joka on koottu yhteen tätä hyökkäystä varten.

Ukraina viestitti aiemmin, että toimia on luvassa.

-Ukrainan asevoimat on aloittanut hyökkäystoimet useista suunnista kohti etelää, jotta nämä alueet voidaan vapauttaa. Yksityiskohdat kerrotaan, kun operaatio on saatu loppuun, Ukrainan asevoimien edustaja Natalia Humenik sanoi CNN:lle.

Kyiv Post -sanomalehden mukaan paikallishallinto on julistanut, että "taistelu Hersonista on virallisesti alkanut". Kyiv Independent-lehti kertoo, että Ukrainan sodanjohdon mukaan hyökkäys on käynnistetty usealla suunnalla kohti etelää.


--------------------

Kenraalimajuri evp. Pekka Toveri on noteerannut vastahyökkäyksen väitetyn alkamisen Twitterissä.

- Se kauan odotettu? Haastavat taistelut vielä edessä, Ukraina tuskin haluaa kuluttaa joukkojaan rintamahyökkäyksissä linnoitettua vihollista vastaan, kuten Venäjä on tehnyt, Toveri arvioi.

Entisen tiedustelupäällikön mukaan etenkin H´ersonin kaupunki on vaikea vallattava. Venäjä pyrkinee pitämään linnoitettua kaupunkia sillanpäänä. Toveri epäilee, että vastahyökkäys pysähtyy viimeistään Dniepr-jokeen.

- Toisella puolella on paljon Venäjän reservejä, ja ylimenohyökkäys olisi erittäin haastava. Venäjä todennäköisesti ryhmittää tykistönsä joen etelärannalle ja pyrkii kuluttamaan hyökkääjää.

Toveri toivoo, että Ukrainalla on riittävästi kykyä vastatykistötoimintaan.
 
Back
Top