Ukrainan konflikti/sota

Yleisö osoitti Putinille suosiota seisaaltaan, kun hän ilmoitti miehitettyjen alueiden asukkaiden olevan nyt osa Venäjää. Putinin mukaan lännen olisi muistettava, että Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporizzjan asukkaat ovat Venäjän kansalaisia "ikuisesti".
Eihän siinä mitään. Olkoot ikuisesti venäläisiä ketkä haluavat. Voivat ihan rauhassa pakata kimpunsa ja kampunsa ja kävellä Venäjän puolelle. Nuo alueet on Ukrainaa. Ja tulevat olemaan jatkossakin.
 
Pravdassa innovoidaan miten armeijan suorituskykyä kohotetaan; politrukit takaisin!

Poliittiset upseerit on palautettava Venäjän armeijaan​

Voimarakenteet » Puolustusministeriö
Neuvostoliiton romahdettua Venäjän armeijan silloiset johtajat päättivät hylätä poliittiset työntekijät, jotka olivat kokoaneet armeijaa kansan kanssa 70 vuoden ajan. Ja se tosiasia, että poliittiset upseerit olivat voima, sanotaan Hitlerin käskyissä Neuvostoliiton hyökkäyksen aattona: "Älä ota vankeja, ne tuhotaan ennen kaikkea juutalaisten mukana."

Poliittiset upseerit on palautettava Venäjän armeijaan


Armeijan muistelmissa vuodelta 1941 luin:

"Minua vetäytyi sotilaselämään suhteellisen helposti. Kokemus puoluetyöstä auttoi, jonka ydin on aina ja kaikkialla sama - koota ihmisiä ja suunnata voimia ratkaisemaan elämän asettamia ongelmia. Lisäksi minulle sotilasasiat , yleisesti ottaen, eivät olleet uusia "Moskovan kaupungin puoluekomiteassa opiskelimme sitä paitsi asianomaisilla harjoitusleireillä ja kursseilla. Shcherbakov varmisti, että puoluetyöntekijät hallitsevat sotilaallista tietämystä jatkuvasti, ja hän itse näytti esimerkkiä. Hän oli jäsen Moskovan sotilaspiirin sotaneuvoston jäsen, tunsi hyvin armeijan määräykset ja käsikirjat, kaiken tyyppiset pienaseet, perehtynyt tykistöyn, lentokoneisiin, panssarivaunuihin. Vähitellen Aleksanteri Sergeevich tutki meitä. Hän esitti kysymyksen tai kaksi säännöistä, aseiden suunnittelu - ja syytä itseäsi, jos et vastaa. Hän halusi toistaa: "Älä unohda, mitä Lenin sanoi:oppia taistelulajeja aidolla tavalla!"
"Tämä koskee vain armeijaa", jotkut yrittivät vastustaa.
"Ei, Lenin vaati tätä meiltä kaikilta, kommunisteilta. Jokaisen meistä täytyy olla valmis puolustamaan isänmaata aseet käsissämme ja opettamaan tätä muille. Nyt tämä kaikki tuli tarpeeseen."

Voiton henkiset ja moraaliset perustat​

On selvää, että Lenin ja kommunistinen puolue eivät ole nyt kunniassa, mutta isänmaa on säilynyt. Vaikka sitä nyt kutsutaan isänmaaksi. Tämä on Venäjä. Mutta kuka johtaa Venäjän armeijan voittoihin. Sotilaspapit ovat sotilaan sielu, ja poliittinen työntekijä on hieman enemmän. Venäläiset ovat aina tykänneet puhua riitojen välissä.

Minkä tahansa yksikön upseerilla on kouluttajan valtuudet, jotka perustuvat vain sotilasmääräyksiin. Nykyisessä armeijassa on myös psykologeja, jotka voivat (vaikka tämä kaikki on yksilöllistä eikä aina oikeuta itseään) tasoittaa taistelijan perhekokemuksia. Mutta johtaakseen hyökkäystä takananne, selittääkseen taisteluun menevälle sotilaalle tehtävän tärkeyden poliittisen komponentin huomioon ottaen vain poliittiset ohjaajat voivat aina tehdä tämän.

Kyllä, puolustusministeriöön perustettiin muutama vuosi sitten uusi sotilaspoliittinen osasto, samanlainen kuin Neuvostoliiton GlavPUR, joka vastasi armeijan poliittisesta kurinalaisuudesta. Tuolloin tämä esitettiin kiireellisenä tarpeena vahvistaa sotamiesten ja upseerien moraalista ja poliittista malttia kaikilla tasoilla, vahvistaa armeijaryhmien yhteenkuuluvuutta useiden tärkeiden tehtävien ratkaisemiseksi.

Henkilöstötyön pääosasto on puolustusministeriön verkkosivuilla olevien tietojen mukaan vastuussa sotilashenkilöstön moraalisen ja psykologisen tuen järjestämisestä, etsintätyöstä ja Venäjän armeijan henkilöstön valtiollis-isänmaallisen koulutuksen järjestämisestä. edellytykset luoda sotilashenkilöstölle oikeutta uskonnonvapauteen ottaen huomioon asepalveluksen ominaispiirteet.

Sanoisin, että tätä työtä olisi pitänyt tehdä esivarusmiesten keskuudessa, eikä vain armeijassa. Mutta viimeaikaisten raporttien perusteella he eivät tänään edes halua palvella meitä vuoden ajan, ja osittaisen mobilisoinnin ilmoituksen myötä "keskiluokka" ryntäsi pois maasta - tämä ei ole normaalia.

Huomaan, että samat poliittiset työntekijät, komissaarit, olivat jo Ranskan armeijassa Ranskan vallankumouksen jälkeen ja myöhemmin Yhdysvaltain armeijassa. Nimet ovat erilaisia, mutta tehtävä on sama: "Rakastaa isänmaata." Heidän velvollisuutensa oli huolehtia sekä armeijan moraalisesta että poliittisesta hengestä.

He kohtasivat ensimmäisenä saksalaiset luodit​

Isänmaallisuuden ongelmalla on valtava rooli nykyaikaisen venäläisen yhteiskunnan elämässä. Mutta jos nämä ovat päivystäviä flash mobeja televisiossa, kukaan ei usko siihen. Tätä varten tarvitset elävän keskustelukumppanin - poliittisen ohjaajan.
Poliittisella ohjaajalla armeijassa oli vaikea rooli. On jopa vaikea kuvitella, mitä henkistä ja fyysistä voimaa työ vaati sotilaiden moraalin ylläpitämiseksi, taistelijoiden kurinalaisuuden ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi. Varsinkin kun taistelutilanne ei ollut meidän puolellamme. Mutta me voitimme.

Kaikki ovat hyvin tietoisia oppikirjakuvasta poliittisesta opettajasta, joka johti sotilaita hyökkäämään vuonna 1942. Kuvaa ei ole lavastettu, se on otettu todellisen taistelun yhteydessä. Merkittävää on, että se on tehty kesällä Luhanskin alueella. Kuvassa oleva henkilö tunnistettiin myöhemmin. Se oli Aleksei Eremenko . Ei komentaja, vaan nuorempi poliittinen ohjaaja. Hän kuoli.

Yksi Brestin linnoituksen puolustuksen johtajista oli rykmenttikomissaarin Fominin poliittinen upseeri. Hänet nähtiin aina siellä, missä se oli vaarallisempaa. Hän johti taistelijoita hyökkäyksiin, piristi haavoittuneita, hoiti puna-armeijaa, yritti kohottaa sotilaiden moraalia. Ottaen haavoittuneen komissaarin vangiksi saksalaiset ampuivat hänet Kholmsky-portin linnoitukseen.

Kuten yksi poliittisista työntekijöistä myöhemmin muisteli, "kaikkia ei lähetetty poliittisiin komissaareihin peräkkäin. Useimmiten he olivat vanhempia ihmisiä, ei vihreitä nuoria, mutta elämänkokemusta. Ainakin niitä, jotka ovat jo yli 30-vuotiaita. rakas isä . Jos taistelijat eivät luota sinuun, kuinka voit nostaa heidät hyökkäämään isänmaan puolesta?"

Читайте больше на https://military.pravda.ru/1754196-politruki/
 
?Jännä tuo ohjuksen antama lukitusääni.
Kertokaas viisaammat, että miten hitossa tuommoisella löytää sen viholliskoneen taivaalta?
Hämääkö huono kuvanlaatu niin paljon, että torjujat ihan omin silmin havaitsivat lentosuristimen, sitten karkea tähtäys kohti, ohjusvekottimesta "haku päälle" ja
napista ohjus kohteeseen, vai onko noilla jotkut spottaajat jossain kiikareineen?
Ohjaako tuo lukitusääni naksutuksellaan käyttäjää sohottamaan oikeaan suuntaan?

Sama koskee vähän näitä monen kilsan päästä tuhottuja tankkeja, miten ihmeessä niihin pääsee ns. alustavasti jyvälle?

Sen kyllä ymmärrän kun RK62:lla laulattaa kohti mahorkan hajua pimeään metsään, niin loppupeleissä sieltä jotain cyka blyat örinää alkaa kuulumaan.
(kaalisopan käryn suuntan kannattaa tuhlata jo pari kranumenttiä)
 
Minusta kunnollista lukitusääntä ei edes kuulunut vaan pelkkä hakuääni.
Minusta kuulostaa siltä, kuin patteri olisi käynnistetty. Iglassa etuosan alla on polttomoottoripatteri, joka käynnistyy kääntämällä ruuvia. Tuottaa sähköä ohjuksen laukaisuun. Tämä siis muistikuvana 80-luvun alusta, kun noita tuli Suomeen ja niiden käyttöä opeteltiin IT-koululla. Muoks - Silloin olikin strelat. Mutta joka tapauksessa se ruuvista käynnistettävä patteripallo piti tuollaista surisevaa ja välillä naksuvaa ääntä.
 
Viimeksi muokattu:
Joo, tässähän meni siis juttu niin että kaverilta oli jo (siinä kohtaa kun tulin paikalle) melkoinen/ erittäin suuri määrä verta tullut asfaltille= litra pari tai jopa enemmän? En osaa sanoa. Alkoi tajunta häneltä
mennä, vuoti ranteesta ihan solkenaan. Meni makuulle / raaja koholle/ niin olo stabiloitui.
Yhden pahan virheen tein siinä, en tarkistanut oliko haavassa lasinsiruja ( olisi voinut todellakin olla) etc vaan länttäsin paksun ”asiakkaan” ea laukusta löytämäni sidoksen vuotavan haavan päälle etc. Onneksi ei ollut pahoja siruja haavassa ollut. Tulipa sekin opittua.
Ps olen kyllä ”tohtori” mutta en kyllä mikään akuuttilääketieteen sellainen, mutta Siperia opettaa ja Hippokrateen vala velvoittaa. Eipä oo kukaan kuollut näissä tilanteissa :)
ihan seitinohuen korjauksen teen tähän, jottei kelleen jää vääriä mielikuvia: ihmisessä on noin viisi litraa verta. Verenpaine putoaa jo verenluovutuksessa, joka on noin 4-5dl. Kahden litran verenhukka on vaahtoava lampi, jolloin kaikki ihmisen elintoiminnot keskittyvät pitämään aivoissa verenkiertoa loppuun asti. Noin 5 kiristyssidettä ja muutaman hemostaasin asentaneena en ole nähnyt kahden litran lätäkköä. Osa potilaista on ollut tajuttomia ja verta on tullut silloin noin litra. Kahden litran menettäminen on ehdottoman fataalia, ilman korvaavaa verta.

Mitä tulee torson lävistysvammoihin toisessa viestissä: ei sitä verta jaloissa tarvita, päässä kylläkin. Potilaan pysyminen tajuissaan kertoo potilaan tilasta erittäin paljon, siksi tajuttomuutta ja sitä seuraavaa elottumuutta kannattaa välttää senkin uhalla, että vamma vuotaisi sisäänpäin. Vamman painaminen on paras ensiapu, cABC, katastrofaalinen vuoto aina ensin ja sitten ilmatiet=sisältää myös paine tai jänniteilmarinnan hoidon. Kun kaksi ekaa on hallussa, ollaan erittäin hyvillä vesillä jopa sotakentällä, jossa hoitoonpääsy voi kestää. Mua ei velvoita hippokratee, mutta jonkinlainen ammatti kuitenkin 😉 OT osaltani tässä.
 
Minusta kuulostaa siltä, kuin patteri olisi käynnistetty. Iglassa etuosan alla on polttomoottoripatteri, joka käynnistyy kääntämällä ruuvia. Tuottaa sähköä ohjuksen laukaisuun. Tämä siis muistikuvana 80-luvun alusta, kun noita tuli Suomeen ja niiden käyttöä opeteltiin IT-koululla.
Menee off topicisi mutta...
Rupesi kiinnostamaan asia myös itseä niin haeskelin asiasta ja löysin hämmästyttävän seikkaperäisen kuvauksen aseen toiminnasta:
https://military.wikireading.ru/62308
Sivuston perusteella(google translaten avulla) vaikuttaa että Iglassa on todellakin ampujaa opastava ääni:
Launcher 9P516-1 (without NRZ-9P516) is designed to prepare for launch and launch a missile at a selected target for firing. It provides sound signaling of the quality of target capture and its belonging, and also excludes the shelling of a target with “own” affiliation when using NRZ 1L-14.
413046_2_i_009.jpg
 
Useampi viesti tältä päivältä koskien Lymania, lupaavasti kuulostaisi tilanne menevän päivän aikana "vaikeammaksi", jos siis uskotaan mitä näissä kirjoitetaan:



Wagner on parasta mitä Venäjä voi laittaa taisteluun, jos Wagner ei pääse tavoitteeseen, niin kukaan muukaan örkki ei pääse👍. Hyvä Ukrainan SOF💪
 
Back
Top