Ukrainan konflikti/sota

Jep. Itsekin olen tuota miettinyt, siis sitä mitä laajempia implikaatioita lämppärillä varustetuilla droneilla on taistelutapaamme?

Olin joskus n. 15 vuotta sitten kertaamassa Lapissa, ja yksi ilta paikalle tuli Rajavartiolaitoksen Agusta Bell 412 joka oli varustettu lämppäreillä yms. Meitä lennätettiin harjoitusalueen yllä ja kyllähän se syyspimeä metsä oli lämppäreillä katsottuna täynnä valkoisia pisteitä. Kaminat ja niiden savupiiput varsinkin hehkuivat valkoisina kuvassa.
Mikä merkitys on sitten valemaaleilla tuossa tilanteessa. Sopivaa hehkua talviyöhön olisi varmaan helppo järjestää useampaankin paikkaan jossain metsänreunassa.
 
Millaisen piristysruiskeen UA:lle käytännön tasolla toisi ATACMS:t ?

Eikö noilla saisi aika paljolti haitattua logistiikkaa syvemmältä ja lisää logistiikkakeskuksia tulen alle ?

En ymmärrä, miksei noita ole vielä toimitettu. Luulisi olevan looginen seuraava askel. Mitään eskalaatio-pidikkeitä ei pitäisi enää olla. Ja eikö noita ollut varastoissa iso määrä, jotka vanhenemassakin tämän ja ensi vuoden aikana.

Lisäksi missä Bradley M2 ja M3 ? Ukrainassa ei ole vielä merkittävissä määrin näkynyt ....

Tiettyjen OSINT-miesten, ainakin Thomas Theinerin mielestä näitä olisi jo toimitettu ja käytetty, mutta mitään ei ole kerrottu julkisuuteen.

Määristä ei ole tietoa ja oletan että kohdelista pitäisi hyväksyttää Yhdysvalloilla ennen kuin saa ampua (jos siis ohjuksia on toimitettu).

Tuo altistaisi kaikki Ukrainan alueella olevat sekä Ukrainan rajan läheisyyden kohteet ohjusiskuille. Jos tiedustelu toimii ja löytää tärkeitä kohteita kuten logistiikkakeskukset, johtokeskukset ja ammusvarastot syvältä selustasta niin nämä olisivat tietysti erinomaisia maaleja. Varsinkin nyt kun Krimin silta on toistaiseksi pois käytöstä.

Lyhyemmän kantaman ohjukset tekivät vanjan elämän vaikeaksi, väittäisin että nämä ATACMS:it tekisivät siitä moninkerroin vaikeampaa (olettaen siis että näitä saataisiin tarpeeksi paljon JA että maalit löytyvät).

-

Tämän mukaan Kanada tulisi toimittamaan 500 000 miehelle talvivaatteet. Saksa lupasi aikaisemmin 100 000.

 
Viimeksi muokattu:
Olettaisin että kyseessä on ns. pelitauko useasta syystä, odotellaan sillan vaikutusta logistiikkaan, paikkaillaan ohjusiskujen vaurioita ja ryhmitellään hiukan uudelleen. Edellisen vaiheen yllätysmomentti alkoi kadota.
Pitää myös Himarssittaa takamaaston kulkuyhteyksiä, varastoja, komentopisteitä. Näinhän tuo Ukrainan liike on edennyt, Ensin Himars etc, sitten liike, sitten Himars ja liike, ja nyt on kohta kolmas aalto lähdössä liikkeeseen.
 
OT.
Pikkaisen kun googletti, löytyi seuraava maininta: Eläinten etsiminen dronella ei kuitenkaan ole kiellettyä, mutta saaliseläimen tai sen jälkien havaitsemisen jälkeen laitetta ei saa käyttää hyväksi metsästystarkoituksessa.

Ja en usko, että lämpökamera dronessa muuttaa asiaa, kun kerta myydään lämpötähtäimiäkin.
Ehdottomasti metsästyksessä kielletty dronen käyttö missään muodossa. Tätä on nyt tällä palstalla turha jauhaa enempää. Yli 50 v metsästyskokemuksella tunnen metsästyslain. Kyseessä metsästysrikos ja kovat sanktiot. Puutuin asiaan siksi kun näin viittauksen selkeään rikolliseen toimintaan palstalla.
 
Tässä koordinaatit yhden Dnieprillä havaitun lautan lähtöpaikalle:


Yhden miehen näkemys mitä T-62M vaunujen modernisointi tarkoittaisi. Kun näitä nähtiin ensimmäisen kerran Ukrainassa kesän aikana, silloin kerrottiin että varastoidut T-62 vaunut olisivat säästyneet T-72 ja T-80 vaunuja koskevalta varastamiselta. Yksi syy oli se että nämä eivät sisällä arvokasta elektroniikkaa ja ehkä myös se, että näiden osia on vaikeampi myydä maailmalle varaosiksi (tosin tämä jälkimmäinen selitys ontuu, koska T-80 vaunuja ei ole myyty merkittävässä määrin ulkomaille).

Joka tapauksessa kuulemma T-62M vaunut olivat nopeimmin käyttöönotettavissa ja siksi niitä alettiin lähettämään Ukrainaan.


JR2 kirjoittaa että heidän olisi tarkoitus remontoida / modernisoida 800 kpl T-62 vaunuja seuraavan kolmen vuoden aikana?!?

 
Viimeksi muokattu:
Venäjän mobilisoituja on nähty idän suunnalla mutta en usko että näiden merkitys olisi ollut suuri. Mobilisaatio on jatkunut kohta kolme viikkoa ja näyttäisi siltä että valtaosa olisi vielä erilaisissa "koulutuskeskuksissa" Venäjällä.
Mobilisoidut tulee kuitenkin asekädessä ja ainakin yrittää ampua, eli kyllä ne vain pitää tappaa. Onnistuu parhaiten ja pienimmin riskein että on asemat joita vasten yrittävät hykätä tapattaa itsensä. Sinällään noista ei ole isoa sotilaallista arvoa mutta sotkevat kuitenkin toimintaa molemmin puolin.

Eli ei noiden vaikutus ole positiivinen mutta ei myöskään ihan nolla.
 
Jep onnistuu tilapäisesti muttei pidemmissä jaksoissa. Kyllä sille teltalle ja kaminalle vaan edelleen meidän oloissa on tarve ja vaatii vain naamiointia huolella. Ei ne metsässä paista ihan samalla tavalla kuin Ukrainan arolla.
Pelkkä telttakin ilman kaminaa on parempi kuin hangessa makuupussissa. Teltassa sentään saa olla tuulensuojassa. Ja Hawun uudet sissiteltat on kaksiosaisia eli saa kietaistua puurungon ympäri ja jos se puu sattuu olemaan tiheäoksainen kuusi niin melko suojassa siellä on dronelta.
 
Tämän mukaan Kanada tulisi toimittamaan 500 000 miehelle talvivaatteet. Saksa lupasi aikaisemmin 100 000.

Hyvä että KÄNÄDÄ antaa kun heillä ryssän uhka ei nyt ole ehkä se ilmeisin, kunhan joku ei nyt yritä suomessa nokittaa ja anna varastoja kokonaisuudessaan pois.
Ehkä vähän ot, mutta tähän liittyy!

Uutiset juuri kertoi , että pääosin tämän Ukrainan sodan takia Suomen reservistä on eronnut 3500 henkilöä.
Kakkahousuja sanon minä 🤮💩 vitun vapaa matkustajat, kaikki tämän maan antamat etudet kyllä kelpaa, mutta kun on kyse pyhimmästä niin oma napa lähinnä...
Onko tuolla väliä? Löytyy heille sivarihommia (ja pääsevät käymään nyt sivarikurssin kun eroavat reservistä), mikäli sota syttyy ja tekevät osansa sitä kautta (oletuksena etteivät pakene rajan taakse jos pilliin vihelletään). Ei kai kukaan sellaista ihmistä haluaisi esim. rintamalla viereensä, joka on halunnut oikeasti erota reservistä sen takia, ettei halua osallistua sotimiseen. Parempi näin.
Jotenkin hankala ymmärtää miksi vaurioitunut ja meriveteen dipattu silta haluttaisi nostaa takaisin paikoilleen? Toki tuo toinen segmentti on aivan rikki-poikki, joten sitä tuskin voi nostella paikoilleen, mutta jotenkin omaan korvaan tuon ehjemmänkin segmentin nostaminen paikoilleen kuulostaa vähän hölmöltä puuhalta. Ehkä symbolisesti halutaan "korjata", että näyttää PR-mielessä hyvältä?
 
Back
Top