Ukrainan konflikti/sota


Lainaan omaa viestiä parin viikon takaa alla. Mikään ennustajaeukko en ole ja asia lienee kaikille itsestään selvä että noin siinä käy.

Rintamalle lähetettävä tykinruokako ostaa itse itselleen noita luotiliivejä Ryssänmaalla?

Jos luotiliivejä ei ole tykinruuan upseereille tai ammattisotilaille rintamalla, niin eiköhän se ole selvä että tuollainen itse ostettu luotiliivi otetaan tykinruualta ylemmän upseerin käyttöön. Varmaan tykinruoka luopuu mielellään itse ostamastaan luotiliivistä kun vaihtoehdoksi saa joko lahjoittaa luotiliivin upseerille tai lähteä samantien miinakenttää polkemaan.

Hauska piirre liikekannallepanoon liittyen on myös se, että jos sijoittavat niitä liikekannallepantavia tykinruokia täydennykseksi olemassa oleviin ryssän taisteluosastoihin, niin ne muut hengissä niissä säilyneet on olleet sotimassa siellä jo 8 kuukautta ilman rotaatiota ja kulkeneet tappiosta toiseen. Mukavasti tarttuu se tappiomieliala niihin nyt liikekannallepantuihin tuolla tavalla. Ja taatusti ovat ryssien nokkimisjärjestyksessä siellä rintamalla kaikista alimmista pohjasakkaa.

Siinä sitä on varmaan eturintamalle liikekannallapannulla torvensoittaja-ryssällä mukava lähteä sotimaan kun on tuollainen lähtökohta heti alkuun ja varastavat vielä muut ryssät vielä kaikki hänen rahat, ruuat, ja omat varusteet. En kyllä yhtään ihmettele jos torvensoittaja-ryssää ei kiinnosta muuta kuin karata sieltä rintamalta tai antautua tai ampua vaikka omia varas-ryssiä.
 
Tässä on tullut seurattua erilaisten toisen luokan pelureiden ulostuloja Ukrainan tilanteen suhteen. Luen tähän kategoriaan esim. makaronin ja muskin. Tästä haisee jo kauas kaalisoppa ja etupiiriajattelu. Sekä pienehkö sabotaasi häiriköinti energiasektorilla pitkinpoikin Eurooppaa. Ilmeisesti ryssälän tämän hetken päätoivo on siinä että nämä lähimmät etupiiriään hoitavat maat kuten Ranska voivat sopia Ukrainan puolesta jotain pitävää. Ilmeisesti osa silovikkijohdosta uskoo tosiaan että kun on kontaktoitu näitä toisenluokan vaikuttajia niin homma hoituu heidän kauttaan. Tätähän se tekee kun syö kokonaisvaltaisesti duubaa kaksinapaisesta maailmasta, etupiireitä, Natosta sotimassa Ukrainassa jne.. Voi olla että tätä ratkaisumallia on tarjottu puttelille ihan tosissaan. Ymmärrys itsenäisistä valtioista kun taitaa puuttua suurimmalta osalta totaalisesti.

Tässä tulee vain melkoinen pettymys kun näiden ei-vaikutuskykyisten kanssa menee sopimaan jotain. Näillä suullisilla sopimuksilla ei ole mitään arvoa Ukrainassa. Mitään maagista Nato vetäytymistä ei tapahdu, kun Ukrainan puolella armeija koostuu ukrainalaisista. Ei ne aseet yhtäkkiä lopeta toimintaansa. Se vähä kontrolli mikä tuonne on, on USA:lla ja siellä taitaa hallinto olla sitä mieltä että nyt mennään päätyyn asti.

Tähän samaan pakettiin yritetään vielä lisäoptiona VV:n LKP:tä. Kaikki tietää että pääperunalla ei ole poliittista pääomaa tähän. LKP:n seurauksena pääperuna siirtyy tunkiolle suhteellisen rivakasti. No kuitenkin ryssät näkee tilanteen niin että tässä on pari "kohtuullista" korttai vielä palaamatta joten laitetaan samaan sub-prime pakettiin oma LKP, VV LKP ja kakkostason vaikuttajata. Vähän vatkataan, kaunistellaan rapotteja ja kappas, meillä on Ratkaisu! Koristellaan vähän vielä Iranin droneilla ja tuodaan upeissa kansissa vovan pöydälle. Zaari tyytyväinen, kunnes vähänajan päästä paljastuu todellinen reaaliteetti. Ukrainaa ei kiinnosta kuin ryssän totaalinen vetäytyminen, aseita tulee lisää lännestä, mobikit ei tiedä miten päin pitää asetta ja pääperuna kohtasi vallankumouksen.

Rintamalla tilanne on kuitenkin se että ryssä sai tänään yhden risteilyohjuksen liikkeelle, LKP:n tuotokset joko kuolee tai antautuu ja uusi rintamaromahdus on enää ajankysymys.
Tähän on ihan pakko kommentoida, Gallian kukon ylpeys sekoittuu tahtomattaan siihen faktaan, että ranska on ollut lähihistoriassa Atlantin kynnysmatto, johon ovat pyyhkineet jalkansa kykenevämmät armeijat mennen tullen. Pahoittelut ot:sta.
 
Tähän on ihan pakko kommentoida, Gallian kukon ylpeys sekoittuu tahtomattaan siihen faktaan, että ranska on ollut lähihistoriassa Atlantin kynnysmatto, johon ovat pyyhkineet jalkansa kykenevämmät armeijat mennen tullen. Pahoittelut ot:sta.

Nykyinen Ranskan armeija muistuttaa perusrakenteeltaan etäisesti Venäjän armeijaa 2014.

20 000 ammattisotilasta käy terrorismin vastaisia sissisotia omilla entisillä ja nykyisillä takapihoilla.

Maavoimissa SA-rungon muodostaa kertauttamaton ”reservi”, joka koostuu lähinnä vanhoista 40 v. jannuista, jotka ”eläköityneet” ryynäyshommista ja vaihtaneet alaa siviilin puolelle.

Ammattimaiset ilma- ja merivoimat, joihin panostettu valtavasti rahaa. Laivasto saa suhteettoman paljon rahaa hyötyyn nähden. Suurvaltapullistelu ja Ranta-Bantustanien pelottelu on se keskeisin modus operandi.

Loppuviimein perälautana on kuitenkin sen saman laivaston ydinsukellusveneet ja niissä kulkeva ”Force de Dissuation”, eli vapaasti suomennettuna pelotevoimat. Luonnollinen vihollinen ja maalta tuleva invaasiouhka puuttuu, joten tällaiseksi kehittyy ainoastaan terrorismin vastaiseen sotaan ja kolmanteen maailmansotaan varustautunut armeija. Kumpaakaan ei heksagonissa, eli manner-Ranskassa käydä.
 
Jos tätä peliä pelataan näin perinteisen proxy sota tyyliin niin sitä enemmän kuolee myös Ukrainalaisia sotilaita ja siviilejä mitä pidempi sota.
Ei tarvitse ainakaan sinun sitten esittää että Ukrainan kärsimys kiinnostaa pätkääkään eikös? Heikko Venäjä on meidän etu, mutta toivon kyllä että Ukraina saisi ensi keväänä jo alueet takaisin.

Harmi että Venäjän propaganda on väärässä ja Ukrainassa ei ole vielä Naton sotilaita "vapaaehtoisina"

Tällä hetkellä ei näy muuta keinoa Ukrainan voittoon, kuin voimaa tarpeeksi työntää jokainen örkki rajan taakse ja sellainen tuho sekä eävään voimaan, että kalustoon, että Venäjä ymmärtää pysyä rajan omalla puolella.

Olettaen, että Yhdysvalloista 82. ja 101. divisioona ei rynnistä etulinjaan, tämä nykyinen tapa on se, millä tuohon toivottuun lopputulokseen päästään.
 

Timo Hännikäinen

·
Kaverit olivat 20-vuotistaiteilijajuhlissani keränneet kaikessa hiljaisuudessa kolehdin Ukrainan sotilaiden hyväksi. Sain juuri kuulla, että rahat oli pantu Sign My Rocket -verkkopalveluun. Tällaiset terveiset miehittäjälle lähtivät juuri 155-millisen kranaatin kyljessä. Kiitän vielä osallistuneita, tämä oli kerrassaan mainio lahja.

1665715938874.png
 
Kyllä mä näkisin että sopiva päivä sodan päättämiseen olisi 9.5.
Voisi olla ihan asiallista, että tuohon päivämäärään yhdistettäisiin ryssien mielessä nöyryyttävä tappio.
Se ois kyllä mainiota, semminkin kun vielä keväällä oli meininki että siihen päivään mennessä pitäisi olla jotain voitontynkää näytettävissä.
Toinen hyvä vois olla 24.12. Sillä ajatuksella, että "Näettekö, joulupukkikin on teitä vastaan, vitun elukat."
 
Se ois kyllä mainiota, semminkin kun vielä keväällä oli meininki että siihen päivään mennessä pitäisi olla jotain voitontynkää näytettävissä.
Toinen hyvä vois olla 24.12. Sillä ajatuksella, että "Näettekö, joulupukkikin on teitä vastaan, vitun elukat."
Venäjällä joulu on eri aikaan kun meillä, 7.1 ja siellä on pakkasukko.

Musk ei aio enää rahottaa Starlinkiä tämän mukaan

Venäjä hyökännyt viljakuljetuksia vastaan
 
Mielenkiintoinen juttu IS:ssa putlerista; entisen puheenkirjoittajan ajatuksia entisestä esimiehestään.putlerin henkilökuvaa ja arvio hyökkäyksen sisäpoliittisista syistä. Ja taas mainittu 'puolen vuoden päästä' - keväällä taitaa ryssän kannalta monia asia yhdessä romahtaa jos ennusteet pitävät paikkansa.

Ajattelin ensin poimia tärkeimmät, mutta juttu on niin tiiviiksi paketiksi kirjoitettu, että parempi liittää kokonaan.




Galljamovin mukaan sota nosti hetkellisesti Putinin suosiota, mutta konfliktin pitkittyminen ja Venäjän heikko menestys ovat jo vieneet kannatuspiikin.

Galljamov huomauttaa, että mielipidemittaukset eivät paljasta venäläisten todellisia tuntoja, mutta hän on luonut omat mallinsa, joiden perusteella hän arvioi Venäjän mielipideilmastoa.

– Yhdistelen erilaisia tiedonmurusia, ja niiden perusteella päättelin, että sodan alussa sitä vastusti noin 30–35 prosenttia venäläisistä ja sen hyväksyi 55–60 prosenttia, hän sanoo.

Galljamovin mukaan erityisesti ne venäläiset, jotka eivät seuraa aktiivisesti politiikkaa, nielivät Putinin propagandan ja asettuivat hänen taakseen. Sodan pitkittyessä he ovat jälleen menettäneet kiinnostuksensa politiikkaan.

– Virallisen tv-propagandan katsojaluvut ovat pudonneet maaliskuusta heinäkuuhun noin 25–30 prosenttia.

Tämä ei tarkoita, että tästä joukosta tuli automaattisesti Putinin vastustajia. Galljamovin mukaan se vaatii vielä aikaa.

– Ehkä puolen vuoden päästä he alkavat miettiä asioita, ehkä vaalien lähestymisen takia, ehkä elintason laskun myötä. He alkavat ihmetellä, miksi olemme yhä tässä sodassa, jota emme voi voittaa.

Mitä se tarkoittaa Putinille?

Galljamovin mukaan Venäjälle on kehittymässä tilanne, jossa sekä eliitit että kansalaiset odottavat jonkun tekevän ensimmäisen liikkeen.

– Heti jos joku liikkuu, joku toinen seuraa. Jos eliitti aloittaa kapinan, tavallinen kansa seuraa. Jos tavallinen kansa aloittaa, eliitti seuraa, Galljamov sanoo.

– Myös tyytymättömyys armeijassa kasvaa. He tuntevat olevansa petettyjä ja siirtävät syyn pääasiassa poliitikoille, myös Putinille. He eivät ole enää uskollisia hänelle.

Galljamov ei näe, mikä Putinin voisi pelastaa. Sota ei ole enää voitettavissa, ja perääntyminen paljastaisi Putinin heikkouden.

Tulee tuosta Galljamovin tuumailusta mieleen Yeltsinin valtaannousu Neuvostoliiton hajoamisen aikaan.

Ei hän tyhjästä toki noussut, mutta en olisi uskonut ennen kuin se tapahtui. Joku tuumaili myöhemmin että Yeltsin kiipesi panssarivaunun päälle ja piti hyvän puheen. Sen jälkeen hän olikin Venäjän ensimmäinen presidentti.

Ei ihan noin suoraviivainen tapahtuma, mutta tuli mieleen kun luki tuon kohdan:

Galljamovin mukaan Venäjälle on kehittymässä tilanne, jossa sekä eliitit että kansalaiset odottavat jonkun tekevän ensimmäisen liikkeen.

– Heti jos joku liikkuu, joku toinen seuraa. Jos eliitti aloittaa kapinan, tavallinen kansa seuraa. Jos tavallinen kansa aloittaa, eliitti seuraa, Galljamov sanoo.

– Myös tyytymättömyys armeijassa kasvaa. He tuntevat olevansa petettyjä ja siirtävät syyn pääasiassa poliitikoille, myös Putinille. He eivät ole enää uskollisia hänelle.


Voihan se olla että nytkin osa odottaa, että joku ottaisi vetovastuun (ja samalla riskin). Toisaalta helppo yliarvioida tämä kehitys, Putin koplineen on paaluttanut valtaansa yli 20 vuoden ajan.
 
Ok. Lainasin vain alkuperäistä twiittiä. Mitäs sun mielestä tuossa tapahtuu?
Kuvauksessa on monikin asia pielessä.
1. Toi ei ole manpad vaan jonkin sortin kertasinko. Manpad termiä käytetään vain olkapäältä ammuttavista IT ohjuksista. Termi on laajentunut amatöörien kielessä kuvaamaan kaikkia olkapäälle nostettavia tuubeja. Kuva on suttunen, mutta olisko termobaarinen, projektiili näyttää sopivalta siihen.
2. Ase on ihan oikein päin. Putken perästä tulee tulisuihku ja etupäästä plumpsahtaa ulos projektiili
3.Eli kyseessä on aseen toimimattomuus, ei käyttäjävirhe.
 
Kerchin salmen sillan iskun todellisuus alkaa valjeta:
https://yle.fi/uutiset/3-12658867
"Junat ja kuorma-autot eivät pääse vieläkään Kertšinsalmen sillalle"
"kuorma-autot joutuvat jonottamaan lossille pääsyä kolme-neljä päivää"

Sillan iskusta on siis nyt ~5 vuorokautta. Tämän tuloksena rekkajonot on 4 vuorokautta pitkät lossille. Kaiken järjen mukaan junarahti ei ole vielä siirtynyt kumipyörät+lossi reitille vaan niitä autoja aletaan lastaamaan jossain. Joten tuo ruuhka ei tule helpottamaan vaan kasvamaan jatkossa. Tästä laskien tuo logistiikka ei tule tarjoamaan kuin jonkin 1/5 aiemmasta lähikuukausina. Tosin ompahan tuo laskettu jo etukäteen, isku on taatusti ajoitettu ajatellen jotain isompaa manooveria. Jotta vaikutus on mahdollisimman tehokas niin veikkaan satunnaisia ohjuskuuroja Krimin puolen lauttasatamiin.

Tähän mennessä se järkevimmältä kuulostava arvio korjaukselle on ½vuotta josta merkittävin osa lienee uusien siltaosien valaminen ja kovettumisen odottelu. Elementtien siirtoon ryssä joutuu joko rakemtamaan nosturit tai sitten varastamaan ne jostain. Periaatteessa betonin voisi korvata teräsrakenteille mutta laadukkaan teräksen saatavuus ryssänmaalla taitaa olla huono, valmistus kun keskittyy halpaan bulkkiin. Lisäksi uuden rakenteen suunnittelu törmää osaamisongelmaan. Kaikki isot softatalot veti lisenssit pois ryssiltä joten tuolla on jotain piraatti ja opensource työkalua enää jäljellä. Pätevät rakennussuunnittelijatkin lienee ulkomailla töissä tai LKP:tä paossa. Ulkomaiset suunnittelutoimistot ei tuohon koske pitkällä tikullakaan.

Joten Krimin osalta huolto kuristui ja tulee kuristumaan lisää ainakin seuraavat 6kk.
 
Back
Top