Ukrainan konflikti/sota

Pietarissa viranomaiset eivät ole suostuneet hautaamaan Wagnerin vankitaistelijaa joka sai urhoollisuusmitalin kuolemansa jälkeen sotilashautausmaalle sillä virallisissa papereissa kyseessä on vain vanki joka sattui kuolemaan Ukrainassa. Haavoittuneilla Wagnerin vankisotilailla varmaankin tulevaisuudessa edessä hauska byrokratia.
Dmitry Menshikov, 31, orphan, no wife, no children. He was convicted, served his sentence, in the summer he went to the Wagner PMC. He died heroically in Ukraine on November 17. He was posthumously awarded the Medal for Courage. For a month now, the bureaucrats have not allowed him to be buried as a hero - this is not allowed for former convicts.
Menshikov, as Yevgeny Prigozhin wrote on Monday in his address to State Duma Speaker Vyacheslav Volodin, even before signing the contract, he knew that "as a member of the SVO, in the event of a heroic death, he would be buried in St. Petersburg on the Alley of Heroes." But on December 14, "the administration of St. Petersburg refused to bury him," because in St. Petersburg "an anti-Russian and anti-patriotic coalition was created."

Formally, at the Beloostrovsky cemetery in question, there is neither the Alley of Heroes, nor the Alley of Glory (both are mentioned in Prigozhin's letter). But there is a site with military graves. And that's where Menshikov, according to the bureaucrats, shouldn't lie.

Formally, they are right. Because military and other security officials are buried at military sites with military honors. And who is the PMC fighter? That's not in reality, but on a piece of paper (officials, as you know, live in the world of forms)? On paper, no one. Because there are no papers - the definition of the legal status of PMCs - either. And if there are any documents, then, apparently, they are closed and not even brought to the attention of officials of an average level. That is, into circulation, which means that they are not introduced and are not subject to execution.

Formally, Dmitry Menshikov for them is just a dead prisoner, a native of the Arkhangelsk region, who was imprisoned near Ryazan and for some reason died in Ukraine. Why bury him here in St. Petersburg? (Add to this the mutual and merciless love of businessman Prigozhin and Governor Beglov.)

But not formally? Normal people understand this and do not need to explain. Instead of safely sitting out, the man went and laid down his life in battle for the Motherland. This alone, and the medal is not a decisive factor here, is enough for him to be buried with military honors.
Volodin answered Prigogine. In his opinion, the norms of the current laws in Russia should apply to the fighters of the private military company Wagner who died during the special military operation (SVO) in Ukraine. Volunteers and Wagnerites are equal at the front. “You can’t separate them, even when it comes to the memory of the heroes who died for the Motherland,” the State Duma speaker noted. And if a person died defending Russia, regional authorities should help relatives and do everything to perpetuate his memory.

Correct words. But now once again: officials, of course, have no moral right not to help. In fact, they have.

Now here in the public field there was one question with the funeral. And then another thousand will appear: with the wounded and their rehabilitation and prosthetics, socialization and everything else. "Wagner", of course, will not abandon his own. But the system, don’t go to a fortune teller, will remember the Afghan word “we didn’t send you there”, “Wagners” for officials will still be nobody. (It sounds monstrous, but they can even recognize them as criminals if necessary.) Including because the Duma, headed by Volodin, still does not figure out what a PMC is in Russia. Ihtamnets, and the whole conversation


Yandex Games

AD•0+


x450

Bubble Saga
https://www.mk.ru/politics/2022/12/...apretili-khoronit-na-voinskom-kladbishhe.html
 
Tovi sitten tuli tällaista kuvaa Markovskyen kaasukentältä ( ei vahvistusta vielä sabotaasista):
Ilmeisesti Ukrainalla on soluttaunut sabotaasiyksikkö venäjälle, jonka solut tekevät tuhojaan jos tuo on totta. Ei ole ensimmäinen tapaus.

Sotahan on jatkunut jo 8 vuotta. Ukraina on tehnyt vuosien mittaan monenlaisia valmisteluja endgamen varalle ja sabotaashiosastot on vain yksi kikka.
Huhtikuussa sattui eteen muutamasta eri lähteestä pari mielenkiintoista uutista, jotka yhteenlaskettuna sai mut laittamaan seuraavan:

Paljon myöhemmin joku sitten panosti rekan tuolla Krasnodarissa ja lähetti Kertsin sillalle...:giggle:
 
Pietarissa viranomaiset eivät ole suostuneet hautaamaan Wagnerin vankitaistelijaa joka sai urhoollisuusmitalin kuolemansa jälkeen sotilashautausmaalle sillä virallisissa papereissa kyseessä on vain vanki joka sattui kuolemaan Ukrainassa. Haavoittuneilla Wagnerin vankisotilailla varmaankin tulevaisuudessa edessä hauska byrokratia.
Jos tavataan kadulta niin häkkiin vaan. Papereiden mukaan pitäisi olla linnassa ja sitten löytyy kadulta eli vankikarkuri ja kohtelu sen mukaisesti.

Ei löydy mitään tietoa palvelemisesta rintamalla saati vankilasta vapautumisesta.
 
Joku täällä uumoili General SVR:n RUMINTtejä.

Nyt olisi päivämäärää tarjolla kolmen viikon päähän: Tammikuun 9 rajat kiinni mobilikki-ikäsiltä ja 16 'osittaisen mobilisaation' jatko.

Kattoo toteutuuko kuin on ennustettu.

1671466680888.png

1671694346959.png
LKP:n toisesta aallosta ei saa puhua ääneen. Eli mitä ilmeisimmin se on tulossa.

 
Viimeksi muokattu:
Taitaa ryssän LKP laajentua lukastaniin. Se lienee kaikille jo selvää että valkoryssä ei hyökkäämään lähde mutta pakkomobilisointiahan on harjoitettu jo muka-muka-staneissa niin sama toiminee tuollakin. Ekan LKP:n massa lienee poltettu loppuun joten tarvitaan runsaasti lisää tykinruokaa ja pikaisesti. Pää-potaatillekkin sopinee että vähänkin oppositiolle haiskahtavat alkaa katoamaan massoissa ja siirtyvät auringonkukan lannoitteeksi. Muuten tuolta ei kyllä saada mitään puttelia auttavaa irti.

Joo ei tule tapahtumaan. Jos Lukashenka pakottaa 100k reserviläistä aseisiin ja sanoo että menkää Ukrainaan kuolemaan, niin arvioisin että 85k näistä ajavat T-72:sa ja bemarinsa Minskiin ja syrjäyttää Lukashenkan. Ja tämän hän myös tietää, viimeistään vuoden 2020 protestien jälkeen.
 
Löysin videon panssaroidun ajoneuvon räjähdyksen seuraamuksista.


Videon lopussa oleva ryssä toi mieleen sen täälläkin olleen videon, jossa panssaroidun ajoneuvon räjähdyksessä yksi ryssä heitti kolmoisvoltilla läheisen ladon katolle.
 
Joo ei tule tapahtumaan. Jos Lukashenka pakottaa 100k reserviläistä aseisiin ja sanoo että menkää Ukrainaan kuolemaan, niin arvioisin että 85k näistä ajavat T-72:sa ja bemarinsa Minskiin ja syrjäyttää Lukashenkan. Ja tämän hän myös tietää, viimeistään vuoden 2020 protestien jälkeen.
Juuri näinhän piti käydä moskovassakin, mikäli ryssä ikinä tekisi sen virheen että laittaisi lkp käyntiin.
 
Vähä niinkuin jatkoksi vielä.

Näissä aiemmin paljastuneissa tapauksissa Suomi on näköjään ollut juuri se helppo ja varma ja ratkaisevassa roolissa oleva kauttakulkumaa josta pystytty turvallisesti Venäjälle työntämään muualta vaivalla ja varoen hankittu materiaali. Myös Suomesta ostettu suoraan materiaalia. En usko että tää uusi case yhtään imartelevampi on Suomen roolin kannalta. Valvonta ei pelaa. Aika vakava asia. Niihin KGB oligarkeille myönnettyihin kansalaisuuksiinkin Supo heräsi vasta median painostuksesta, reagoiden näennäisellä omien toimien tutkinnalla joka jäi kesken kun henkilö eläköityi. Paha kokonaiskuva, Suomi voi olla itä Euroopan maista syviten solutettu ja helpoiten sisäkautta miehitettävissä.

Mitä vaan voi löytyä meiltä, mutta mietteitä toki herättää myös Oligarkkien vapaa hääräys Lontoon cityssä, Saksassa ja kaiketi niitä linnoja on Ranskassakin, ei kaikkea Makaronin vänkyröintiä muutoin voi selittää. Meillä kohkataan yhdestä kylmästä jääladosta. :)
 
Juuri näinhän piti käydä moskovassakin, mikäli ryssä ikinä tekisi sen virheen että laittaisi lkp käyntiin.

Ryssillä on kuitenkin lojaalisuutta Putinia, äiti-Venäjää ja venäläisyyttä kohtaan, kun valkovenäläisten lojaalisuus Lukashenkaa ja hänen edustamaansa valtiomuotoa kohtaan on nolla-pilkku-nolla. V-V:llä ei ole samanlaista internetin sensuuria kuin Ryssänmaalla, joten jokainen tietää että minkälaiset mahdollisuudet selvitä hengissä on mikäli heidät pakotetaan rintamalle. Valko-Venäjällä ei ole myöskään omia kaukaisia Dagestaneja, Kalmykioita tai Jakutioita joista voi pakkovärvätä etnisiä vähemmistöjä rintamalle, vaan sinne olisi oikeasti menossa valkovenäläinen nuori keskiluokka. Lokakuussa julkistettu Chatham Housen mielipidemittaus osoitti että vain 9% valkovenäläisistä kannattaa sotatoimia Ukrainaa vastaan.

Suomessa joskus niputetaan Venäjä ja Valko-Venäjä yhteen johtajiensa takia, mutta todellisuus on jotain täysin muuta. Vuoden 2020 protestien jälkeen kansa on vain odottanut tilaisuutta milloin nousta uuteen kapinaan, ja raskaan aseistuksen antaminen on paras mahdollinen tilaisuus. Aitoa kannatusta Lukashenkalla on lähinnä turvallisuuskoneistossa ja liike-elämässä, mutta pamput ja mellakkakilvet ei juuri tehoa kun vastassa on BMP.
 
Eikös ne paljastuneet niin huonokuntoisiksi ettei niitä olisi lähetetty vaikka olisi saatu lupakin?
Muistaakseni niitä kyllä aiottiin kunnostaakin. Mutta varaosat olisi pitänyt saada jostain eli saksasta. Minusta tuo selitys haisee tekosyyltä ja arkajalkojen piileskelyltä.
Twitter-ketjusta laina: "This follows earlier indications that the Russian authorities are preparing to mobilise government and emergency service workers, including police officers and firefighters, as well as more civilians."

Suomessa noilla ammateilla ei ole mitään asiaa kenttäarmeijaan kriisiaikana. Meillä on reservipoliisit puuhastelun alla, noin niinku vertailuna. Olisko ryssimisen maukua LKP kakkosessa?
Noita poliiseja varsinkin voitaisiin mobilisoida myös mobilisaatiovoimaksi eli tykinruokaa esiin kaivaviksi yksiköiksi. Kulkisivat ehkä tyhjentämässä kokonaisia kyliä tai kaupunkeja miehistä joilla pysyy AK kädessä. Mutta ryssän tuntien rintamalle nekin joutuvat, ehkä vähän myöhemmin tai sitten ennemmin.
Ne on ehkä niitä Baltian maista jo muutenkin lahjoitettuja kiväärinmuotoisia dronen tiputtajia. Joita ei ollut itsellä ennen nykyrymyleitä.
Suomesta on lähetetty täällä kehitettyjä häirintäjärjestelmiä, joissa on lautasantenni ja joku salkku tai laatikko elektroniikalle. Niistä oli kuvakin jaossa. Ylläri että meillä valmistetaan maailmanluokan dronentorjujaa mutta omalle armeijalle ei ole ostettu yhtään... /s
 
Tässä kanssa ihan mielenkiintoinen haastattelu video. Ukrainassa sotinu burjaatti ja puolivirolainen vanha rouva, jonka mielestä sodassa voi olla menny enemmänkin kun 100k, antaa pientä palautetta hallintoa ja sotaa kohtaan. Burjaatin yksikkö menetti ilmeisesti 800 sotilasta. Sitten toista ääripäätä edustaa rouva, joka suoltaa ihan täysin Kremlin propagandaa. Lännessä pedofilia on laillista, eläimiinsekaantujille on omat laitoksensa jossa saavat vapaasti harrastaa eläinseksiä, insestistä tehdään normaalia, lännessä on 85 eri sukupuolta, lasten täytyy valita sukupuolensa, muuten ne viedään perheiltään jne.
 
Back
Top