Ukrainan konflikti/sota

Tää on just helvetin oikea positiivinen painostuskeino ukrainalta saksaa kohtaan, että aivan meisseli pystyssä hehkuttavat gepardia, joka on oikeesti noihin droneihin hullun hyvä. Kauppa käy gepardeilla ja homma on totaalinen win-win. USAn ja Ranskan liikkeetkin näyttävät selkeiltä "ystävällisiltä" selkääntönäisyiltä, näytetään vähän isällistä mallia..
 
Tässä on tietysti se että ilmeisesti ortodoksisuus on suurin uskonto Ukrainassa ja tämä on heille virallisesti joulu. Ukrainassa tosin on ymmärtääkseni suurelta osin siirrytty viettämään joulua 25.12.

Juuri äsken tästä oli puhetta CNN:llä ja siellä samottiin että Ukraina ei ole vielä kommentoinut asiaa mitenkään.
Ortodoksisuus ei suoraan selitä tuota.
Ukrainan ortodoksinen kirkko kuului aiemmin Moskovan patriarkaatin alaisuuteen joka käyttää vanhaa juliaanista kalenteria-> Joulu 6. tammikuuta.
Suomen ortodoksinen kirkko kuuluu Konstantinopolin patriarkaattiin ja käyttää gregoriaanista kalenteria-> joulu 25. joulukuuta.
Jos ymmärsin oikein Ukrainan ortodoksinen kirkkokin siirtyi käyttämään gregoriaanista, tosin siirto taitaa olla vielä kesken.
 
24.-26.12. ei ole ortodoksien Joulu. Ortodokseilla Joulua vietetään nyt tulevana viikonloppuna.
Mutta ukrainalaiset varmaan muistavat Donbassin tilanteen 2015-2022, missä Venäjä rikkoi kaikkia tulitaukoja säännöllisesti.
Riippuu ortodokseista. Suomen ortodoksit viettävät joulua samaan aikaan kuin luterilaisetkin, ja Ukrainassa iso osa ortodokseista on siirtymässä myös aiempaan joulunviettoon.
 
Ei hän ole väärässä, mutta tuo vaatisi poliittisen päätöksen SEKÄ valtion / valtioiden sitoutumisen ostamaan suurempia määriä vuosikausiksi eteenpäin. Mieluummin kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.

Mikään pörssiyhtiö ei investoi tuotannon kasvuun hyvää hyvyyttään eikä tykistön kranaatteja voi myydä siviilimarkkinoilla. Joten ainoat markkinat ovat se määrä jonka valtioiden asevoimat ostavat per vuosi. Eikä investointia voi tehdä sen takia että on hetkellinen kulutuspiikki, joka voi hävitä vuodessa, tai kahdessa tai kolmessa (miten kauan Ukrainan nykyinen sota kestää?). Toki voi spekuloida että tämä sota säikäyttää Euroopan maat ja Yhdysvallat sekä ehkä muita ostamaan lisää tykistöä ja niille kranaatteja mutta toistaiseksi tästä ei ole merkkejä (minun arvio). Tuosta ei voi olla varma, joten olisi aikamoinen riski olettaa että noin tulee tapahtumaan.

Jos joku "hölmöläinen" menisi investoimaan omaan tuotantokapasiteettiin isosti rahaa ja kulutuspiikin jälkeen markkinat supistuisivat takaisin helmikuu 2022 edeltävän ajan tasolle niin ei tuollainen investointi maksaisi itseään koskaan takaisin. Pahimmillaan söisi firman kassan tyhjäksi ja veisi konkurssin partaalle. Ehkä kassa ei riitä ja joutui ottamaan isosti lainaa tai muuta rahoitusta, minkä takaisinmaksu kurittaa firmaa vuosikausien tai vuosikymmenien ajan. Ehkä jopa ajaisi konkurssiin.

Sitten kaikenlaiset jälkiviisaat vielä nousisivat koloistaan louskuttamaan että miten pitikin olla firman johdon niin tyhmä että löi isosti rahaa tuotantokapasiteettiin tällaisen "markkinahäiriön" takia, minkä kaikki nämä "tietäjät" toki "tiesivät markkinahäiriöksi jo hyvissä ajoin". Pääsisi jokaiseen taloustieteen kirjaan malliesimerkiksi siitä "miten yrityksen ei pidä toimia".

Jokainen toki tietää nämä realiteetit, mutta pakko sanoa ne ääneen. Tässä puhutaan poliittisesta tahdosta sekä sitoutumisesta rahankäyttöön vuosikausiksi eteenpäin. Jos näitä ei ole, ei saada tuotantokapasiteetin kasvua tykistön kranaattien tai muiden asejärjestelmien osalta.

Yhdysvallat näytti tässä aikaisemmin mallia kun sallivat monivuotisten sopimusten tekemisen sekä antoivat asekohtaisen katon jonka voi tänä aikana ostaa. Antoivat siis Pentagonille vapaat kädet neuvotella sellaiset sopimukset kuin mitä kokevat parhaiksi. Vastaavanlaisia päätöksiä pitäisi nähdä muilta länsimailta, jos tuotantokapasiteetin kasvattamisen kanssa ollaan tosissaan.
Juuri näin, poliitikkojen tulee kantaa asiassa vastuunsa. Yksi ison tsekkiläisen puolustusalan firman pääjohtaja totesi haastattelussa vähän aikaa sitten, että lännessä menee 15 vuotta täyttää asevoimien ammusvarastot jos mennään nykyisillä tuotantotahdeilla. Ja sota on vielä kesken. Eli vaikka Eurooppalaisella yhteistyöllä luulisi olevan eväitä tehdä vähän pidempiä tuotantosopimuksia/sopia että tuotannon supistuessa tuotantovalmius pidetään yllä ja valtio maksaa viulut, kuten meillä on tehty.
Jenkit tosin laittoivat viime vuonna miljardi taalaa valtion rahaa pelkästään tuotantokyvyn nostamiseen. Sitten tilaukset päälle.
 
Tässä on tietysti se että ilmeisesti ortodoksisuus on suurin uskonto Ukrainassa ja tämä on heille virallisesti joulu. Ukrainassa tosin on ymmärtääkseni suurelta osin siirrytty viettämään joulua 25.12.

Juuri äsken tästä oli puhetta CNN:llä ja siellä samottiin että Ukraina ei ole vielä kommentoinut asiaa mitenkään.
Ukraina kommentoi jo, että pitäkää tunkkinne. Sotakääpiön peleihin ei pidä lähteä millään lailla mukaan.
 

Putin aikoo määrätä tulitauon Ukrainaan perjantaista lauantaihin​

Putin aikoo määrätä tulitauon Ukrainaan perjantaista lauantaihin, kertoo venäläinen uutistoimisto Tass. Tassin mukaan tulitauko alkaisi perjantaina 6. tammikuuta kello 12 Moskovan aikaa ja kestäisi lauantaihin 7. tammikuuta.
Vilma Aholuoto, toimittaja

Ukrainan joukot eivät todennäköisesti ole Putinin määräysvallan alla. Huvittava ajatus, että sodan toinen osapuoli voisi noin vain määrätä tulitauon.
 
Vai oliko Turkilla jostain syystä tulitauosta ennakkotietoa ja ihan vahingossa lipsahti julkisuuteen, jotta Ergo saa pointsit kotiin?

Ovat voineet kuulla jostain tai ehkä Turkkia on käytetty välikätenä, jos asiasta on neuvoteltu salassa jo jonkin aikaa.

Turkissa on parit vaalit tänä vuonna:

Presidential elections are scheduled to take place in Turkey on 18 June 2023, as part of the 2023 general elections, alongside parliamentary elections.

Voters will elect a new president for a term of five years.

Erdogan on hakemassa jatkokautta, joten ainakin 18.6.2023 asti odotettavissa erilaisia profiilin nostoja jotta "Turkin voimamies" valittaisiin uudelle kaudelle. Jos menee toiselle kierrokselle niin se pidetään 2.7.2023 - toki nämä päivämäärät sillä oletuksella että vaaleja ei lykätä, peruta, siirretä tms.

Oletan että Suomen ja Ruotsin NATO-jäsenyydestä päätetään ennen tätä. Ennakoin että Erdogan pelaa pelejään pitkälle kevääseen asti ja tinkii kaikenlaista, mutta antaa lopulta siunauksensa ennen presidentinvaaleja. Pystyisi tälläkin tavoin osoittamaan "voimaansa" ennen vaaleja: hän antoi lopulta myönteisen päätöksen JA oletan että Suomi ja Ruotsi ovat siitä ilahtuneita ja kiitollisia (mikä tietysti ilmaistaan julkisesti, kuten on tapana). Ulkomailta heidän istuvalle presidentille annetut kehut ja kiitokset toki entisestään pönkittävät hänen profiiliaan, minkä hän toivoo kantavan voittoon vaaleissa.
 
No, we don’t. We have Brads in a vehicle boneyard without engines, transmissions, radios or electronic gear. Don’t believe every picture someone tweets.
Jenkit sanoo niinku asiat on ja selkä suorana. Samahan tää on toki Venäjällä, olis sieltä ilman muuta otettu enempi vaunuja käyttöön, jos niitä olis.
 
Uhriutumiseen Z ei mielestäni tällaista teatteria tarvitse. Narratiivihan on ollut koko ajan siinä että Ukraina hyökkäsi eikä se mitään faktoja tarvitse.
Teatteri on myös lännelle suunnattu. Moni on jo Twitterissä pöyristynyt kun Ukraina ei ole polvillaan kiittämässä Venäjää mahdollisesta tulitauosta.
Mitä väliä tällä on? Lännen tuki on pitkässä juoksussa kansan tuen varassa.
 
Kai tsaari voi määrätä omat joukkonsa tulitaukoon?

Eri asia sitten on vastapuoli siitä tuumaa.
Bunkkerimenninkäisen peliliike sisäiseen käyttöön.Eihän tuo "tulitauko" tule millään tavalla näkymään rintamalla, mutta "tulitauon" päätyttyä menninkäinen julistaa miten barbaariset ukrainalaiset rikkoivat tätä "tulitaukoa" minkä ehtivät.
 
Onkohan feikki tämä video? Oliko tämä twitteristi muuten joku paska myös jota ei pitänyt seurata?

Tätä samaa on jakaneet useat tilit ja tätä jaettuakin seuraan. Uskoisin että ihan oikeasti tavaraa siis liikkuu taas VV:lle.

Se pannassa oleva tili, joka twiittaili täyttä tuubaa, oli vähän saman niminen, mutta en muista enää mikä se tarkalleen oli.
 
Bunkkerimenninkäisen peliliike sisäiseen käyttöön.Eihän tuo "tulitauko" tule millään tavalla näkymään rintamalla, mutta "tulitauon" päätyttyä menninkäinen julistaa miten barbaariset ukrainalaiset rikkoivat tätä "tulitaukoa" minkä ehtivät.
En ylläty, jos kääpiö joutuu peräti julistamaan uuden liikekannallepanon tulitaukoloukkauksen vuoksi.
 
"Tultiin tänne teidän maaperälle ja meni systeemit sekasin. meidän pitäis vähän saada logistiset hommat kuntoon, että voidaan raiskata lisää teidän naisia ja lapsia. Ai niin, me ei ehdoteta tätä tulitaukoa ku me vaan yksipuolisesti määrätään se. Mut ei me teidän mailta minnekään olla menossa."

mun päähän ei mahdu, mitä ryssä kelaa kyl. Ei kertakaikkiaan pysty työntyy niin syvälle omaan persiiseen, että tässä olis mitään järkeä..
 
Back
Top