Ukrainan konflikti/sota


Tahti on kyllä sellaista päivä toisensa perään että ryssälä ei tuollaista kovin kauan kestä tai sitten näitä liioitellaan x-määrän verran :unsure:
Jo pelkkä kalustokin yksinkertaisesti loppuu kesken (niitä kun hajoilee omiin käsiinkin ihan kiitettävästi kenttä olosuhteissa kk kaupalla käytettynä), mistä on toisaalta ollut kyllä merkkejä kun mitä ihmeellisimpiä kenttä virityksiä ja yhä vanhempaa kilkettä ilmestyy kuviin/videoihin rintamalta/matkalta sinne + rysyn toiminta yhä jv-painotteisempaa.


No kaipa totuus alkaa kevättä kohden valkenemaan, tällaisena tahti ei voi jatkua tai sitten nuo luvut on sumutusta.
 
- Mikä on P/P?
- ?
- Pataljoona päivässä. 👍
Ennenhän oli PPP, ns. piippupataljoona, joista sitte tuli näitä JP hommeleita... No nykyjään se sit ei tarkotakkaan fillaripataljoonaa, vaan Pavelin pataljoonaa päivässä ;) (lisäyksenä vaari oli PPP3 miehiä, sittemmin JP3. myöhemmin KymJp.Faija oli KymJp, kuten minäkin... Eli kolmannessa sukupolvessa oltiin samassa köörissä.... Tai homma siis eli, mut alkujoukko-osasto oli kaikilla sama.))
 
Viimeksi muokattu:
Nyt täytyy muistaa että ketjun tarkoitus on seurata Ukrainan sotaa. Sen tarkoitus ei ole seurata Venäjän tappioita, vaikka ne kuuluvat myös samaan aihioon. Jos tuo esille myös Ukrainan tappioita, ei tarkoita että on Putinin trolli. Oletteko lukeneet vastaavaa Venäjän foorumia missä käsitellään vain heidän voittokulkuaan? Synkkää luettavaa on ja toki kaukana totuudesta. Toivottavasti tämä foorumi ei mene vastaavaan suuntaan.

Ja kun tänne linkataan toistuvasti jokin asia. Kaikilla ei ole vapaa-aikaa ja varsinkaan jaksamista rämpiä päivittäin koko ketjun uutta osiota läpi, joten asia saattaa silti tulla uutena osalle lukijoista, varsinkin vieraista. Joita muuten on tälläkin hetkellä kolminkertainen määrä kirjautuneisiin käyttäjiin verrattuna. On 100% työläämpää lukea uudelleenpostaus sekä vastakommentti, kuin pelkkä uudelleenpostaus.

Täällä on nyt ollut kova vääntö noista ruumiista. Oma näkemykseni on, että ketjun tarkoitus on olla luonteeltaan informatiivinen eikä ole muutenkaan syytä hekumoida kuolleilla ihmisillä. Rankan materiaalin näkeminen jossain "koulutustarkoituksessa" voidaan nähdäkseni jättää ihan muihin istuntoihin. Täällä on muitakin kuin asevelvollisia ja ihmisiä jotka haluavat jo valmiiksi kyynistää itseään sotaa varten, jota ei välttämättä koskaan tule.
 
Ei tämä mikään Ukrainan koririntaman foorumi ole jossa yhteiskunnan selkäranka katkeaa jos omia tappioita valuu eetteriin.
Itse luen ketjua siinä ymmärryksessä että enimmäkseen osallistujat ovat Ukrainan kannattajia, jotka haluavat seurata Ukrainan menestystä taistelussa pahaa vastaan. Näin ollen en edes odota tasapuolista käsittelyä täällä.
En mä lätkäpeliäkään seuratessa pohdi pelin kokonaisuutta vaan kannustan omaa joukkuetta vauhtin ja iloitsen vastustajan tappioista.
.
 
Itse luen ketjua siinä ymmärryksessä että enimmäkseen osallistujat ovat Ukrainan kannattajia, jotka haluavat seurata Ukrainan menestystä taistelussa pahaa vastaan. Näin ollen en edes odota tasapuolista käsittelyä täällä.
En mä lätkäpeliäkään seuratessa pohdi pelin kokonaisuutta vaan kannustan omaa joukkuetta vauhtin ja iloitsen vastustajan tappioista.
.
En kyllä millään jaksa uskoa että merkittävä osa ketjun seuraajista haluaisi ihan tarkoituksella saada vääristynyttä informaatiota sodan kulusta. Kyllä täällä pitää ehdottomasti kertoa asioista todenmukaisesti, muutenhan koko ketju on pelkkää fiilistelyä. Ei se, että saa tietoonsa Ukrainan menetyksiä voi millään järjellisellä tavalla tarkoittaa että olisi venäjän puolella. Ei lätkäpelinkään selostaja jätä vastustajan tekemiä maaleja huomioimatta.
 

Saksan puolustusministeri kertoi asetoimituksista Ukrainaan​

Ukrainassa eilen vieraillut Saksan puolustusministeri Boris Pistorius on kertonut erilaistenasetoimitusten aikataulusta.

Pistoriuksen mukaan vanhemman malliset Leopard 1 -taistelupanssarivaunut viedään Ukrainaan vaiheittain. Ensimmäiset 20–25 vaunua tulevat perille kesään mennessä, hän lupasi. Vuoden loppuun mennessä Ukrainassa tulisi olla 80 lisää.

Vuoden 2024 ensimmäisellä tai toisella neljänneksellä Ukrainassa olisi tavoitteen mukaan yli sata Leopard 1 -vaunua.
Niistä muodostettaisiin ainakin kolme panssaripataljoonaa, varustettuna varaosilla ja ampumatarvikkeilla, kertoo Pistoriuksen mukana ollut uutistoimisto DPA:n toimittaja sanomalehti Süddeutsche Zeitungin artikkelissa.
600 Leopard-panssarimiehen koulutus on jo alkanut, kertoi Pistorius.

Uudempien Leopard 2 -vaunujen suhteen neuvottelut jatkuvat Saksan ja Puolan pyrkiessä kokoamaan lahjoittajamaiden ryhmää. Tavoitteena on 60 tankin osasto.

Pistorius lupasi lisäksi, että Saksa lähettää vielä tässä kuussa Ukrainaan ilmatorjuntaohjuksia ja Gepard-ilmatorjuntapanssarivaunuja sekä viisi Badger-vaunua. Badgerit ovat Leopard-vaunuista tehtyjä muunnoksia, joita voidaan käyttää erilaisiin pioneeritehtäviin.

Maaliskuussa Ukraina saa viisi Badger-siltapanssarivaunua.


Saksan puolustusministeri totesi, että hävittäjälentokoneiden toimittaminen Ukrainaan ei tule kysymykseen.

Yle
 
Bakhmut. The situation for the AU is getting worse. The T0504 road is under direct fire from the RUS - they are 400 meters from it. Fighting for the south-eastern part of the village of Krasna continues. In the north, the RUS attack the village of Berchivka from two sides, coming to the rear of the AU forces defending the village of Paraskovyivka.1/

Heavy fighting is also taking place in the northern part of Bakhmut, where some areas change hands. UA uses artillery on a massive scale, but RUS continues to make progress. Very heavy fighting is also taking place in the Damba artificial lake region.

Twiitit eroavat aika paljonkin sävyltään. Alempi miekkonen on toisaalta aina ollut varsin rauhallinen tilanteesta.

 
Tämän ketjun säännöt pitäis olla seuraavat:
- Ei keskustella Ukrainan tappioista, eikä postata aiheeseen liittyviä videoita tai kuvia. Sen keskustelun aika on vasta sodan jälkeen. Meidän velvollisuus on tukea Ukrainaa myös tällä rintamalla, eikä me olla mitään "neutraaleja" tarkkailijoita. Me olemme tämän sodan osapuoli, halusitte tai että.

Kiitos.

Jos emme ole neutraaleja tarkkailijoita, tämä foorumi on samanlainen öyhötyspaikka kun se russiandefence tjsp. Kyllä nimen omaan suomalaisena haluaa oikeaa dataa ja objektiivista keskustelua ja analyysia tilanteesta. En minä sitä sano etteikö yleisnäkemys foorumilla saisi muodostua lätkätermein "sinikeltaisten lasien läpi", mutta tarkkana pitää olla ettei homma mene kiihkoilun puolelle, joka tappaa kaiken järkevän keksustelun. Jos tarkoitus on vain hekumoida ryssien menetyksillä, sille löytynee parempia foorumeita ja kuvalautoja, jotka tukevat suoraan videoiden yms. postaamista.
 
Ukrainalle tämä on taas se The Sota. Pyhä sota. Itsenäisyyssota. Sota, jossa Ukraina viimein lunastaa paikkansa osana länttä ja murtaa viimein sen kahleet venäjän suuntaan. Ukrainalle tämä on nollapista, vuosi josta kaikki alkaa ja vuosi johon kaikki loppu. Ukrainan tulevassa historiassa on vain kaksi aikaa. Aika ennen tätä sotaa ja aika tämä sodan jälkeen. He taistelevat meidän puolesta, siksi me tuemme heitä.

Tiedän varsin hyvin, että paljon Ukrainalaisia on kuollut ja haavoittunut tässä sodassa ja sen järkevyyttä voidaan aina kyseenalaistaa. Mutta, he ovat kuolleet sankareina ja he ovat maksaneet sen kovimman hinnan. Joten, pidetään jokainen osaltaan huolta, että he ole tehneet sitä turhaan.

Täysin samaa mieltä tuosta!

Noista Ukrainan kärsimistä uhreista sen verran, että edellisessä isommassa rähinässä ( ww2 ) Puola menetti 20 % sotaa edeltävästä väestöstään (n. 6 milj.). Suuri osa vielä siviileitä.
Silti sodan jälkeen maa alkoi hyvin tomerasti jälleenrakentaa ja on nyt ottamassa johtavaa asemaa Euroopan sotilasmahtina.

Tuota samaa vastaavat tappiot olisivat Ukrainan kohdalla hieman alle 9 miljoonaa kuollutta.
En missään tapauksessa vähättele nyt ukrainalaisten tilannetta! Ukraina kärsii ja jokainen kuolema ja vammautuminen on tragedia,
erityisesti itseeni sattuu lapsien kärsimykset. Mutta tällä hetkellä Ukraina on vasta vittuuntumassa entisestään, eikä tule koskaan heittämään pyyhettä kehään henkilöstötappioitten vuoksi, päinvastoin.
Slava Ukraini!
 
Viimeksi muokattu:
Täysin samaa mieltä tuosta!

Noista Ukrainan kärsimistä uhreista sen verran, että edellisessä isommassa rähinässä ( ww2 ) Puola menetti 20 % sotaa edeltävästä väestöstään (n. 6 milj.).
Suuri osa vielä siviileitä. Silti sodan jälkeen maa alkoi hyvin tomerasti jälleenrakentaa ja on nyt ottamassa johtavaa asemaa Euroopan sotilasmahtina.

Tuota samaa vastaavat tappiot olisivat Ukrainan kohdalla hieman alle 9 miljoonaa kuollutta.
En missään tapauksessa vähättele nyt ukrainalaisten tilannetta! Ukraina kärsii ja jokainen kuolema ja vammautuminen on tragedia,
erityisesti itseeni sattuu lapsien kärsimykset. Mutta tällä hetkellä Ukraina on vasta vittuuntumassa entisestään, eikä tule koskaan heittämään pyyhettä kehään
henkilöstötappioitten vuoksi, päinvastoin. Slava Ukraini!
Tämä on se syy, miksi Ukrainan tappiot ovat tässä vaiheessa edelleen merkityksettömiä. Jos antautuisivat, kuolisi miljoonia ja miljoonia raiskattaisiin. Pistän tämänkin spoileriin, kun on puhuttu jo kymmeniä kertoja läpi.

Mitä tulee objektiiviseen uutisointiin, niin siihenhän Ukraina pyrkii koko ajan. Jos aletaan ottaa valehtelijoiden mekasta juttuja mukaan, niin pitää luovuttaa heti, koska himarsit on tuhottu, Ukeja kuollut 200 000 ja ytimet lähdössä tällä minuutilla.

Mielestäni palsta on erittäin realistinen, moderointi on erittäin hyvää ja toimivaa, vuoden aikana on nähty useita rehtejä trolleja, jotka on saaneet lähdöt heti miten. Netissä on palstoja vaikka ja kuinka, kaikki ei sovi kaikille. Itse olen tykännyt juurikin mustasta huumorista ja nopeista reagoinneista, youtubeen videot tulevat viikon viiveellä.
 
Tehkää uusi ketju vaikka nimellä "Ukrainan sota -ketjussa käytävä keskustelu". Aivan perseestä lukea paskaa hyvien postausten välistä. Vaikkei oma foorumi olekaan, niin ei perkele oikeesti, valoja tauluun. Ketään ei kiinnosta hevonvittua toi teidän analysointi.
 
Nyt täytyy muistaa että ketjun tarkoitus on seurata Ukrainan sotaa. Sen tarkoitus ei ole seurata Venäjän tappioita, vaikka ne kuuluvat myös samaan aihioon. Jos tuo esille myös Ukrainan tappioita, ei tarkoita että on Putinin trolli. Oletteko lukeneet vastaavaa Venäjän foorumia missä käsitellään vain heidän voittokulkuaan? Synkkää luettavaa on ja toki kaukana totuudesta. Toivottavasti tämä foorumi ei mene vastaavaan suuntaan.

Ja kun tänne linkataan toistuvasti jokin asia. Kaikilla ei ole vapaa-aikaa ja varsinkaan jaksamista rämpiä päivittäin koko ketjun uutta osiota läpi, joten asia saattaa silti tulla uutena osalle lukijoista, varsinkin vieraista. Joita muuten on tälläkin hetkellä kolminkertainen määrä kirjautuneisiin käyttäjiin verrattuna. On 100% työläämpää lukea uudelleenpostaus sekä vastakommentti, kuin pelkkä uudelleenpostaus.

Täällä on nyt ollut kova vääntö noista ruumiista. Oma näkemykseni on, että ketjun tarkoitus on olla luonteeltaan informatiivinen eikä ole muutenkaan syytä hekumoida kuolleilla ihmisillä. Rankan materiaalin näkeminen jossain "koulutustarkoituksessa" voidaan nähdäkseni jättää ihan muihin istuntoihin. Täällä on muitakin kuin asevelvollisia ja ihmisiä jotka haluavat jo valmiiksi kyynistää itseään sotaa varten, jota ei välttämättä koskaan tule.
Yleensä nuo rankemmat videot on spoilerin takana tai muuten varoitettu etukäteen. Ne voi kyllä helposti skipata jos niitä ei kestä. Ei kait se kuoleman näkeminen, siis vihollisen kuoleman näkeminen pitäisi pahaa tehdä. Se vaan on pakko kun ei niitä elävänä saa siirrettyä häkkiin. Itsellä nuo sotilaiden kuolemat ei tee pahaa, siviilien ruumiita ei huvikseen kehtaa katsella. Ryssän ruumita voisi verrata ehkä jollain tapaa ammuttuihin riistaeläimiin. Eivät herätä isommin tunteita kun tietää että jos meinaa metsästää/puolustaa maata hyökkäykseltä, niin se tappaminen vaan kuuluu asiaan. Erona että riistaa pitää kunnioittaa, ryssää ei. Se pitää päänupissa käydä läpi. Jos kuolleiden venäläisten näkeminen tekee pahaa niin ehkä asiaa pitäisi hieman pyöritellä päässä että missä se ongelma onkaan. Tympeä tosipaikan tullen alkaa miettimään että pystyykö liipasinta puristaan ja miten osaa toimia jos livenä joutuu raatoja näkeen.
 
Yhdellä droonillakin pystyy kahdesta pisteestä mittaamaan suunnan, jolloin maalin koordinaatit saadaan laskettua. Lähtötietona tarvitaan dronen täsmällinen sijainti (myös korkeus), tähystyssuunta sivu- ja korkeussuunnassa. Teknisesti yksinkertaista, mutta tarkkuusvastimus on melkoisen vaativa, että saataisiin tarkka maalipiste.

GPS häirintä voi vaikuttaa ratkaisevasti. Jolloin oma paikka ja suunta määrittyvät väärin. Ja en tiedä miten tarkkaan tuon suunta/elevaatiokulman droonista saa. Laseretäisyysmittaus voisi olla hyvinkin käyttökelpoinen lisä.

Oman paikan voisi toki tunnetusta sijainnista otetulla suuntimalla varmistaa, mutta noihin voi kulua enemmän aikaa kuin ilmakuvan perusteella tehtävään visuaaliseen maalin määritykseen menee aikaa.

Varmaankin militaryvehkeissä on inertia / hahmontunnistukseen perustuvia paikannusjärjestelmiä, jotka auttavat pitämään paikannuksen tarkkana. Eli kameran kautta saatua kuvaa käytetään paikannuksen apuna.

Tekniikoita löytyy, kustannustehokkuus voi karsia käyttökelpoisista ratkaisuista parhaiten soveltuvat.
Drone on hankala, koska se elää 3D maailmassa. Pelkästään maassa tulenjohto tehostuu pistemaaleja ammuttaessa leikkaavalla mittauksella. Toki jos ammut jotain 100x50 m maalia ei ongelmaa tai äly ammus kyseessä, joka ohjaa itsensä maaliin.
 
  • Tykkää
Reactions: Jli
Bakhmut. The situation for the AU is getting worse. The T0504 road is under direct fire from the RUS - they are 400 meters from it. Fighting for the south-eastern part of the village of Krasna continues. In the north, the RUS attack the village of Berchivka from two sides, coming to the rear of the AU forces defending the village of Paraskovyivka.1/

Heavy fighting is also taking place in the northern part of Bakhmut, where some areas change hands. UA uses artillery on a massive scale, but RUS continues to make progress. Very heavy fighting is also taking place in the Damba artificial lake region.

Twiitit eroavat aika paljonkin sävyltään. Alempi miekkonen on toisaalta aina ollut varsin rauhallinen tilanteesta.

Kuten tämän 3 päivän erikoisen operaation aikana on ollut tavallista, kovin paljon poikkeavat eri lähteiden tiedot rintaman tilanteesta. Niin myös Bakhmutin kohdalla tällä hetkellä. Nyt kun emme todellista tilannetta tiedä, niin täytyy vain luottaa AFUn osaamiseen. Jos russakat on jossain kohdassa päässeet läpi, niin eivätköhän Ukrainan joukot osaa toteuttaa tarvittavat vastatoimet. Tarvittaessa kunnon tulivalmistelulla ja panssareilla ryyditetyn vastahyökkäyksenkin. Näin viime yönä unta, että ryssä sai aikaan syvän läpimurron Bakhmutissa. Olin kiukkuinen, kun vastahyökkäystä ei kuulunut. Lopulta päättelin, että uket päästää ryssän tarkoituksella syvyyteen, kuten von Manstein Harkovassa 1943.

Edit: heti aamulla piti tulla tänne tarkistamaan Bakhmutin tilanne.
 
BBC kirjottanu myös aiheesta, tosin hieman nyt hämää että onko kyseessä ihan vaan yleinen lentäjäkoulutus koska jaksan epäillä hyvin vahvasti että britit (tai oikeestaan kukaan muukaan) olis ukeille Eurofightereita lähettämässä. Eurofighterilla olis tietty se etu et noihin menis Meteorit kiinni suoraan ja versiosta riippuen myös Storm Shadow't. Mutta tosiaan Typhoonit ainakin omaan korvaan kuulostais hieman erikoiselta ratkasulta.

"President Zelensky's visit to the UK comes as PM Rishi Sunak commits another round of military aid to Ukraine. A Downing Street press release says Sunak will offer to:
  • Bolster the UK's training of Ukrainian troops, including expanding it to fighter jet pilots to ensure they can fly sophisticated Nato-standard aircrafts
  • Begin an immediate training programme for Ukrainian marines
  • Provide Ukraine with longer-range weapons, in a bid to disrupt Russia's ability to target civilian and critical national infrastructure"
Onhan länkkärikoneiden kanssa lentämisessä hyvin paljon kaikkea muutakin kun itse koneen hallintaa. Järjestelmien käytössä ja niiden yhteistoiminnassa riittää tekemistä, samoin yhteistoiminta muiden aselajien kanssa vaatii aikaa ja tuota voi hyvin tehdä jollain harjoituskoneilla. Onhan meilläkin Hawkit ihan pelkästään jet-trainereina olemassa. Hyvä että nyt saadaan koulutus alkuun, voidaan sitten arpoa varsinaiset lähetettävät koneet myöhemmin ja laitetaan ukot niiden puikkoihin kun perustaidot on selkäytimessä.

EDIT: Lisätään nyt vielä minkä olen kirjoittanut aiemminkin, että ei idän mig-29 ja lännen F-16 ole niin kaukana tekniseltä suorituskyvyltään että pelkällä koneella voittaisi taisteluita, pilotista on hyvin paljon kiinni. Jos tuonne ruvetaan miettimään etulinjan koneiden lähettämistä niin ihan turha niitä on lähettää jollei myös pilotit ole huipputasoa. Ikävä fakta myös on että lentäjän kouluttaminen NATO-standardin tasolle vie aikaa ja voi olla jopa helpompaa lähteä tyhjästä, jolloin voidaan kulkea aikojen saatossa muodostunut koulutuspolku läpi. Niille osaaville lentäjille tulee kuitenkin tarve kun Ukraina lopulta saadaan NATO jäseneksi, eli vaikka eivät ihan seuraavaan offensiiviin pääsisikään mukaan, ajan kanssa tehty koulutus ei ole menossa hukkaan.
 
Viimeksi muokattu:
Huhuillaan että UK:n lupailemat pitkänkantaman kyvykkyydet voisivat tarkoittaa Storm Shadow - ohjuksia. Tästä oli alla olevan twiitin lisäksi arvailua myös yhdessä The Telegraph:in jutussa, joka on valitettavasti maksumuurin takana.

Mistä koneesta näitä sitten laukaistaisiin? Onko ohjukset saatu integroitua johonkin itäkoneeseen vai tuleeko käyttöön jotain Ukrainalle uusia konetyyppejä UK:sta?
 
Back
Top