Ukrainan konflikti/sota

drone fanit diggaa :)
eli maavoimien 10. erillinen vuoristohyökkäysprikaati niittää mainetta .

maavoimien 10. erillinen vuoristohyökkäysprikaati Ukrainan asevoimien sai kunnianimen "Edelweiss".


Tämä todetaan 14. helmikuuta 2023 annetussa asetuksessa nro 80/2023 Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin .


On huomattava, että prikaati sai kunnianimen "Edelweiss", koska henkilöstö suoritti esimerkillisesti sille osoitetut tehtävät Ukrainan alueellisen koskemattomuuden ja itsenäisyyden suojelun aikana.

Ainoastaan ryssä voi olla noin tyhmä ja laiska että kaivaa viivasuoria juoksuhautoja mitä noissa dronepätkissä näkee.. Sen mitä tälläinen kasarilla opetettu autosotamies asiasta enää muistaa.
 
Jo 2008 oli herätyksen paikka. Lännessä ei vaan haluttu aloittaa paskan lapiointia.
Pakkiksella 2007:

"Kyllähän tuo ryssien touhua on seurattava tarkasti. Meininki täyttää kaikki diktatuurin tunnusmerkit ja muistuttaa natsi-Saksaa ennen toista maailmansotaa. Olen sitä mieltä, että Suomen kannattaisi liittyä NATOon vielä kun se on mahdollista..."
 
🤔Itse miettisin että sadasta 1 on se Rokka. Noin 20 siitä sadasta saa käden liikkumaan ja hoitaa oman osansa taistelussa. Ja noin 70kpl kantaa niitä ammuksia ja loput on niitä joiden ei pitäisi olla edes paikalla. Ja hyvällä treenillä pystyy nostamaan itsensä tuohon 20 joukkoon jotka hoitaa taistelun eli ei tarvii olla mikään ihmemies.. koska suurin osa meistä on kuitenkin lähtösiltään niitä joilta sota ei suju. Noin niinkuin ajatuksena...
Tuollaisilla prosenteilla olisi turhaa lähteä edes sotimaan. Ehkä jotain italian armeijan juttuja. Samassa kirjassa taisi olla myös että 60 päivää taisteluolosuhteissa on ehdoton maksimi. Se rokkakin on loppuun kulutettu henkisesti. Eka 15 päivää menee totutellessa . Seuraavat 30 päivää ovat tehokasta toiminta aikaa. Viimeiset 15 päivää taannut vihannekseksi.
 
Kaikki tekee virheitä, joo. Mutta jos niistä ei opita, ei ole älykkyydessä kehumista. Mitäs sanotte vasemmistoliiton kannasta, ettei Suomen pidä liittyä NATOon ennen Ruotsia?

Sen kyllä voi jotenkin ymmärtää, että on kateellinen rikkaille ja vetää sitten puolueen nimissä rahaa ohi itselleen käyttämällä kommunismin mukaparempien olojen kaihoa apuvälineenä.

Mutta kun jo 30 vuotta sitten tuo kommunismi historian pahimpana ihmiskokeena epäonnistui täysin, mistä IHMEESTÄ tuo kaiho ryssään on yhä säilynyt?

Eihän ryssäkään ole ollut kommari eikä vasemmistolainen enää kymmeniin vuosiin. Mitä vittua voidaan hyötyä siitä, että mekin hidastellaan jos Turkki hidastaa Ruotsia? Mistä tuo idioottimaisuus kumpuaa? Maksaako putler arhinmäkien ja anderssonien lounaat ja veneet?
Aina kun sana "politiikka" liitetaan jonnekin on vaaranpaikka. Puolustus on selvää, puolustuspolitiikka taas voi olla ihan solmussa.
 
Viron ehdotus investoida 4 miljardia yhteiseen ammustuotantoon on sentään myötätuulessa. Päätöksiä mahd. jo maaliskuussa.

En itse ollut tullut ajatelleeksi, että 155mm "standardiammusta" ei käytännössä ole edes olemassa. Eri valmistajien ja eri kalustolle tyypittämät ammukset eivät olekaan keskenään vaihtokelpoisia. Ja tämä ongelma tunnistettiin vasta nyt kun tarvetta tuli isoille ammusmäärille. Lisää artikkelista alta:

 
Ainoastaan ryssä voi olla noin tyhmä ja laiska että kaivaa viivasuoria juoksuhautoja mitä noissa dronepätkissä näkee.. Sen mitä tälläinen kasarilla opetettu autosotamies asiasta enää muistaa.
Kaivavat erityisellä koneella. Nuo voivat olla panssarieste
Eihän ryssäkään ole ollut kommari eikä vasemmistolainen enää kymmeniin vuosiin. Mitä vittua voidaan hyötyä siitä, että mekin hidastellaan jos Turkki hidastaa Ruotsia? Mistä tuo idioottimaisuus kumpuaa? Maksaako putler arhinmäkien ja anderssonien lounaat ja veneet?
Monet noista ovat hyvin katkeria ns valkoiselle Suomelle. Viholliseni vihollinen on … pääsevät sekasorrossa ”kostamaan” ja kenties tarvitsisihan putinilainenkin komento paikallisia komissaareja/kapoja.
 
Tässäpä oivallinen lanka ryssien logistiikasta Luhanskin alueella. Olisi tosiaan tarvetta niille GLSDB, ATAMCS ja Storm Shadoweille. Parikymmentä kappalettakin olisi jo merkittävä asia saada nuo varastot ja joku juna palamaan niin etulinjassa olisi helpompi laittaa vanjoja kumolleen.


Tähän tyyliin varikot taivaalle.


Illaksi hyvää mieltä kun katsoo vatnikkien kommandoryhmän katoavan liekkeinä yöhön.

 
Viimeksi muokattu:
Kyllä nyt on Ukrainan loppu lähellä. Generallisishmush kadyrov on ilmoittanut perustavansa oman yksityisarmeijansa. Mihin ja miksi ja millä rahalla onkin sitten epäselvää
Mihin: siihen samaan otteluun mihin Putte valmistautui kansalliskaartilla, Kokki Wagnerilla, Gazprom&co omalla yksityisarmeijalla ja armeija-armeija sillä vähällä mitä korruption ja Ukrainan jälkeen sillä on jäljellä.

Miksi: Ei ole takeita että ottelun voittajalla olisi avointa paikkaa vuohennussijavasallille. Ja aina voi olla niin tyhmä että yrittää itse tehdä venäjästä Ummaa.

Millä rahalla: rahalla? vuohia tässä elämässä ja 70 neitsyttä tuonelassa riittää motivaatioksi
 
Back
Top