Ukrainan konflikti/sota

Kansa ja kansa...melkein kaikki johtavat poliitikot ovat oligarkkeja, tai näiden käskyläisiä. Toisaalta eipä Janukovytshistä nyt tietenkään voi oikein huonontaakaan enää.

Siellä on tuon ylen dokkarin mukaan vähän turhautumista Maidenilla. Edelleen se leiri on pystyssä,ikäänkuin varmuuden vuoksi. Ihmiset sanoivat että ei mikään ole muuttunut. Yhtäkään lupausta ei ole täytetty. Putin vetäisee vielä vasta maidenit tuolla kiovassa kohta. Kun eivät ne suostu lähtemään. Takarajojakin on annettu jo.
 
1402708727023.gif

Ministeriö: Separatistit ampuneet alas sotilaskoneen Itä-Ukrainassa - useita kuollut
14.6.2014 7:15 0
STT–AFP

Itä-Ukrainassa separatistit ovat ampuneet alas sotilaskoneen, ja useita on kuollut, sanoo Ukrainan puolustusministeriö. Asiasta kertovat uutistoimisto AFP ja uutiskanava CNN.

Yhdysvaltojen mukaan Itä-Ukrainan separatisteilla on käytössään venäläisiä panssarivaunuja ja kranaatinheittimiä.

Yhdysvaltojen ulkoministeriön tiedotteen mukaan panssarivaunut ja aseet on tuotu Ukrainaan Venäjältä.

Venäjä ja Ukraina syyttivät eilen toisiaan rajaloukkauksista. Venäjän mukaan sen rajavartijat pysäyttivät kaksi Ukrainan panssarivaunua Venäjän puolella.

Ukraina puolestaan sanoi, että Venäjä antoi Itä-Ukrainan kapinallisten tuoda kolme panssarivaunua ja muita sotilasajoneuvoja rajan yli Ukrainaan.

Todella paha takaisku, paitsi että tuo kone on toki hyvin arvokas, niin voi hyvin arvata että sen kyytiläiset ovat voineet olla melko tärkeää henkilöstöä myös: ehkä jopa jotain erikoisjoukkoa. Hämmästelen suuresti miksi ukrainalaiset ovat noin lähelle lennättäneet arvokasta konetta kun hyvin on tiedossa että kapinallisilla on tehokkaita it-ohjuksia.
 
Todella paha takaisku, paitsi että tuo kone on toki hyvin arvokas, niin voi hyvin arvata että sen kyytiläiset ovat voineet olla melko tärkeää henkilöstöä myös: ehkä jopa jotain erikoisjoukkoa. Hämmästelen suuresti miksi ukrainalaiset ovat noin lähelle lennättäneet arvokasta konetta kun hyvin on tiedossa että kapinallisilla on tehokkaita it-ohjuksia.

Tuota pohdiskelin myös itse. Jo koneen arvokin ylittää ilmeisesti Suomen ilmakuljetuskaluston yhteenlasketun arvon, siis noin rahassa. Kyyditettävistä on paha sanoa, mutta tuskin noin vaaralliselle alueelle on turhaa porukkaa lennätetty, tai sitten venäläiset ovat saaneet sotilailleen uutta ja yllättävää ilmatorjunta-aseistusta.
 
Tietosi ovat vääriä. Kuvissa on Ukrainan armeijan improvisoima kuorma-auto.
Oranssilla Kuorma-autolla taistellaan Mariupolissa.
Katso kuvaa, videon lopussa ukrainalaiset tallaavat "kapinnallis lipun " ja poseeraavat Ukrainan lipun vieressä.

Video Mariopolista , Kamazin rakentajat ovat varmaan katsoneet Mad Max elokuvan.


Ukrainalaisten tuhoama "Stalinin urut" Merzalovassa :
 
Tuota pohdiskelin myös itse. Jo koneen arvokin ylittää ilmeisesti Suomen ilmakuljetuskaluston yhteenlasketun arvon, siis noin rahassa. Kyyditettävistä on paha sanoa, mutta tuskin noin vaaralliselle alueelle on turhaa porukkaa lennätetty, tai sitten venäläiset ovat saaneet sotilailleen uutta ja yllättävää ilmatorjunta-aseistusta.
Ukrainan puolustusministeriön mukaan 49:stä kuolleesta 9 oli Il-76:n miehistöä ja 40 oli 25. maahanlaskuprikaatin sotilaita. 25. ABB:n joukot puolustavat kapinallisten piirittämää Luhanskin lentokenttää, jonka huoltolennoista on ammuttu alas ainakin yksi Mi-8 helikopteri jo aiemmin.

Ukrainan ilmavoimien kokonaistappiot näyttävät olevan eri lähteistä kerättyjen tietojen mukaan:
5 Mi-24
2 Mi-8
An-2
An-26
Il-76
 
Tietosi ovat vääriä. Kuvissa on Ukrainan armeijan improvisoima kuorma-auto.
Oranssilla Kuorma-autolla taistellaan Mariupolissa.
Katso kuvaa, videon lopussa ukrainalaiset tallaavat "kapinnallis lipun " ja poseeraavat Ukrainan lipun vieressä.

Niinhän minä kirjoitin , että video on Mariupolista.
En kommentoinut videota yhtään enempää.
Näkeehän siitä kuka tallailee lippua ja poseeraa.
 
Pitäisikö sotilaiden koulutukseen lisätä haastattelujen antaminen, että posauttaa tankin ja välittömästi on mikki suussa, että miltäs nyt tuntuu.
Paikallisten lähteiden (Novosti Donbassa) mukaan Ukrainan armeijan 93. mekanisoitu prikaati valtasi kyseisen Gradin Dobropolissa.
Näiden tietojen mukaan kyseinen BM-21 on yksi niistä Venäjältä tuoduista (kaapattujen papereiden mukaan Venäjän federaation 18. moottoroitu kaartinprikaati, asemapaikka Zeletšutskaja, Tšetšenian tasavalta, patterin komentaja kaartinkapteeni Dmitri Afanasev), joka syttyi tuleen kouluttamattomien kapinallisten yrittäessä ampua sillä. Vaikuttaa tosin melko epätodennäköiseltä, että kaapattuan taistelussa tuleen syttyneen Venäjän armeijan raketinheittimen, Ukrainan armeijan sotilaat yrittäisivät sammuttaa sitä käsisammuttimin ja vesisangoin. Jos palo on syttynyt omasta takaa, sammuttamiseen todennäköisesti käytäisiin räjähdysvaarasta huolimatta, koska esimies antaisi sapiskaa oman Gradin polttamisesta hajalle, mutta ei siitä jos taistelussa tuleen syttynyt vastustajalta vallattu palaisi maan tasalle. Noin se solttu kuitenkin väittää, että piti säilyttää ”ценную улику” (arvokas todistusaineisto).
 
Ohessa kaksi nykytilaa kuvaavaa uutista. Lähteenä venäläinen RT-news, joten vastuu on loppupeleissä lukijan.

1. Poroshenkon mukaan Ukraina aloittaa vasta nyt todelliset vastahyökkäykset.

2. Protestoijat hyökkäilivät Venäjän suurlähetystöä vastaan Kiovossa. Kaikesta päätellen Venäjää ottaa raskaasti päähän!



Ukrainian airstrike kills over 50 self-defense fighters in Kramatorsk, injures 150
Published time: June 14, 2014 23:29
Edited time: June 15, 2014 00:43
Get short URL
kramatorsk-50-killed-army-ukraine.si.jpg

RIA Novosti / Andrey Stenin


Share on tumblr
Trends

Ukraine turmoil
Tags

Conflict, Military, Ukraine, Violence
The Ukrainian army has cracked down on self-defense forces in Kramatorsk, eastern Ukraine, killing over 50 people and injuring 150 others in an airstrike, military operation spokesperson Vladislav Seleznev said on his Facebook page.

Kiev’s forces also destroyed an ammunition depot belonging to self-defense troops during the raid.

“Total destruction” awaits the anti-Kiev forces, Seleznev warned in the post.

The Ukrainian army launched a counter-offensive for the first time, Ukrainian President Petro Poroshenko said on Saturday.

“You should know that today the Ukrainian army for the first time launched a counter-offensive. Our troops started to press terrorists,” the president said. “I tasked the armed forces of Ukraine to take control of Ukraine’s state border through which terrorists get weapons, equipment, support, and money," he said.

Two self-defense checkpoints around Lugansk were destroyed during the day, according to Seleznev. Meanwhile, the military resumed the shelling of Slavyansk, causing more damage to the city and starting fires, the local administration told RIA Novosti.

Poroshenko announced earlier on Saturday that the national army gained control over 11 residential areas in southeastern Ukraine which were previously under the control of self-defense forces.

Also on Saturday Ukraine's General Prosecutor’s office confirmed that 49 Ukrainian troops were killed when their military Il-76 transport jet was taken down by local militia forces just before it started its descent toward Lugansk Airport.


Protesters throw stones, firecrackers, Molotov cocktail at Russian embassy in Kiev
Published time: June 14, 2014 15:00
Edited time: June 15, 2014 02:51
Get short URL
Protesters stand on top of the crashed cars during a rally against the Russian President Vladimir Putin in front of the Russian embassy in Kiev on June 14, 2014 (AFP Photo / Sergey Supinsky)

Download video (8.18 MB)

Share on tumblr
Trends

Ukraine turmoil
Tags

Conflict, Politics, Protest, Russia, Scandal, Ukraine, Violence
A few hundred Ukrainian protesters rallying at the Russian embassy in Kiev have overturned several diplomatic cars and piled up tires to block entry into the building. They have also and thrown stones, smoke grenades, eggs, and paint at the premises.

Police stood idly by as the anti-Moscow crowd blockaded the site, expressing its anger over the Russian government’s alleged involvement in the Ukrainian crisis.

The protesters have thrown a Molotov cocktail at the embassy, causing a minor fire which has been extinguished. As of midnight local time, the situation had calmed down. However, protesters still remain at the site.



001.jpg

A fireman extinguishes the flames from a Molotov coctail thrown by a protester during rally against the Russian President Vladimir Putin in front of the Russian Embassy in Kiev on June 14, 2014 (AFP Photo / Sergey Supinsky)

The demonstrators also broke pavement and hurled rocks at the embassy’s windows, ITAR-TASS reports.

The situation became even more tense as dozens of masked and camouflaged radicals of the Maidan self-defense troops, the Right Sector, and the nationalist Svoboda party joined the protest in the evening. Rocks, smoke grenades, and some explosives were thrown at the embassy from over the fence.



Press-attaché of the Russian diplomatic mission to Ukraine, Oleg Grishin, confirmed to RT that the overturned vehicles belong to embassy staff. Police have attempted to talk to protesters, but refrained from detaining any of them, he said.

“Security is provided by the Ukrainian side. They do not prevent the damage being caused to property of the Russian diplomatic mission and to the facade [of the building],” Grishin told RT over the phone.

The embassy has been effectively blocked by protesters’ cars placed at the entrance, as well as by heaps of tires, Grishin said.



1.jpg

Pro-Ukrainian people overturn a car during a rally in front of the Russian embassy in Kiev June 14, 2014 (Reuters / Valentyn Ogirenko)



A handful of people with placards reading “Russia go home,” “No vodka!” and slogans insulting Russian President Vladimir Putin initially started picketing near the embassy.

Several protesters hurled eggs, while loud speakers play Ukrainian patriotic songs.

Some of the people appeared aggressive and started barring the embassy’s entrance with tires, witnesses reported.

The protesters defaced the embassy’s sign plate with insults apparently directed at Russian President Vladimir Putin.

Footage from the scene then showed protesters upturning several diplomatic cars parked in front of the embassy. The vehicles also had their number plates ripped off and were covered by graffiti. Someone drew several swastikas in the colors of the Ukrainian flag on one of the cars.

The Russian flag flying on a post in the embassy was hooked and dragged down by protesters over the fence. A flag of the nationalist Ukrainian Insurgent Army was then hung at the embassy’s gates.

Some protesters shouted slogans against the Russian government, while others shouted “For our boys!” while throwing eggs at the building – referring to the 49 Ukrainian troops killed when a military transport plane was shot down by self-defense fighters near Lugansk.

The protesters believe Moscow is behind arming and assisting the eastern Ukrainian militia, although no factual evidence of such claims has been presented.

However, calls to gather at the Russian embassy with tires appeared on social media well before the deadly Lugansk incident that took place overnight. Ukrainian agency UNN reported earlier on Saturday that “action in support of the Crimeans of Ukraine” is scheduled to take place in front of the embassy. The activists were told to come in traditional dress “and bring presents to forcibly displaced Crimeans.”

Users on Twitter have compared Saturday's action with the aftermath of the tragic events in Odessa on May 2 – in which nearly 50 people were killed. Back then, people laid flowers, candles, St. George ribbons, and Ukrainian flags at the Ukrainian embassy in Moscow.

The Ukrainian Interior Ministry said in a statement that it will “give legal evaluation” of the protesters’ actions. It did not elaborate further.

Moscow, Washington demand to stop violence in Kiev
The Russian Foreign Ministry issued a statement condemning the attack on the Russian embassy and demanded that Kiev provide security for Russian diplomats.

“Moscow is extremely outraged at the provocative actions of fascist-like thugs in Kiev against the Russian Embassy. Moscow demands the Ukrainian side take all necessary security measures to protect Russian diplomats in Kiev,” the statement said.

No such measures have yet been taken by Kiev, which is a “fragrant violation of Ukraine’s obligations,” the ministry said.

Russia asked the Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) and the United Nations Security Council (UNSC) to respond to the attack on the Russian embassy in Kiev. A draft resolution on the issue has been introduced to the UNSC.

However Western countries in the United Nations Security Council have blocked Moscow's draft resolution.

“Western delegations in the Security Council have blocked the Russian draft resolution condemning the attack on the embassy of the Russian federation in Kiev,” a UN source told RIA Novosti news agency.

Washington on Saturday spoke out against the violent action and called on Kiev to ensure the security of Russian diplomats.

“The US condemns the attack on the embassy of the Russian Federation in Kiev and calls on the Ukrainian government to fulfill its obligations under the Vienna convention to ensure the necessary security measures,”
US State Department spokeswoman Jen Psaki said, as quoted by RIA Novosti.

Kiev protesters, press enter Russian embassy for ‘talks’
As night fell in Kiev, calls for storming and torching the embassy grew louder. Activists of the Right Sector and Maidan self-defense decided to pick four “civil society” delegates and four media representatives to be sent to the embassy for “negotiations.”

The group made its way over the fence and entered the hallway of the embassy, where they met with an assistant secretary of the Russian envoy. One of the “delegates” demanded that Russia “admitted its guilt” for allegedly stirring dissent in eastern Ukraine and supporting anti-government activists. In particular, the Saturday night downing of a Ukrainian military plane by Lugansk self-defense troops was mentioned.

The diplomat promised to relay the protesters’ message to the Russian ambassador. The group returned to the crowd and said there was “no dialogue,” and that the top Russian diplomat was absent from the embassy.

Protesters rally outside Ukraine’s embassy in Moscow
Meanwhile about 200 people gathered in front of Ukraine’s embassy in Moscow, Itar-Tass reported. The demonstrators gathered to protest the attack on the Russian embassy in Kiev. The protesters also voiced their opposition towards Kiev’s actions in eastern Ukraine. Some demonstrators carried signs reading, “Free the journalists” and “We won’t forgive for the dead children.”
 
Ohessa joukko kuvia joiden Nato katsoo osoittavan, että Venäjä tuo taistelukalustoa Ukrainan puolelle (SvD tänään).

Bildbevis: Ryska stridsvagnar i Ukraina
Nato släpper nu bilder som uppges visa hur Rysslands militär förbereder sig längs den Ukrainska gränsen. Bilderna kan styrka den ukrainska ledningens uttalanden om att ryska militärfordon har gått in i östra Ukraina. Den viktiga kärnfrågan rör huruvida Ryssland medvetet, som på Krim, försöker destabilisera östra Ukraina.


  1. Visa översikt
    nato1.jpg

    Nato visar här tre bilder samtidigt, på samma plats. Den första är från Rostov-na-Donu den 30 maj. Här syns en rysk enhet men inga stridsvagnar. Den andra bilden är från den 6 juni. Den ryska enheten lämnar, vilket Nato tolkar som en del av Rysslands uttalande om att dra tillbaka trupper från området. Samtidigt har åtta nya stridsvagnar anlänt. Den tredje bilden är från den 11 juni. Tio stridsvagnar syns. Tre av dem är parkerade, fyra är på träningsområdet och tre lastas, vilket Nato tolkar som att de snart ska förflyttas på vägarna.

    FOTO: Nato

    FöregåendeNästa


    1. Samma plats – tre olika datum


    2. 11 juni – stridsvagnarna lastas på ”Low Loaders”


    3. Omärkta stridsvagnar kör genom korsning


    4. Stidsvagn kör genom Snizhne i Ukraina


    5. Nato: Skillnad på hur de är målade


    6. Natochefen: Oroande rapporter


    7. Avakov: De har gått in via gränskontroll
 
Tuota pohdiskelin myös itse. Jo koneen arvokin ylittää ilmeisesti Suomen ilmakuljetuskaluston yhteenlasketun arvon, siis noin rahassa. Kyyditettävistä on paha sanoa, mutta tuskin noin vaaralliselle alueelle on turhaa porukkaa lennätetty, tai sitten venäläiset ovat saaneet sotilailleen uutta ja yllättävää ilmatorjunta-aseistusta.

Tässä vaikuttaa siltä että kapinallisten it-aseistus on tehokkaampaa kuin mitä on odotettu. Pudotettu tulenjohtokone pörräsi rauhassa keskellä kirkasta päivää 4,5 km:n korkeudessa mikä on Iglan/Grom:in maksimaalisen torjuntakorkeuden yläpuolella, kun yhtäkkiä moottoriin läsähtikin ohjus. Sitten tämä IL-76 pudotettiin yöllä, joten it-ohjuksien laukaisujutuissa on taitanut olla lämpökamerat tai valonvahvistimet. Tai sitten näkyvyys on ollut poikkeuksellisen hyvä, mutta silloin herää kysymys että miksi lähteä tapattamaan itseään ja lastiaan? Ukrainan mediahan väitti heti An-26:n pudottamisen jälkeen, että asialla on ollut tuore venäläisvalmisteinen uuden sukupolven olalta laukaistava ohjus nimeltänsä Verba. Tuossa asiaa käsittelevä juttu + Iglojen suoritusarvoja sitä seuraavan artikkelin lopussa:

http://airheadsfly.com/2014/06/07/ukraine-an-26-downed-by-newest-russian-manpads/

http://defense-update.com/products/s/sa-18.htm
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: TT
Tässä vaikuttaa siltä että kapinallisten it-aseistus on tehokkaampaa kuin mitä on odotettu. Pudotettu tulenjohtokone pörräsi rauhassa keskellä kirkasta päivää 4,5 km:n korkeudessa mikä on Iglan/Grom:in maksimaalisen torjuntakorkeuden yläpuolella, kun yhtäkkiä moottoriin läsähtikin ohjus. Sitten tämä IL-76 pudotettiin yöllä, joten it-ohjuksien laukaisujutuissa on taitanut olla lämpökamerat tai valonvahvistimet. Tai sitten näkyvyys on ollut poikkeuksellisen hyvä, mutta silloin herää kysymys että miksi lähteä tapattamaan itseään ja lastiaan? Ukrainan mediahan väitti heti An-26:n pudottamisen jälkeen, että asialla on ollut tuore venäläisvalmisteinen uuden sukupolven olalta laukaistava ohjus nimeltänsä Verba. Tuossa asiaa käsittelevä juttu + Iglojen suoritusarvoja sitä seuraavan artikkelin lopussa:

http://airheadsfly.com/2014/06/07/ukraine-an-26-downed-by-newest-russian-manpads/

http://defense-update.com/products/s/sa-18.htm
Ja veikkaanpa että konetta tärkeine sisältöineen osattiin odottaa ja alasampujat eivät olleet mitään tunareita.
 
Ukrainan kriisissä ollut yksi mukava seuraus Suomessa. Verkkomedian roskauutisissa oli ennen pari järkevää kommentointia,ja kymmenen puolesta olevaa hörhöä huutamassa. Nyt tilanne aivan päivastainen koska Vanjan toimet on niin tökeröjä. Vm:n pääuutisessa,fosforin käytöstä siviileja kohtaa voi nähdä tätä loistavaa kehitystä. Janusta lyödään kuin vierasta sikaa.
 
Ukrainan kriisissä ollut yksi mukava seuraus Suomessa. Verkkomedian roskauutisissa oli ennen pari järkevää kommentointia,ja kymmenen puolesta olevaa hörhöä huutamassa. Nyt tilanne aivan päivastainen koska Vanjan toimet on niin tökeröjä. Vm:n pääuutisessa,fosforin käytöstä siviileja kohtaa voi nähdä tätä loistavaa kehitystä. Janusta lyödään kuin vierasta sikaa.

Veikeitä tyyppejä nuo Verkkomedian RT-uutisten käyttämät "asiantuntijat", kuten tämä herra Charles Shoebridgekin :eek:

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Shoebridge


Kun tekstiä lukee kyse onkin siitä, että Rasmussen on sanonut Venäjän pitävän Natoa vihollisenaan, joten Naton on toimittava sen mukaan.

Russia now enemy, so we’ll help Ukraine build up military - NATO chief
Published time: June 15, 2014 13:40
Get short URL
rian_02421554.hr.en.si.jpg

Ukrainian troops outside the town of Andreyevskoye near Slavyansk, Donetsk Region (RIA Novosti / Mikhail Voskresenskiy)


Share on tumblr
Trends

Ukraine turmoil
Tags

Military, NATO, Russia, Ukraine
NATO is preparing a package deal to ramp up the Ukrainian military because it ‘must adapt’ to Russia viewing it as an enemy, the outgoing chief of the military bloc said.

The deal would be submitted to foreign ministers of members states later this month, NATO Secretary-General Anders Fogh Rasmussen told El Pais in an interview. He declined to go into detail, but said it provides for defense industry reform and modernization of the Ukrainian military.

The alliance may also facilitate cooperation with Ukraine over military training, although whatever exercises of NATO member troops would be held in Ukraine is up to individual countries, Rasmussen said.

"We must adapt to the fact that Russia now considers us its adversary," he explained.



rtr3li50.jpg

NATO Secretary-General Rasmussen (Reuters / Laurent Dubrule)

The help that NATO plans to give Ukrainian military comes as the said military are used in a bloody crackdown on the defiant eastern provinces, where local militias defend cities from daily artillery shelling and airstrikes.

Kiev regards the militias as Russia-backed terrorists and refuses any kind of negotiation with them. NATO shares the view, accusing Russia of funneling heavy weapons into Ukraine across the border, although so far no solid evidence of such actions was presented.

The alliance itself is experiencing a sort of revival playing the ‘Russian threat’ card to justify the build-up of troops in Central and Eastern Europe. Moscow sees such deployments as provocative and confirming NATO’s aggressive stance towards Russia.

NATO claims that it has been cooperating with Russia in every way until the Ukrainian crisis sparked the cold war hostilities again. It’s not quite true, considering the alliance’s expansion eastwards in Europe and its plans to deploy a system of anti-ballistic missile defense closer to Russian borders. Both have been done against Russia’s objections that such moves compromise Russian national security.
 
Viimeksi muokattu:
Sanotaan mitä sanotaan, mutta on tämä erikoinen kriisi, kun osapuolet neuvottelevat energiatoimituksista kuin kumppanit ikään. Toki toinen sanelee, mutta kovasti sikäläisten kauppatapojen mukaan mennään. Ei uskoisi "sotaa-käyvien" osapuolten touhuksi.
 
  • Tykkää
Reactions: TT
Tässä vaikuttaa siltä että kapinallisten it-aseistus on tehokkaampaa kuin mitä on odotettu. Pudotettu tulenjohtokone pörräsi rauhassa keskellä kirkasta päivää 4,5 km:n korkeudessa mikä on Iglan/Grom:in maksimaalisen torjuntakorkeuden yläpuolella, kun yhtäkkiä moottoriin läsähtikin ohjus. Sitten tämä IL-76 pudotettiin yöllä, joten it-ohjuksien laukaisujutuissa on taitanut olla lämpökamerat tai valonvahvistimet. Tai sitten näkyvyys on ollut poikkeuksellisen hyvä, mutta silloin herää kysymys että miksi lähteä tapattamaan itseään ja lastiaan? Ukrainan mediahan väitti heti An-26:n pudottamisen jälkeen, että asialla on ollut tuore venäläisvalmisteinen uuden sukupolven olalta laukaistava ohjus nimeltänsä Verba. Tuossa asiaa käsittelevä juttu + Iglojen suoritusarvoja sitä seuraavan artikkelin lopussa:

Arvaisin, että tuo AN-26 ei lentänyt erityisen kovaa, verrattuna siihen mitä noiden ohjusten maalit yleensä lentäisivät ja minkä mukaan kantama yleensä lasketaan. Lisäksi voi olla hyvinkin, että ohjus ammuttiin takaa, jolloin se saa ensinnäkin helpommin lukituksen moottoreihin ja toisekseen sen lentoprofiili on parempi korkealla lentävään maaliin. Koneen lentokorkeudesta olen kuullut monenlaista tietoa väliltä 3-4,5 kilsaa. Jos olen tässä asiassa väärässä, niin tuo Verba ohjus vaikuttaa oikein lupaavalta.

Ja mitä taas tulee tuohon IL-76:een, niin eikös se pudotettu sen laskeutuessa?
 
Ja mitä taas tulee tuohon IL-76:een, niin eikös se pudotettu sen laskeutuessa?

Hieman outo tapahtuma.
Miksi lentää tuonne kun tiedetään että kapinallisilla on kykyä ampua kone alas.
Ja myös tiedetään että he piirittävät lentokenttää.
Kentällähän pitäisi olla muutama sata ukrainalaissotilasta , olisivatko nuo 40 lisämiestä tuoneet jotain ratkaisevaa ?

Ukrainalaisten tieto koneessa olleista:
nimilista ; miehistö + ukrainalaisia sotilaita
http://www.unian.net/politics/92875...nnyih-ekipaja-sbitogo-terroristami-il-76.html

Ja Venäjän propaganda väittää että koneessa oli puolalaisia ja liettualaisia sotilaita.
http://www.segodnia.ru/news/141216
 
YLE:
Ukrainan ulkoministeri Andri Deštšitsa on suututtanut venäläispoliitikot kutsumalla Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ”molopääksi” (dickhead).
http://yle.fi/uutiset/ukrainan_ulko...sesti__venalaispoliitikot_raivoissaan/7300079

Vaikka jurppii , niin tuossa asemassa on hallittava itsensä , tuollaisilla sanoilla ei tilannetta ratkaista.
Julkinen anteeksipyyntö olisi paikallaan.
Tai jos Poroshenko haluaisi parantaa omia suhteita Venäjään , niin ministerin vaihto auttaisi.

YLE:
Venäjän Kiovan-suurlähetystö joutui lauantaina raivostuneen väkijoukon hyökkäyksen kohteeksi. Noin 300 ihmisen joukkio heitteli suurlähetystöä kananmunilla, repi Venäjän lipun ja kaatoi autoja.
Ukrainalaispoliisit seurasivat tapahtumia sivusta puuttumatta joukkion tekemisiin.
Sekä Venäjä että Yhdysvallat ovat tuominneet suurlähetystöön kohdistuneen hyökkäyksen ja vaatineet Ukrainaa varmistamaan diplomaattien turvallisuuden.
http://yle.fi/uutiset/raivostunut_v...mitti_suurlahetystoa_munilla_kiovassa/7299687

Huliganismi on rangaistava teko , olisi suotavaa että hallitus näyttäisi kansalle että laittomuuksia ei sallita mistään suunnasta.

Tuossa kuvaa lähetystön edustalta , RT valitsee aina parhaimmat palat , toimintaa alkaa näkyä kohdasta 0.36.

 
  • Tykkää
Reactions: TT
Arvaisin, että tuo AN-26 ei lentänyt erityisen kovaa, verrattuna siihen mitä noiden ohjusten maalit yleensä lentäisivät ja minkä mukaan kantama yleensä lasketaan. Lisäksi voi olla hyvinkin, että ohjus ammuttiin takaa, jolloin se saa ensinnäkin helpommin lukituksen moottoreihin ja toisekseen sen lentoprofiili on parempi korkealla lentävään maaliin. Koneen lentokorkeudesta olen kuullut monenlaista tietoa väliltä 3-4,5 kilsaa. Jos olen tässä asiassa väärässä, niin tuo Verba ohjus vaikuttaa oikein lupaavalta.

Ja mitä taas tulee tuohon IL-76:een, niin eikös se pudotettu sen laskeutuessa?

Olletettavasti ukrainalaiset ovat kumminkin laittaneet koneensa tilanteisiin, jossa arvelivat niiden olevan vähäisessä riskissä tai ainakin hyvällä selviytymisen mahdollisuudella. Kaipa he Iglojen käyttäjinä osaavat itse arvioida mihin se vempele pystyy ja toimivat sen uhkatason mukaisesti. Ja sitäpaitti kapinallisten edustaja on, kuulemma, itse kerskunut tuon AN-26:n tiputtamisen jälkeen että Verbahan se heillä. Mutta varmuuttahan ei ole. Voi olla että siellä on slaavilainen johtamisen jäykkä kämmäämiskulttuuri ollut asialla, kepä tietää. Tehokkaasti on konetta kuitenkin tippunut kokonaisuutenakin arvioiden.
 
Back
Top