Ukrainan konflikti/sota

Ryssän rottia jälleen kiinni, yksi toimi 🇺🇦 taisteluyksikön sairaanhoitajana.

⬇️
SBU paljasti Venäjän federaation sotilastiedustelun agenttiryhmän, joka "puhui" vihollisen puolustusvoimien asemat lähellä Bahmutia

Turvallisuuspalvelun vastatiedustelu paljasti Venäjän asevoimien pääesikunnan pääosaston (tunnetaan paremmin nimellä GRU) agenttiryhmän Donetskin alueella suoritetun erikoisoperaation seurauksena.

Vihollisagenttien joukossa oli kaksi Kramatorskin asukasta. Yksi heistä on Ukrainan asevoimien Terodefensen taisteluyksikön sairaanhoitaja.

Hyökkääjän ohjeesta he keräsivät tiedustelutietoa puolustusvoimien tukikohdista ja liikkeistä Bakhmutin suuntaan.

Vihollisen "erityisen huomion vyöhykkeellä" olivat Ukrainan joukkojen raskaiden panssaroitujen ajoneuvojen todennäköisen liikkeen reitit itärintaman suuntaan.

Miehittäjät tarvitsivat tiedustelutietoja suunnitellakseen taisteluoperaatioita Bakhmutin alueella.

Lisäksi hyökkääjät tallensivat vihollisen hyökkäysten tulokset Ukrainan infrastruktuuriin korjatakseen toistuvia vihollisen iskuja.

SBU:n vastatiedustelupalvelun agentit pidättivät molemmat venäläiset agentit tiedustelutehtävänsä aikana.

Tutkinnan mukaan he olivat etäyhteydessä Venäjän sotilastiedustelun työntekijän kanssa.

Todettiin, että hän värväsi naispuolisia agentteja Neuvostoliiton eteläisen sotilaspiirin 1. armeijajoukon tiedusteluyksikön edustajan kautta, johon kuuluu yhden naisagentin poika.

Alueen vangitsemisen tapauksessa hyökkääjä "takuu" rikoskumppanilleen "johtavat asemat" paikallisessa miehityshallinnossa.

Tekijän asuntojen etsinnöissä löydettiin matkapuhelimia ja kannettava tietokone, joilla he kommunikoivat venäläisen "kuraattorin" kanssa.

IMG_20230316_145943_143.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Tuskinpa vain. Pmc:t ovat Putinin luomus. Ukrainan droneja vastaan nuo ovat.
Kyllä, nuo kaikki on luotu putinin luvalla. Mutta, kuinka monta noista on enään putinin hallinnassa? Siinäpä se kysymys onkin.
 
Kyllä tää maailma on mennyt ihmeelliseksi. Jos kerran pudottaa haluis. Ampuisi konetykillä sarjan, mutta ryssän tyyliin sen missä on promillen mahdollisuus se voidaan valehdella toiseksi. Sitä en heidän touhuissa ymmärrä. Ois pudottanut konetykillä ja sanonut, että aivastin ja peukalo osui laukaisunappulaan.
Se on just se "uskottava kiistettävyys" mikä ryssäläisten hybridisodankäynnissä on punainen lanka. Suora aseellinen hyökkäys ymmärretään liian hapokkaaksi joten dumppaillaan kerosiinia ja vähän törmäillään "vahingossa". Puuttuu vain Lavrov selittämässä miten venäläiset havaitsivat polttoainepulassa olevan dronen ja yrittivät ystävällisesti antaa täydennystä.


edit: tuohon aikaisempaan pohdintaan mitä efektiä kerosiinin päälle dumppaamisella voisi olla niin se riippuu pitkälti myös siitä millä korkeudella mennään. Tarpeeksi korkealla ilma on sen verran ohutta ja pieni paine ettei sitä dumpattua polttoainetta saa tuleen vaikka yrittäisi, höyrystyy samantien liian laihaksi seokseksi tjsp.
 
Viimeksi muokattu:
Ne on tunnistuskoneita joista rutiininomaisesti valokuvataan tunnistettava. Kyllä sielä varmaan on parasta mitä ryssältä löytyy.






Aktiivisesti kyseistä peliä pelaavana uskallan väittää että ei ole. (Olisikin noin hieno :)
DCS:ssä ei ole SU-30 konetta kuin modin kautta, eikä vastaa kyllä lähellekkään laatua.

Katso liite: 75383Katso liite: 75384
U.S. European Command julkaisemassa videossa Reaperin potkurin kärjet keltaisella raidotuksella, kun ryssän filmissä valkoiset raidat. Myös Reaperin rungon yksityskohdat taitaa erota.
 
Maailman toisiksi suurin suurvalta pummii ammuksia Afrikasta. Hyvin menee tälläin ennen Ukrainan suurhyökkäystä.
Koko erikoisen ajan ryssän toiminnasta on paistanut mentaliteetti "kaikki heti peliin". Idea tietysti saada voitto nopeasti mutta kun ei se vastustaja murtunutkaan. Huolta ei huomisesta ja nyt on sitten se huominen kunnolla: örkit ja aseet loppu. Kun possujunan lähtöpäässä tulee laarin pohja vastaan niin se etulinjan romahdus on sitten aika nopeaa, tänään käy vähiin ja huomenna ei ole enää ollenkaan.

Afrikan paskasstaneissa ei ole käsittääkseni koskaan valmistettu mitään järeämmän kalibeerin tavaraa kuten tykin laukauksia. Nuo maat kun on dumbattu jo N-liiton aikaan täyteen tätä tavaraa. Mutta tuo tavara alkaa olla sen 40-50 vuotta vanhaa nyt niin käsittelyohje lienee "älä koske, pysy kaukana".

Läntiset tiedot ammustlanteesta on varmaanjälleen sama kuin mikä puttelilla on pöydällä. Tuo laskelma on normi ryssää, eli varastosaldoissa on mukana ne hylätyt ja varmasti myös CSTO maiden varikot yms. Kun ei se kumous noita tuonutkaan niin todellisuus voi olla paperista poikkeava. Läntisissä julkitulleissa arvioissa on puhuttu että loppuvuodesta loppuu. Jos kulutus on ollut tasaista niin ollaan noin 60% käytetty. Vakio ryssänlisä voisi olla sen 20% raportissa ja tehty pariin kertaan ylempänä niin nyt olisi se tyhjänvaraston hetki käsillä. Lasketaan siis niin että laskutetaan viidestä mutta tehdään neljä ja laitetaan se 20% omaan taskuun, eikös tuo ole se vakio korruptio-osuus?
 
Myös Odessassa ryssän rotta kiinni.

⬇️
Odesassa SBU pidätti vihollisen informaattorin, joka koordinoi raketti-iskuja kaupunkiin.

Turvapalvelun kyberasiantuntijat paljastivat toisen rasistien rikoskumppanin Odesan alueella.

Hyökkääjä keräsi salaa tietoa Puolustusvoimien yksiköiden sijainnista ja strategisesti tärkeistä liikenneinfrastruktuurin kohteista alueella.

Lisäksi vihollisen tiedottaja tallensi Venäjän ilmahyökkäysten "tulokset" ja lähetti ne viholliselle Odesaan kohdistuvien toistuvien iskujen lisäsäätöä varten.

Hän välitti saamansa tiedot yksittäisille rasistisille "sotilaskirjeenvaihtajille", jotka puolestaan ilmoittivat keräämistään tiedoista hyökkääjävaltion erityispalveluiden edustajille.

Viestintää varten he käyttivät nimetöntä keskustelua kielletyssä Vkontakte-sosiaalisessa verkostossa.

Tiedustelutietojen keräämiseksi hyökkääjä matkusti ympäri aluetta ja valokuvasi ukrainalaisia esineitä.

SBU:n työntekijät pidättivät vihollisen rikoskumppanin, joka yritti levittää turvaluokiteltua tietoa.

Tutkinnan mukaan epäilty on paikallinen asukas, joka tukee Venäjän federaation aseellista hyökkäystä ja oikeuttaa venäläisten sotarikoksia.

Epäillyn asuinpaikan etsinnässä löydettiin tietokone, jossa oli todisteita hänen rikollisesta toiminnastaan.
 
Varmasti tulee huteja, mutta niilläkin on silti psykologinen vaikutus ja kyseisten laitteiden operaattorit ovat kehittyneet valtavasti vuodessa samoin kuin laitteiden suorituskyky sekä määrä.

Itse näen, että tämä on todella olennainen osa vastahyökkäyksen valmistelua vaikkakin nyt niillä tehdään kaikkea mahdollista mitä milloinkin tarvitaan.

Tuollaisten miehitettyjen juoksuhautojen sekä niiden takana olevien pesäkkäiden/komentopaikkojen tuhoamiseen drooneja tarvitaan, tai vaihtoehtoisesti suuri määrä epäsuoraa tulta mitä varmasti joillakin alueilla käytetään kun aika on kypsä, mutta nämä antavat vaihtoehtoja eikä tarvita kuorma-autolastia 155 mm kranaatteja.

Ukraina nyt harjoittelee näitä elementtejä erikseen, mutta hyökkäyksen lähtiessä ne tullaan näkemään toisiinsa liittyneinä ja yhtäaikaisesti.

- pikkudrooneja lämpökameroilla tiedusteluun ja yöllä tapahtuvaan häirintään/tuhoamiseen/huollon vaikeuttamiseen, jolloin vastapuolen joukot iskukohdassa on valmiiksi heikennetty ja väsyneitä

- pikkudrooneja hyökkäyksen aikana tiedustelemaan ja tukemaan paikallisesti toimintaa näillä yksittäisillä kranaattien pudotuksilla sellaisiin asemiin, joissa vihollinen on vahvoilla sekä nopeasti tuhoamaan hylätyt ajoneuvot sekä tankit

- isompien droonien käyttö korkeammalla alueen tiedusteluun ilmaiskuille, tykistölle ja heittimille sekä niitä heitinkranaatteja kantavia drooneja ajoneuvoilla liikkuvien ryssien tuhoamiseen kontakti linjan takana

- vaanivien droonien käyttö tykkien, IT-aseiden, tankkien ja PST -aseiden tuhoamiseen (Switchblade 300&600, Warmate, DIY racing droonit RPG kranaateilla jne.)

- läpimurron jälkeen liikkuvan vihollisen tuhoaminen Bayraktareilla kun ilmatorjunta ja EW on ainakin suurimmilta osin lamautettu tai pakotettu liikkumaan (Kupianskin alueella tätä näkyi kun ryssien rintama romahti ja liikkui kymmeniä kilometrejä vuorokaudessa taaksepäin)

Tankkeja, ohjuksia sekä tykkejä ammuksineen tarvitaan kuten aikaisemminkin sodissa ja ne saavat palstatilaa reilusti, mutta kaikkien niiden tehokkuutta sekä selviytymiskykyä nostaa se että Ukraina on ryssiä parempi droonien käytössä sekä heillä on selkeä määrällinen ylivoima myös olemassa.

Täytyy sotia omilla vahvuuksilla aina kun siihen on mahdollisuus.

Alla esimerkki:
Ei maailman mediaseksikkäin ase, mutta jos/kun se käräyttää ryssän T-72 torniin takaapäin niin on todella hyvä BangForBuck vaikutus.


Ja toinen esimerkki tykistölle suoritettavasta tiedustelusta:
Nortti palaa ja ryssää kaatuu.

Tässä olisi ehkä Ukrainan suurimpia yllätysmahdollisuuksia. Tehdä maailman ensimmäinen droonirynnäkkö vastahyökkäyksen alla.

Mitä siihen tarvittaisiin? Ehkä muutama tuhat erityyppistä droonia jollakin 20 km aiemmin rauhallisella rintamapätkällä. Suolaisivat jokaisen ajoneuvon, juoksuhaudan ja miinakentän samalla kun tykistö keskittyisi kauempana selustassa oleviin kohteisiin.
 
Ryssän rottia jälleen kiinni, yksi toimi 🇺🇦 taisteluyksikön sairaanhoitajana.

⬇️
SBU paljasti Venäjän federaation sotilastiedustelun agenttiryhmän, joka "puhui" vihollisen puolustusvoimien asemat lähellä Bahmutia

Turvallisuuspalvelun vastatiedustelu paljasti Venäjän asevoimien pääesikunnan pääosaston (tunnetaan paremmin nimellä GRU) agenttiryhmän Donetskin alueella suoritetun erikoisoperaation seurauksena.

Vihollisagenttien joukossa oli kaksi Kramatorskin asukasta. Yksi heistä on Ukrainan asevoimien Terodefensen taisteluyksikön sairaanhoitaja.

Hyökkääjän ohjeesta he keräsivät tiedustelutietoa puolustusvoimien tukikohdista ja liikkeistä Bakhmutin suuntaan.

Vihollisen "erityisen huomion vyöhykkeellä" olivat Ukrainan joukkojen raskaiden panssaroitujen ajoneuvojen todennäköisen liikkeen reitit itärintaman suuntaan.

Miehittäjät tarvitsivat tiedustelutietoja suunnitellakseen taisteluoperaatioita Bakhmutin alueella.

Lisäksi hyökkääjät tallensivat vihollisen hyökkäysten tulokset Ukrainan infrastruktuuriin korjatakseen toistuvia vihollisen iskuja.

SBU:n vastatiedustelupalvelun agentit pidättivät molemmat venäläiset agentit tiedustelutehtävänsä aikana.

Tutkinnan mukaan he olivat etäyhteydessä Venäjän sotilastiedustelun työntekijän kanssa.

Todettiin, että hän värväsi naispuolisia agentteja Neuvostoliiton eteläisen sotilaspiirin 1. armeijajoukon tiedusteluyksikön edustajan kautta, johon kuuluu yhden naisagentin poika.

Alueen vangitsemisen tapauksessa hyökkääjä "takuu" rikoskumppanilleen "johtavat asemat" paikallisessa miehityshallinnossa.

Tekijän asuntojen etsinnöissä löydettiin matkapuhelimia ja kannettava tietokone, joilla he kommunikoivat venäläisen "kuraattorin" kanssa.

Katso liite: 75393
Taitaa olla ihmishenkiä noiden tilillä. Ei ole lyhyt tuomio.
 
Taitaa olla ihmishenkiä noiden tilillä. Ei ole lyhyt tuomio.
Aika maltillisia tuomioita on ollut mitä julkisuuteen annettu 10-15-20 vuotta maanpetturuudesta, vehkeilystä ja sun muusta desanttihommasta. Mie luulen että suurin osa täällä lukevista olisi tarjonnut hengenlähtöä oikeuskäsittelyn lopuksi, jos käsittelyä ollenkaan. ;) Ehkä tämä maltillisuus tuomioissa on tarkoituksellakin valittu länsimaissa hyväksyttäviksi, kuolemantuomiot voisivat synnyttää arvostelua lännessä.
 
Washington Postin juttu 46. ilmarynnäkköprikaatin komentajan nimeltä Kupol "arvostelusta" muutaman päivän takaa oli vissiinkin liikaa ukrainan sodanjohdolle, jos tätä juttua on uskominen. Ilmeisesti joutuu syrjään pataljoonan komentajan tehtävistä.
One of the best combatants of the Armed Forces of Ukraine is removed from his post for an interview with The Washington Post, where he emphasizes improving the training of mobilized soldiers.
https://censor-net.translate.goog/u...l=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

 
Viimeksi muokattu:
Neukkuaseiden hyvyys on vähän niinku kommunismi. Ei ole koitettu sitä oikeaa kommunismia vielä, tai aseiden tapauksessa ei ole ollut sitä kunnollista koulutettua miehistöä. 😀
Korean sodassa oli neukkupilotteja MiGien puikoissa eikä niitä pidetty vitseinä, siis koneita eikä pilotteja, ja pohjois-Vietnamissa samoin.
 
Back
Top