Ukrainan konflikti/sota

Tuskin ainakaan ihan siivellä koko matkaa. Näytti tuo mahdollinen Zelenskyin kyyti lentävän Ahvenanmaan demilitarisoidun vyöhykkeen läpi, jonne ei siis käsittääkseni edes Horneteilla ole asiaa. Toki vähän sivummallakin voi saattajat lennellä.

Ajattelin vaan että tämä VIP-lento oli takuulla Suomen ilmapuolustuksen tarkassa syynissä ryssän varalta. En tiedä, mutta oletan että jokunen F/A-18 oli varmasti tukikohdassa lähtövalmiina aseistettuna ja tankattuna mikäli olisi ollut tarve puolustaa Ukrainan presidentin lentoa.
 
Näin vierailun päätyttyä kyseessä oli tosiaan hyvinkin suoraviivainen keskisormen näyttö puttelille. Ukrainan erikoisen tilannettahan emme tarkkaan tiedä mutta voisi olettaa että ryssällä alkaa olla logistiikka oikeasti poikki etulinjaan. Ukraina sai selkeästi muutama kuukausi sitten yli 100km päähän ylettyvää kaukovaikutusta oletettavasti Himars/M270 alustoille. Hyvä oletus olisi että GLSDB tuli käyttöön, sen verran mehukkaita kohteita tuolla on räimitty satunnaisen kestävään tahtiin. Käytännössä tämä työnti ryssän varastot huomattavan kauas etulinjasta. Kuljetusmatkan kaksinkertaistaminen tarkoittaa ajoneuvokaluston tarpeen nelinkertaistumista. Lisäksi tuolla tulee Mustameri paikoin vastaan..

Bakhmut jumi paikoilleen ja nyt viimeksi sitten kaukovaikutusta lennokeilla Sevastopolia myöten. Öljynhinta romahtaa, Nord-Stream iskukin uhkaa paljastua ja voitonpäivän paraateihin ei ole kalustoa niin Kremlissä alkaa olla varmasti hermot kireällä.

Mikäs muu kuin Zelenskin yllätysvisiitti Helsinkiin sopisi tähän paremmin? Asia näyttää hyvin koordinoidulle hermopelille jonka tarkoitus on sysätä putteli sopivasti epätasapainoon. Että tulisi sellainen normal katastrof tasoa megalomaanisempi tyräys. Joten ryssän arvio että Zelenski ei tule Kiovaan takaisin ihan heti voi pitää paikkansa, joku turvaa nyt hallinnon jatkuvuutta. Jos siis puttella pimahtaa kunnolla. Rahat, kalusto, armeija ja kansainvälinen uskottavuus alkavat olla totaalisen loppu niin jotain putten pitää nyt tehdä tai taikoa. Kaikki muut pelaa nyt vain aikaa ja katsoo kun ryssä riehuu itsensä loppuun. Tilanne alkanee myös ajautua sille tasolle että Kiina on pakotettu puuttumaan tilanteeseen. Kiina ei halua esimerkkiä ennalehkäisevästä ensi-iskusta, tuo on sellainen asia mitä ei voi päästää pullosta ulos kun sitä ei saa sinne takaisin. Sopii liian hyvin Taiwanin puolustamiseen.

Veikkaan että Kiina-Kreml välillä on parhaillaan kiivasta diplomatiaa käynnissä. Muitahan ryssälän kanssa ei kiinnost jutella, tai siis kuunnella valheita.
 
Faktana sanon että useampi hornetti oli tänään helsinki-vantaan lentokentällä, mutta niiden liikkeistä ei paljoa huudella ja harvoin niitä tuolla on.

Kyllä ryssä on tämän operaation tiedustellut ihan eri kyvyillä kuin foorumilaiset. En usko, että tässä mitään spoilataan jos jälkikäteen raportoi asioita, jotka ovat a) pitkin internettiä muutenkin b) 50 000 ihmistä omin silmin nähnyt.
 
Olikos tästä lentokenttäiskusta tänään aamulla täällä?
Venäjä-Suomi-sanakirjalla:
yksi käytöstäpoistettu vaurioitui kevyesti = kolme vasta modernisoitua konetta miehistöineen päivineen. Rahtina menetettiin vessanpönttöjä sekä pesukoneita ja kenttähenkilökuntaa jäi henkiin ne kaksi juoppoa ketkä ei ole joulun jälkeen selvinneet töihin asti.
 
Hersonissa saanu kauppakeskus osumaa, kolme kuollutta
Ei taida kyllä ryssäviha tukahtua ennen kuin päädyn hautaan... Taas ostaria luutu sotilaskohteeksi.

Ei kyllä voi muuta kuin toivoa, että 250k ryssää on kuollut Juhannukseen mennessä, kolkutellaan ovia Krimillä ja putin on toivottavasti haudannut itsensä jonnekin bunkkeriin josta ei enää ikinä palaa :uzi:
 
Kyllä ryssä on tämän operaation tiedustellut ihan eri kyvyillä kuin foorumilaiset. En usko, että tässä mitään spoilataan jos jälkikäteen raportoi asioita, jotka ovat a) pitkin internettiä muutenkin b) 50 000 ihmistä omin silmin nähnyt.
Ukrainan sota on levinnyt tietyillä tasoilla tänne asti joten antaa ryssän tehdä ihan itse oma jalkatyönsä. Pitkin EU:ta on potkittu tukuttain ryssän diplomaatteja kotio niin siellä on aidosti vajausta tiedonvälityksessä. Joten antaa mennä sinne kentälle tarkkailijaa, jostain muualta ne ompi sitten poissa. Ja juurihan näihin paikallisiin silmäpareihinkin iskettiin kun laitettiin pari dronettajaa tutkintavankilaan. Miten tuokin sattui sopivasti ennen tätä visiittiä..

Joten annetaan nyt Ukrainalle ja apujoukoille ympärinsä työrauha.
 
Vielä kerran: Ensimmäinen drone osui Kremlin kupoliin 2.27. Se aiheutti pienen tulipalon, jota kaksi vatnikkia oli menossa sammuttamaan portaita ylös kävellen (näkyvät videolla).
Toinen drone räjähti lipun vieressä ilmassa 2.47. Olisi hienoa, jos tekijät antaisivat kuulua itsestään, olettaen, että meillä on yhteiset intressit :uzi::poop:
Kyllä se Putler on ollut itse Kremlissä, testaamassa Iranilta saatuja droneja ihan itte. Sitten on alkaneet kädet vispaamaan ja täytynyt tarrata pöydästä kiinni, samalla dronet ovat nousseet korkeuksiin eikä kauko-ohjain ole enää saanut yhteyttä. Nuo kaksi vatnikkia ovat Medvedev ja Patrusev, jotka yrittävät kiivetä Kremlin katolle, jotta saavat signaalin droneihin. Tietysti yksi ohjain on jäänyt Putlerille, mutta koska sormet ovat hitsautuneet siihen kiinni, se syöksyy ukkojen viereen Kremlin kupoliin 2.27. Patrusev pelästyy ja tiputtaa toisen ohjaimen alas, samalla patriarkka Kiril saa kopin kulkiessaan alhaalla, ja alkaa ihmetellä lahjaa taivaalta väänellen ja käännellen ohjainta, kello 2.47 toinen drone osuu lähelle vatnikkeja. Selvinneet hengissä, koska Dima jo urputti jotain.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt illalla Donetskissa, Sumyssa, Chernihivissä ja Hersonissa kuulunu räjähdyksiä.
 
  • Surullinen
Reactions: e7i
Back
Top