Ukrainan konflikti/sota

Mulla on sellainen kutina, että tuo enteilee Ukrainan höökiä. Ensin kokeillaan ja kiusataan näillä hyökkäyksillä Venäjän rajan yli ja sitten kun Örkit siirtää tuonne porukkaa riittävästi, niin jossakin heikentyneessä nurkassa alkaa tapahtumaan.

En usko, että tuo hyökkäys rajan yli jää yhdeksi kerraksi. Itse jos olisin johdossa, niin samanlaisia pieniä puskuja vähän sieltä sun täältä ja kun alkaa vastus kovenemaan, niin takaisin Ukrainan puolelle. Ryssän on pakko reagoida tilanteeseen.

Juurikin näin. Kun puhuttiin että ryssien vyöhyke pitäis katkaista Mariupolin kohdilta. Niin itse mietin että katkaisu linja täytyis viedä ylemmäs. Saadaan isommalle porukalle kiire Krimin sillalle ja sillä tavalla pientä paniikkia alueelle.
Nämä pistot on siitä hyviä että ryssien on pakko noihin reagoida. Voi muuten alkaa huhut että Ukrainan porukka on lähtenyt kohti Moskovaa...
 
Toinen juttu mitä ihmettelen on se, että miksi ryömivään mieheen, jolla jalkaterät jo sojottaa väärään suuntaan ja nivuset vuotaa verta, pitää haaskata droneista 5 kranaattia, kunnes se on ihan silppuna? Eikö se selvästi täysin pelikyvytön äijä ole jo ns. "done"? Jättäisivät kitumaan, ei se varmaan enää tule mettässä vastaan - ainakaan tässä sodassa. Ymmärrän, että ryssän ollessa kysessä haavoittunut ei välttämättä sido kahta muuta sitä roudaamaan, mutta onhan semmosiakin tilanteita toisinaan nähty. Niitä raatoja nyt ei ainakaan kukaan roudaile mihinkään.
Epäilen ettei läheltä ole löytynyt muuta maalia ja ehkä ei ole kiva laskeutua kranut mukana. Toisekseen piisaisiko dronessa edes virta kuorma päällä paluuseen?
 
Voisivat myös Sahalinissa, Transnistriassa jne. laittaa bileet pystyyn. Kohta pyörisivät kuin puolukka... ja kun sopivaan satimeen saisivat niin tulisi joko ilmatorjunnan väijytys, raiteilta suisto, tykkien dronetus/HIMARSitus... samaan aikaan Kremlin kupolit kihisisi ajatuksesta, että kansannousu/irtautuminen ollaan tuomassa kahvipöytäkeskusteluihin imperiumin äärilaidoilla.
 
Johan tapahtuu! Ukraina luo konkreettista uhkaa vastavuoroiselle 2014-peliliikkeelle pohjoisen suuntaan jossa ryssälän rajaseudut alkavatkin pirstaloitua uusiin "tasavaltoihin" aivan kuten heidän myötävaikutuksellaan Itä-Ukrainassa vuosikymmenen takaperin. Tätä he itsekin jo elättelivät virallisissa ulostuloissa yli vuosi sitten eli pohjustusta on varmasti ehditty tehdä kiitettävästi, ja venäläiset ja belarusilaiset vapaaehtoiset sopivat tähän täydellisesti. Tällä kasvatetaan painetta moskovaa kohtaan ja on tietysti loistavaa vittuilua kotirintaman iloksi.

Pakottaa myös barbaarit siirtämään ohuesti jaettuja resursseja toimintaan jossa he ovat heikoilla. Miksi heikoilla? Koska jos tällä hetkellä armeija ja mobikit ovat ammattitaidotonta lihamassaa, tämänhetkinen PTM jossa hitaasti ammutaan kaikki paskaksi tykistöllä ei sovellukaan niin kivasti omalle maaperälle. Vaihtoehtoina on A) olla hyödyntämättä tulivoimaa ja hävitä taktisesti paremmalle viholliselle, B) pommittaa omat kylät ja kaupungit paskaksi ja myöntää että ihan itse tehtiin, tai C) pommittaa kaikki edelleen paskaksi ja väittää että Ukraina teki sen... siis eivät pysty suojelemaan alamaisiaan rajojensa sisällä.

Kotikenttä ei ole automaattinen etu jos oma nykyinen taistelutapa ei sinne sovellu, eli mielestäni tässä isketään todella arkaan paikkaan.

Jos mietitään taaksepäin, 2014 Donetskin ja Luhanskin valtaukset tapahtuivat huomattavan pienellä porukalla erikoistoimijoita ja tavanomaisia joukkoja. Ukrainan armeija oli heikko, ja siviilit olivat passiivisia ja osin myötämielisiä. Lopputuloksena kaksi mielikuvitustasavaltaa jotka riittivät hämmentämään pakkaa sen verran että meilläkään ei vuosiin myönetty että ryssälä se oli barbaareineen joka ihan avoimesti tunki Itä-Ukrainaan (onko myönnetty virallisesti vieläkään?)

Onko tilanne ryssälässä mitenkään huomattavan erilainen? Passiivinen ja osittain myötämielinen kansa, korruptoitunut paikallishallinto, armeija nykyään pääosin mobikkeja jotka kilpaa lannoittavat Itä-Ukrainan peltoja... mitä lihaksia barbaareilla on laittaa likoon jos yhtäkkiä kaukana nykyiseltä sotatoimialueelta täytyykin käydä liikkuvaa taistelua epäselvän tilannekuvan keskellä? Se armeija jonka piti kyetä tähän jäi jo vuosi sitten Ukrainan pelloille ja tienvarsiin maatumaan. Paikalliset toimijat voivat hyvin myös olla ostettavissa tai jopa myötämielisiä. "Veljeskansan" status toimii myös toiseen suuntaan, vaikka olisivatkin ihan ukrainalaisia jotka tulivat rajan yli.

Ihan looginen valinta jos näin. Ei Ukrainan tarvitse puskea rajan yli liput hulmuten, vaan tehokaampaa pohjustaa suurempia liikkeitä ihan samoilla tempuilla jotka ovat toimineet seudulla jo vuosikymmenet. Jos pohjoisesta aukeaa pehmeää, he voivat syöttää reservinsa puskemaan sinne ja toimia "venäläisten vapaaehtoisten" verhon takana niin ulkovallat eivät asiasta kitise sen enempää kuin barbaarien toimista 2014. (Kas, tämäkin toimii vastavuoroisesti!) Jos barbaarit taas siirtävät paniikissa reservinsä muualta, pusku sinne siis. Hyvä tulee.

Moscovia delenda est.

P.S. Ei unohdeta barbaarien lentosuristimien massapudotusta alueella joitakin päiviä takaperin, oli kyseessä sitten Patriot, sissit Stingereillä, tai paikallisen ilmatorjunnan oma ryssiminen. Loi pohjaa sille että raskaalla ilmatuella ei ole asiaa alueelle, eli ovat siltäkin osin paikallisesti alakynnessä.
 
Viimeksi muokattu:
Mulla on sellainen kutina, että tuo enteilee Ukrainan höökiä. Ensin kokeillaan ja kiusataan näillä hyökkäyksillä Venäjän rajan yli ja sitten kun Örkit siirtää tuonne porukkaa riittävästi, niin jossakin heikentyneessä nurkassa alkaa tapahtumaan.

En usko, että tuo hyökkäys rajan yli jää yhdeksi kerraksi. Itse jos olisin johdossa, niin samanlaisia pieniä puskuja vähän sieltä sun täältä ja kun alkaa vastus kovenemaan, niin takaisin Ukrainan puolelle. Ryssän on pakko reagoida tilanteeseen.

Tietoa tihkuu vähän, mutta hyökkäävän osaston määrä rajan yli on vielä epäselvä. Ilmeisesti sissi osastot on jo yöntunteina menneet alueelle. Jos puhutaan pataljoona tason määrästä niin kyllä sillä tekee tulosta. Varsinkin jos ryssällä ei ole lyödä vastaan mitään koulutettua joukkoa. Mikä näyttää siltä kun RussVolCorpsit on edenneet kilometritolkulla epävirallisten tietojen mukaan.

Ryssät yllätettiin housut kintuissa.
 
Siis itelle tuli ekana mieleen et ryssän joukot ku matkaa sinne auttelemaan ni sit 1) väijyt niille ku poissa asemista ja huomio muualla, 2) ku huomio ja ukot muualla etulinjasta ni etulinja puhki ja 3) ku ryssän puolella toimintaa ni ei logistiikka kulje eikä pommikoneet lennä samallailla niin mahdollistaa monenlaista toimintaa. Nytkö se alkaa kun aletaan viemään tosissaan ryssää mustassa mullassa ku paskana olevaa kuoriämpäriä.? Nytkö? Joko?
 
Back
Top