Ukrainan konflikti/sota

Valkovenäjä on tämän sodan jokerikortti. Mikäli Ukraina pistäisi pari prikaatia rajan yli ja katkaisi ryssänmaan suunnasta tulevat tiet (tieverkosto melko harva) ja samaan aikaan Valkovenäjän oppositio masinoisi suurmielenosoitukset niin homma voisi olla paketissa ja koko voimataso paino järkkynyt täydellisesti lännen hyväksi. Voi olle että tsaarinkin perse tervattaisiin tämän jälkeen.

Chernihivistä Gomeliin on vain 80 km. Kyllä, tämä olisi erittäin korkean riskin operaatio kaikilla tavoin.
Niin mikä sitten on korkea riski? Itse uskoin vuosi sitten, että iskut Krimin tukikohtiin olisi punainen viiva. Samaten Venäjän valtakunnan rajojen ylitys olisi myös punainen viiva. Nyt molemmat koettu eikä Kreml edes kommentoi.
 
Viimeksi muokattu:
Tiistain dronehyökkäyksestä vielä, tässä listaa vähän ketä eliitin asuinalueella asuu
Yesterday's drone attack targeted not just Moscow - it was aimed at Rublevka, an elite real estate area in Moscow region where many of Russia's richest and most influential people reside - including Putin. Today, information appeared that yesterday, 30th May, Putin was likely in his Novo-Ogarevo residence and was woken up early by his security because of a high level of threat to his safety - one of the drones fell 3 km from his residence, in Ilyinskoye village.Who else lives nearby:
- Gennadiy Timchenko, Putin’s friend;
- Mikhail Mishustin, Russian prime minister;
- Sergey Shoigu, defense minister;
- Yuriy Vorobyev, senator;
- Arkadiy and Boris Rotenbergs, Putin’s closest friends;
- Sergey Kirienko, ex prime minister;
- Igor Sechin, close ally of Putin;
- Viktor Zolotov, head of Russian Guards;
- Viktor Zorkin, head of constitutional court
;- Ruslan Tsalikov, deputy defense minister.
These are just the officials, many mistresses and various in-laws also reside in that area.Central command post of Russian strategic missile forces was also targeted by a drone.
 
Huhua että ulkoilupäivät jatkuisi. Astetta mielenkiintoisemmassa paikassa eli Urazovon rautatiesolmun suunnassa. Myös Bryanskin alueella jotain aktiviteettia.

Tämä suunta olisi kyllä pitänyt osata ennustaa. Saa nähdä pidetäänkö tästä alueesta lopulta kiinni? Rautatien saaminen huollon käyttöön helpottaisi koillisen Luhanskin alueen vapauttamista kovasti. Sitä varten pitäisi kyllä ottaa reilusti aluetta Waluig... Valuykin toiselle puolelle asti, että junien kääntö voidaan hoitaa ilman jatkuvaa tykistön uhkaa. Mutta pelkkä yhteyden katkaiseminenkin auttaa, jos venäjä on edelleen huoltanut aluetta tätä kautta. Lisää painetta mielikuvitusvaltioiden kuljetusverkoille ja kerää sinne entistä enemmän herkullisia maaleja.
 
Iltalehden artikkelista Blinkenin vierailusta, lainaus Blinkenin puheesta:

Yhdysvallat ei ole vihollisenne, Blinken sanoi ”tavallisille venäläisille”.

– Kuinka Putinin sota on helpottanut tavallisten venäläisten elämää? Blinken kysyi.

– Uskoimme, että vauras ja rauhanomainen Venäjä on Yhdysvaltojen etu. Uskomme siihen edelleen, Blinken sanoi.

:facepalm: Taas kuulostaa siltä, ettei lännessä vieläkään mene oppi perille.

"Vauras ja rauhanomainen Venäjä" on aivan mahdoton yhdistelmä, sellaista ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan. Köyhä ja rauhanomainen Venäjä on mahdollinen, ja se on nähty monta kertaa ennenkin. Mutta heti kun Venäjä vaurastuu, se vahvistaa sotavoimaansa ja aloittaa imperialistiset hyökkäyssotansa uudelleen, koska sitä Venäjä on, laajenemishaluinen imperiumi. Mikä siinä on että tämä ei mene lännessä perille? Kuinka monta kertaa saman pitää toistua, että jotain opitaan? Opitaanko ikinä? Tulee vähäsen turhautunut olo tällaisia lausuntoja kerta toisensa jälkeen kuunnellessa.
 
Iltalehden artikkelista Blinkenin vierailusta, lainaus Blinkenin puheesta:



:facepalm: Taas kuulostaa siltä, ettei lännessä vieläkään mene oppi perille.

"Vauras ja rauhanomainen Venäjä" on aivan mahdoton yhdistelmä, sellaista ei ole koskaan ollut eikä koskaan tule olemaan. Köyhä ja rauhanomainen Venäjä on mahdollinen, ja se on nähty monta kertaa ennenkin. Mutta heti kun Venäjä vaurastuu, se vahvistaa sotavoimaansa ja aloittaa imperialistiset hyökkäyssotansa uudelleen, koska sitä Venäjä on, laajenemishaluinen imperiumi. Mikä siinä on että tämä ei mene lännessä perille? Kuinka monta kertaa saman pitää toistua, että jotain opitaan? Opitaanko ikinä? Tulee vähäsen turhautunut olo tällaisia lausuntoja kerta toisensa jälkeen kuunnellessa.

pitäähän sitä ryssille vähän propagandaa puhua. Että syrjäyttäkää se puuttini ja lopettakaa sota niin saatatte taas vaurastua.
 
Ryssän rajan lähellä 🤬

⬇️@ZSU
❗️ Harkovan alueella perhe ajoi autossaan räjähteiden päälle: nainen kuoli, kolme lasta loukkaantui

"Tänään noin klo 12.00 lähellä Bogodukhivin piirin Morozova Dolynan ja Lemishchynen kyliä auto, jossa oli kolmen lapsen perhe, räjähti tuntemattomalla räjähteellä", Oleg Synegubov

37-vuotias nainen kuoli paikan päällä. Kaksi 12- ja 15-vuotiasta tyttöä sekä 12-vuotias poika loukkaantuivat vakavasti. Kaikki loukkaantuneet ovat sairaalahoidossa, ja tällä hetkellä lääkärit taistelevat henkensä puolesta.
 
Niin mikä sitten on korkea riski? Itse uskoin vuosi sitten, että iskut Krimin tukikohtiin olisi punainen viina. Samaten Venäjän valtakunnan rajojen ylitys olisi myös punainen viiva. Nyt molemmat koettu eikä Kreml edes kommentoi.
Monenlaisia riskejä.

Ensinnäkin poliittinen riski, mitenkä Länsi suhtautuisi asiaan jos Ukraina lähtisi tällaiselle "valloitusretkelle"? Mitä aseita tuolla saisi käyttää ja mitä ei käyttää? Ehkä asia voitaisiin sopia poliitikkojen kesken aivan korkeimmalla tasolla etukäteen, mutta helposti tällainen suunnitelma vuotaisi etukäteen.

Toinen riski on sitten, mikäli valkoryssän armeija todellakin rupeaisi aktiiviseen vastarintaan ja syntyisi todellisia taisteluita ja sitä myöten myös siviiliuhreja. Näitä syntyisi myös taistelussa ryssän kanssa, sieltä tulisi kaikkea mahdollista epäsuoraa ja pommituslentoja perään asutuskeskuksista piittaamatta. Mieliala voisi kääntyä Ukrainaa vasten. Koko hankkeen lähtökohta voisi olla kuitenkin vain yhteistyössä Valkovenäjän opposition kanssa, joten uskon että raja olisi aika korkealla.

Kolmas tekijä sitten on puhdas sotilaallinen riski. Eli kyllä tuonne pitäisi aika syvälle tunkeutua ja mm. tehokas ilmatorjunta olisi välttämätön ihan ensimetreiltä lähtien. Ryssälle Valkovenäjän "menetys" olisi mielestäni ekistentiaalinen kriisi, Krimin menetystä huomattavasti pahempi koska menettäisivät ainoan "ystävällisen" naapurinsa länsipuolella. Kaliningradin lähtölaukaus nimittäin kajahtaisi samantien. Tämän takia ryssä tulisi heittämään kaiken mahdollisen taisteluun.

Mielenkiintoinen ajatus kuitenkin. Varmaan tällaista skenaariota on pyöritelty Ukrainan salaisissa pöydissä.
 
Eikös niitä konkursseja ja fagotteja pitäisi kuitenkin olla? Tuskin niitä on ihan hirveästi ammuttukaan?
Onko? Lahjakkaasti ryssä on ryssinyt kaiken muunkin, niin miksei tätä. Muutama asia tuli mielee.
- Paljonko noita oli sodan alussa oikeasti varastossa? Noita on varmaan myyty paljon ulkomaille virallisia teitä pitkin, mutta paljonkohan noita on myyty henkilökunnan toimesta omaan laskuun? Ja tuollainen PST ohjus happanee kuitenkin ajan kanssa, niin paljonko omia varastoja on täydennetty?
- Kuinka paljon on koulutettuja käyttäjiä vielä hengissä? Jotta PST-ohjuksesta saadaan paras hyöty, niin sen käyttö pitää kuitenkin olla aika kurinalaista.
- Paljonko noita on haaskattu sodan kuluessa? Ei varmaan sodan alkuvaiheessa ole tullut venäläisille mieleen, että kalustoa pitää säästää sitä varten, että päästään taisteleen Leo2:ia vastaa. Noita on luultavasti käytetty aika surutta kaikkeen polkupyörää järeämpää vastaan.
 
Back
Top