Ukrainan konflikti/sota

Viimeksi muokattu:
Mitenköhän paljon tämä CV9040C lämpökamerakuva voi pienentyä pintakäsittelyllä?

No mainoskuvien perusteella naamiointikin on asia jonka voi tehdä tai sitten sen voi tehdä tosissaan...

Mainoksia, mutta hyvältä näyttäviä mainoksia.
 
On kyllä hävyttömän ohut tuo katto, tuuman? Aikansa Design kun top-down aseita ei tunnettu?

Useimmissa vaunuissa on ohut katto. Mielummin laitettu sekin paino etupanssariin ja jätetty vain riittävästi sirpalesuojaksi.

Paino kasvaa aika nopeasti kun tuohon rupeaa paksumpaa laittamaan. Voi olla hyvin vaikea saada satoja millejä RHAe mitä joku NLAW läpäisee.
 
Eikös ryssä juuri siirtänyt reservejä tuolta Hersonin eteläpuolelta tuonne itään. Ehkä tarkoitus on vain juoksuttaa ja sekoittaa ryssää.
Twitterissä ollaan sitä mieltä että Ukrainan paikalliset ei raportoi mistään isommasta taistelusta padon alueella. Voihan tämä jäädä propagandakampanjaksi ja aamulla sitten taas tuhottu kaikki Ukrainan vehkeet kuuteen kertaan. Mutta katsotaan.
 
Geopaikannettu kiivain taistelu

Ryssät ne siellä vaan keskenään riitelee, ei liity mitenkään ukrainan vastahyökkäykseen.
 

Liitteet

  • Screenshot_20230616_002708_com.google.android.apps.maps.jpg
    Screenshot_20230616_002708_com.google.android.apps.maps.jpg
    644.7 KB · Luettu: 200
  • Screenshot_20230616_002731_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_20230616_002731_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    743.1 KB · Luettu: 202
Viimeksi muokattu:
Espanjalla on kaiketi 219 kpl Leo-2A6E-versiota ja 108 kpl A4-versiota. Kyllä noista pataljoonan verran luulisi irtoavan. Ja minusta Suomikin voisi irrottaa 1-2 komppaniaa.

Velvoitteita NATO-mailla tosiaan on. En tunne nykytilannetta tuolta osin, mutta kylmän sodan aikana esim. Portugali oli sitoutunut puolustamaan pohjoista Italiaa ps-prikaatilla ja sen tarvitsemalla tukiorganisaatiolla. Odotusarvo ei siis ollut Neuvostoliiton panssarikiilojen penetraatio Lissaboniin.

Samalla tavalla Espanjalla on ainakin ollut velvoite lähettää x kpl prikaateja puolustamaan aluetta y.
Mie oon miettinyt tätä tilannetta, jos suomeen saataisiin USA:n panssariprikaatin kalusto varastoon niin silloin voisi riittää 3. Mekanisoitua taisteluosastoa A6 kalustolla tulppaamaan etenevää ryssää. Vastahyökkäys sitten USA:n pansariprikaatin voimin, jos tuo toimisi silloin Leo 2A4 voisi lahjoittaa Ukrainaan, osasta tietysti pitäisi Suomelle tehä noita pioneerivaunuja ja varaosiksi.
 
N. 20-vuotta sitten Simpeleellä korjattiin Hiitolanjoen voimaloita ja vesi oli laskettu silloin täysin alas. Joki on tunnettu paikoin hyvin pehmeäpohjaisena ja suvantopaikoissa on mm. tiheää osmankäämi kasvustoa. Loppukesästä käveltiin muksujen kanssa pikkukengillä patojen välissä olevaan pikkusaareen, kun se velli oli ehtinyt kuivahtaa. Nasulla olisi mennyt joen yli hienosti.
 
Back
Top