Ukrainan konflikti/sota

Tässäpäs ajatuksia herättävä uutinen
Mikä tuossa on takana ? Eikö alueen nukkehallinto älyä tai peräti tiedä että heidän aika on menossa umpeen. Mutta siis siinä mielessä hyväkin uutinen että ei tuo ainakaan kansalaisen tyytyväisyyttä nykyhallintoa kohtaan kasvata.
Ehkä ryZZä varautuu aikaan kun Ukraina pystyy kotiuttamaan alkuperäisiä Mariupolilaisia niin syyttävät etnisestä puhdistuksesta. Eli omat tekemisensä uhrin syyksi. Toivathan ne Viipuriinkin asukkaita mistä lie Siperiasta.
 
Bahmutin takana ei ole juurikaan linnoitteita, ryssät olivat niin varmoja omasta menestyksestään että siellä ei ole kuin tuo yksi Wagner linja, ilman Wagnereita. Ylipäätään miehitystä noihin taaempiin asemiin ei juurikaan ole kun ne vähäiset kuluu nyt etulinjoilla.
Tätä maailailin jo alkuvuodesta, että Krasna Horan / Soledarin kohdilta painetaan itään ja kaakkoon, jolloin ollaan Horlivka-Makiivka linjan takana eikä venäläiset hyödy mitään linnoitteistaan. Yksi kärki voi Bahmutista levittää rintamaa pohjoiseen rajaa kohti ja samaan aikaan Svatoven kohdalta läpi Stratobilskiin niin koko ryssien pohjoinen alue romahtaa, Legioona voi edetä rajan myötäisesti välillä koukkien molemmin puolin. Jos se yksittäinen havaittu CV9040 oli oikeasti jossain Bahmutin rintamalla tai pohjoisempana niin sieltä se isompi hööki tulee, tai osa isompaa.

Katso liite: 80136
Tosiaan, olisko tässä sitä yllätysmomenttia jota Ukraina tarvitsee vastahyökkäyksessä onnistuakseen. Tällä hetkellä kun puhutaan päähyökkäyssuunnista niin Melitopolin alue ja Dniprojoen ylitys nousee esille hyvinkin usein.

Entä jos ryssän maasilta Etelä-Ukrainaan katkastaisiin tuosta Mariupolin ja ryssälän välistä, tuolla alueella tuskin on niin suuria linnotteita ja miinakenttiä mitä tuolla Melitopolin alueella on.

Piirsin karttaan vähän nuolia jotta ajatus selvenisi:

1688034986619.png
 
Viimeksi muokattu:
Majakovski kommentoi Bakhmutia. Näin myös kovempaakin huhua että Klishivka ja Berkhiva olisi jo game-over ryssien osalta, mutta ei keulita.

Bakhmut's Front: Lots of "movement" this morning. Furious fighting in the Klishivka area, where Ukrainians could be close to the village, if they have crossed the hill, Kurdiumivka, Berkhiva and Zalyziazne along the M03. LBZ to be defined.

Bakhmutin tilanne alkaa ryssän kannalta olemaan sellainen, että hyväntahdon ja -mielenosoituksellinen liike taaksepäin voi olla edessä:

IMG_1487.png

..Aatun aikoihin näitä kutsuttiin "rintaman oikaisuksi".
 
Tässä englanniksi Bahmutista
Ilmasta Ukraina hallitsee jo täydellisesti Bahmutia
"Bakhmut is fully controlled by the Armed Forces from the air, the occupiers are retreating from the northern streets," commander Denys Yaroslavskyi said."Defenders of Ukraine actually are working to take control of Klishchiivka and Berkhivka and its strategic heights near the city. After their capture, Bakhmut can be taken into an operational encirclement," he added.
 
Tässä englanniksi Bahmutista
Ilmasta Ukraina hallitsee jo täydellisesti Bahmutia
En vielä aivan ehkä ylitulkitsisi, vaikka todennäköisesti ryssän huoltoa on vaikeutettu alueelle merkittävästi. Ukraina on kyllä koko ajan pitänyt pientä osaa etelässä itse kaupunkialueesta / dachasta hallussaan. Bakhmut Demon ynnä muut alueen telegrammaajat ovat kertoneet pienistä etenemisistä itse kaupungissa katu kerrallaan viimeisen parin kolmen viikon ajalta. Vaikea myös täsmällisesti tietää mitä tuo "the occupiers are retreating from the northern streets" tarkoittaa.

Kun Ukraina saa haltuun pienet kyläset etelässä (Klischiivka, Kurdyumivka yms.) niin aukeaa enemmän mahdollisuuksia. Itäänpäin ryssällä on edelleen asemia / juoksuhautoja jokaisen pienen kylän alueella ajalta jolloin painoivat kylä kerrallaan Bakhmutiin päin.
 
Paljon on ryssät hylänneet kalustoa jo tässä vaiheessa.


Tähän liittyen olisi hyvä tehdä tuollainen drooni-isku ja kun koko ryhmä on sitten koolla katsomassa miten sille häiskälle kävi niin siihen yksi 155 mm airburst kaupan päälle.


Kalustoa menee tässäkin, ryssiä ei näy missään. Vaikuttaa hyvinkin siltä, että taistelumoraali on romahtamassa kun kalustoa jätetään kuin huomista ei olisikaan.

 
Back
Top