Ukrainan konflikti/sota

En tiedä ajattelenko jotenkin väärin, mutta en ole lainkaan surullinen Ukrainan kalustotappioista, vaikka Ukrainaisia kaatuneita ja haavoittuneita surenkin!

Vaikka Ukraina menettäisi 1000 panssariajoneuvoa murtautuessaan takaisin Mustalle merelle niin kalusto on loppujen lopuksi vain kulutuskäyttöön tehtyä rautaa.

Kalustoa saa rahalla ja ajalla ja länsimaille edes 100 miljardia ei olisi pahakaan hinta rauhasta. Lisäksi USA:lla on kalustoa varattuna tällaiseen isompaan rynnistykseen.

Niitä Ukrainalaisia sotilaita minä suren jotka ovat tuhotuissa ajoneuvoissa sisällä. Ja niitä, jotka joutuvat etenemään jalan tykkitulessa, koska kalustoa on liian vähän.

Se että länsimaat maksavat ja varustavat ja Ukraina sotii on länsimaille enemmän kuin reilu diili. Slava Ukraini!
En nyt välttämättä ole kovin surullinen raudan takia sinänsä. Se mikä enemmän huolettaa on, että vastahyökkäykseen on lähdetty/jouduttu lähtemään vajavaisesti varustautuneena ja se tiedettiin myös länsimaissa. Siitä on jo parikin eri tahoa kommentoinut ettei yksikään läntinen armeija lähtisi tuollaiseen hyökkäykseen ilman ilmatukea. Sen osalta tässä pelataan nyt tavallaan upporukasta ja rutiköyhää. Jos tällä saavutetaan riittävä läpimurto jostain kohdasta, niin se avaa toisaalta tietä myös muiden puolustuslinjojen taakse, jolloin huolet miinoituksista jäävät paljon vähäisemmäksi ja kansanmurhajoukkojen huoltaminen käy koko ajan vaikeammaksi. Se tilaisuus pitäisi vain pystyä käyttämään silloin hyväksi siten, ettei rysylle jää taas hengähdystaukoa aloittaa linnoitustöitä uudelleen, siksi hävittäjien kanssa vatulointi maksaa nyt aika kallista hintaa. Mutta toivotaan parasta, hyvässä tapauksessa kansanmurhajoukkojen linjat ovat käyneet sen verran harvaksi että pääsy selustaan voisi hyvässä tapauksesa romahduttaa aika paljon.
 
Noiden videoiden analysointi vaikuttaa välillä lähtevän ihan lapasesta. Joko välit ovat liian suuret tai sitten ollaan possujunassa. Minuutin videon perusteella lähdetään tekemään erittäin syvällisiä analyysejä. Sinkomiesten paikat pitäisi tiedustella yksitellen dronella yms. Ja edelleen palaan siihen Bakhmutin taisteluun. Samat nimimerkit silloin kritisoivat ukrainaa siitä, ettei kaupungista luovuttu suosiolla ja säästelty joukkoja vastahyökkäykseen. Baghdad thunder runin käyttäminen esimerkkinä mekanisoidusta hyökkäyksestä ei oikein toimi, kun ukrainassa vastassa on täysin eri tason vastustaja.

Tankkien käyttötaktiikka on täälä saanut varsin vireän keskustelun aikaan. Kumpikaan puoli ei ole pitkään aikaan juurikaan saavuttanut menestystä keskitetyillä suurilla mekanisoiduilla hyökkäyksillä. Siitä huolimatta osa kirjoittajista aina löytää jonkun syyn, mitä on tehty väärin. Molempien puolien julkaisemista videoissa aina esitetään ne maukkaimmat menestykset. Ei siis ihme että juuri näissä videoista on helppo poimia asiat mitkä on tehty väärin. Hyökkääminen on myös vaikeampaa, kuin puolustaminen.
 
Verbove/Zaporizhia mennään päin pääpuolustuslinjaa yhdellä BMP:lla. Varmaan tiedusteluvaunu, mutta täytyy olla kovia kavereita kun tuota päin lähtevät puskemaan. Taisi muuten jäädä sitten ensimmäiseen kaivantoon.

Ukrainian forces, for the first time since the beginning of the offensive, reached the Russian main defense lines near Verbove settlement in #Zaporizhzhia Oblast. On the video below, Ukrainian BMP tests the prepared fortifications.

Tämä oli jo täällä hetki sitten, mutta tuosta on jo epäilyjä että oli radio-ohjattu tms., koska tuossa vain täysin yksittäinen "uhrattavissa oleva" vaunu pusketaan päin linjaa. Jos siinä olisi ollut miehistöä, oltaisiin varmaan nähty jotain peruutus- tai sivuliikkeitä tuosta kaivannosta.
 
Se että vaunut paukuttavat konetykeillään vasemmalle etuviistoon ei puhu sen puolesta että reitti oli selvä.
V-mäinen tilanne kun noita aukeita ympäröi liki aina tuollaiset puustosoirot joka puolelta, mutta olemattoman pieniksi kokonaisuuksiksi pilkotut vaunumäärät ei tasanvarmasti ainakaan helpota etenemistä koska eivät pysty tukemaan toinen toisiaan tehokkaasti.

Tarkoitan tietysti sitä, että tuo ura, jota vaunut ajavat on vapaa miinoitteista ym ja ne (kuvittelemani) paksut vaunut ovat edempänä paikalla, jossa varsinainen taistelu (jalkautuminen ja linjaan ja/tai sen läpi) on tarkoitus aloittaa. Eli missään tapauksessa tuolla "reitti selvä" en tarkoita sitä, että ryssät olisi puskettu jo kilometrien päähän.
 
Viimeksi muokattu:
Tuossa tilanteessa olisi ollut järkevää ajaa kylki avain puskista kiinni, kun uhka siinä tilanteessa tuli vain yhdestä suunnasta tai yleensä useammin ajaa pitkin näitä metsäsoiroja. Harvoin, jos koskaan ontelo tulee perille puskien ja metsän läpi.

Juu, tosi hankalaa tuollaista yksittäistä asiansa osaavaa sinkomiestä on paikantaa kun ympärillä km kaupalla puusoiroa. Tervehtisin ilolla jos Ukraina modaisi etenemistään näissä suorakaiteissa jollain tämän tyylisellä röyhkeällä, mutta lopulta tosi yksinkertaisella ratkaisulla, siellä voisi ottaa jalkamiehet jopa kansiluukuista ulos jakaamaan tulta aivan lähelle jos poteroita havaitaan 🫡
Erittäin suurella tod.näk. sinkomies toteaa tilanteen toivottomuuden jos poteron tuliala on vielä ajateltu täysin eri suuntaan. Varsinaisten pst-ohjusten tulta tuo ei aukean muilta laidoilta estä, mutta aukean savutus epäsuoralla voisi olla lääke niitä vastaan.
 
Tämä oli jo täällä hetki sitten, mutta tuosta on jo epäilyjä että oli radio-ohjattu tms., koska tuossa vain täysin yksittäinen "uhrattavissa oleva" vaunu pusketaan päin linjaa. Jos siinä olisi ollut miehistöä, oltaisiin varmaan nähty jotain peruutus- tai sivuliikkeitä tuosta kaivannosta.
Mikäs siellä videolla käveli takana pellolla ?
 
Kidutusta miehitysalueella, karaokea bussissa.


Zelenskyi käynyt Odessan katedraalissa.


Zelenskyin tilitä vahvistettu staromayskijen tms valtaus, pahoittelut jos meni nimi väärin, on vaan niin hankalia nuo paikannimet.


Defmonin katsaus Robotynesta, ua vissiin edennyt toblerone- tasalle.

https://twitter.com/DefMon3/status/1684647488748187650?t=srmCzAwjF5-3hQ-y8hKJCQ&s=19
 
20-30v sitten pää- ja varavarjo olivat selässä ja etupuolella erikseen. 2000-luvulla varavarjo on ollut samassa repussa päävarjon kanssa ja laukeaa automaattisesti (ainakin siviilissä, jossa itse harrastanut). Ymmärtääkseni LJK:lla on hypyissä aina varavarjo, koska toimintahäiriö on ihan vain ajan kysymys. (Kerran kesässä myös kerholla näin kävi harrastellessa).

Myönnän etten tiedä tarkkaan. Ja tuo on hyvä pointti jos oikeasti hyppäävät jostain 100m. Veikkaisin kyllä, että on lähempänä 1000m, jolloin 300m:ssä varavarjo aukeaa jos ongelma.
Ymmärtääkseni noita 100m combat-pudotuksia ei taideta enää tehdä koska riskit melko suuret.

Toki kun venäjästä kyse niin kaikki mahdollista.
OT: Vajaa 20v sitten tuli hypättyä ryssälässä tuollaisella pallovarjolla ja siinä oli etupuolella varavarjo, joka aukesi automaattisesti tietyssä korkeudessa jollei sitä kytkenyt pois päältä päävarjon auettua. Tuli testattua sekin varavarjon toimivuus vahingossa ja toimi kyllä kuin junan vessa. Mainittakoon vielä että varjopakkaus oli ymmärtääkseni identtinen niiden kanssa millä paikalliset sotilaatkin hyppäsi.
 

The plan is to send a handful of Abrams tanks to Germany in August, where they will undergo final refurbishments. Once that process is complete, the first batch of Abrams will be shipped to Ukraine the following month.

The potential August and September deliveries mark the most specific time frame provided for when America’s main battle tank is expected to roll onto the battlefield. Pentagon officials have previously said the Abrams would be in Ukrainian hands sometime in the fall.
 
Back
Top