Ukrainan konflikti/sota

Hei kaikki

Olen pohjoislapin alueella syntynyt ja Sodankylässä intin käynyt. Rakastan Ukrainan väkeä ja vihaan ryssiä, vaikka Kuusamon kautta olisi voinut tankata vähemmällä. No saan varmaan bannit. Mutta ei mielellään ryssien saamoja videokuvia Ukrainalaisista casualties tänne.
 
Se tässä onkin, että nyt rakennetaan uutta maailman valtarakennetta ja kyllä Saksa, Ranska ja muut haluaa roikkua vanhassa. Silti sieltä mistä hyödyn saa. Sinne poliittinen viiri osoittaa. Ei kansaa voi enää vaientaa. Siksi Euroopan voimakeskittymä joutuu opettelemaan uuden ajattelun halusi tai ei. Siihen ei kuulu Venäjän vahva vaikuttaminen Euroopassa. Siitä jokainen maa pyrkii irti. Siksi Venäjä lyödään polvilleen ajattelee kuka asiasta miten haluaa.

Sotilaallinen näkökulma tähän on se, että vuorokaudessa Venäjän sotilaallinen kyky on lyöty täysin polvilleen, jos niin halutaan ja laivat makaa satama altaiden pohjassa. Miksi tämä on hyvä muistaa realiteettina. Siksi, että Venäjä on yläasteen välitunnin 140 cm pitkä 40 kg painava pelokas kiusaaja, joka käyttää väkivaltaa aseenaan ja uhkailu on tärkeä osa tätä. Yksi kunnon avari lopettaa pullistelun, mutta edelleen Erkit ja Tarjat vaikuttaa ja kuiskuttelee mitä Yhdysvallat ja muut haluaa. Nämä kuiskuttelet on yksi yhteen Venäjän tavoitteita ei USA:n.
Maailma on ihmeellinen, jos muistellaan WWII , sotilaallinen voima ei ennusta tulevaisuutta, Ranska oli saksan hallussa, saksalla taas sotilasvoimaa, mutta hävisi, NL taas voitti, ja voimaa oli voittajapuolella. Lopulta se ketkä on pihan kunkkuja ratkeaa valtapoliittisilla liitoilla, joten väitän että vaikka tuo 40kg /140 cm häviäisi otetaan sen pää vessanpöntöstä pois ja hiukset föönätään yhteiskuvaan aika pian, koska aasian tasapainotus vaatii, siis puskuri vasten eurooppaa. Venäjä tuon ehkä lukee ja siksi käyrräytyy kuten käyttäytyy.
 
Meinasin tuossa juuri muokata kommenttia että johtuuko siitä, että zelensky kotoisin dnipro ja yritetään luoda pahaa mieltä, miksi? No, eiköhän se syy löydy sitten rintamalta. Eli samaa arvelen.
Presidentti Zelensky on kotoisin Krivyi Rihistä, rapiat 600 000 asukkaan kaupungista Mykolajivin ja Dnipron puolivälistä.

Muistaakseni viime vuoden keväällä Venäjä hinkusi kovasti päästä Krivyi Rihin suuntaan, olisi ollut Putinille varmaan yhtä makoisa saalis kuin Hitlerille Moskova tai Pietari aikanaan..
 
Viimeksi muokattu:
Is.fi kertoi varmana, koska tass oli uutisoinut, että Ukraina ampui suoraan kahvilaan s200 ohjuksen, joka oli terroriteko joka vahingoitti 15 siviiliä, mutta voittamaton ryzzlandian IT ampui kaikki ohjukset alas, eikä ohjus päässyt kohteeseensa. Se kuuluisa parodiahorisontti.. ilta sanomille vinkkinä, että tass väittää ja teidän tehtävä ei ole uutisoida moista paskaa ollenkaan.
Jos siinä olisi ripaus totuutta tuon S-200:n muodossa.
Toi ei olisi huonompi puikko kun kärki yli 200kg vrt S-300 jossa alle 150kg...Screenshot_20230728-231531.png
 
Majakovskin aamuisesta. Ilmeisesti Ukraina on edennyt sen verran Robotynen ohitse etelään, että pystyy hyökkäämään jo takaakin päin. Tähän viittasi myös joku toinen twiittaaja.

Tämä on varsin sumuista hommaa, kun videot voi olla muutaman päivän vanhoja mutta toisinaan tuoreitakin. Mikä lienee tilanne juuri nyt.

Zaporizha Front: Situation becoming difficult for the Russians: images show attack from south of Robotyne. Which means that Ukrainians are now able to flank the village and attack in the southeast part

 
Jos siinä olisi ripaus totuutta tuon S-200:n muodossa.
Toi ei olisi huonompi puikko kun kärki yli 200kg vrt S-300 jossa alle 150kg...Katso liite: 81561
Oli varmaan, ainakin torjuntaohjus oli S200. Pointtina oli, että mikäs terrori-isku semmoinen on, jossa kohde on muualla kuin mihin ohjus putoaa.. sama varmaan Ukrainassakin, osa on pudotettu ja laskeutuneet omakotitaloon. Nuo kerrostalo ja kauppakeskus osumat on taas päivänselvää terroria, kun ohjus tulee suoraan taivaalta siviilirakennukseen.
 
Tämän päivän sateet. Nämä ovat hyvät vedenjakaja (pun intended) seuraavien päivien videoiden ajastamisen kannalta.
Määrät ovat suuria, mutta paikallisesti erot tietenkin isoja. Joku rintama on voinut liikkuakin, toinen ei.

 
Ryssän Luhanskin pullistuma/pusku katosi DS kartalta. Ukraina ottanut olennaiset takaisin.

Ryssä pakotti kuitenkin Ukrainan siirtämään jotain reservejä paikalle. Oliko sitten merkitystä muiden rintamien kannalta, ei välttämättä ja jopa todennäköisesti, tämä ei ollut mikään jättipusku.

Todennäköisesti ottivat aika huolella pataan tässä puskussa, kalustoa ja miehiä ja tulos nolla.

 
Back
Top