Ukrainan konflikti/sota

Eiköhän niille mopedeille riitä ihan sotilaallisia kohteitakin. Toisekseen Ukraina ei ainakaan vielä ole tuonut esille massoittain mitään ison rajähteen omaavia lennokkeja ja nykyisillä pystyy kyllä iskemään pehmeisiin kohteisiin (lentokoneet ja tutkat) muttei mihinkään betonirakennuksiin.

Itse määrittelit "sotilaskohteet" edellisessä viestissäsi hyvin liberaalisti enkä minäkään ole mitään vauvanruokatehtaita pommittamassa, joten ihan samalla taajuudella tässä ollaan. Ukraina on kasvattanut omaa dronetuotantoaan massiivisesti, joten ensi talvesta on tulossa mielenkiintoinen. Symmetrisen vastauksen tavoite ei ole pelkästään "isojen räjähteiden" ampuminen "betonirakennuksiin" vaan ryssän IT-joukkojen juoksuttaminen, IT-ohjusten kuluttaminen sekä aktiivisten IT-yksiköiden paikallistaminen ja niiden tuhoaminen.

Itsemurhamopedien pitää olla tarpeeksi vaarallisia, että ryssän on pakko yrittää niiden torjuntaa: jokainen selustan suojaksi siirretty IT-yksikkö on poissa rintamalta ja jokainen mopedeja kohti ammuttu ohjus ei enää uhkaa muita maaleja. Paljastuneet ohjusvaunut tuhotaan esimerkiksi HIMARS:lla ja tutkille voidaan aiheuttaa vähän muutakin HARM:ia. Betonibunkkerien ja muiden kovien kohteiden vuoro tulee vasta kun ryssän ilmapuolustukseen on nakerrettu sopiva aukko, mistä risteilyohjukset voidaan ampua soirona sisään.

Minkälaisen sähköverkon ajattelit ottaa pahvilennokilla alas? Muuntaja kenttäänkin tarvitaan satoja kiloja ja voimalaitokseen jo paljon enemmän. Tietenkin jos haluaa vaikutuksen olevan korttelin verran ja korjaus aika tunneissa, niin voi pahvilennokilla toki ottaa alas jonkun muuntajakopin.

FPV-kopterilla losautetaan RPG-7:n paukku voimalaitoksen päämuuntajan kylkeen: muuntaja on isompi maali kuin tankki, joten pitäisi osua. Lisäksi se on ohuemmasta raudasta, joten yliläpäisyäkin pitäisi olla niin, että tulee kerrasta valmista: reikä kyljessä, öljyt pihalla, eristeet päreinä ja käämit oikosulussa.

Ison muuntajan nimellisteho on helposti satoja megawatteja. Sisäinen oikosulku voi muuttua hyvin näyttäväksi sähköpaloksi hyvinkin nopeasti. Lisäksi isot muuntajat eivät ole mitään hyllytavaraa ja toimitusajat lienevät lähempänä vuotta kuin kuukautta.
 
Jos ja kun ryssä käyttää omilla raja-alueillaan GPS-häirintää, niin sokea ja kuuro itsemurhamopedi lienee liian epätarkka osumaan siltoihin tai komentopaikkoihin mutta kuitenkin riittävän tarkka osumaan voimalaitoksiin ja muihin suuriin teollisuuslaitoksiin. Mopedien toinen tehtävä on vetää tulta puoleensa samalla kun oikeat risteilyohjukset tuhoavat mehukkaammat sotilaskohteet. Lisäksi jokainen mopediin "tuhlattu" S300-ohjus vähentää ryssän kykyä terrorisoida Ukrainaa ampumalla niitä maamaaleihin.
Juuri näin. Toki kannattaa voimalaitoksen sijaan iskeä muuntajiin ja sähköverkkoon ylipäätään, niitä on enemmän, ovat herkempiä ja vaikeammin puolustettavia. Muuntajien korvaaminen ei taida ryssälässä onnistua millään, siinä missä voimalaitoksia voinee jopa ryssä korjata kuntoon jotenkin.
 
Kansainvälinen mielipidepaine tuskin kuitenkaan sallii Ukrainan siviili-infraiskuja ryssälään.
Eihän ryssäkään ole ilmeisesti iskenyt siviilikohteisiin Ukrainassa, ainakaan YK yms. ei ole mitään valittanut asiasta. Ukraina voi hyvin iskeä ryssän siviilikohteisiin ja todeta, että sodimme aivan sodankäynnin sääntöjen mukaan kuten vastapuolikin tekee ja eihän tämmöisiä iskuja ole tuomittu ennenkään, ei silloinkaan kun NATO iski Serbian voimalaitoksiin, tai ryssä Ukrainan voimalaitoksiin, niin eipä tässä ihmeempää.
 
Ison muuntajan nimellisteho on helposti satoja megawatteja. Sisäinen oikosulku voi muuttua hyvin näyttäväksi sähköpaloksi hyvinkin nopeasti. Lisäksi isot muuntajat eivät ole mitään hyllytavaraa ja toimitusajat lienevät lähempänä vuotta kuin kuukautta.
Lisäksi pitää löytää taho joka tekee uuden muuntajan. Hyvällä tuurilla tässä isossa yhtälössä ammattitaitoinen porukka kasvaa horsmaa Ukrainassa tai on siirtynyt ulkomaille 2022.

Siinä Shoigu tjms. levittelee käsiä Stiraljana masina njet rabota, njet elektriksevska, novi normalnii... :ROFLMAO:
 
Henkilökohtaisesti en pidä muita "sotia" tämän rinnalla oikeen minään, ainoa joka liippaa läheltä on Vietnamin sota. Afganistan esimerkiksi oli vähän rajumpi rauhanturvaaja matsi tähän ukrainan sotaan verrattuna. Pahin sota sitten toisen maailmansodan,ihan koko pallon mittakaavassa mitattuna.
Ainakin Korean sota ja Iranin-Irakin sota olivat uhreissa mitattuna toistaiseksi isompia ja tuhotkin vuosia kestäneissä taisteluissa laajoja.
 
Viimeksi muokattu:
Ukraina tuntuu tällä hetkellä tuhoavan järkyttävän paljon kalustoa Venäjältä. Kuinka kauan Venäjä pystyy näitä menetyksiä paikkaamaan? Esim. Krimiltä tuhotut It järjestelmät. Pakkohan noiden on jo alkaa näkymään jossain. Kärsiikö Ukraina samalla tasolla kalustotappioita? Täälläkin on ollut puhetta, että nyt ei tapahdu rintamalla oikein mitään. Toivottavasti tosiaan on niin, että Ukraina pehmentää noilla täsmäiskuillaan ryssää aikansa ja sitten mennään suon yli, että heilahtaa.
 
Päivän luvut:
376798447_656455863334162_5510126640017597250_n.jpg
 
EU päätti sallia Ukrainan maataloustuotteiden viennin joihinkin EU-maihin. Mutta näistä vain Bulgaria on suostunut tähän.


Joku hintalattia varmaan olisi kaikkia hyödyttävä mekanismi tässä kohdassa, se suojelisi Puolan tuotantoa ja Ukraina saisi länsimaisen hinnan viljatuotteistaan. Samanlainen systeemi kuin ryssän öljyn kanssa mutta käänteisenä. Logistiikkahan tuossa tulee myös vastaan, ei noita tonneja kiskoilla noin vaan roudata.
 
Pala humaania puolta.

"Ukrainalainen taloustutkimuslaitos Centre for Economic Strategy ilmoitti hiljan, että jopa 3.3 miljoonaa ukrainalaista pakolaista ei ehkä palaa kotimaahansa. Yhteensä pakolaisia on Ukrainan rajojen ulkopuolella noin kuusi miljoonaa. Heistä puolet on lapsia."

Valtava määrä lapsia on siirtynyt peruskouluun normaaleille luokille. Aikuisväestöstäkin iso osa on käynyt jouluun mennessä kielen opintoja niin, että seuraava vaihe on työllistyminen. Jos lapsi on päätynyt täällä kouluun ja viihtyy, ja huoltaja(t) ovat päässeet töihin, ei palaaminen ole itsestäänselvä vaihtoehto. Siinä on yksi motivaattori lisää häätää ryssä viimeistään ensi kesän aikana.

 
Tuo logiikan puute ei lakkaa hämmästyttämästä. Miksi nämä ylipäätään jaksavat valittaa, kuinka epäsuotuisia ja syrjiviä kaikki länkkärit ovat ryssiä kohtaan? Eikö koko lännen pitänyt olla paskaa, mitä ne tänne haluavat. Pysykööt ryssälässä ja pitäkööt turpansa tukossa. Saatanan tunarit.

Eikös tämä Mardan vielä viime vuonna ollut jossain lähetyksessään hukuttamassa ukrainalaisia vauvoja ? Tuokin mulkero Goebbels joutaisi sotarikostuomioistuimen eteen vastaamaan puheistaan.
 
^Z-hyökkäys on valtava suonenisku Ukrainalle vaikka päättyisi pikapuoliin Ukrainan voittoon. Miljoonia ihmisiä on menetetty maasta muuton vuoksi joka tapauksessa.
 
Back
Top