Ukrainan konflikti/sota

Tuntuu että venäjän propagandakoneisto on saanut jostain vauhtia. Puolan sanomisia väännetään riidaksi, meidän presidentti pelkää atomiaseita ja on alkanut ilmestyä enemmän epämieluista materiaalia ukrainasta (epäselvistä tai epäilyttävistä lähteistä). Jenkeissäkin pro-russian ääni nousee.

Nyt länsi pidetään pää kylmänä. Ei iivana enää kauaa jaksa.
 
Tästä Ukraina-Puola-Slovakia väittelystä tulee mieleen De Gaulle ja Churchill. De Gaulle sai paljon, mutta osasi olla kyllä diiva ja ei aina osannut laskelmoida vaatimuksiaan oikeaan hetkeen ja tilanteeseen vaikka Churchill oli hänen suurin tukijansa.
Kai me ihmiset ollaan vähän vaan hassuja vuosisadasta toiseen.
 
ei sillä velivenäläisellä sitten käynyt mielessä antautua aiemmin. Ennen haavoittumista oli vielä valmis tappamaan varastetulla maalla kotiaan puolustavia.
Eipä sillä liene merkitystä missä vaiheessa taistelua antautuu, kunhan antautuu. Eiköhän suurin osa antautumisista muutenkin tapahdu sen jälkeen kun on ensin saanut tai meinannut saada siipeensä. Miksi niitä ei sitten kannata kuitenkin ampua? No koska sen jälkeen seuraavat pöljät muistavat tapella kuolemaansa asti ja toisaalta sitten on se kansainvälisoikeudellinen seikka. Tämähän opetetaan ihan Suomen armeijassa.
 
Ei iivana enää kauaa jaksa.
Korean sota taisi kestää yli 3 vuotta aktiivisena taisteluna, Vietnamissa meni 19, Irakissa vain yli kuukauden.

En menisi tekemään mitään oletuksia siitä milloin Iivana väsyy. Valtavat luonnonvarat siellä on, Kiina on vahva liittolainen, P-Korealla ei ole rahaa mutta ei oikein muitakaan kauppakumppaneita, joten voivat hyvin jatkaa sitä tuotantoa mitä pystyvät.

Puhuttiin sitä myös että Venäjä olisi jo väsynyt sotaan, mutta vielä jatkuu aktiivinen taistelu.
 
Kyllä, niin huonoja vaunuja meillä ei olekaan, etteikö niillä pärjäisi ryssien T-26, T28, T-34 tai jopa KV-tankeille ja muille rotiskoille mitä niillä on jäljellä, jos/kun tänne joskus yrittävät. Ja eiköhän pitäis tunneleita ja luolia vielä riittää, vaikka vassarit ovat niitä parhaansa mukaan yrittäneet myydä pois viime vuosikymmenet. Moni niistä kuitenkin edelleen alkaa olemassaolevilta varuskunta-alueilta.

Oma puolustus pitää ehdottomasti turvata. Turha niitä apuja on sitten anoa ulkomailta, kun kaikki irtoava on jo poltettu Ukrainassa.
Mielestäni usein annetaan kuvaa miten joku tietty panssarimalli tms on ratkaiseva asia. Eiköhän se ole kokonaisuus mikä merkitsee. Paras panssari on ihan avuton ilman tukea ja yhteistoimintaa ja toisaalta joku vanha panssari voi toimia liikkuvana lähialueen tykkinä ihan hyvin jos muu toiminta tukee sitä.

Me taidetaan olla mietitty panssarien rooli Persianlahden sodista mikä oli ihan erilainen. Ja eihan sielläkään Abramsit mitään ratkaisseet vaan se oli massiivinen ilmaylivoima, joka antoi abramsseille helpot "tapot".

Toki jos nyt aavikolla Txx vs Abrams kaksintaistelu niin eiköhän aabrahami sen voittaisi...
 
Yksi detalji Kiovasta. 26.2.2022 löytyi Oh'matdyt-lastensairaalasta Venäjän risteilyohjusten ohjausantureita, jotka oli asennettu 18.1.2022.
 
Muistutus siitä, että välillä myös Ukrainan puolella harkintakyky pettää pahasti. Antautunutta sotilasta tapetaan kranaateilla:
Sopivasti aikoisi antautua juuri sillä sekunnilla, kun joutuu hyökkäyksen kohteeksi, eikä esim 1,5v aiemmin? Ja miten aikoi antautumisen toteuttaa, kävellä sieltä Ukrainan puolelle ilman asetta jne.? Ja kaverit tietty antavat? Toki haavoittuneen kimppuun hyökkääminen on vähän niin ja näin, jos toinen ei selvästikään aio enää tapella, mutta mistäpäs sen tietää tuossa. Onhan Ukraina monesti tiputtanut kranaattia paareja kantavia ryssiäkin kohtaan, vaikka selvästi haavoittunutta kuskaavat - no, ei ole punaisen ristin suojaa siinä näkyvissä niin "elämä on". Mistä sitä tietää, onko tyyppi oikeasti ollut edes haavoittunut vai koettavatko vaan päästä siirtymään turvallisesti muualle tai kuskaamaan ammuksia tms.? Parempi pelata varman päälle. Ryssä kun on aina ryssä.
 
Tuntuu että venäjän propagandakoneisto on saanut jostain vauhtia. Puolan sanomisia väännetään riidaksi, meidän presidentti pelkää atomiaseita ja on alkanut ilmestyä enemmän epämieluista materiaalia ukrainasta (epäselvistä tai epäilyttävistä lähteistä). Jenkeissäkin pro-russian ääni nousee.

Nyt länsi pidetään pää kylmänä. Ei iivana enää kauaa jaksa.
Yleensä kun pahemmanluokan tappio on tulossa niin ryssän trollitehtaat ja maksetut vaikuttajat aktivoituu. Puolankin osalta tuli jo vastinetta että puheita on tulkittu väärin. Suomen demla-taustainen lehdistökin herää tähän Puola juttuun vaikka asiaa on jo oiottu, mitä sitä tutkimaan taustoja kunhan saa lööppiä esille.

Krimillä paukkuu kokoaja ja mitä ilmeisemmin ryssän päälinjaakin jo puhkaistaan. Panssarikiila ja mobikkivyöry on hyvin yhteensopiva kokonaisuus, kilo-örkki laskuri laulaa nätisti. Se mikä tässä kiinnostaisi on että millä tuonne Krimille nyt ammutaan. IT:tä on poistettu mutta ei se nyt ole romahtanut koko alueella. Ballistinen aina tulee nätisti läpi eräästä a-alksuisesta puikosta on spekuloitu. Tai sitten StormShadow:t pitää ampua pois jaloista kun parempaa on jo logistiikassa. Yhä enemmän ryssän ratkaisujen pysyvyys heikkenee ja siirrytään kohti hätäpaikkauksia niin taloudessa kuin sotimisessa. Polttoainepula ja öljytuotteiden vientikielto kertoo jo kaiken miten puttelilla menee.
 
Katso liite: 84095

:unsure:
mahtaako tässä olla suurempikin, yleistettävissä oleva trendi Eurooppalaisesta Ukrainan auttamiskyvystä.
'olemme antaneet mitä voimme, nyt taputus selkään ja onnea matkaan'. Euroopan valtioiden kalustovaranto on toki ollut hyväuskoisen vajavainen jo omienkin maiden puolustamiseen, saati näinä aikoina. Vaikka paljon Ukrainan tuskan tunnen, en silti haluaisi Suomenkaan ylenmäärin luovuttavan omistaan. Ruotsissa ja Puolassa varmasti samat ajatukset. joten paha arvostella.

Laitoin kokeeksi foliohatun päähän ja tuli myös mieleen: liittyykö TP Niinistön ytimienpelko tähän -- jokin länsimaiden johtajien julkinen sisäpiirisalaisuus 'eskalaatiovaarasta' - Bidenkään ei ilmeisesti ole ATACMSeja antamassa.

Yhtäkaikki; koiranpentumaisesti anelevat eurooppalaiset katseet kääntyvät Yhdysvaltoihin. Taas.
Tässä voi laarinpohjat paistella siellä suntäällä. Kauhukuva on se, että venäjä kaivaa tankin ja muiden raatoja varadtokentiltään hamaan tappiin ja rautavirta ukrainalle on loppu, jossain vaiheessa sitten balanssi kääntyy. Mutta hävittäjät on tulossa kuitenkin.
 
Tuo tieto on kirjasta Sankareiden Kiova ja sivulta 92, viimeinen kappale joka kuuluu näin "Tuona samana päivänä Oh'matdyt-lastensairaalan rakennuksesta, jonne Kudrinin ja Zadynskan haavoittunut 5-vuotias poika oli tuotu, löytyi Venäjän risteilyohjusten ohjausantureita. Ne oli asennettu, kuten kävi ilmi, jo 18. tammikuuta - kolme viikkoa ennen suursodan alkua."
Kerrottakoon, että tuo 5- vuotias kuoli haavoihinsa, perheen surmasi venäläiset sabotöörit keskellä Kiovaa 26.2.2022. Vanhemmat ja 11- ja 5- vuotiaat lapset kuoli, ainoastaan 15- vuotias tytär selviytyi haavoittuneena.
Kerroin tuon pikkudetaljin siksi, koska on yksi todiste muiden joukossa kuinka suunnitelmallista ja kaukana vahingoista lastensairaaloiden tuhoaminen on Venäjä taholta.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top