Ukrainan konflikti/sota

Vahvistus sille mikä on ollut nähtävissä Shahed-136/131 dronejen käytettyjen määrien osalta:

"This autumn/winter will be a record for the number of drones that Russia will use against Ukraine. More than 1000 Shaheds were used against Ukraine in the last 6 months of the heating season. Russia used more than 500 drones in September only," said spokesman of the Ukrainian Air Force Yuriy Ignat.


-

Mielenkiintoinen datapiste eli "yli 1 000 Shahed-dronea käytettiin Ukrainaa vastaan edellisen kuuden lämmityskuukauden aikana". Miten tuota lukisi? Kuuden kuukauden lämmityskausi, mutta mille aikavälille tuo osuu Ukrainassa? Googlasin tätä hieman ja löysin 14.4.2023 päivätyn uutisen, jonka mukaan "Ukrainan lämmityskausi päättyi virallisesti" LÄHDE

Tuosta voidaan laskea kuusi kuukautta taaksepäin, joten "lämmityskausi alkoi" tällä perusteella lokakuun 2022 puolivälissä. Löysin uutisen lokakuun 2022 alusta, jonka mukaan lämmityskausi oli alkamassa mutta ihmisiä kehoitettiin sinnittelemään niin pitkään kuin mahdollista. LÄHDE

14.10.2022 - 14.4.2023 = Ukrainan ilmoitusten mukaan torjuntojen määrä tällä aikavälillä oli 539 kpl

Toki tämä on vain yksi tapa tulkita "kausi", kenties ei tarkoitettu kirjaimellisesti "kuusi kuukautta" vaan karkeasti ottaen? Eli "edellinen lämmityskausi"?

Torjuntojen määrä on tietysti pienempi kuin laukaisujen kokonaismäärä. Torjuntaprosentti vaihtelee kuukaudesta riippuen (ja torjuttavasta ohjuksesta / dronesta), ollut toisinaan noin 66%, useammin 75% ja joskus yli 80%.

Yli 1 000 kpl ei ole uskomattoman suuri määrä näiden numeroiden perusteella, mutta vaatii jonkin verran venymistä.

-

Hyvä muistutus siitä että Ukrainan lämmityskausi on alkamassa ja kestää kuuden kuukauden ajan. Saapa nähdä, missä vaiheessa ryssä alkaa käyttämään suurempia määriä risteilyohjuksia (joiden käyttö on vähentynyt selvästi). Kuten Yuriy Ignat kertoi lainauksessa, käyttivät yli 500 kpl Shahed-136/131 droneja viime kuussa ja alustavasti näyttää siltä että lokakuussa 2023 saatetaan käyttää vastaavanlainen suuri määrä, kenties jopa yhtä paljon.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kun "kaikkien" katseet on Israelissa, onkohan ryssällä joku isompi juoni Ukrainassa. Jotain paskaa voi tulla, esimerkiksi ydinvoimalan räjäytys/paskominen, mutta tästä ei olisi mitään hyötyä ryssälle, paitsi jos olisivat varmoja että se olisi päätymässä takaisin Ukrainan käsiin.
 
Tokmakin suunnassa pientä muutosta, eli Ukrainalla vaikuttaa olevan uusi aloite. Hyökkäävät pohjoisesta Kopanin suuntaan ja siirtäneet rintamaa jonkin verran etelään.

 
Mielenkiintoinen havainto: T-80BV vaunujen osuus menetetyissä vaunuissa on kutistunut viimeisten kuukausien aikana. Kaikkia menetyksiä ei tietysti saada tietoon ja oletan että eri joukko-osastot käyttäisivät samanlaista kalustoa (tai ainakin pyrkivät siihen), joten tämäkin voi vääristää yhden kuukauden numeroita. Toisaalta on myös näkynyt merkkejä eri vaunuperheiden ja tyyppien sekakäytöstä, mikä voi olla tämän hetken normi.

Trendi sanoo että T-80BV osuus kuitenkin kutistumaan päin. Miten tämä sitten lasketaan? Alkuperäiset T-80BV vaunut 1980-luvun puolivälin jälkeen + T-80BV obr 2022? Lasketaanko T-80B + Kontakt-1 elementit eli 1980-luvun lopulla "modernisoidut" vaunut mukaan vaikka kyseessä ei ole täysin sama vaunu kuin uustuotantona valmistetut T-80BV?

Pitänee tutkia warspotting-dataa ja verrata näihin kuvaajiin.

Russian tank losses over time, The T-80BV variant peaked in June and has been falling as a % of Russian tank losses since then. there have only been 19 tank losses this month so far. but it looks as though that trend is continuing.


-

This seems like another piece of supporting evidence. The Russian tank fleet is changing. Oryx and WarSpotting are similar but not identical. it does appear as though Russia has run low on T-80BVs to reactivate.

 
Ei, kuvassa keltaisen pisteen yläpuolella on tulossa valkoinen ohjus, eikös Stugna ja TOW ohjukset ole tuollaisia valkoisia? Minusta tuossa on tandem kärki kun ensin tulee pieni tulipallo tankin vasemmalle puolelle ja sitten seuraavassa kuvassa räjähtää koko paska.

Loppuhyvin kaikki hyvin, kolme ryssää ja arvokas tankki kerrasta pois pelistä.

Katso liite: 84843
Juu ja tuskin torni menis miinasta noin vituilleen
 
Back
Top