Ukrainan konflikti/sota

No nyt selvisi miksi siviiliuhreja tuli.



Venäjän YK-lähettiläs Vasili Nebenzja väitti puheessaan maan tähdänneen ainoastaan sotilaskohteisiin, ja syytti siviiliuhreista Ukrainan ilmatorjunnan väärinkäyttöä.
Tietysti kun Ukrainan ilmavoimat sanoo näin, niin tuostahan ryssä voi oman vastauksensa johtaa.

 
Trump herätteli aikoinaan Eurooppaa varustautumaan, mutta turhaan.

Oli jossain asioissa toki oikeassa. Jos Eurooppa olisi käyttänyt 2% puolustukseen, ei olisi nyt ongelmia tukea Ukrainaa.

Eurooppa myös luisti linjasta, kun USA käynnisti kauppasotaa Kiinaa vastaan. Ja Eurooppa uskoi Iranin valheita, kun USA yritti ylläpitää Iranin kauppasaartoa..

Kyse oli varmasti paljon siitä, että viesti tuli väärältä henkilöltä ja väärällä tavalla.

Mutta joku vastuu pitäisi silti olla myös meillä itsellä, Euroopalla, että emme uskoisi kommunististen ja uskonnollisten diktatuurien valheita, jotka nytkin Venäjää ja sen toimia omasta tahdostaan tukevat.

Nyt ryssä kiittää Shahedeista.
 
Päivän luvut:
415162978_713353964311018_7862057253511675658_n.jpg
tahti vaikuttaa vahvasti siltä että saadaan maaginen 6K tankkia täyteen vuodenvaihteeksi, toivottavasti samalla voitas juhlistaa 360KÖ muuttui hyväksi lukua mutta taitaa mennä turhan tiukille
 
Läskipää joka edustaa Venäjää YK:ssa kertoi ukrainalaisten siviiliuhrien johtuneen ilmatorjunnan sijoittamisesta asutuskeskuksiin. Nebenzyan mukaan siviiliuhreja ei olisi lainkaan jos ei olisi ilmatorjuntaa, herra on todellinen logiikan mestari.

Nebenzya called the deployment of Ukrainian air defense in residential areas the cause of new casualties​

Ukraine places its air defense systems in residential areas, which leads to casualties among its own civilians. Russia's permanent representative to the UN, Vasily Nebenzya, recalled this on December 29 at a meeting of the UN Security Council (SC).

“If there is anything to talk about today, it is exclusively about the actions of Ukrainian air defense systems located in residential areas of Ukrainian cities in violation of international humanitarian law. <...> The British representative categorically stated that there would have been more casualties if not for the work of the Ukrainian air defense. It's hard to imagine greater cynicism. If it weren’t for the work of the Ukrainian air defense, there would simply be no casualties among civilians,” his words are quoted on the website of the Russian permanent mission.

Nebenzya noted that the Nazi regime in Kiev is ready to kill not only the residents of Donbass , but also its own population with the help of Western weapons and air defense systems. According to him, numerous evidence of such actions by the Armed Forces of Ukraine (AFU) is published on social networks by Ukrainian citizens themselves.

For this reason, the Russian permanent representative to the UN advised to beware of British statements about the supply of hundreds more air defense missiles to Ukraine. Also during the meeting, Nebenzya pointed out that Kiev has not achieved success in its military plans, so the West should expect “the worst news” in the near future.

An unscheduled meeting of the UN Security Council took place the day before at the request of Kyiv and Western countries in connection with the massive attack of the Armed Forces of the Russian Federation on military targets in Ukraine.

Earlier on the same day, the Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine, General Valery Zaluzhny, announced an attack on critical infrastructure , industrial and military facilities of the country. Prior to this, an air raid warning was announced throughout the country, which lasted three hours. Explosions were reported in Kyiv, Odessa, Dnieper, Lvov, Kharkov. The mayor of Kharkov, Igor Terekhov, reported six explosions in the city . In addition, explosions also occurred in the Khmelnitsky, Ternopil and Sumy regions.

The Russian Ministry of Defense reported that in the period from December 23 to 29, the Russian Armed Forces carried out 50 group and one massive strike with precision weapons and drones on military targets in Ukraine, all of them were hit. The strikes targeted military-industrial complex (MIC) facilities, airfield infrastructure, arsenals, and weapons storage sites, the department added.

As retired colonel of the Security Service of Ukraine (SBU) Oleg Starikov noted, the targets of the Russian Armed Forces' strikes were warehouses with Western weapons and air defense systems. According to Starikov, thanks to the air operation, Russian troops not only attacked NATO weapons depots, but also overloaded Ukrainian air defenses, forcing them to fire expensive missiles at cheap targets.

The special operation to protect Donbass, the beginning of which was announced by Russian President Vladimir Putin on February 24, 2022, continues. The decision was made against the backdrop of a worsening situation in the region.
https://iz.ru/1628507/2023-12-30/ne...ainy-v-zhilykh-zonakh-prichinoi-novykh-zhertv
 
Miksi emme näe vaikka kolmen Bradleyn tekevän iskua ryssien asemiin ja vaunuissa mukana kulkeneet taistelijat siivoisivat kohteena olevat taisteluhaudat?

Yhdellä kuljetus vaunullako sota voitetaan? Ei ymmärrä slaavilaista sodankäyntiä.
Jos tehtävä saadaan Suoritettua yhdellä bradleyllä niin mikä ongelma? Kolmella tuskin tehtäisiin kuitenkaan läpimurtoa ja ajettaisi ryssää rajoillensa.

Mutta täytyy sanoa että toivottavasti ukrainalaiset pistää hyvin muistiin kaikki ajourat joita ryssä käyttää ja seuraavassa puskussa käyttää niitä eikä lähde miinakenttiä polkemaan. Dronella tiedustellaan asemat matkan varrelta ja myllytetään tykistöllä ennen h-hetkeä samalla kun F16 pitää taivaan auki. 💪
 
Trump herätteli aikoinaan Eurooppaa varustautumaan, mutta turhaan.

Trump kuseskeli samaan aikaan iloisella kaarella Naton muroihin ja siitä venäläiset tykkäsivät ja Trumpiin suorastaan rakastuivat kauden alussa mutta lopussa nekin olivat kovasti pettyneitä siihen että demokratiassa presidentti ei ole Putinin kaltainen yksinvaltias joka sanelee kaikki pelisäännöt kun muut paskovat housuunsa. Parhaansa Trump kyllä yritti ja yrittää vieläkin eikä Putinkaan ole toivoaan vielä ihan täysin menettänyt oranssin uudesta tulemisesta :ROFLMAO:

Ei ole Trumpista eikä muistakaan republikaaneista Ukrainan pelastajaksi kun Ukraina tai edes Eurooppa ei kiinnosta niitä paskan vertaa. Mutta kyllä Trump ihan oikeilla jäljillä on siinä asiassa että kun kriisi on Euroopassa niin se on Euroopan eikä suinkaan USA:n ongelma. USA:n ulkopoliittinen painopiste on nykyään ihan muualla kun Euroopassa eikä sen päävihollinenkaan ole nykymaailmassa Venäjä. Euroopan pitäisi löytää jostain mistä lie kellarista tai komerosta ne kauan sitten kadonneet pallinsa ja Ukrainan sota olisi mitä mainioin pelikenttä siihen hommaan mutta tuleeko näin ikinä tapahtumaan onkin sitten jo ihan toinen tarina.
 
Euroopan pitäisi löytää jostain mistä lie kellarista tai komerosta ne kauan sitten kadonneet pallinsa ja Ukrainan sota olisi mitä mainioin pelikenttä siihen hommaan mutta tuleeko näin ikinä tapahtumaan onkin sitten jo ihan toinen tarina.

Ellei mitään muuta, niin sentään se, että Ukrainan tukemiseen on jo laitettu kiinni aika helvetisti EU:n arvovaltaa (esim. Ursulan ja Borrellin puheet + Ukrainalle on lupailtu EU:n jäsenyyttä). Luulisi paksukalloisimmankin EU-byrokraatin tässä vaiheessa tajuavan minkälainen arvovaltatappio tämä Euroopalle on, jos Putlerin annetaan voittaa Ukrainassa. Oma lukunsa sitten tietysti myös sekin että Ranskan ja Saksan tulisi nyt vihdoin löytää ne munansa ja alkaa aseistaa Ukrainaa oikein tosissaan.
 
tahti vaikuttaa vahvasti siltä että saadaan maaginen 6K tankkia täyteen vuodenvaihteeksi, toivottavasti samalla voitas juhlistaa 360KÖ muuttui hyväksi lukua mutta taitaa mennä turhan tiukille
Tuo on muuten helvetin paljon, varsinkin kun ottaa huomioon että kunnostettavia aihioita on ehkä maksimissaan noin 2000 kappaletta sekä uudistuotanto on vain 100-200 vuodessa. Siinä alkaa lyhyemmälläkin matematiikalla olemaan selviö, että tankit alkaa olemaan aika kortilla jos sota jatkuu vielä kolme vuotta.

Ja mikä tässä on hauskinta, niin edes se ei riitä, että Kiina lahjoittaisi venäjälle kaikki omat tankit.

Eli, hommaa on pakko jatkaa tykistön ja jalkaväen voimin. Ja jos lähdetään laskemaan sitä, paljonko tarvitaan ammuksia ja putkia seuraavan kolmen vuoden aikana, niin puhutaan jopa kymmenistä miljoonista ammuksista ja jopa kymmenistä tuhansista putkista. Kannattaa myös muistaa, että tykin putket ovat kulutustavaraa ja normaalilla venäläisellä putkella ammutaan tarkasti se 1000-2000 laukausta. Ja jos näitä putkia aletaan nyt kiireellä tekemään, niin laatu on vielä huonompaa.

Samaan aikaan venäjä pystyy tuottamaan ehkä maksimissaan sen 1-2 miljoonaa ammusta vuodessa. Eli ammuksia on käytössä noin kymmenesosa siitä, mitä niitä oli vuonna 2022, vaikka niitä tarvitaan jatkossa moninkertainen määrä. Ja sama homma myös ammusten suhteen. Kun kiireellä tehdään, niin laatu on mitä on.

Joten lopulta ollaan siinä tilanteessa, että venäjän on hyökättävä ilman panssareita, ilmavoimia ja tykistöä. Ja kohta hyökkääjän näkökulmasta joku Somme ja Verdun alkaa olemaan aika kevyttä kamaa verrattuna siihen, mitä vaaditaan hyökkäyksen etenemiseen.

Matematiikka on kiva laji, koska on selkeä ja aika armoton. Harmi sinällään, kun tuntuu siltä, että moni tomittaja ei sitä enään osaa.
 

Mielenkiintoinen teoria tosiaan. Lainaan twitter-ketjun tekstin spoilerin taakse, jos joku haluaa lukea ilman että tarvitsee avata twitteriä:

Given the earlier reported downing of an Su-34 Fullback over Mariupol and now the reported downing of a Tu-22M3 Backfire.

I am beginning to wonder if the PSU has rehabilitated a SA-5/S-200 sam battery with 5V28 missiles.

Tu-22M source: https://t.me/shofront/61

S-200 SAM thread

The biggest issue the Russians have with the the 5V28 missile is they have a time of flight of only 5 minutes to their 345 km maximum range.

The Russian propagandists have claimed a range of 600 km for the converted 5V28 SAM, but even 400 km is 80% the range of an Iskander.

(linkki toiseen ketjuun jossa kirjoitetaan S-200 ohjusten käytöstä maasta-maahan aseena: LINKKI)

When you look at the range to target and the 290 km stand off range for the Backfire's missile.

The 160 km range of a Patriot is marginal barring early actionable intelligence.

A S-200 battery with a 345 km 5V28 missile doesn't need intelligence.

I've long discounted the S-200 from being resuscitated by Ukraine for the SAM role because their stored system was was hit by copper metal thieves.

That problem doesn't apply to East European nations like Poland.

Poland did an extensive digital upgrade on the S-200 Vega to cover it's vulnerability to the VKS until it could afford enough Patriots.

It's last Polish S-200 battery was still in storage storage in Feb 2022.

https://researchgate.net/publicatio...Vega_Missile_System_on_the_Modern_Battlefield

1703924977304.png

Given when the Polish updated their S-200VE Vega/SA-5B, it was Link 16 capable, AKA it can be fully integrated into AFU's Integrated Air and Missile Defense (IAMD) Battle Command System (IBCS) Engagement Operations Center (EOC)

(viittaa Thomas Theinerin viestiketjuun 24.4.2023 jonka mukaan Yhdysvallat antoi ainakin yhden tällaisen keskuksen Ukrainalle: LINKKI)


That means link 16 compatibility is built in, allowing this S-200 5N62 Square Pair FMCW tracker/illuminator to be active for only the 5 minutes of a 345 km 5V28 missile engagement.

Then the illuminator can scoot out of the way.

1703925100522.png

Just like the Ukrainian 5V28 missile launchers have been while firing ground to ground:


Now it is still more likely that @UKikaski in his post below is correct than a Polish S-200 battery is operational.

But OSINT accounts need to BOLO for 5N62 Square Pair Engagement Radars inside Ukraine going forward.

-

Lainaan UKikaskin viestin johon hän viittaa:

This is getting crazy...

The evidence I have found of a Tu-22M3 being shot down is that it "disappeared" from radar. That means friendly fire, mechanical failure or radar malfunction. There is a long list of other before it gets to AFU shot it down.

The story has legs though and is all over Ukrainian TV. This guy, who claims to have inside knowledge, said the Tu-22 was shot down over Kursk by a "Bayraktar."

Source: https://t.me/c/1402499671/28464


-

Ei kuulosta lainkaan mahdottomalta ajatukselta ja aikaisemmin on tosiaan spekuloitu että pudotuksen teki ns. FrankenSAM jonka yksi palanen tämä S-200 järjestelmä voi olla. FrankenSAM on yleisnimitys sille kokonaisuudelle johon on nidottu länsimaisia ja neuvostovalmisteisia ilmatorjuntajärjestelmiä, joten vaikea sanoa mikä ohjus lopulta pudotti koneet.

Oma arvio sanoo että joko Su-34 hävittäjien uhkakirjasto ei tuntenut uhkaa tai koneiden valaisu ei paljastanut että ne olivat maalitettuna. Osa spekuloinut että kenties maalitusta ei tarvinnut tehdä perinteisellä maalinosoitustutkalla (jonka käyttö olisi paljastanut maalittamisen). Täten hävittäjät eivät ymmärtäneet reagoida uhkaan ajoissa. Silti pudotuksen on täytynyt suorittaa sellainen ohjus, jonka kantomatka on riittävä. Eikä varmasti olisi haitaksi, vaikka se olisi nopea ohjus eli ei antaisi paljoa aikaa reagoida jos ohjuksen lento havaittaisiin visuaalisesti. Toki suurienerginen ohjus suurilla ohjauspinnoilla on vaikea väistettävä, vaikka hävittäjä saisikin jonkinlaisen varoituksen ennen ohjuksen saapumista.
 
Viimeksi muokattu:
Tuo on muuten helvetin paljon, varsinkin kun ottaa huomioon että kunnostettavia aihioita on ehkä maksimissaan noin 2000 kappaletta sekä uudistuotanto on vain 100-200 vuodessa. Siinä alkaa lyhyemmälläkin matematiikalla olemaan selviö, että tankit alkaa olemaan aika kortilla jos sota jatkuu vielä kolme vuotta.

Ja mikä tässä on hauskinta, niin edes se ei riitä, että Kiina lahjoittaisi venäjälle kaikki omat tankit.

Eli, hommaa on pakko jatkaa tykistön ja jalkaväen voimin. Ja jos lähdetään laskemaan sitä, paljonko tarvitaan ammuksia ja putkia seuraavan kolmen vuoden aikana, niin puhutaan jopa kymmenistä miljoonista ammuksista ja jopa kymmenistä tuhansista putkista. Kannattaa myös muistaa, että tykin putket ovat kulutustavaraa ja normaalilla venäläisellä putkella ammutaan tarkasti se 1000-2000 laukausta. Ja jos näitä putkia aletaan nyt kiireellä tekemään, niin laatu on vielä huonompaa.

Samaan aikaan venäjä pystyy tuottamaan ehkä maksimissaan sen 1-2 miljoonaa ammusta vuodessa. Eli ammuksia on käytössä noin kymmenesosa siitä, mitä niitä oli vuonna 2022, vaikka niitä tarvitaan jatkossa moninkertainen määrä. Ja sama homma myös ammusten suhteen. Kun kiireellä tehdään, niin laatu on mitä on.

Joten lopulta ollaan siinä tilanteessa, että venäjän on hyökättävä ilman panssareita, ilmavoimia ja tykistöä. Ja kohta hyökkääjän näkökulmasta joku Somme ja Verdun alkaa olemaan aika kevyttä kamaa verrattuna siihen, mitä vaaditaan hyökkäyksen etenemiseen.

Matematiikka on kiva laji, koska on selkeä ja aika armoton. Harmi sinällään, kun tuntuu siltä, että moni tomittaja ei sitä enään osaa.
Tämä matematiikka perustuu nyt vain siihen,että Ukraina on ilmoittanut kaikki oikein, kaikki osumat ovat johtaneet tuhoutumiseen, eikä ole kyetty edes varaosia kannibalisoida käyttöön. Siis jos puhutaan puhtaasti noista ilmoitetuista tuhotuista, eikä oteta kantaa Venäjän todelliseen uusiotuotantokykyyn tai kumppaneiden antamaan tukeen ja sen vaikutuksiin. Sanoisin, että vähintään positiivinen tulokulma tässä laskelmassa.
 
Tämä taitaa vain perustua siihen oletukseen,että Tu-22 pudotettiin mitä ei ilmeisimmin tapahtunut.
Ehkä enemmänkin huomio siihen että Ukrainalla alkaa olla useampikin IT järjestelmä joka on kyvykäs ja integroitu alueilmavalvontaan. Erityisesti tuo integrointi on avainasemassa ilmatilanhallinnan suhteen, eli osataan erottaa omat ja vieraat toisistaan. Ilman tätä integraatiota omat koneet ei pysty operoimaan alueella.

Tilanne on sinällään huvittava että jenki teki tuon jo 60-luvulla, eli ilmavalvontaoperaattori pystyi osoittamaan vapaasti maalin IT patterin tarkkuudella tai konekohtaisesti. Vastaavasti ryssä ei ole tuota tasoa saavuttanut vieläkään kun omia koneita tulee tonttiin tasaiseen tahtiin vaikka Ukraina ei alueella edes lennä. Jotenkin huvittavaa että ilmatorjunta voi sotkea keskenään dronet ja hävittäjät.
 
tahti vaikuttaa vahvasti siltä että saadaan maaginen 6K tankkia täyteen vuodenvaihteeksi, toivottavasti samalla voitas juhlistaa 360KÖ muuttui hyväksi lukua mutta taitaa mennä turhan tiukille

Huikean suuri numero. Jos haluaa olla varovaisempi ja uskoa Oryxin listaa, niin sen päivän numero on 2 605 kpl panssarivaunuja. LÄHDE

2605, of which destroyed: 1709, damaged: 145, abandoned: 205, captured: 546)

Osa on vielä varovaisempia eikä suostu laskemaan "hylättyjä" tappioiksi, koska ne voivat päätyä lopulta kumman tahansa käyttöön.

Tällöinkin vahvistetut vaunumenetykset ovat 2 605 - 205 = 2 400 kpl

Ennen Ukrainaan hyökkäämistä ryssän aktiivisten panssarijoukkojen vaunumäärän arvioitiin olevan (lähteestä riippuen) 2 600 - 3 400 kpl - minun oma arvioni on 2 700 - 2 800 kpl, nämä siis varsinaisten taistelevien joukkojen kalustomäärä. Useita satoja vaunuja oli varmasti erilaisten panssarisotakoulujen ja mekaanikkokoulujen käytössä JA useita satoja oli varmasti peruskorjattavana, normaalin kaluston rotaation takia eli ne olivat otettavissa tappioiden korvaajiksi kohtuu nopeasti kun tappioita alkoi tulemaan.

Eri arvioiden mukaan Oryxin listan numeroihin voi melko huoletta laskea 20-25% lisää, koska Oryxin ei näe kaikkea. Tämäkin voi olla konservatiivinen lisä, kun otetaan huomioon se tyyli millä panssarivaunuja on käytetty Ukrainassa (usein eräänlaisena telatykin korvikkeena). Täten voidaan laskea:

2 400 x 1,20 = 2 880
2 400 x 1,25 = 3 000
2 605 x 1,20 = 3 126
2 605 x 1,25 = 3 256

Eli vaikka ei uskoisikaan Ukrainan ilmoittamiin numeroihin, Oryxin listan mukaan ryssä olisi menettänyt vajaassa kahdessa vuodessa sotaa edeltäneen aktiivisten panssarijoukkojensa kalustomäärän verran panssarivaunuja. Tämä on varmasti totta, jos sallitaan tuo 20-25% lisä Oryxin listan numeroiden päälle.

Kaikesta huolimatta Oryxin ja WarSpotting listat edustavat todistettua alarajaa eli tämä määrä tappioita on tullut todistetusti, mutta todellinen määrä on jotain enemmän. Kuinka paljon enemmän, se on jokaisen itsensä pohdittavissa.

-

MUOKKAUS: WarSpotting on konservatiivisempi kuin Oryx, joten heidän numeronsa on hieman pienempi: LÄHDE

2243 lost, of which destroyed: 1562, damaged: 131, abandoned: 158, captured: 523)

HUOM: 1 562 + 131 + 158 + 523 = 2 374, oletan että heidän listalla on tietty määrä vaunuja jotka on merkitty kahteen kategoriaan (kuten Oryxillakin eli "abandoned and captured")

Eli jos haluaa olla vielä konservatiivisempi niin tämän listan numero on pienempi kuin Oryxillä.

Sivuhuomiona, Warspotting sivun layout näyttää oudosti samalta kuin ryssäläisen lostarmour-sivuston. Kenties vain sattumaa tai kenties tarkoituksellista, heidän tyylinsä esittää data on informatiivisempi kuin Oryxillä mutta samaan aikaan sekavampi.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top