Ukrainan konflikti/sota

Hittoako tätäkin vielä jahkaillaan.



G7-maiden ja muiden länsimaiden jäädyttämien Venäjän keskuspankin varojen arvoksi arvioidaan hänen mukaansa yli 300 miljardia dollaria. Summa on noin kaksikertainen Ukrainan nykyiseen bruttokansantuotteeseen nähden.

– Venäjä on hyökkäyksellään aiheuttanut Ukrainalle yli 400 miljardin dollarin vahingot ja sen uskotaan syyllistyneen tuhansiin sotarikoksiin. Ukrainan kansantulo on romahtanut kolmanneksella, minkä vuoksi maa tarvitsee kipeästi jatkuvaa rahoitustukea.
 
Samalla voisi aloittaa sen miettimisen, miten tämä ryssäongelma saadaan hoidettua lopullisesti. Vuosisatoja ollaan kärsitty siitä, kun ryssä ei osaa käyttäytyä.

Aivan ehdoton minimivaatimus sen kansan olemassaololle on ryssän armeijan lakkauttaminen ja täydellinen asekielto - muuten joudumme jatkuvasti uhraamaan sukupolvia heidän perseilynsä vuoksi.
Aloitettaisko vaikka siitä, että jokainen ryssä jokaisesta mailmankolkasta siirretään venäjälle, ja tuon roistovaltion rajat suljetaan kaikkialla. Eiku, täällähän (ihan Euroopassa) on noita puttelin m**an lutkuttajia, joiden toimesta kaikki menee päin pyllyä. Noh, aika monta maata tässä on tullut esiin, joihin en ikinä mene -enkä sitä "lomatonnia" kuluta.
 

”Euroopan on havahduttava”​

Osansa puheesta sai myös Venäjä. Sota Ukrainassa jatkuu, vaikkei aluksi Venäjän talouden ja sotilaallisen kyvyn uskottu kestävän pitkään.
– Venäjä ei ole koskaan niin vahva kuin miltä se näyttää, eikä koskaan niin heikko kuin miltä se vaikuttaa. Tämä aikojen kuluessa moneen asuun taipunut lausahdus sisältää totuuden siemenen.
Niinistön mukaan huolessa liittyen Ukrainan tuen jatkumiseen ei ole kyse niinkään tahdon puutteesta tai väsymyksestä. Vakavampi aihe on presidentin mukaan varmistaa pitkä auttamiskyky ja resurssien riittävyys.
– Euroopan on havahduttava. Panostus asetuotantoon ei ole tarpeen vain tarvittavan avun takaamiseksi. Sitä tarvitaan vakuuttamaan, että Eurooppa on vahva. Vahva, ei sotiakseen, vaan taatakseen rauhan, Niinistö painotti.

 
Moskovassa paukkuu "ilotulitteet"
Popular Russian TG channel is reporting that:“A ski resort is on fire on the Krylatsky Hills in Moscow. Fire area - 800 sq. meters. Columns of black smoke are visible from afar. The Ministry of Emergency Situations is working on the spot. According to preliminary data, no victims.Residents of the area report explosions of some fuel tanks on the territory of the complex. But, most likely, these are the sounds of exploding fireworks.”Yeah, it’s just exploding fireworks. It's always fireworks.
 
”Venäjän raja ei pääty missään” -putler 2016

Russkij Mir

vai pitäisikö sanoa käänteisesti Finski Mir, Ukrainska Mir.. (etc, voidaan jatkaa jokaisen maan kohdalta)

Tämähän on putlerin mukaan (tahi jonkun putlerin ikeen alla olevan sorvaama) käsite, jossa ymmärtääkseni sotketaan etnisyys (venäläinen), tahi Pera Kuusamosta joka puhuu (yrittää) venäjää, unohtamatta kultturista/kielellistä/maantieteellistä aspektia. Ei sitoudu mihinkään "tyhmään" rajoitukseen alueesta (esim. valtioiden rajat tms.)

Riittää että edes huonosti ääntää venäjää (jokeltelee, on kuullut Tuntemattomassa Sotilaassa sanottavan iti sutaa [on sitä sinne huudettu, pitäisi paikalle saada joku venäjää osaava], toistaa em. lausetta sammumis pisteessä itsepäisesti, portsarin jo niskasta taluttaessa ulos), silloin on oikeus putlerilla ja koko muulla sakilla työntyä turvaamaan tätä venäjämielistä "oliota". Huolestua (väärin)kohtelusta... oikeus on myös hajoittaa/rikkoa/olla noudattamatta mitään em. "olion" alueen, maan tms. sääntöjä... tässä on ainoastaan kyse "olion" suojelusta, Kreml / putler suojaa (halusitpa tahi et) aina!
Kun puhut venäjää, olet automaattisesti venäjän asevoimien suojeluksessa!
Da!
...
Se, että "olio" on päivisin töissä "venäjä on perseestä" vienti yrityksessä (juu, niitä suristimia etc...), ei väliä, eikä sillä, että "olion" otsaan on tatuoitu nuoruusvuosina Pattajalla yhdysvaltojen lippu (48 tähteä) ja I Love Rysler (pienehkö kirjoitus virhe, Rysler voitti kun oli vaihtoehtona joko Rysler tai General Motors, se ei olisi sopinut kunnolla... vaikkakin moni voisi ajattella GM:n olevan aika lyhyt...)
Silti, on russkij mir voimissaan, pitäähän "oliota" suojella...

Nyt ehdotus:

Fin, Swe, Nor, German... etc..English Mir -samat oikeudet/pätevyydet myös!
Kuka tahansa venäjän kansalainen ta-vaa haparoiden Pepsi, koka kola, äm see donalds, ipohone, dollar, dinar, NATO, Natsi, Fasisti...etc, silloin pitää em alueen ideologia alkaa päivittämään länsistandardin mukaiseksi!

Tästä vielä puuttuu se "uskonnon" terrori... juuh, juurikin ne pikku vettä? roiskuvan vihdan ja padan kanssa kävelevät Bätmänit... eiku "uskon isät" jotka roiskivat vettä mm. putlerin tankkien (ruostuvat prkl), niiden sotisopaa kantavien mobikkien etc. päälle...

mutta, miksipä ei vietäisi tuo ajatus todellakin putlerin hapatukseen. UKRAINI MIR, oikeuttaa pitämään moskovassa äänestyksen, pistetäänkö putleri kilometritehtaalle ja liitytäänkö Ukrainaan....

äääh, kunhan Ukraina saisi paljon isoja aseita ja mielettömästi panoksia ja oman maansa vapautettua ryssistä, piakkoin..
 
Erikoista jos totta, mutta väitetysti Ukrainan meridrooni ampuisi jotain gradin(?) tapaista Sevastopolin rannikolla.

Hyvin mielenkiintoinen ja looginen kehityssuunta - olettaen että tosiaan ampuvat raketteja tai jotain niiden tapaisia.

Tässä ketjussa oli jo aikaisemmin pohdintaa että tällaista voisi kokeilla, jos ryssä on kyennyt estämään itsemurhadronejen pääsyn satama-altaisiin. Toki muutama raketti ei upota sotalaivaa mutta eihän sitä koskaan tietä, jos ammutaan tarpeeksi niin voidaan saada onnekas osuma oikeaan paikkaan.

Tällaisen lisäksi muistan että ketjussa esitettiin pari muuta ideaa näiden dronejen toimintaa: kuljettaa sellaisella pohjamiinoja satamien suulle eli käytännössä särkeää dronen sopivaan paikkaan, jolloin sen kyydissä matkannut pohjamiina uppoaa ja aktivoituu. Näin voisi pussittaa ryssän sota-alukset satamiin tai vähintään pakottaa ryssän töihin, kun nämä miinat pitää paikallistaa sekä deaktivoida.

Toinen idea, jonka muistan, oli varustaa tietty määrä näistä droneista Iglalla, Stingerillä, Strelalla tai vastaavalla infrapunaohjuksella. Ryssä on käyttänyt hävittäjiä ja helikoptereita näiden tuhoamiseen joten tällaisella varustuksella voisi kokeilla iskeä takaisin. Tämä on kenties helpommin sanottu kuin tehty, olkapääohjus pitäisi asentaa dronen päälle tiettyyn asentoon ja kulmaan. Se aktivoitaisiin jos horisontissa näkyy helikoptereita ja sitten toivotaan-toivotaan että hakupää saisi lukituksen. Aaltojen päällä keikkuva kevyt drone ei ole vakain mahdollinen alusta mutta olisipa mielenkiintoista vähintään nähdä tällainen kokeilu. Ehkä toimisi, ehkä ei. Hävittäjiä vastaan tästä tuskin olisi, ne ovat niin paljon nopeampia maaleja kuin helikopterit, mutta toki jos sattuu sopivasti kohdalla niin miksei sitäkin voisi kokeilla.

Kaikesta huolimatta Ukraina on selvästi löytänyt näistä droneista ns. tikun ryssän lihassa, sellainen ikävä kiusa joka käy säännöllisesti kokeilemassa. Hyvä, hyvä.

-

Näiden meridroneja on tosiaan monenlaisia, Seababy taitaa olla se tunnetuin (kuvan lähde: LINKKI)

1704116272050.png
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top