Ukrainan konflikti/sota

Erinomainen julkaisu Ukrainan armeijalta koskien ulkomaisia vapaaehtoisia. Artikkeli tuo hyvin esille heidän merkityksen osana Ukrainan armeijaa, kuten erikoisosaamisen sekä rintamavahvuuden kasvattamisen. Lisäksi käydään avoimesti lävitse ongelmia joita he ovat kohdanneet ja joita liittyy monikansallisiin taisteluosastoihin. Artikkelissa on myös lueteltu lääkkeet tilanteen parantamiseksi.

Tästä asiasta on keskusteltu palstalla sodan alkuviikoista lähtien ja tästä saa selville kokonaiskuvan ilman että ongelmia yritetään piilotella.
Ensimmäinen kolmannes pitkästä tekstistä on historiaa ja siitä eteenpäin käsitellään nykyhetkeä. Teksti on hyvin pitkä ja sitä on vaikea tiivistää tähän, kannattaa lukea jos on puoli tuntia luppoaikaa.

------


Units comprised of foreign personnel are predominantly deployed as assault infantry. While it is logical that they should not possess any advantages over units within the Armed Forces of Ukraine, consisting of Ukrainian citizens, the exclusive assignment to assault roles may create the perception among those serving that they are considered “expendable.”

A significant portion of foreigners serving in the Armed Forces of Ukraine is primarily motivated by financial incentives. While $2-3,000 may be substantial for some individuals, there are also volunteers driven by specific ideological factors. Although they constitute approximately 20% of the total.


 
Viimeksi muokattu:
Ne ruohonleikkurit lentää suoraan reittipisteiden välillä vakiokorkeudella ja vakionopeudella. Ei ole kovin vaikeaa ilmavalvonnan laskea se ennustettureitti vaikka vartin päähän ja tuo ennuste on hyvinkin tarkka. Lähinnä vaihteleva tuuli voi tuottaa eroja ennustukseen, muuten tuollainen tyhmä drone puskee viivasuoraan. Suunnistukseen nuo käyttää GPS:ää, innertiaa ja GSM verkon suuntimaa, eli lentorata on korajttu hyvin suoraksi.

Eli kyllä se sekunnintarkka tulenavauskohta voidaan kertoa vähintään useita minuutteja etukäteen, mahdollisesti sen vartin etukäteen. Lentokorkeus ja nopeus on aina vakiot. Ukraina on ollu tehokas tekemään kännykkäappeja eri tarkoituksiin, joten on erittäin todennäköistä että ilmavalvonta välittää tuollaiseen appiin tiedot ja siellä on valmiina tuki "sergei", "teknikaali-maxim", "teknikaali-aseÖ" jne. Appi antaa sitten ohjeet ja arvot makkaranpaistajalle joka ryntää laitteelleen kun tulee hälytys, keskiverto ampuja voi olla ihan hyvin paikallisen nakkikioskin myyjä tms. Ajaa jopa mahdollisesti sen 50km reitille. Tässä on ollut nyt jo vuosi aikaa harjoitella&kehittää asiaa.

Tuollainen suoraa reittiä vakiokorkeudella puskeva ruohonleikkuri on ihan erilainen kohde kuin joku ihmisen ohjaama lentolaite. Epäilemättä myös ilmavalvontatutkien kehittäjät on tuolla töissä joten sieltä tulee varmasti teknistä apua vähän eritasolla laskentaan. Jo ww2:sen aikaan tutkaoperaattorit sai mitattua potkurin kierrosluvut kohteista joten eiköhän tuo tieto saada nytkin irti ruohonleikkurista kun on käytössä vähän järeämpää DSP:tä singaalinkäsittelyyn. Eli kohteen yksilöllinen nopeus&kierrosluku vaihtelu saadaan tietoon joka auttaa jo kummasti siinä ennustelaskennassa.

Drone, varsinkin ruohonleikkurisellaisen uhka on hyvin todellinen massamaisesti eli tuohon pistetään paukkuja ympäri maailman. Ukraina on paras testikenttä joten en yhtään aliarvioi sitä mitä siellä tehdään nyt. Triviaali trigonometria tuottaa jo tuon sekunttitarkan ennusteen keskiverto tutkadatasta, niin miksi ihmeessä sitä ei tehtäisi?
Voi olla noinkin, mutta "Sergei" nyt vaan sattuu tarvitsemaan siihen laskimeen jotkut edes perus arvot jotka pitää muuttaa joka sarjan jälkeen, joko osumapisteen virheellisyyden tai kohteen sijainnin muutoksen mukaan. Muuten menee oikeasti todella paljon pieleen. Tulen avaus kohti lentävään mopoon on jotain 2500m ja siitä sitten ruvetaan rullaamaan lentonopeuden ja kulmavektorin ja sivuetäisyyden mukaan lähemmäs kunnes mopo jo menee kauemmas. Oikeasti aika paljon monimutkaisempaa, joten siksi siinä on se asettajan laskin. Nimim: kolme 700km/h learjetin säkkiä puhkonutjoskuslohtajalla🤣
 
Aleksandr Skobov. Olla lannistamatta, nöyrtymättä ja hyväksymättä pahan juhlallista voittoa
Kulunut vuosi oli Putinin natsihallinnon käynnistämän maailmansodan laajenemisen vuosi. Vastoin kaikkia "suuren lännen" ja useiden "globaalin etelän" maiden johtajien yrityksiä lokalisoida konflikti. Tämä laajentuminen ei ilmene pelkästään siinä, että sotaan vedetään yhä enemmän aineellisia ja inhimillisiä resursseja molemmin puolin sen päärintamalla – Ukrainan rintamalla. Venäjän diktaattori syrjäytti modernin maailmanjärjestyksen alta sen, mikä oli ylläpitänyt kansainvälistä vakautta vuodesta 1945 lähtien - hyökkäyssotien ja liittojen kiellon. Ja nyt ohjus- ja pommi-iskut Ukrainan kaupunkeihin aiheuttavat epävakautta kaikkialla maailmassa.

Rakenemattomien ristiriitojen paisunut sotku on jo räjähtänyt uudeksi veriseksi sodaksi Lähi-idässä. Putinin liittolaiset ryntäävät avaamaan uusia rintamia. Jokainen heistä hyödyntää tilannetta saadakseen paikallisen kiinnostuksen. Varkain, hilja. Ja siksi, koska nyt voi tehdä näin. Hän hakkeroinut sivilisaaton kiellot.
Mutta nämä eivät ole yksittäisiä "paikallisia konflikteja". Nämä ovat yhtenäisen globaalin rintaman eri osia, joilla sivilisaatioon hyökkää yksi maailmanvoima, jolla on yksi tavoite: kumota sivilisaation kehittämät väkivallan kiellot.

Tämä on vapauden ja despotismin sotaa. Tämä on sotaa modernisaation ja arkaismin välillä. Tämä on sotaa sivilisaation ja antisivilisaation välillä. Vapauden, tasa-arvon ja solidaarisuuden arvoihin keskittyvän sivilisaation perusperiaate on, että et voi ottaa toiselle kuuluva. Antisivilisaatio käy sotaa kaikkea tätä vastaan. Hän taistelee maailman puolesta, jossa jokainen on itseään varten ja voit ottaa kaiken, jos on voimaa siihen.

Putinin miehittäjät osoittivat, miltä sivilisaation vastainen maailma näyttäisi Buchassa, ja Hamas-uskonnolliset fanaattiset hirviöt osoittivat sen Israelin kibbutsissa. Hamas ei taistele kansansa vapauden puolesta, vaan viedäkseen toisen kansan vapauden. Samalla tavalla venäläiset hyökkääjät eivät taistele vapaudestaan, vaan viedäkseen ukrainalaisten vapauden. He ymmärtävät vapautensa oikeutena alistaa, raiskata, kiduttaa, tuhota ja hajottaa toinen maa. Minkä vuoksi? No esimerkiksi saadakseen hänet rakastumaan "venäläiseen kulttuuriin". Tämä niin sanottu "venäläisen maailman" kulttuuri on triviaalin perheraiskaajan kulttuuria, joka pakottaa rakkauteen hakkaamalla ja kiduttamalla halujensa kohdetta. Nöyryttääkseen ja osoittaakseen, että hän voi pakottaa.
Monet Putinin hallinnon liberaalit arvostelijat, jotka eivät pitkään aikaan ottaneet sitä vakavasti, ovat joutuneet häpeään. Ne, jotka pitivät sitä takapajuisena ja tehottomana häviäjäjärjestelmänä, joka ei kyennyt asettamaan todellista haastetta sivilisaatiolle ja maailmanjärjestykseen. Mutta tämän perifeerisen, korruptoituneen ja yleensä kompradorihallinnon takana oli koko maailman arkaismin pimeä energia, joka pyrki kukistamaan sivilisaation. Ja hän löysi arvokkaan liittolaisen: lännen hallitsevan eliitin rentoutumisen, likinäköisyyden ja konformismin. Heidän kyvyttömyytensä tajuta, millaisen kuolevaisen uhan ja periksiantamattoman pahan he kohtasivat.
Odotus siitä, että Venäjän federaatio kuluttaisi nopeasti resurssejaan pitkittyneen sodan aikana, että väestö pelästyisi sodan aiheuttamasta viihtyvyydestään, pelästyisi suuria tappioita ja että Kreml alkaisi lopulta etsiä keinoja. vetäytyä, tehdä kompromisseja, osoittautui illuusioksi. Länsimaiden johtajat odottavat edelleen, että Kreml lieventää ilmoittamiaan vaatimuksiaan ja tarjoaa kompromissin. Siksi he rajoittavat ja laajentavat asetoimituksia Ukrainaan ja pidentäen siten tehokkaasti sotaa. Tämä on virhe. Ei tulee kompromisseja. jatkoaa...
 
Viimeksi muokattu:
Jatkoa..
Venäjän diktatuurin pääresurssiksi osoittautui juuri tämä väestö, jonka pelkoon monet luottivat. Se on myrkytetty Putinin uuden natsismin myrkkyllä. Moraaliset suuntaviivat tuhottiin yli 20 vuoden ajan putinismin kestolla. Nämä ihmiset antoivat itsensä vakuuttuneiksi siitä, että on mahdollista ottaa se, mikä kuuluu muille, koska itse asiassa kaikki tekevät niin. He ovat menettäneet henkilökohtaisen vastuuntuntonsa, mikä vaatii heitä arvioimaan, mitä heiltä vaaditaan. Viranomaiset voivat tehdä heidän kanssaan mitä tahansa ja he voivat pakottaa heidät mihin tahansa. He eivät häpeä mitään. He eivät häpeä sitä, että heidän maastaan tuli fasistinen hyökkääjä. Ei ole häpeä, että hän tuo surua ja kuolemaa. Heidän omatuntonsa on vammainen. He ovat välinpitämättömiä naapureidensa kohtalolle, heitetty lihamyllyyn. Kyllä, heidän on helpompi itse kuolla esimiehiensä tahdosta kuin osoittaa jonkinlaista vastustusta esimiehilleen.
Suurin osa nyky-Venäjän väestöstä on muutettu geopoliittisten maniakkien klikin tottelevaiseksi välineeksi, joka luottaa ylivoimaisuutensa koko maailmaan nähden ja on pakkomielle halusta sanella tahtoaan koko maailmalle. Tällaisella resurssilla tämä klikki voi piinata ja kuristaa Ukrainaa useiden vuosien ajan toivoen, että länsi lopulta kyllästyy auttamaan sitä. Mutta jos länsi antaa Putinin kuristaa Ukrainan, Putin kuristaa myös lännen. Ja tämä tulee olemaan absoluuttisen pahuuden voitto. Sama, jonka kanssa he taistelivat toisessa maailmansodassa. Natsi, Hitlerin paha.
Ei ole tekosyitä niille, jotka löytävät tekosyitä Putinin aggressiolle. Mutta he eivät ole ainoita, joiden on vastustettava. Niiden, jotka vaativat kompromissia hyökkääjän kanssa, on myös vastustettava. Kuka kylvää illuusioita tällaisen kompromissin mahdollisuudesta. Kaikenlaisille "rauhantekijöille" ja "konfliktin pakastajille". Ne, jotka ovat "yleensä sotaa vastaan". Tässä sodassa et voi vain olla "sotaa vastaan". Siinä voi olla vain toisella puolella. Joko olet ehdottoman pahuuden puolella tai sitä vastaan. Voitto tässä sodassa ei ole taattu. Se takaa vain uutta verta, hikeä ja kyyneleitä. Se takaa vaikeuksia ja uhrauksia. Ja voimaa tähän voi antaa vain tunne siitä, että absoluuttisen pahuuden voittoon on mahdotonta päästä.
Voitto Ukrainalle!
Kuolema venäläisfasistisille hyökkääjille!
 
Ei Bilhorodilaisten pelolla ja ahdistuksella ole mitään merkitystä bunkkerirotan ja muun valtaeliitin yöuniin. Samoja fiiliksiä Moskovaan ja Pietariin niin rupeaa ikkunoista vetämään ja tee maistumaan karvaalta.
 
Päivän luvut:
414493764_716047597374988_3961930204711724945_n.jpg
 
Päivän luvut:
414493764_716047597374988_3961930204711724945_n.jpg
6000 MBT 🤑 tykistöä/heittimiä menee nyt todella rajusti. Samoin "other" vehicles/fuel tanks. Joskus ne vaan loppuu. Niin se vain on. Ja ennen kuin joku pessimisti ehtii sanomaan, että niin menee Ukrainaltakin, niin sanon, että ei mene. Ukrainalla ei ole ikimaailmassa ollut 8574 tykkiä/heitintä. Se on pojat ja tytöt täysin järjetön määrä. Jossain myös zyzzä yrittää kovasti, todella kovasti, kun IFV ja MBT sarake kasvaa tuota tahtia.

Kestäkää Ukrainan sankarit, kestäkää. Thank God they are so stupid, miettikää, jos nämä määrät vaunuja ajettaisiin yhteen painopisteeseen ja sen läpi? Ei riittäisi Ukrainalla aseet ja ohjukset sitä vyöryä lopettamaan. Mutta ei, kaaliapurevat ali-ihmiset vaan hyökkivät sieltä täältä hivutellen, ja kuolevat kasoihin. Sama määrä tappioita varmaan tulisi, mutta vain hetkellisesti, kun saisivat ladun auki, nyt nuo örkit kuolevat hitaasti hivuttamalla. Kyllä tässä on pakosti jotain 4D shakkia oltava, ei kukaan vuonna 2024 voi toimia näin? Paitsi örkit, näemmä..
 
Ukrainan sankarit, kestäkää. Thank God they are so stupid, miettikää, jos nämä määrät vaunuja ajettaisiin yhteen painopisteeseen ja sen läpi? Ei riittäisi Ukrainalla aseet ja ohjukset sitä vyöryä lopettamaan. Mutta ei, kaaliapurevat ali-ihmiset vaan hyökkivät sieltä täältä hivutellen, ja kuolevat kasoihin. Sama määrä tappioita varmaan tulisi, mutta vain hetkellisesti, kun saisivat ladun auki, nyt nuo örkit kuolevat hitaasti hivuttamalla. Kyllä tässä on pakosti jotain 4D shakkia oltava, ei kukaan vuonna 2024 voi toimia näin? Paitsi örkit, näemmä..
Taitaa olla, ettei logistiikka pysty ylläpitämään niin suuria määriä. Iso määrä vaatisi tuhottomasti logistiikkaa ja sen lisäksi se näkyisi avaruuteen asti. Himars time!
 
Dronen johdolla yksi taisteluhautaan vangittu ukrainalainen saatu ohjattua pois.

An amazing story of rescuing a captured Ukrainian soldier with the help of a drone!

The drone operator of the 95th Separate Polesian Air Assault Brigade with the call sign "Kevin" led out a fellow soldier who had been captured by the enemy.

Our captured fighter managed to untie his hands and feet in an enemy trench, following a drone that was showing him the right way with flashing lights.

On his way, he faced a Russian soldier, but then the drone came to help him again: it dropped a grenade and wounded the enemy.

📷: 95th Separate Polesian Air Assault Brigade
🖋: Butusov
 
Kun näitä dronevideota on tässä pidempään katsellut niin ei perusjalkamiehellä tuollaisessa Ukrainan avomaastossa ole kohta muuta roolia kuin Mp netin peukuttamisen ja vahingonilon kohteena olla. Juoksit eteen tai taakse tai maastoutut vähänkin kämäsesti niin olet kohta räjähtävää jauhelihaa ja X:n (tai mikä tämä Twitterin seuraaja nyt onkin) maailmanlaajuisen yleisön huvituksen kohteena ennen ainutlaatuisen henkikultasi menetystä. Ei oo ryssän perusjägstärillä helppoa nykydronesodassa.

Olisi toki ollut parempi pysyä kotosalla, katsoa telkusta paskaa ryssän ja Putlerin propagandaa ja juoda huonoa votkulia ja pysyä kaukana Ukrainan saatanallisesta rallista ja lihamyllystä.

Tuolla kun dronea pakoon juoksee niin on jo sitten kovasti myöhäistä, ellei Ukrainan dronekuskilla ole jostakin syystä krapulapäivä tai muuten käsi vapisee ratkaisevalla hetkellä.

Nykyään vaan näyttää siltä että ukrainalaiset dronekuskit osuvat liikkuvaan mönkijäänkin hämmästyttävällä tarkuudella, ennakotkin menee kohdalleen usein ihan prikuulleen. Kovia jätkiä nuo ukrainalaiset, kunnioitus senkun vain nousee. :salut:

Jk. Toivottavasti SA katsoo tarkasti nämä videot ja ottaa näistä fiksusti oppia kun jääkäreitä yms. Dronekuskeja koulutetaan myös Suomen oloissa. Uskon että näin myös tapahtuu.
Nyt noilla on vielä helppoa. Nykytekniikalla voisi jo maalata alueen kartalla ja parvidrone itsenäisesti tappaisi kaikki viivan sisällä.
 
Lyhyesti: mikään tuossa videossa ei viittaa siihen että noin hienostuneesti toimittaisiin (ase pyörii 180-astetta ennen tulen avausta ja toinen jamppa sohii AK:lla taivaalle vieressä).
En epäile hetkeäkään, etteikö riittävän karkea tieto mopojen lentoreiteistä (ja osa parametreistä = nopeus/korkeus) ole tiedossa ihan riittävän ennalta, mutta sillä ei ole vielä mitään tekemistä sen kanssa että sergein asettajan penkki voidaan jättää tyhjäksi / kaikki tarvittavat arvot syöttää sinne manuaali pömpeliin etukäteen :facepalm:

Veikkaukseni on että ampuvat aseet saadaan varmaankin jotain kautta ennalta tiedetylle mopojen lentoreitille hyvissä ajoin ja sitten tuli on vapaa kun pörinä alkaa kuulua. Kaipaisin vähintään täysin miehitettyjen jaosten tulta samaan maaliin, niin osumatodennäköisyydet voisi kasvaa:unsure:

ps. täällä veikattiin tuuri osumaksi ilman asettajaa, olisi kiva tietää miten prosentti nousisi kun olisi koko paletti kasassa. Etäisyydet ei liene kummoisia, miten kaukaa lennokkeja leireillä Suomessa ammutaan?
Onko kellään mitään havaintoa, mikä mahtoi olla torjunta etäisyys? Veikkaampa sen olleen varsin lyhyt, koska yksi herra käytti rynkkyäkin. Mahtaako tuo ilmeisen erittäin lyhyt torjuntaetäisyys vaikuttaa ryhmän työskentelyyn.
 
Back
Top