Ukrainan konflikti/sota

Evl Simo Pesun mukaan Ukrainan kannattaa kohdistaa jatkuvia iskuja Krimille.



– Ukrainan pitäisi katkaista sekä silta Krimille että estää Venäjän meriliikenne Krimin satamiin. Tällä hetkellä Ukrainan iskut ovat häirinneet Venäjän huoltoa, mutta ne eivät ole millään lailla onnistuneet sen estämisessä, Pesu sanoo.

– Ukraina tarvitsisi jatkuvasti käytettävissä olevaa merivoimaa ja raskasta tulta Krimiä ympäröivillä merialueilla, jolla se pystyisi estämään Venäjän huollon pääsyn satamiin. Se ei ole realistinen vaihtoehto.

– Ukraina ei saanut katkaistua Venäjän maayhteyttä vuonna 2023 ja tuskin onnistuu siinä vuonna 2024. Sen sotilaallinen voima ei ole merkittävästi kasvanut eikä Venäjä ole merkittävästi heikentynyt, Pesu sanoo.

– Merellisesti Ukraina sai työnnettyä Venäjän sotalaivoja kauemmaksi, mutta Venäjän huoltoyhteyksiä se ei ole saanut katkaistua. Ukraina pystyi kuitenkin avaamaan merireitin kauppalaivoille ja logistisille kuljetuksille omille ja naapurimaiden aluevesille sopimatta siitä Venäjän kanssa.

– Ukrainan kannattaa luoda perustaa Krimin valtaukselle. Se on relevantti tavoite, koska mikään ei viittaa siihen, että sota olisi ohi tänä eikä ensi vuonnakaan.
 

"Venäjän kyky valmistaa uusia pitkän kantaman ohjuksia on ollut karvas yllätys Ukrainaa aseistaville demokratioille. Vielä ikävämmäksi totuuden tekee se, mitä ukrainalaiset ovat saaneet selville tutkiessaan venäläisohjuksia.

– Venäjä on pystynyt ohittamaan pakotteet. Huomaamme sen meitä vastaan ammuttujen ohjusten osista. Ohjuksissa on osia kehittyneistä maista, Zelenskyi kertoi."
 
Viimeksi muokattu:

Tuo on selvästi suurempi määrä Kinzhalien torjuntoja kuin mitä on aikaisemmin kerrottu julkisuuteen.

Ignatin mukaan torjuntoja olisi 25 kpl kun aikaisemmin on kerrottu 15 torjunnasta, tosin Ukraina ei suostunut kommentoimaan torjunnoista mitään useampaan kertaan vuonna 2023.

25 / 63 = 0,3968

Mikä tahansa järjestelmä ei kykene torjumaan Kinzhaleita, ainoastaan Patriot mainittu nimeltä mutta toki muitakin voi olla.

Lisäksi torjuntaan kykeneviä järjestelmiä ei riitä joka paikkaan, joten voisi kuvitella että valtaosa ellei jopa kaikki torjunnat olisivat Kiovan alueelta. Tämä on vain minun arvaus, ei tieto.
 
Viimeksi muokattu:
Romania rakentaa uutta moottoritietä Ukrainan rajalleSen pitäisi luoda uusi kuljetuskäytävä ja tarjota Ukrainalle pääsy Romanian satamiin Puolan, Unkarin ja Slovakian ohi. Romanian joukkotiedotusvälineet raportoivat, että moottoritietä rakennetaan hätätilassa: noin 3 000 työntekijää ja satoja ajoneuvoja työskentelee kellon ympäri seitsemänä päivänä viikossa.

 
Chelyabinskissä suhoita poltellut agentti olikin joku 16v jonne. Onneksi FSB selvitti tämänkin, vaikka siinä meni pari päivää :solthum: 😏
Onneksi Venäjällä on noita etnisempiä rajaseutuja, joista voidaan aina raahata joku viaton köyhälistön lapsi "näytösoikeudenkäytiin", jos ei ukrainamielistä saada kiinni. Pysyy virkavallan tehokkuus 100%:ssa.
 
Romania rakentaa uutta moottoritietä Ukrainan rajalleSen pitäisi luoda uusi kuljetuskäytävä ja tarjota Ukrainalle pääsy Romanian satamiin Puolan, Unkarin ja Slovakian ohi. Romanian joukkotiedotusvälineet raportoivat, että moottoritietä rakennetaan hätätilassa: noin 3 000 työntekijää ja satoja ajoneuvoja työskentelee kellon ympäri seitsemänä päivänä viikossa.

En pääse kärryille että miksi tai miten tämä hyödyttää Ukrainaa? Onhan siellä jo tiet valmiina tähän hommaan.
 
Putelta tullut käsky siivota Krynkyn sillanpääasema. Mahtaa puttea ahdistaa kyseinen sillanpää, vaalitkin tulossa piru vie. Kuinka mahtaa ryssältä luonata Krynkyn siivous? Itse hiukan epäilen.


Russian military plans major offensive on the left bank of Dnipro river to eliminate Ukrainian stronghold near Krynky​

Sunday, January 7, 2024 2:30:00 PM


The Russian military is reportedly preparing for an escalation of hostilities around the village of Krynky on the left bank of the Kherson region, with a large-scale offensive in the works to fulfill Vladimir Putin's order to eliminate the Ukrainian stronghold there, reports the Russian war channel "Airborne troops for Honesty and Justice", affiliated with the command of the Russian Dnieper group of forces.

"The 'Dnieper' Main Group is actively preparing troops for operations in the Kherson direction. It will soon get hot here. General Teplinsky is under pressure from Moscow, which is demanding the that [Ukrainian] foothold be quickly cleared," the Russian channel reported.

The channel is not particularly inspired by the developments due to the expected high casualties for the Russian military during the offensive. The Russian army cannot actively employ frontline aviation in this direction, and there are significant problems with artillery on this front line segment due to effective Ukrainian counter-battery fire.

"It's clear to everyone how this (Russian military advance on Krynky) will happen without aviation and artillery support - it will be a meat assault," the Russian war channel writes.

War in Ukraine, Putin, Krynky
 
En pääse kärryille että miksi tai miten tämä hyödyttää Ukrainaa? Onhan siellä jo tiet valmiina tähän hommaan.
Ukrainalla ja viljankuljetuksella perustellaan tuota. EU rahoitettu projekti.




The Danube corridor is the most effective of the solidarity lanes that the European Commission has put in place after the attack of Russia on Ukraine," said Magda Kopczynska, the Commission’s director general for mobility and transport.
 
Tuli mieleen eikö voisi jotain dronea käyttää itse kamikazetoimintaan osallistumattomana signaalia vahvistavana tukiasemana? Se oli sitten taaksepäin yhteydessä, mutta mahdollistaisi hyvän kontaktin kamikazeihin loppuun saakka. Voisikohan tuo kommunikoida taaksepäin esim. laserlinkillä kelin salliessa jolloin ryssän elso näkee vain tukiaseman radiotoiminnan? Tukiasemien daisy chain?
 
Back
Top