Ukrainan konflikti/sota

Eka kerta, kun kuulen että museossa myydään tavaraa.
Mahtavasti ootee, siis täysin - pahoittelen, ylläpito siirtäköön! - mutta tuo museo on yhdistyksen hoitama ja ottaa lahjoituksia vastaan sillä periaatteella, että kovin montaa yksilöä samaa tai samankaltaista museon ei ole rajallisissa tiloissa mahdollista säilyttää ja ylimääräiset yhdistys myy kokonaisina tai osina tarvitseville alan harrastajille tai jopa yrityksille. Tuotto käytetään museotoimintaan.

Suosittelen vierailemaan:
 
Tjaah, mites se olikaan:

kaikki menee kuten suunnittelin ja pakotteet ei pure... -putler


Jokainen lentsikka on tullut tonttiin, riippumatta pakotteista...

Lentokoneturvallisuusonnettomuuksien määrä Venäjällä on yli kaksinkertaistunut vuodessa. Viime vuonna kaikissa vähintään 19-paikkaisissa lentokoneissa tapahtui 74 turvallisuushäiriötä, kun vuonna 2022 niitä oli 36, Wall Street Journal raportoi.
Vuonna 2023 vaaratilanteita sattui noin 9,9 kertaa 100 000 lentoa kohden, kun niitä vuonna 2022 oli 5 ja vuonna 2019 4,5. Turvallisuusasiantuntijat varoittavat, että jatkuvat tekniset ongelmat muodostavat vakavan turvallisuusriskin matkustajille ja lisäävät lentäjien painetta. Tämä kaikki johtuu siitä, että Putinin Venäjä on menettänyt pääsyn ulkomaisiin varaosien toimituksiin, tekniseen tukeen, kriittisiin ohjelmistopäivityksiin jne.
1707060849246.png
Kolmas S7-lentokone viimeisen kolmen päivän aikana on kärsinyt moottorihäiriöstä lennon aikana. Tänään Omskista lentävä Airbus A-320 -lentokone laskeutui Domodedovon lentokentälle oikeanpuoleisella moottorilla, Aviaincident-kanava raportoi. Koneessa oli yli 170 ihmistä. Kone on asetettu lentokieltoon. Tammikuun 27. päivänä kaksi muuta S7-konetta ei lähtenyt lentoon moottorivian vuoksi. Ulan-Udesta Moskovaan piti lentää 160 ihmistä, mutta Boeing 737-800 ei koskaan noussut maasta: lentäjät joutuivat keskeyttämään lentoonlähdön vasemman ja oikean moottorin vian vuoksi. Tällainen toimintahäiriö voi johtaa lentokoneen tuhoutumiseen heti lennon aikana. Samasta syystä S7-lento Moskovasta Antalyaan Turkkiin jäi toteutumatta. Aamulla 27. tammikuuta Domodedovon lentokentällä Boeing 737-800 keskeytti nousun yhden moottorin vian vuoksi. Aiemmin S7 Airlinesilla oli ongelmia lentokoneiden huollon kanssa, lähinnä Airbus A320 / A321neon amerikkalaisten P&W-moottoreiden korjauksessa, joiden kanssa Venäjän ja Iranin tekniset organisaatiot eivät toimi. Vuoden alusta venäläisten lentoyhtiöiden koneet ovat rikkoutuneet ainakin 14 kertaa. Ainakin kolmanneksessa tapauksista syyllinen oli lentokoneen moottori. Sen ongelmat aiheuttivat onnettomuuden Afganistanissa. Yksityisellä lennolla Intiasta Moskovaan kaksi matkustajaa kuoli. Tutkijoiden alustava versio on ranskalaisen Falcon-lentokoneen molempien moottoreiden vika. Toinen tapaus sattui tänään Sukhoi Superjet 100 -lentokoneen kanssa, joka oli lennolla Harbinista Kiinasta. Se teki hätälaskun Jakutskin lentokentälle sen jälkeen, kun palotunnistin laukesi matkatavaratilassa.
 
Zelensky Robotynessä?! 😳 Enhän minä mistään tiedä, mutta aika rohkeaa touhua

Tämä on jo muutaman kerran aiemminkin ollut "tapetilla". Zele ja putler, toinen bunkkerissa, käynyt pari kertaa "teatterinomaisesti" jossain kymmenien kilmetrien päässä etulinjasta ja tämä toinen, oikeasti käy antamassa tunnustusta ja luomassa ryhmähenkeä etulinjan kavereille. En voi kuvitella sitä tunnetta, kun oman puolen piäjehu tulee ja kiittää, tavan soldaattejakin... omia kiireitä on herroilla mutta nämä hetket on varmasti ikimuistoisia kaikille näille, osallistujille.
 
FPV droneista. Vaikka signaaleissa käytetään taajushyppelyä, ei käytetty taajuus muutu montaakaan prosenttia nimellistaajuudesta. Täysin eri taajuusalueelle vaihtaminen aina vaatii eri raudan ja erilaisen antennin. Jos Ukraina on vaikka rakentanut 500 dronea tietyillä spekseillä, ei käytettäviä taajuuksia muuteta kuin "pajan" kautta vaihtamalla komponentteja.

Varmaan noilla ryssän alibaban vehkeillä voi haistella onko lähistöllä droneja ylipäätään ja mitä taajuuksia on käytössä.

Jos sitten vertaa tätä teknologiaa johonkin ameeriikan ihmeisiin kuten Switchbladeihin, niin eiköhän tämä sota ole osoittanut, että kulutussodassa tuollainen 300e fpv-drone on aivan ylivertainen vempele. Aina ei tarvitse olla maailman moderneinta tekniikkaa, kunhan se toimii ja on ennenkaikkea poskettoman halpa ja komponentteja saatavissa yllin kyllin.
 
Yhden ryssän milbloggerin arvio taistelukentän tilanteesta.

Tiivistetysti: ajoneuvojen käyttö ilman EW-laitteita on suurta tuhlausta MUTTA samaan aikaan FPV-dronejen kehitys on nopeampaa kuin EW-laitteiden (tarkoittaakohan joko näiden kehitystä tai näiden käytön yleistymistä?). Hän arvelee että pian nähtäisiin ratkaisuja jotka kutistavat EW-laitteiden tehon entisestään, samaan aikaan kuin dronejen käyttö yleistyy ja määrät kasvavat.

Hän muistuttaa että jo 2022 vuoden lopussa, kun dronejen käyttö oli vasta lähtötelineissä, nähtiin suuremmissa määrin pelkän jalkaväen käyttöä (Bakhmut mainitaan nimeltä). Näiden dronejen lisäksi huolena ovat pst-aseet ja miinakentät. Kaikki nämä tekijät yhdessä saavat hänet arvioimaan että panssarivaunujen käyttö syvien läpimurtojen tavoitteluun on suurta tuhlausta pienin tai olemattomin tuloksin.

JOS droneja vastaan ei löydetä ratkaisuita, hän näkee että on pakko siirtyä toisenlaisiin taktiikoihin: vähemmän panssarivaunuja ja enemmän pieniä jalkaväen hyökkäyksiä joita tuotetaan aktiivisesti droneilla (minun kommentti: Ukrainan osalta tällaista on nähty jo pidemmän aikaa, ne videot jossa yksi tai kaksi panssarivaunua hyökkää metsäkaistaleen asemia vastaan?).

JOS löytyy toimiva ratkaisu dronejen torjuntaan, silloin hänen mukaansa voidaan ehkä palata panssarivaunujen syvien läpimurtojen tavoitteluun.

Reacting to the increased FPV usage, rus. mil. reporter Kharchenko suggests throwing human waves at Ukrainians as the only way to move forward in light of large vehicle losses.

Seriously though, they recognise the issue. For us, it's important to support Ukrainian production of drones to ensure they stay ahead of the curve.


1707067044030.png

 
Mielenkiintoista, eilen nähtiin videolla todisteet T-55 panssarivaunun käytöstä suorassa hyökkäyksessä. Vaunua ei oltu varusteltu ERA-palikoilla, mikä on erikoista Ukrainan sodan laajemman kokonaisuuden kannalta.

David.Det kommentoi että hän ei ole toistaiseksi nähnyt yhtäkään ERA-palikoilla varusteltua T-54/T-55 vaunua (T-55MV/AMV) tai BDD-lisäpanssarilla varustettua T-54/T-55 vaunua (T-55AM) Ukrainassa, vaan vaunut ovat olleet vanhempia versioita. Hän ei ole varma, millainen määrä näitä "parhaita versioita" on edes jäljellä, kun muistetaan ryssän into myydä kalustoa ulkomaille (minun lisäys: viimeisen 30 vuoden aikana tapahtuneet aktiivijoukkojen kaluston muutokset voivat selittää miksi harvalukuiset erikoismallit ovat jääneet syrjään, vaikka edustavatkin kyseisen vaunutyypin "parasta versiota").

Zaporizhia Oblast, a Ukrainian FPV munition flies into a Russian T-55 operating near the front.

Source- https://t.me/spartan_ngu/1298

Footage is grainy, but no ERA can be seen on the tank. Either an older mod, or an M/M1 that had its ERA removed.


-

Johon David.Det vastasi näin: Just an fyi, the M/M1 designation has nothing at all to do with the presence or absence of ERA. Also, afaik we haven’t seen any ERA-equipped T-55MV/AMV in Ukraine yet. Neither have we seen any T-55AM with BDD armor. Most are T-54B, T-55A mod.65/70 models as well as T-55A mod.1981


-

David.Det viestiin tullut kysymys: So is Russia just using up all their old T55s before committing the upgrade T55? Or it's not actually ready for combat use

Johon David.Det vastasi näin: It’s not entirely clear how many of the advanced models they even still have. There weren’t a lot produced in the first place. Plus, the more modern ones were most likely to be sold to other countries. However, around 2007/9 they still had some in active storage.

1707067947449.png
 
Minä en pidä tätä todennäköisenä koska ryssällä on kädet täynnä töitä Ukrainan kanssa, mutta hyvä tiedostaa että tästä on myös toisia näkemyksiä (artikkeli julkaistu 4.2.2024):

In an updated threat assessment, the Danish Defense Intelligence Service (FE) states that Russia will "very likely" also use military force to "challenge #NATO countries".

-

New threat assessment from FE: "Very likely" that Russia will use military means to challenge Nato​

Russia is rearming up in the Baltic Sea region and has an intention to challenge NATO countries with military force, warns the Norwegian Defense Intelligence Service.

https://jyllands-posten.dk/indland/...-bruge-militaere-midler-til-at-udfordre-nato/


  • 04/02/2024 AT 08:44

New threat assessment from FE: "Very likely" that Russia will use military means to challenge Nato​

Russia is rearming up in the Baltic Sea region and has an intention to challenge NATO countries with military force, warns the Norwegian Defense Intelligence Service.


Top image of the article

The President of Russia, Vladimir Putin, will run greater risks as Russia builds up its armaments in the Baltic Sea region, FE estimates. Photo: Kristina Kormilitsyna/Kremlin via Reuters

STEEN A. JØRGENSSEN

The threat from Russia is not limited to former Soviet states and countries with inferior military muscle.

In an updated threat assessment, the Defense Intelligence Service (FE) states that Russia will "very likely" also use military force to "challenge NATO countries".

This appears from a parliamentary response from Defense Minister Troels Lund Poulsen (V), where FE has contributed an updated assessment .

The warning comes at a time when Denmark and several European countries have come to the realization that it is necessary to rearm even faster than had been hoped in order to deter Russia in the long term.

Russia's ability to adapt to a war economy and war production has fallen behind many, and in several European governments there is now talk of only having a window of a few years to get military production up to speed.

Earlier this week, Defense Minister Troels Lund Poulsen made the same gloomy announcement : It is urgent to have the defense upgraded "in light of the security policy situation", and the government will now increase the pace of the plans.

To the edge of war​

An important distinction in FE's new threat assessment is that the wording "challenge NATO" does not necessarily mean that Russia will "go to war with NATO".

FE currently finds it "unlikely" that Russia wants to trigger a military conflict with the world's strongest defense alliance. Therefore, there is also no "currently" military threat to Denmark.

But still, there are danger signals, and Russia is prepared to go to the brink of war, reads the assessment:

"Russia will very likely continue to be careful to avoid that its military activities will trigger NATO's Article 5. However, it is also very likely that Russia has an intention to use its military means of power to challenge NATO countries under the threshold for Article 5," writes FE.

This can be done, for example, by putting pressure on individual countries by violating their territorial borders with aircraft or warships or by gathering troops along the country's border - without, however, ending in direct war.

Article 5 is NATO's so-called Musketeers, which states that an attack against one NATO country is an attack against the entire alliance.

Russia is building up forces​

With the accession of Finland and Sweden to NATO, Russia's strategic position in the Baltic Sea region has been weakened, and although Russia will not be able to add forces in the short term to regain the military advantage in the region, the Russians are building up forces and will set up new units in both the Baltic Sea region and in the northwestern part of Russia.

In step with this strength-building, the Kremlin's willingness to take risks will grow, FE warns.

The intelligence service is far from alone in its concern. Recently, governments in Great Britain, Norway, Sweden and Germany have warned of the threat from the east.

Defense chief's warning​

On Saturday, the Danish defense chief, Flemming Lentfer, also weighed in on the debate with an interview in Politiken .

Here he warned that Denmark and other NATO countries have a limited number of years to upgrade if we are to be able to keep up with Russia's pace. Militarily, Russia today appears stronger than expected after almost two years of war in Ukraine, he pointed out.

"I think it is gradually becoming a publicly recognized thing that Russia is well advanced in converting its economy and production to a war economy and war production, and that they are in fact regenerating and rebuilding combat power and stockpile sizes much faster than we had thought in light of the war in Ukraine and the international sanctions,' said Flemming Lentfer.

Military analyst at the Defense Academy Anders Puck Nielsen has previously described his take on what a possible Russian attack on a NATO country could look like . He emphasizes that Russia's long-term goal is to destabilize the NATO alliance in the hope that the promise in Article 5 to come to each other's rescue turns out to be empty words.
Flemming Splidsboel, senior researcher in Russian relations at the Danish Institute for International Studies, reaches the same point:

"Attempts to conquer territory are unlikely, but they could be operations that will paralyze NATO's decision-making processes, challenge cohesion and weaken the will of the alliance," he writes on X about Russia's intentions.


-

Lisää samasta aiheesta:

Danish defense Intel in new threat assessment finds it “very likely” that Russia will use actual military means to challenge NATO. Previous assessment was it would only use hybrid capabilities.
Obviously important caveats to this report: we don’t have the whole assessment, unclear what military means imply, possible important story details are hidden behind paywall.

A jet harassing spy plane, a ship harassing ship?

Probably doesn’t mean military attack.

https://berlingske.dk/politik/ny-fe-trusselsvurdering-rusland-har-intention-om-at-bruge-militaere

1707071092600.png


-

Toki Puola julkisti tänään julistuksen "mahdollisista epätavallisista sotilastoimista" itäisen Puolan alueella aikavälillä 5.2.2024 - 5.5.2024 (mitä tällä ikinä tarkoitetaankaan).

Lisäksi tästä tanskalaisten tilannearviosta: yleensä näiden kuvittelisi olevan konservatiivisia koska ei kannata pilata omaa mainetta liian räikeillä julistuksilla, jotka osoittautuvat myöhemmin pahasti vääriksi. Tällä oletuksella on siis melkoisen rohkeaa sanoa että NATO-maiden sotilaallinen haastaminen on "hyvin todennäköistä".

Tästä on kirjoitettu huomattavan paljon viimeisen parin kuukauden aikana joten joku voisi tuumia että "ei savua ilman tulta" - kenties joku tiedusteluviranomainen on vuotanut aiheeseen liittyviä huhuja eli kenties ryssän parissa (korkean johdon piirissä) on jonkinlaista intoa "jonkinlaiselle kokeilulle".

Eli ehkä tätä riskiä halutaan tuoda esiin jotta se laittaisi painetta ryssän suuntaan, ennen kuin ryhtyvät johonkin vaaralliseen seikkailuun.
 
Viimeksi muokattu:
Toki Puola julkisti tänään julistuksen "mahdollisista epätavallisista sotilastoimista" itäisen Puolan alueella aikavälillä 5.2.2024 - 5.5.2024 (mitä tällä ikinä tarkoitetaankaan).

Lisäksi tästä tanskalaisten tilannearviosta: yleensä näiden kuvittelisi olevan konservatiivisia koska ei kannata pilata omaa mainetta liian räikeillä julistuksilla, jotka osoittautuvat myöhemmin pahasti vääriksi. Tällä oletuksella on siis melkoisen rohkeaa sanoa että NATO-maiden sotilaallinen haastaminen on "hyvin todennäköistä".

Tästä on kirjoitettu huomattavan paljon viimeisen parin kuukauden aikana joten joku voisi tuumia että "ei savua ilman tulta" - kenties joku tiedusteluviranomainen on vuotanut aiheeseen liittyviä huhuja eli kenties ryssän parissa (korkean johdon piirissä) on jonkinlaista intoa "jonkinlaiselle kokeilulle".

Eli ehkä tätä riskiä halutaan tuoda esiin jotta se laittaisi painetta ryssän suuntaan, ennen kuin ryhtyvät johonkin vaaralliseen seikkailuun.
Luulen että tuo Puolan toiminta liittyy ilmatorjunnan aktivoimiseen itärajalla, kun kerran siviilikoneiden täytyy pitää viranomaiset tietoisina lennoistaan. Liekö kyseessä päätös, että armeija ampuu rajan yli tulevat ohjukset alas.
 

"Puolustusliitto Naton Euroopan-joukkojen entinen komentaja, yhdysvaltalaiskenraali Philip M. Breedlove näkee kolme skenaariota sille, miten Ukrainan sota saattaa päättyä.

Tämänhetkinen tilanne on kokeneen ja arvostetun Breedloven mukaan karu. Hän ei säästele sanojaan arviossaan, joiden perusteella Vladimir Putinin mahdollisuudet voittoon näyttävät valoisilta.

– Jos emme tee mitään toisin kuin tällä hetkellä teemme, Ukraina häviää lopulta, koska Venäjällä on enemmän ihmisiä ja syvyyttä kuin Ukrainalla, hän sanoo Newsweekin haastattelussa.

Breedloven skenaarioissa Putin on selvästi niskan päällä, sillä hänen mukaansa Venäjän voittoon on myös toinen mahdollinen tie. Tässä länsi kääntää Ukrainalle selkänsä.

– Jos länsi hylkää Ukrainan, se taistelee urhoollisesti, mutta kymmeniätuhansia ukrainalaisia kuolee lisää ja lopulta Venäjä alistaa valtaansa koko Ukrainan, josta tulee jälleen Venäjän vasallivaltio."
 
Back
Top