Ukrainan konflikti/sota

Miten voi 18km pitkän sillan tuhota korjauskelvottomaksi?

Riittävä määrä tukipilareita tai niiden perustukset rikki / poikki, jolloin sillan kannen omapaino toivottavasti vetää sillan mereen suurelta pituudelta.

Tällainen on minun haavekuvani, mutta kenties sillan rakenne on niin jykevä että tällaiseen ei riitä räjähteitä - varsinkin kun ne pitää toimittaa joko veden ylitse, veden alla tai ohjuksen nokassa. On myös mahdollista että kannen ripustukset antavat aikaisemmin periksi eli ei synny tuollaista "ketjureaktiota". Tällöin osa kannesta tippuisi palasina mereen mutta muu osa sillasta jäisi pystyy ja silta olisi korjattavissa (kuten oli rekkapommi-iskun jälkeen).
 
Miten voi 18km pitkän sillan tuhota korjauskelvottomaksi?
Riittävä määrä tukipilareita tai niiden perustukset rikki / poikki, jolloin sillan kannen omapaino toivottavasti vetää sillan mereen suurelta pituudelta.

Tällainen on minun haavekuvani, mutta kenties sillan rakenne on niin jykevä että tällaiseen ei riitä räjähteitä - varsinkin kun ne pitää toimittaa joko veden ylitse, veden alla tai ohjuksen nokassa.

Ei varmaan mitenkään helpolla. Paras keino olisi juuri edellisen korjauksen päätyttyä tiputtaa seuraava lohko mereen, se jos mikä motivoi korjaajaa.
 
Miten voi 18km pitkän sillan tuhota korjauskelvottomaksi?
Korjauskelvoton ja se, ettei korjata, ovat kaksi eri asiaa.

X (Z) - määrä noita pilareita kannattelevia pienempiä pyloneita poikki tai mutkalle. Korjaaminen on hankalaa, ja korjausporukkaan vaikuttaminen onnistuu pienemmälläkin määrällä räjähdettä. Sitoo vähintäänkin ilmatorjuntaa.

1709125453040.png
 
Erikoista, muttei tavatonta:

Source: Ukrainian

Russian military equipment appeared in Belarus in Minsk. Approx. 60 machines (most of them BMP-2 and MTLB).


(JR2 poisti twiitin kun selvisi että kyseessä on perätön huhu, katso viesti alta)

-

Valko-Venäjää koskevien huhujen osalta kannattaa aina tarkistaa Belarusian Hajun Project:

Ukrainian media outlets spread information that a military cargo train with Russian equipment (60+ vehicles, mostly BMP-2) has arrived in Minsk, Belarus. It’s not true.

The train was allegedly spotted at Aziaryshcha station. This is a loading station for the transportation of units of the 120th Mechanized Brigade of the Belarusian Armed Forces, which is located in close proximity to the brigade’s military town.

There’s snow in the photos spread, but as of February 27, there’s no snow in the area of Aziaryshcha station. Moreover, the satellite images dated February 27 didn’t show a train with military equipment at the station.

We note that on February 22, we recorded the formation of two military cargo trains with equipment of the Belarusian Armed Forces at Aziaryshcha station. One of the trains contained BMP-2 vehicles. Most likely, this train was passed off as the Russian one.

Current locations and the number of Russian troops in Belarus can be found here:
LINKKI

-

Viitatun viestin teksti (julkaistu 17.2.2024): LINKKI

According to our information, the situation with the Russian military contingent deployed on the territory of Belarus hasn’t changed in January.

Currently, the Russian Armed Forces are stationed in the following locations in Belarus:

• Baranavichy, Mazyr (Bokau) and Ziabrauka airfields – 500-600 people;
• Baranavichy radar station and the 43rd Vileika communication center – up to 1450 people.

As of February 1, 2024, Belarusian Hajun estimates the number of the Russian military stationed in Belarus at ~2000.

The full review of military activity in Belarus in January:


1709125598440.png

 
Viimeksi muokattu:
Miten voi 18km pitkän sillan tuhota korjauskelvottomaksi?
Tarviiko sitä edes tuhota korjauskelvottomaksi. Ainoastaan niin että siitä ei kulje mitään huoltoa riittävän pitkään aikaan, jona aikana sen sillan korjaajat ajetaan maavoimilla pois. Sitten voi päättää että korjataanko edes vai puretaan koko paska pois. Vai jätetään rauniot ryssille muistutukseksi. :)
 
Miten voi 18km pitkän sillan tuhota korjauskelvottomaksi?
Eikö se ole melkein toisin päin: miten suojata ja pitää 18 km pitkä silta käyttökuntoisena, kun mahdollisia iskupaikkoja on useita? Kerchin sillan osalta paras iskupaikka olisi varmasti se isompi laivaliikenneväylä, jossa mm. viime vuonna ukrainalaiset räjäyttivät sen rekka-auton.
 
Joku vanha laivan raato täyteen lannoitetta ja posauttaa se taivaan tuuliin sillan alla?

Aikaisemmin ollut puhetta että parasta olisi kun ryssä tuo itse räjähdelastissa olevan junan sillalle.

Jos sen saisi pysäytetty sillalle ja sitten räjäytettyä, ei tarvitse itse miettiä niiden räjähteiden kuljettamista. Eikä tietysti ole pakko edes pysäyttää, kuten nähtiin rekka-autopommin kanssa.

Toki helpommin sanottu kuin tehty enkä ole varma, onko räjähteiden kuljettamista sillalla vähennetty rekka-autopommin jälkeen.

Tietysti Kerchin silta ei ole yksi vaan kaksi siltaa: junaliikenteelle ja kumipyöriliikenteelle on kummallekin omansa.
 
Viimeksi muokattu:
Tuoreita kuvia Engels-sotilaslentokentältä (26.2.2024):

Russia is apparently preparing for another missile attack on Ukraine.

5 more bombers appeared at Engels airport.

As of February 26, 2024:

- 5 x Tu-95MS
- 4xTu-22M3
- 3 x Tu-160



-

JR2 kirjoittaa että pommikoneiden määrä on 5 kpl enemmän kuin aikaisemmin, mikä voisi enteillä seuraavaa merkittävää ohjusiskua.

Kertauksen vuoksi tässä minun taulukkoni talven 2023/2024 "merkittävistä, monipuolisen ohjuskattauksen sisältäneistä iskuista":

Katso liite: 93944

Edellinen sellainen nähtiin 15.2.2024 joten tänään 28.2.2024 siitä on 13 päivää.

Pisin tällaisten iskujen aikaväli on ollut 15 päivää, joten tällä perusteella on sopivaa olettaa että seuraava tällainen isku nähtäisiin lähipäivinä.
Muistaakseni Ukraina on ainakin kerran iskenyt jollekin ryssän lentokentälle kun he olivat lataamassa ohjuksia pommikoneeseen, vai muistelenko väärin?

Tässä olisi kuitenkin mahtava paikka iskeä.
 
Venäjällä on pulaa lapiomiehistä:

“No available cemetery workers”:

New: Alexey Navalny's team initially planned a public farewell and funeral for the late Russian opposition leader for Thursday, but were told there were “no available cemetery workers who can dig a grave” on this specific day.


Nyt olisi jollakulla ihan oikealla kirkon miehellä (ei-putinistilla, aivan varmasti venäjällä noitakin vielä on) tilaisuus tehdä oikein. Siitä tulisi tosin ensin kenkää Kirililtä ja heti perään, juuri ennen marttyyriutta, herkkiä hetkiä avoimen ikkunan edessä nautitun teekupposen äärellä.
 
Back
Top