Ukrainan konflikti/sota

Tuosta voi myös laskea kapasiteetin leikkauksen länsiryssälässä, koska tuolla itäkapasiteetilla voi pyyhkiä perseensä, se ei ole ikinä käytössä moskovan tai pietarin seuduilla, se on idässä ja pysyy siellä. Tuskin noilla aivokääpiöillä on mitään infraa, että sitä lopputuotetta saataisiin länteen missä kulutus on.
Kun jalostamot lännessä Kaboom, ei tarvita raakaöljyä, joten laitetaan lopputuotteita putkeen... KABOOM. Epäilen nimittäin että ei pidä, eikä kestä kun raaka-öljykin tuppaa vuotamaan :) Sitä odotellessa
 
Tämä jalostamokapasiteetin tuhoaminen on täysi katastrofi ryssälle.

Inflaatio tulee räjähtämään täysin käsiin ja sitä ei pysty putte ratkaisemaan.

Otetaan vaikka helppo harjoitus; polttoaineen hinta tulee raketoimaan -> kevätkylvöt jäävät tekemättä kun polttoaineen hinta nousee niin jyrkästi että ei ole todellakaan kannattavaa alkaa kylvämään -> viljan hinta tulee raketoimaan, ihmiset siirtyvät enemmän sitten vaihtoehtoisiin tuotteisiin jolloin niidenkin hinta raketoi. Siis tämä on niin iso shokki ryssälän taloudelle että ne ei sitä kestä ensi talvea pidemmälle, ei millään.

Polttoaineiden hinnat raketoi
Ruuan hinta raketoi
Lämmityskulut raketoi
Sähkön hinta raketoi

Siis kaikki tulee raketoimaan, aivan kaikki.

Jos mietitään vaikka miten kävi Iranissa kun polttoaineiden hinnat tuplaantui, siellä tapettiin satoja mielenosoittajia. Samoin tapahtui Kazakstanissa muutama vuosi sitten.

Nyt puhutaan aivan eri tason kokoluokasta, ei puhuta mistään polttoaineiden hintojen tuplaamisesta, hinnat tulevat vähintään triplaamaan, mutta odotan kyllä viisinkertaisia hintoja vähintään.

Lisäksi Ukrainan iskut ovat vasta alkusoittoa siitä mihin tämä on menossa.

Ukrainan sota voi loppua jo tänä vuonna jos Ukraina jatkaa iskuja jalotamoihin.
 
Tuosta voi myös laskea kapasiteetin leikkauksen länsiryssälässä, koska tuolla itäkapasiteetilla voi pyyhkiä perseensä, se ei ole ikinä käytössä moskovan tai pietarin seuduilla, se on idässä ja pysyy siellä. Tuskin noilla aivokääpiöillä on mitään infraa, että sitä lopputuotetta saataisiin länteen missä kulutus on.
Noiden isojen jalostamojen, joita nyt on 3-4 enemmän tai vähemmän päreinä, raakaöljy tulee putkea pitkin ja tuotteet (isoimmat voluumit kuten diesel ja bensa) lähtevät osittain putkea pitkin, sitten muita viedään junilla sekä autoilla.

Kun tuo putkissa kulkeva 90 miljoonaa litraa päivässä halutaankin yllättäen kuljettaa kuorma-autoilla niin se on 3000 kpl 30 t lasteja joka helvetin päivä eikä noin suuressa maassa lastia vie päivässä perille ryssälän teitä myöten, joten se on oikeasti 5000-6000 autoa kuljettamaan sekä saman verran hakemaan uutta lastia, tämä vielä olettaen että kuljetusmatkat eivät yhtään venyisi putkireitiltä pidemmäksi eikä polttoainetta kuluisi tuohon rekkaralliin. Oikeasti siis vieläkin enemmän.

Kuten äkkiä näkee niin se on aivan tekemätön paikka kuljettaa noita volyymeja muilta jalostamoilta sinne missä tarvitaan kun putkissa ei liiku tavara.

Pari-kolme jalostamoa vielä kontilleen niin se on Putleristanissa melkoisen vittumainen kevät edessä.

Eikä unohdeta sitä, että ne jalostamojen laitteet kuluvat aivan itsestäänkin (eikä osia tai huoltoja ole lännestä luvassa) ja sen vuoksi niitä huolletaan tietyssä rytmissä, koska muuten ne muuttuvat autonomisesti soihduiksi. Nyt saattaa jäädä huoltoja tekemättä ja silloin niitä on pakko ajaa matalammilla lämmöillä jotta elinkaari jatkuisi mikä leikkaa erityisesti sen bensiinin tuotantoa.
 
Miksei se Ukrainan apupaketti ole puhtaasti Ukrainalle, miksi pitää sisällyttää Israelit ja Taiwanit mukaan?
Koska politiikka. Siel on jotain änkyröitä, jotka ei halua antaa Ukrainalle pakettia, niin leipovat samaan pakettiin, jotta "joutuvat" sanomaan kyllä.
 
Tuossa kannattaisi muuttaa verkkoa siten että voisi estää laitteen solun vaihtamisen. Eli kun ilmassa havaittaisiin shared tämä aktivoitaisiin?
Jos kameran käyttö celluverkon kautta pitää paikkansa, niin sinänsä logiikkaa voi varmasti tehdä helpomminkin, esim. niin, että verkko tarkkailee tietyn solualueen ylittäneitä liittymiä ja jos roamaus (solujen vaihtumisen reitti) on epäilyttävä, operaattori kytkee kyseisen liittymän datapalvelun pois päältä. (-> operaattori voisi itse jatkaa seuraamista, kun roamausta ei estetä.)

Mutta toisaalta jäljitystä voi kiertää (ja varmasti kierretäänkin jo heti ekoissa shahed-viritelmissä (jos siis kamera-arvio pitää paikkansa)) kytkemällä shahedin puhelinverkon kautta tuleva datayhteys päälle vasta sen lähestyessä maaliaan. Esim. ajastettuna.

Tarvitaan siis jotain muuta logiikkaa noiden datayhteyksien tunnistamiseen ja blokkaamiseen. Yksinkertaisimmillaan esim pakasta vedettyjä (lue: "harmaan listan") liittymiä voisi rajoittaa käyttämästä datayhteyttä (tietyllä lisälogiikalla) ensimmäisen tunnin ajan liittymän päällekytkennästä. Littymä alkaisi toimia heti, mutta datapalvelu kytkettäisiin viiveellä. Varmasti miettivät näitä ja shahedeiden kamerakikkailu saadaan hyvin nopeasti - päivissä - loppumaan. (Siis jos oikeasti on niin että kuso kulkee nyt uktainalaisten teleoperaattorien välittämänä.)

Yksinkertaisimmillaan voisi aloittaa rajoittamalla kaikkien prepaid-liittymien datapalvelu alkamaan 10 min viiveellä ja vain jos sen ensimmäisen 10 minuutin sisällä ei havaita solun vaihtumista. Siitä sitten laajentelemaan logiikoita.
 
Viimeksi muokattu:
En muista oliko tämä jo, mutta tässä ensimmäinen puhelu zelen ja macronin välillä ryssän invaasion alettua.


Tämä dokumentti ilmestyi tosiaan jo 2022. Laitetaan tähän omat silloiset mietteet tuosta puhelusta:
Tuossa on kyl huomionarvoista se, että ensimmäiseksi Zelensky pyytää Macronia soittaa Putinille ja yrittää saada sota loppumaan diplomaattisin keinoin. Eli Macron soitteli silloin ihan täydellä Zelenskyin tuella. Ja tuon myös pitäis ryssätrolleille todistaa, et Zelensky yritti kaikin keinoin välttää veren vuodatusta.
Ja tuossa samaisessa dokumentissahan Macron sanoi, että Putinin kanssa on vaikea neuvotella, koska Putin valehtelee koko ajan.
 
Päivän luvut:
417534133_756177426695338_7044606299315935706_n.jpg
 
En muista oliko tämä jo, mutta tässä ensimmäinen puhelu zelen ja macronin välillä ryssän invaasion alettua.

Eikös tämä ole sama klippi joka oli Yle Areenasta löytyvässä dokkarissakin, eli tässä:

Macron, Eurooppa ja sota

Jos ette ole katsoneet, katsokaa ihmeessä, ihan mielenkiintoinen tekele. Itse en ihan tiedä onko Macron lintu vai kala, kovia puheita, mutta tekoja sen sijaan ei ainakaan julkisuudessa ole nähty liiemmin.
 
Back
Top