Ukrainan konflikti/sota

...
Viitatun Rob Lee twiitin teksti: LÄHDE

Interesting chapter from Alexander Bick who led the NSC's Russia-Ukraine Tiger Team on the Biden administration's thinking during the Russian buildup:

"Over the fall, the administration was trying to balance two contradictory objectives—to ensure that Ukraine had the capabilities to defend itself, while avoiding any steps that might increase the likelihood of an invasion or affix blame on the United States. As Colin Kahl, then under secretary of defense for policy, later put it, 'we didn’t want to inadvertently speed up the Russian clock, incentivize Putin, or give him a pretext to make a decision he had not made. Us leaning too far forward could create dynamics either within the alliance or as we were trying to build world opinion against the Russians that made us look like we were the provocateurs.'"

...
Pari nostoa tekstistä, koska uskoakseni nämä näkökulmat ovat edelleen jenkkien Ukraina-politiikan keskiössä. Ennen ryssän suurhyökkäystä jenkit yrittivät tasapainottaa kahta ristiriitaista tavoitetta:
  • varmistaa Ukrainan valmiudet puolustaa itseään
  • välttää kaikkia toimia, jotka voisivat lisätä hyökkäyksen todennäköisyyttä tai mahdollisuuksia syyttää siitä Yhdysvaltoja
Colin Kahlin kerrotaan sanoneen myöhemmin:
  • emme halunneet vahingossa kiihdyttää venäläistä kelloa, kannustaa Putinia tai antaa hänelle tekosyytä tehdä päätös, jota hän ei ollut tehnyt
  • liian pitkälle menevä ennakointi voi johtaa tilanteeseen, mikä saa jenkit näyttämään provokaattoreilta ryssien sijasta
Jälkikäteen tiedetään, että suurhyökkäys tuli rauhanponnisteluista huolimatta ja että ryssän propaganda syyttää joka tapauksessa Yhdysvaltoja sodan aloittamisesta. Jenkkien ja muiden länsimaiden tuki Ukrainalle ennen suurhyökkäystä ja heti sen jälkeen oli vaatimatonta monesta muustakin syystä. Ukrainalaisten piti ensin osoittaa sekä kykyä ja halua puolustaa omaa kotimaataan ja vasta sen jälkeen Ukrainaan uskallettiin lähettää raskaampaa aseapua. Toisaalta en usko hetkeäkään, että edes julkiset sopimukset rajoittamattomasta aseavusta Ukrainalle olisivat muuttaneet kremliinien kalkyyliä mihinkään suuntaan, koska erikoisen sotilasoperaation piti olla taputeltu kolmessa päivässä, jolloin mikään apu ei olisi ehtinyt ajoissa perille.

Väittäisin, että jenkkien intresseissä on edelleenkin varmistaa Ukrainan valmiudet puolustaa itseään. Monet tietysti toivovat, että jenkit laittaisivat ryssille luun kurkkuun julkaisemalla kaikkien aikojen asepaketin, todellisen jytkyjen jytkyn, mutta valitettavasti sellaista lienee turha odottaa, koska tuo toinenkin tavoite on edelleenkin olemassa:
  • välttää antamasta vaikutelmaa, että Ukrainaa käytetään välikappaleena ryssän täydellisessä tuhoamisessa
  • antaa ryssille mahdollisuus vitkastella tärkeiden päästösten, kuten mobilisaation aloittamisen, kanssa
  • antaa vaikutelma, että jenkit reagoivat ryssän tekemisiin reaktiivisesti eikä proaktiivisesti
Näin siis julkisuudessa. Se mitä kulisseissa tapahtuu onkin kokonaan toinen juttu. Esimerkiksi Ukrainaa voidaan julkisesti torua iskuista ryssän öljy- ja kaasuinfraa vastaan mutta kulissien takana dronen komponenttien toimituksia voidaan kiihdyttää...
 

Saksassa ajetaan Taurus-tuotanto alas kun ei ole kysyntää.

Missä helvetin perseenreijässä tuo Sutsi asustelee? Miten voi olla noin paskahousu?

Saksa antaa tällä hetkellä eniten kalustoa, mutta silti panikoidaan aivan liikaa. Jos tuo hihittelijä saataisiin pois johtohommista uskoisin että Saksan tuki Ukrainaan vahvistuisi ja eskalaatiopanikointi loppuisi.

Heikot johtajat sytyttävät sen kolmannen jos jotkut.
 

Tämäkin. Olen aivan varma että Biden saisi kalustoa Ukrainaan mutta joku tässä koko hommassa mättää.. en tiedä että mikä.

Vai miksi Israeliin voidaan kaataa vaikka ja mitä kuinka paljon tahansa?

Ymmärrän US-Israel yhteistyön historian joten onko tämä sitä sitten?

Onhan tuo irvokasta, maailman kyvykkäimpiin sotilasvaltioihin lukeutuva Israel pystyisi pieksemään kääpiö terroristi naapurinsa vaikka molemmat kädet sidottuna ja sinne kaadetaan lisää aseita Jenkeistä samalla kun Ukrainan kimpussa on jättiläinen ja ammukset uhkaa loppua kesken kun apu ollut katkolla jo kuukausia :poop:

Ryssällä on ydinase ja Palestiinalaisilla ei ole kuin vesiputkista rakennettuja raketteja, vaikka atomit ei alkaisikaan halkeamaan jos apua Ukrainaan kaadettaisiin oikeen kunnolla, niin se tuossa kuitenkin mutkan jos toisenkin kautta taustalla kummittelee. Käy Palestiinassa ihan mitä tahansa, niin sillä ei ole maailman menoon oikeen mitään vaikusta, ryssälästä ei voi sanoa ihan samaa.
 
Viimeksi muokattu:

Tämäkin. Olen aivan varma että Biden saisi kalustoa Ukrainaan mutta joku tässä koko hommassa mättää.. en tiedä että mikä.

Vai miksi Israeliin voidaan kaataa vaikka ja mitä kuinka paljon tahansa?

Ymmärrän US-Israel yhteistyön historian joten onko tämä sitä sitten?

Taitaa olla vain tilaus joka nyt toimitetaan. Ei siis mikään apu, joka vaatisi senaatin ja kongressin hyväksynnän.
 
Ryssällä on ydinase ja Palestiinalaisilla ei ole kuin vesiputkista rakennettuja raketteja, vaikka atomit ei alkaisikaan hakeamaan jos apua Ukrainaan kaadettaisiin oikeen kunnolla, niin se tuossa kuitenkin mutkan jos toisenkin kautta taustalla kummittelee. Käy Palestiinassa ihan mitä tahansa, niin sillä ei ole maailman menoon oikeen mitään vaikusta, ryssälästä ei voi sanoa ihan samaa
Nyt meni kyllä aikalailla huti. Palestiinan terroristijoukot eivät ole mitään pilipaleja, sekä nielevät ammuksia ja paljon ennenkuin ovat mennyttä. Sen jälkeen Israelin muilla piirittäjillä olisi helppoa jos Israelin varastoja ei täydennettäisi. Luuletko oikeasti ettei Iran siellä laita Israelia tuhlaamaan ammuksiaan? Seuraavaksi olisi Hizbollah. Jne. USA käy taistelua Irania vastaan, myös Kiinan ja Venäjän vaikutusvaltaa vastaan. Israel jos kaatuu, kaatuu myös lännen tukijalka lähi-idässä. Ei ole kyse mistään vesiputkipommittajista, se on mennyttä historiaa. Silmät auki.

Ukrainaan menevän tuen romahdus on hävettävää. Naurettavaa ja säälittävää. Mutta sitä ei voi laittaa Israelin syyksi, joka jälleen oli se jota vastaan hyökättiin ja lähti vastahyökkäykseen.
 
Päivän luvut:
433915697_766040602375687_6722073974439179836_n.jpg
 
Onhan tuo irvokasta, maailman kyvykkäimpiin sotilasvaltioihin lukeutuva Israel pystyisi pieksemään kääpiö terroristi naapurinsa vaikka molemmat kädet sidottuna ja sinne kaadetaan lisää aseita Jenkeistä samalla kun Ukrainan kimpussa on jättiläinen ja ammukset uhkaa loppua kesken kun apu ollut katkolla jo kuukausia :poop:

Ryssällä on ydinase ja Palestiinalaisilla ei ole kuin vesiputkista rakennettuja raketteja, vaikka atomit ei alkaisikaan hakeamaan jos apua Ukrainaan kaadettaisiin oikeen kunnolla, niin se tuossa kuitenkin mutkan jos toisenkin kautta taustalla kummittelee. Käy Palestiinassa ihan mitä tahansa, niin sillä ei ole maailman menoon oikeen mitään vaikusta, ryssälästä ei voi sanoa ihan samaa.
Sanoisin kyllä, että vielä irvokkaampaa olisi, jos jenkit kokonaan hylkäisivät vanhan liittolaisensa. Ilmeisesti "Gazan saarto" vuotaa kuin seula, kun Hamasin apinoilla riittää edelleen papatteja käkättimiinsä? Israel on Lähi-idän ainoa kukoistava demokratia ja ero on suorastaan mykistävä verrattuna Israelin naapurimaihin Libanoniin, Syyriaan, Jordaniaan ja Egyptiin.

Iran ja ryssälä ovat molemmat Hamasin takapiruja, joten omasta mielestäni tämäkin apu menee ihan oikeaan osoitteeseen. On pelkkää plussaa, että ryssät saavat turpaansa Ukrainan lisäksi myös Afrikassa ja Lähi-idässä. Mitä nopeammin Hamas saadaan nitistettyä, niin sitä paremmin kaikki apu voidaan keskittää Ukrainan tukemiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Voisiko näihin maksumuurin takana oleviin juttuihin lisätä vaikka jonkun pienen tiivistelmän jos ei koko juttua halua avata? On ihan tyhjänpäiväistä jakaa jotain juttua jota suuri osa ei pääse katsomaan.
Ai tuo ei riittänyt? Et vissiin pahemmin hesaria lue, tai muutenkaan?
 
Tämä koko tappelu Ukrainan, Israelin ja Taiwaninkin auttamisesta tiivistyy yhteen asiaan. Se koko apupaketti on ollut kuukausia jumissa USA:n sisäpolitiikan takia, kuten kaikki täällä tietääkin.

Tämä aiheuttaa hermojen kiristymistä vähän joka puolella.

Se hyvä asia kuitenkin on, että siinä paketissa on kaikki laitettu yhteen, niin sillä voi olla joku mahdollisuus joskus mennä äänestykseen ja siellä läpi. Jos se olisi pelkkä Ukraina-paketti, se ei koskaan menisi läpi. Se on se oikea tyly totuus.

Nyt tuolla kongressissa on reb enää yhden edustajan enemmistö (ainakin kaksi on jo eronnut, lähinnä protestiksi maga-edustajille) Eli jos vielä yksikin edustaja jää pois republikaaneilta, niillä ei ole enää enemmistöä. Tai jos yksikin republikaani edustaja vaatii äänestystä puheenjohtajasta, se on pakko toteuttaa ja siinä vaalissa Moscov Mike lähtee aikaistetulle kesälomalle hyvin hyvin suurella todennäköisyydella.

Näin minä tämän asian olen ymmärtänyt.
Korjatkaa jos olen väärässä.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top