Ukrainan konflikti/sota

Tuo lentää hitaammin kuin känninen fasaani tervattuna. Onkohan Venäjän tutkat vieläkään korjattu havaitsemaan todella hitaita kohteita.
No noita An-2:ia lienee Ukrainankin lentokenttien reunukset puolillaan? Rakentelee siihen pommikuilun ja se täyteen 20kg pommeja. Sillä lentää jalostamon yli sopivasti munien, ja koko jalostamo on tulessa.

Edit. Ja ehkä tuonkin voisi tehdä ilman pilottia?
 
Spekulointia. Hersonin spesiaalikissan mukaan parakit on niin uusia ettei näy google mapsissa.

Joku tämmönen triviaaliseikka on voinut aiheuttaa, että drooni on iskenyt väärään rakennukseen, jos on opetettu vääränlaisella kartalla.

Tällaista päivitystä myös. Satelliittikuvat taas kerran lähitulevaisuudessa näyttävät mikä on totuus.
https://www.rbc.ua/rus/news/gur-atakuvalo-zavod-zi-zbirki-shahediv-tatarstani-1712037601.html
Keskustelukumppani lisää myös, että vaikutuksen seurauksena tuotantotilat tuhoutuvat merkittävästi.
 
Viimeksi muokattu:
Tammikuusta meni huhtikuulle tuhannen MBTn tuhoutumisessa.. aivan järjetön määrä, järjetön.

Olkoonkin miten vaikka sata tai kaks ilmaa noissa, niin on 7000 huomenna varsin muikea lukema taistelupanssareita. Noita ällitällejä lienee varastoissa jotain 50 000 kpl, mutta T sarjalaisia ei. Ja viime marraskuusta on tultu ilman jenkkien paketteja.. se on 6kk. Kyllä tästä hyvä tulee.

Lend lease voimaan ja menoksi, paskan väliä onko triljoonia lainaa, jos ilman sitä lainaa ei ole koko valtiota. Jännä ajatus, että rahalla olisi merkitystä eksistentiaalisessa sodassa.
Lainassahan olisi sisäänrakennettuna sekin mekanismi, että saadakseen rahat takaisin, pitäisi lainaajan todella selvitä hengissä, että voi maksaa takaisin🤔 Eli lisäisi kummasti lainoittajan intressiä pitää homma jiirissä voittoon asti.
 
Kummasti alkaa löytyä. Ehkä tässä on käynyt niin että joku on ottanut puhelimen käteen ja alkanut soitella. Ne on varmasti ollut saatavilla jo viime vuonna mutta kukaan ei ole tajunnut kysellä perään.

Tuolla Saksan arviolla tulee 3200 € / ammus hinnaksi ( 576 m€ / 180000).

Joka ei kuulosta pahalta kun puhuttiin jopa 8000 € / ammus ennenkö Tsekkiläiset alkoivat soitella.
 
Miinanpurkupaketti UK:sta ja tarkemmin ottaen Pearsonilta ja saksalaiselta FFG:lta. Nähtävästi mm. auroja tällä kertaa, muita on jo toimitettu aiemmin.
Mainittu Barbadian roller, näitä Brittiarmeijan varastosta + Mine Wolf 370 kettinkipiiska-ajoneuvoja (eli kuten Raisu)
1712070551028.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Tälläisten iskujen teossa tarvitaan kohtuullinen organisaatio että lentosuunnitelmat yms. onnistuu pitkille reiteille. Teknisesti tarvitaan metodit suunnistamiseen ja ohjaukseen. Itse lentokone voi olla sitten mikä tahansa kun koko muu paletti on kunnossa, on triviaalia sitten siirtää ohjauslaitteisto mihin tahansa runkoon.

Itse veikkaan että Ukraina nimenomaan katsoo jatkossa kohteen mukaisen lentokoneen joka sitten modataan droneksi. Ilmatorjunaosataan selkeästi kiertää, sääolosuhteet ennustaa ja reitti suunnitella niin että perille päästään. Onnea vaan idän ihmemaahan, gallailaisittain voinee todeta että taivas tippuu niskaan.

Ryssän strategisten ohjusiskujen jälkeen on nähty usein yhden telegram-kanavan karttoja, joihin on merkitty eri ohjusten ja dronejen lentoreittejä. Vaikka ne lienevätkin suuntaa-antavia, kertovat silti siitä että Ukrainan kokoisessa maassa ei ole mahdollista rakentaa kaiken kattavaa maalavetteihin perustuvaa ilmatorjuntaa.

Sama toisesta kulmasta katsoen: tuollaisen rakentaminen on vielä vaikeampaa Venäjän kokoisessa maassa.

Täten on ennakoitavissa että maahan sijoitettu ilmatorjunta tullaan kiertämään jatkossakin ja toisaalta sitä tuskin riittää jokaisen strategisen kohteen suojaksi.

Budanov kommentoi aikaisemmin yhden haastattelun yhteydessä että Ukrainan kauas yltävistä droneista noin 70% menetetään joko vian tai onnistuneen torjunnan takia (olipa ohjus-it, ammus-it tai EW) mutta noin 30% lentää onnistuneesti perille asti.

Ei ole syytä epäillä, etteikö näin tapahtuisi jatkossakin.
 
Riskillä että saan paskaa niskaan kysyn: Miksi postaatte jatkuvasti Ukrainan ilmoittamia aiheutettuja tappioita? Onko niistä saatu suora yhteys todistettua osint tilien päivä/viikko/kuukausi ilmoittamiin tappio lukuihin?
OSINT tilit joissa vahvistetut, on asia erikseen niistä respect kaikille jotka jaksaa seurata niitä ja laittaa tänne.
 
Riskillä että saan paskaa niskaan kysyn: Miksi postaatte jatkuvasti Ukrainan ilmoittamia aiheutettuja tappioita? Onko niistä saatu suora yhteys todistettua osint tilien päivä/viikko/kuukausi ilmoittamiin tappio lukuihin?
OSINT tilit joissa vahvistetut, on asia erikseen niistä respect kaikille jotka jaksaa seurata niitä ja laittaa tänne.
Pitäiskö sit postata ryssien ilmoittamat tappiot?

Edit.
From the report of the Ministry of Defense of the Russian Federation dated 04/01/2024.

Enemy losses yesterday were:
➖➖➖
Su-27 aircraft
1005 military personnel
20 armored vehicles, of which 7 tanks, including one Abrams in the Avdeevsky direction
20 artillery systems and MLRS
43 units of special vehicles
228 UAV
combat vehicle of the Strela-10 anti-aircraft missile system
radar guidance point, combat control vehicle and two launchers of the S-300 anti-aircraft missile system
two electronic warfare stations "Bukovel-AD"
➖➖➖
Twelve Ukrainian Armed Forces ammunition depots were destroyed. A temporary deployment point for foreign mercenaries was hit in the Kharkov area.
➖➖➖
Air defense systems in the area of the village of Raiskoye, Donetsk People's Republic, shot down a Su-27 aircraft of the Ukrainian Air Force.
➖➖➖
During the day, four HIMARS multiple launch rocket systems and one JDAM guided aerial bomb were intercepted.

/SPOILER]
 
Back
Top