Ukrainan konflikti/sota

Veikkaampa, että tulitaukoneuvottelut olivat vain Putinin mediatemppu, jolla saatiin kiillotettua mainetta "rauhan miehenä" Venäläisten silmissä. Eiköhän siellä lyhyen tulitauon jälkeen järjestetä joku pahempi raketti-isku tms. siviilikohteeseen. Sitten Putin jyrisee, että alueelle pitää saada Venäläiset joukot valvomaan tulitaukoa ja kansa hurraa.. Jotenkin näin se homma taas jatkuu.
 
Venäjän parlamentti varoitti Eurooppaa natsismin uhasta...

http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2015021319192322_uk.shtml

- Me emme voi sallia, että tämän rikollisen ideologian perilliset ja ne, jotka nykyisin seisovat heidän takanaan, kylvävät epäsopua ja vieraantumista eurooppalaisten kansojen perheeseen, duuman kirjeessä kirjoitetaan.

GTY_merkel_netanyahu_tk_140225_16x9_992.jpg


Tähän loppuun syvällisiä mietelauseita :D

Käännä kaikki ylösalaisin, niin löydät venäläisen sielunmaiseman.

Anna diktaattorille olympialaiset, niin se aloittaa maailmansodan.


0.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:
Hei,


Valitettavasti minun pitää tuottaa sinulle pettymys: en tarkoittanut USA:n aseteollisuutta. Enkä niin missään maininnut. Se miksi teet tuon johtopäätöksen suoraan ja yrität lukea rivien välistä jotain, mitä siellä ei ole, jääkööt sinun asiaksesi. Asia on sinun pääsi sisällä syntynyt.


En mielelläni selittele omia tekemisiäni, mutta koska esitit suoran syytöksen ”trollauksesta” ja viestisi sai myös positiivista huomiota, mielestäni on syytä korjata epäkohtia kirjoituksestasi.


Ensinnäkin, ota huomioon, että ennen kuin kirjoitin oman viestini, pari edellistä kirjoittajaa valitti, miten ovat menettäneet rahaa lännen asettamien Venäjä -pakotteiden takia. Oma vastaukseni oli huomiona siihen, että on sitä markkinaa muuallakin, eikä Venäjän markkinan perään kannata jäädä haikailemaan.


Kun tämä kriisi alkoi muodostua ja aloin omassa mielessäni ajattelemaan, mitkä markkinat alkavat nousta. Myönnän, että olin ehkä onnekas. Päädyin siihen, että kaiken varalle, kannattaa sijoittaa Euroopan ulkopuolelle. Mietin myös, että kriisin aikana lääkkeille ja lääkintään liittyville tarvikkeille on aina käyttöä. Valtiot, järjestöt ja yksityiset ihmisetkin alkavat hamstrata niitä ja tietenkin kriisialueella kulutus kasvaa. USA:n lääketeollisuus on ollut 2014 vuoden ja 2015 alun aikana melko pirteä. Esimerkkeinä minua kiinnostavia yrityksiä:

- 3M

- Pfizer

- Abbott

- Baxter

- Lilly



Totta, että mikään noista ei yllä huippukorkealle. Mutta ota huomioon se, että on olemassa kahdenlaisia sijoittajia. Toiset pitävät osakkeita pitkään, toiset eivät. Ehkä indeksivetoisempi pitkäaikaissijoittaminen sopii sinulle. Minulle ei. Itse pidän siitä, että otan jonkin verran voittoa ja sijoitan koko potin uudestaan seuraavaan osakkeeseen, silloin kun uusi osake on sopivan alhaalla.


Olen itse töissä valtiollisessa kaupankäynnissä ja tiedän varsin hyvin miten valtioiden puolustus- ja turvallisuusalojen budjetit laskevat tai nousevat. Sinulla ei ole siitä minulle mitään opetettavaa. Voin jatkaa kanssasi keskustelua aiheesta yksityisviestein, menee hiukka offtopic täällä. Perustietosi puolustusalan markkinaindekseistä näyttävät olevan ok. Poikkeuksiakin osakkeista toki löytyy. Siltä pohjalta keskustelumme voisi olla jopa antoisaa.

Toivoisin, että voisimme lopettaa paskanpuhumisen "trollauksista" ja keskittyä varsinaiseen asiaan eli Ukrainan kriisiin. Myönnän sen, että itse ajattelen aika talousvetoisesti asioista. Tämä palsta keskittyy enemmän siihen sapelinkalisteluun. Siitä voipi tulla ristiriitoja. Koen kuitenkin, että talous aiheuttaa sotilaallisia kriisejä ja myöskin sota aiheuttaa talouteen kriisejä. Siksi seuraan mielenkiinnolla keskustelua täällä ja aion siihen myös siltä pohjalta osallistua.

Ystävällisesti
Johannes
Eli olet alan ammattilainen vielä ja kerskut 75% tuotoillasi? Whats the juju? Jos noin kova rahantakoja olet niin laitetaan 60/40? 'Me' annamme sinulle x-määrän pelimerkkejä ja voitosta saat 40pinnaa. Sen verta kova jehu olet että ei varmaan tarvitse pelätä tappiolle jäävän?
Anteeksi että en nyt vain ymmärrä miksi kerrot sijoittajan neroudestasi täälä, tai missään muuallakaan..
Ot:tä pahasti mut ku ei jymmarra niin ei jymärä;)

Laita itse yksityisviestillä hintasi vaikka 15% vuosituotolle kiitos=)
 
Ehkäpä tässä toteutuu sekin forumilla esitetty mahdollisuus,että Putler saakin vahvemman Euroopan. Kun aikansa rähmällään on Putinin edessä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hajota tai ryhdistäytyä jos Putler pettää kerta toisensa jälkeen. Eu on sen verran iso ja idealistinen projekti,että sen paikka ei ole rähmällään olo. Aseita taotaan jo Saksassakin.
 
Ehkäpä tässä toteutuu sekin forumilla esitetty mahdollisuus,että Putler saakin vahvemman Euroopan. Kun aikansa rähmällään on Putinin edessä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hajota tai ryhdistäytyä jos Putler pettää kerta toisensa jälkeen. Eu on sen verran iso ja idealistinen projekti,että sen paikka ei ole rähmällään olo. Aseita taotaan jo Saksassakin.
Niin, kyllä moni Nato-vastainen on vuoden aikana takkinsa kääntänyt. Täysin päinvastaista mitä Venäjä haluaa. Venäjä sai jo hyvänolon tunteen länsimaille viime vuosien aikana, mutta ei osannut onneksi käyttää sitä hyväkseen, vaan saa päinvastoin meidänkin päättäjät ehkä taas varpailleen ja varustautumaan pahinta vastaan.
 
Luin Aleksandr Zelichenkon kirjoitus Kasparovin sivulta, hyvin sanottu:

"Kolme neljasosa vuosisata sitten lahjakkaat saksalaiset ovat kutsuneet omatunnon khimairaksi ja yrittäneet päästä omia kansalaisia sitä. Heille, pahuuden romantikoille se tuntui mahdolliselta. Nykyaikana meistä on tullut sen verran viisampia, että tajusimme että "khimaira" on ohjuksia ja nyrkkeja reaalisempi ja vahvempi. Valitettavasti eivät kaikki viisastuneet. Ja siksi meidän täytyy vielä jatkaa osaamista historian kuolussa. Maksu sitä aina samassa valuutassa, kuten aina, veressä"

Александр Зеличенко
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoista,

Viime päivien aikana länsi lentoyhtiöt ovat lakanneet lentämästä kokonaan Ukrainan yli. En tiedä tarkkaan milloin tämä muutos on tapahtunut, koska en seuraa tilannetta läheskään päivittäin. Parisen viikkoa sitten koneet lensivät länsi-Ukrainan yli, kiersivät Krimiä. Myöskin koneet lensivät etelästä lähempää Krimiä. Harmi, että en napannut kuvaa silloin. FlightRadar backlog ei anna kelata historiaa tarpeeksi kauas.

Esimerkiksi, ei todellakaan optimoitu reitti Lufthansan lentää noin pohjoisen kautta Frankfurtista Singaporeen. Voi johtua siitä, että Bulgaria ja Turkki eivät kertakaikkiaan pysty reitittämään enempää koneita. Tai sitten Venäjä ja Ukraina eivät enää anna lennonjohtotukea (!!!). Tai sitten johtuu siitä, että nyt ihan oikeesti on joku paniikki tilanne ja kukaan ei halua olla lähelläkään Ukrainan ilmatilaa.


Tulevaisuus näyttää.....

Johannes
 

Liitteet

  • 12 helmikuuta.jpg
    12 helmikuuta.jpg
    1.3 MB · Luettu: 17
Viimeksi muokattu:
Ehkäpä tässä toteutuu sekin forumilla esitetty mahdollisuus,että Putler saakin vahvemman Euroopan. Kun aikansa rähmällään on Putinin edessä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin hajota tai ryhdistäytyä jos Putler pettää kerta toisensa jälkeen. Eu on sen verran iso ja idealistinen projekti,että sen paikka ei ole rähmällään olo. Aseita taotaan jo Saksassakin.
Parhaimassakin tapauksessa se vie aikaa ja sittenkin Putin vain lopettaa etenemisen länteen päin kohdattuaan tarpeeksi kovan vastuksen ja jatkaa etelään.
 
Jos pitää paikkansa (venäläisiä laskuvarjojääkäreitä vangittu), niin äkkiä median eteen!
Ukraina voisi esimerkiksi laittaa vangit soittamaan TV:n suorassa lähetyksessä takaisin kotiin äidille, vaimolle ja lapsille. Itkevä kotiväki vetoaa aina kansaan. Nyt sitä itkua on nähty vain Ukrainan puolelta.

Jos tää seppomielisten levittämä versio tosta tapauksesta on tekstityksensä suhteen aito, niin parempi vaan jos ei hirveästi levittele sitä. Tekstitykset kun väittää seuraavaa: vangeilta kysytään onko ne venäläisiä. Kun vangit sanoo (liekö vastaus totta, on eri asia...) olevansa kotoisin Donetskista, osa ukrainalaisjoukoista sanoo haluavansa ampua ne "novorossiya-saastat" siihen paikkaan. Tällanen sanailu pelaa sisällissodasta puhuvien venäläisten pussiin.
 
Viimeksi muokattu:
Hei,

Olen samaa mieltä siitä, että Saksalla ja Ranskalla on kiire saada Ukrainan tilanne vakautumaan edes niin paljon, että suuremman sodan vaara voitaisiin välttää. Ja syy on pelkästään EU:n häilyvä talous. Joka on sama kuin Saksa/Ranska talous. En usko, että Ukrainasta sinänsä välitetään ja pitkällä aikavälillä mikä tahansa ratkaisu käy. Jako kahteen tai useampaan osaan, autonomia, jne.

Johannes

Miksi tällaista bulshittiä Euroopan taloudesta? Nyt ollaan suurimmassa osassa EU:ta menossa jo hyvää kasvuvauhtia..ja vauhti vain paranee energiakustannusten puolittuessa sekä EU:n investointipakettien (mm. korvaaviin energiaratkaisuihin) käynnistyessä todenteolla..
Hyvät ystävät, kuunnelkaa, lukekaa ja katsokaa talousuutisia..niin ei tarvitse levitellä suoranaisia valheita.

Ja arvatkaapa mistä kahdesta syystä Venäjällä suorastaan syöksytään alaspäin? Länsimaiset yritykset ryntäävät lähes paniikissa pois Venäjältä. Ne jotka sinne jäävät saavat viimeistään kesän jälkeen mitä todennäköisemmin FSB:n ja verottajat peräänsä.. Niin, ne kaksi syytä (= sota ja vientitulojen ehtyminen). Näiden em. syiden lisäksi on toki paljon muutakain mutta niistä on omat topic'insa..

Eikä tarvitse panikoida Euroopan turvallisuuden johdosta. Sota ole uhkaamassa ainakaan NATO:n jäsenmaita..mutta Suomessa poliitikkojen kannattaisi ihan oikeasti harkita kuinka pitkälle kannattaa laskea taloudellista hyvinvointia ja turvallisuutta Venäjän "pyytettömän ystävyyden" varaan.
 
http://yle.fi/uutiset/g7-ryhma_uhkaa_toimenpiteilla_jos_minskissa_sovittua_rikotaan/7805237
G7-ryhmä uhkaa toimenpiteillä, jos Minskissä sovittua rikotaan

G7-maiden johtajat sanovat yhteisessä lausunnossaan olevansa huolissaan Itä-Ukrainan tilanteesta ja erityisesti taisteluista Debaltseven kaupungin ympärillä.

Johtavien teollisuusmaiden G7-ryhmä sanoo olevansa valmis toimenpiteisiin, mikäli Minskissä tällä viikolla sovittuja asioita rikotaan. Tulitauon on määrä alkaa Ukrainassa sunnuntaina keskiyöllä.

G7-maiden johtajien mukaan toimenpiteitä ollaan valmiita tekemään erityisesti niitä vastaan, jotka eivät noudata tulitaukosopimusta ja raskaiden aseiden vetämistä.

– Kaikkien osapuolten pitäisi pidättäytyä seuraavien päivien aikana toimista, jotka saattavat vaikeuttaa tulitauon alkamista, lausunnossa sanotaan.

Johtajat kehottavat osapuolia myös laittamaan sovitut asiat täytäntöön viivytyksettä, alkaen tulitauosta 15. helmikuuta.

Ryhmä on yhä huolissaan Itä-Ukrainan tilanteesta ja erityisesti taisteluista Debaltseven kaupungin ympärillä.

Johtajien mukaan "Minskin paketin" laittaminen täytäntöön tarjoaa väylän kohti rauhanomaista ja kestävää ratkaisua.

Lähteet: Reuters, AFP
 
Petro Poroshenko. Mitä mietit? Putin hyökkää maahasi. EU ja USA lupasivat paljon mutta eivät antaneet mitään, ja nyt ne kiristävät sinua antamaan palan itsenäiseksi luulemastasi maastasi hyökkääjälle. Sinua en kadehdi. Niin paljon helpompaa olisi ollut hoitaa turvassa bisneksiä ilman jättimäistä historiallista vastuuta riekaleiksi revitystä maasta maailmanpolitiikan pelilaudalla - maasta, joka ei ollut kenenkään, mutta on mielestäsi ukrainalaisten. Menetit päämarkkina-alueesi. Tehtaasi Lipetskissä suljettiin jo maaliskuussa, kirjanpitäjät pidätettiin ja Venäjä vaatii sinulta miljoonia ruplia "neuvostoajalta Venäjälle kuuluneiden tuotenimien" käyttämisestä.

Mitä mietit maailmasta?

images

Eiköhän Poroshenkolla ole (henkilökohtaisesti) jonkin verran varoja sukan varressa ettei tarvitse vanhoilla päivillä ihan kerjuulle lähteä..Vaikka Venäjä ryöstikin hänen yrityksensä ja kaiken Venäjällä olevan omaisuutensa. Samalla tavalla on toki käynyt myös monelle venäläiselle oligarkille..joillekin on lisäksi tarjoiltu teen joukkoon Polloniumilla maustettua sokeria. Venäjän johto osaa käytännön tasollakin kovan pelin..sekin kertoo paljon siitä mistä on kysymys Venäjällä.
Venäjän talouden kurjistuessa siellä tullaan käymään myös kaikkien länsimaisten yritysten kimppuun..."verot" tulevat nousemaan ja niiden perinnästä vastaa miehet joiden takin selkämyksessä on FSB-tunnus..

Uskon ja toivon että Poroshenko tekee hyvää työtä oman maansa ja kansansa eteen. Vaikeuksia varmasti riittää hänelle ja vielä seuraajillekin. Ukrainan kansa on kuitenkin valinnut tiensä kohden demokraattista ja moniaarvoista hallintoa..Jokainen Venäjän ja terroristien hyökkäys syventää ukrainalaisten päättäväisyyttä oman itsenäisyytensä puolustamisessa. Ukrainalaisilla on joka tapauksessa edessään tulevaisuus - Venäjän diktatuurilla sitä ei ole.
 
Ehkäpä tässä toteutuu sekin forumilla esitetty mahdollisuus,että Putler saakin vahvemman Euroopan.

Toivotaan että saa, mutta helppoa ei tule olemaan :D

attachment.php


Ja sitten on vielä nämä...

mafia.png


AREND-greece.jpg


tumblr_ltgszbxlZB1qk9qkv.jpg


Paremmin meillä menee kun Venäjällä, mutta...

Venäjällä pidetään Eurooppaa ”heikkona ja homona”

-Sofi Oksanen
 
Viimeksi muokattu:
Mahtaneeko olla tuoreet sateliittikuvat pöydällä Ukrojen asemista.
 
Veikkaan että linja helpottaisi kuukauden sotimisen jälkeen...

Ammattisotilaiden ylenkatseesta "rahvaan" omiin varusteisiin Pikkuvihan aikaan:
Kiteelle oli saapunut yli 300 talonpoikaa ja 22 sotamiestä käsittävä luutnantti Bergmanin ja vänrikki Knorringin johtama osasto, jonka tehtävänä oli lyödä näillä seuduilla ryöstelevä ja asukkaita murhaava, 1000-miehinen kasakkajoukko. Stjernstedt oli antanut näille upseereille tarkat ohjeet. Hiihtävät talonpojat halusivat heti käydä lumessa rämpivien kasakoiden kimppuun, menestys näytti selvältä, mutta juovuksissa olevat upseerit pakottivat heidät sulkeutumaan Kiteen pappilaan ja antoivat lisäksi sotamiehille käskyn hakata kappaleiksi talonpoikain sukset.

Kasakat piirittivät pappilan ja saivat seuraavan yön aikana 2000 miestä tykkeineen avukseen. Talonpojat tahtoivat yhä murtautua piirityksestä, mutta upseerit eivät siihen suostuneet, vieläpä kielsivät heitä ampumastakin. Itse he, yhä juovuksissa, kävivät neuvotteluja vihollisen kanssa, antautuivat aamulla sotamiehineen ja avasivat portit. Talonpojat puolestaan alkoivat vimmatun taistelun. Heitä kaatui paljon, osan venäläiset telkesivät pappilan rakennuksiin ja polttivat elävinä, 120 joutui vangiksi ja sittemmin orjiksi Venäjälle. Vain kuutisenkymmentä pääsi murtautumaan metsiin. Näin kaamean lopun saivat maataan puolustamaan nousseet talonpojat, kykenemättömien, kai petokseen taipuneiden upseerien toimesta. Säilyneiden luettelojen mukaan nuorin kaatuneista oli 17-, vanhin 87-vuotias. Petolliset upseerit siirtyivät Venäjän palvelukseen.
 
Kovasti tämäkin Venäjän sotilas Barnaulista uhosi koko Ukrainan hallitukselle ja "apinalle Obamalle" , ja nyt sieltä kaikki yhtäkkiä nalusi olla Donetskissa, oli siellä paikallisiakin, yksi meni 360 dollarin kk tappamaan, vastahakoisesti kuulemma, mutta liksa on parempi kun rakennustyömaalla.

 
Back
Top