Ukrainan konflikti/sota

Kaikki tulitauon rikkomukset on syytä tuomita ja riippumatta kumpi osapuoli niihin syyllistyy. Näiden syytösten tarkalla seuraamisella on kuitenkin toinenkin syy. Jos Venäjä päättää hyökätä, sitä edeltää todennäköisesti massiivinen toisen osapuolen syyttely ja pari kunnon provokaatiota. En väitä, että nyt olisi siitä kyse, mutta tilanne on seuraamisen arvoinen.

En ymmärrä, miksi voimakas joukkojen keskittäminen ja ammusten rahtaaminen on tehty, ellei hyökkäystä varten. Teoriassa on mahdollista, että valmistaudutaan myös puolustautumaan mutta en oikein jaksa uskoa Poroshenkon yrittävän enää palauttaa "raja-alueiden valvontaa" eli jatkavan ATO-operaatiota.

Tämähän on Ukrainassa edelleenkin ATO-operaatio, koska eivät itsekään halua olla sodassa Venäjän kanssa. Kunhan ovat vain.

Mielenkiintoinen tämä nykyaika.
 
Viestissäsi on ajatusta ja osin kyllä allekirjoitan sen. Siinä olet oikeassa, että Saksan rooli on kasvanut huomattavasti sitten kylmän sodan ja Saksa on nykyään aktiivisempi kansanvälinen toimija ja Saksa myös käyttää vaikutusvaltaansa, Merkelin kaudella tämän on näkynyt erinomaisen hyvin.

Mutta näen asian edellisestä huolimatta myös siten, että roolin kasvusta huolimatta Saksassa tai osalla saksalaisia on kannettavaan traumoja ja nämä kaikesta huolimatta vaikuttavat Saksan harjoittamaan kv. politiikkaan - ja oikeastaan tämän tähden nostin esille liittopresidentin muistutuksen saksalaisten asemasta. En sen tähden, että Saksa olisi todellisuudessa velvollinen sotakorvauksiin tai että liittopresidentti niitä kannattaisi vaan ennemminkin kyseessä oli muistutus siitä mikä historia maalla on. Ehkäpä lähtökohtani on hiukan toinen mitä saksalaisella tai yleisesti keskisessä Euroopassa asuvalla on mutta minusta saksalaisten olisi hyvä olla muistuttamatta itseään menneisyyden tapahtumista taajaan. Katse olisi syytä kääntää entistä enemmän tulevaisuuteen ja laskea hiljalleen irti natsismin haamusta. En todellakaan usko, että se ihan helpolla haudasta nousee ja matelee saksalaisten mieliin...

Lainaamasi viestini tärkein ajatus ei kuitenkaan ollut menneisyyden synnyttämä trauma vaikka se hallitsevassa roolissa olikin, vaan se, että on suotavaa myös ymmärtää niitä vaikuttimia joiden tähden Merkel käy laskemassa seppeleen tuntemattoman sotilaan haudalle, että hän ei tee sitä juhlistaakseen Putinia tai Stalinia vaan hän tekee sen niiden miljoonien tähden jotka tavalla tai toisella joutuivat antamaan uhrin sodassa, ja huomiosi siitä, että Merkel tekee sen myös Saksan sodan uhrien puolesta - ei yksin muistaakseen niitä kymmeniä miljoonia neuvostokansalaisia - on minusta oivaltava.

vlad

Saksa itse haluaisi pysyä neutraalina mutta mm. Usa on halunnut Saksan ottavan suurempaa roolia esim. Naton operaatioissa. Siksi Saksa on myös Afganistanissa ja joutui jopa muutamaan lainsäädäntöänsä että sai lähetettyä joukkoja ulkomaille.
Muuten Saksassa ollaan ylpeitä maastaan mutta isänmaallisuus on vielä (Niinkuin Suomessa vielä 15- 20 vuotta sitten) aikalailla pannassa johtuen historiasta. Lipputangoissa näkyy jalkapallojoukkueiden lippuja ja vain todella vähän Saksan lippuja ja ehkä siksi Saksa on fanikulttuurin suuri maa koska kaikki massatoiminta kanavoidaan joukkueurheiluun eikä isänmaalliseen toimintaan. Saksalaiset rakastavat massatapahtumia ja innostuvat kaikesta missä voi osallistua koko sydämellä johonkin mielestään tärkeään asiaan ja jossa voi samalla päästä pois kotoa muiden ihmisten pariin.
Tvssä pyörii silti koko ajan dokumentteja 2. maailmansodasta joko varoittamassa tai muistuttamassa.

Nyt Saksa on joutunut lisäämään panostusta Euroopassa sekä taloudellisesti ja sotilaallisesti ja vain siksi että muut eivät siihen kykene tai halua, ironista kyllä. Eli itketään että kyllä Saksan pitää ottaa vastuuta vähän kaikesta koska ne on hoitaneet taloutensa niin hyvin ja kohta taas itketään että Saksa on liian vahva.
Ehkä juuri historiansa takia Saksa ei halua liikaa pullistella Venäjälle ettei tule liikaa sanomista vaan yritetään diplomatiaa vaikka viimeiseen asti.
Ehkä Saksa on se hyvä poliisi ja Usa ja Puola paha poliisi?
 
Merkelein selitys oli tälläinen: Meillä Venäjän kanssa on suuret erimiellisyydet- mm sitä mitä tapahtuu Ukrainassa. Sitä huolimatta minulle on tärkeä viedä seppelin siellä 10.5 tuntemattoman sotilaan hautaalla, muistoksi kaatuneista 2 Maailman sodassa, jotka ovat Saksan omatunnolla. Ja miten "se on tärkeä" blabla..

Venäjän kultti ikuisesta suurvoitosta saa lisää bensaa liekkeihiin.

Mutta koska Venäjä tekee käytönnössä saman, mutta paljon kieromman sodan, hänen visiitti on HANURISTA.

Stasi ämmä. Putlerin kaveri - se kerro jo kaiken.

Tämä kuva on Putlerin fasismista mm. Tästä se alkaa ja loppuu Uraganeihin ja Bukeihin yms joilla tulitetaan mm toisten maiden siviileja, parhaillaankin.
LTGP+

Tälläinen se on.

Ja tässä on varas joka vasta pääsemässä kleptokratian makuun:
14hIe+

Vieressä mafiosot, nk "vory v zakone", eli varkaat, joille ei voi mitään, kun ovat lain yläpuolella.

Tämä Stasi ämmä taitaa olla myös CIA ja NSA ämmä :D

Ensin...

"Jos viitteet vakoilusta pitävät paikkansa, kyse olisi kauhistuttavasta asiasta ja massiivisesta luottamuksen rikkomisesta", Merkelin puolueen, kristillisdemokraattisen CDU:n nokkamiehiin kuuluva Michael Grosse-Brömer sanoi torstaina Frankfurter Allgemeine –lehdelle.

Sitten...

Saksan tiedustelupalvelu BND auttoi Yhdysvaltoja vakoilemaan korkea-arvoisia ranskalaisviranomaisia ja EU-komissiota, kirjoittaa saksalainen Süddeutsche Zeitung -lehti.

Kohteena Ranskassa olivat lehden mukaan presidentinpalatsi ja ulkoministeriö.


http://www.suomenmaa.fi/etusivu/7445862.html

friends_will_be_friends-02.jpg


Saksan kohdalla on hyvä ymmärttää että jos Suomen suhteet itään ja länteen ovat monimutkainen kaatopaikka, niin ei Saksa kyllä ainakaan helpompi tapaus ole. Kun sitä tunkiota kepillä tökkii, niin alkaa paska lentämään joka suuntaan.

Usein väitetään että saksalaisista on tullut rauhaa rakastavia hippejä jotka haluavat halia kaikkea mikä liikkuu tai ei liiku. Totuus ei ole ihan noin yksinkertainen.

Ulkoinen muuri on kaadettavissa, mutta sisäinen muuri on paljon vaikeampi rasti...niin Suomessa kuin Saksassakin.

20141225-img_80141.jpg


Merkel tanssii kuvitteellisen muurin kummallakin puolella ja tämä sopii erittäin hyvin sekä USA:lle että Venäjälle. Monet suomalaiset Neuvostoliiton ystävät pääsivät merkittävään yhteiskunnalliseen asemaan vasta 2000-luvulla, näin kävi myös (länsi) Saksassa. Varmuuden vuoksi mainittakoon että sekä Suomi että Saksa ovat selviytyneet Neuvostoliiton romahtamisesta ja kylmän sodan päättymisestä paremmin kuin moni muu maa...kuten esimerkiksi Ukraina.

Putin jos kukaan osaa ja haluaa iskeä juurikin niihin heikkoihin kohtiin. Saa sitten nähdä mihin se tulee johtamaan. Rehellisyyys olisi paras asia mitä Venäjän leikkikaluiksi joutuneet maat voisivat tässä tilanteessa tehdä. Nyt pitäisi kaivaa ne viimeisetkin jätesäkit sieltä komeroista ja kaataa koko haiseva paska pöydälle, että se voidaan tutkia ja eliminoida.

Tämä sama pätee myös USA:n jätteisiin. Kovin toiveikas en kuitenkaan ole että näin tulisi tapahtumaan, sillä ihminen on ihminen ja ihminen ei virheitään helposti myönnä. Putinilla on siis edelleenkin vipuja mistä voi vääntää ja kääntää aina kun tarve vaatii.

Ja nyt keskityin vain henkiseen puoleen. Energia, raha ja valta tekevät tästä kaikesta vielä paljon monimutkaisemman sirkuksen.

 
Viimeksi muokattu:
Puhemies Dacic on myös Serbian ulkoministeri ja sosialistisen puolueen puheenjohtaja. Mutta ilmeisesti totta on, että Donetskia ammuttiin raskailla aseilla. Kuka ampui, sitä ei tiedetä.

Eilen iltapäivällä ja illalla Donetskin alueella taisteltiin ja Donetskia tulitettiin raskaammilla aseilla. L oli eilen jutellut ystävänsä kanssa Skypen välityksellä ja tuolloin hän sai tietää yhteentoista mutta se kuka kaupunkia tulitti ei tullut tietoon.

vlad
 
Eilen sieltä tulitettiin poikkeuksellisen raskaasti Ukrainan joukkoja useissa paikoissa. 16 kertaa tulitettu 120, 8 kertaa 122 mm, 2 kertaa vielä suurempaa artaa 152 mm kaliberia, 1 kerran Gradilla Avdeevkan alueella.
Ja muualla myös. Yksi siviili myös kuoli eilen. Цензор.НЕТ.

Venäjän militantit sijoittavat myös raskasta sotakalustoa tarkoituksella koulujen ja lastentarhojen läheisyyteen
Aerotiedustelu Dnepr-1
http://censor.net.ua/video_news/335...jiem_vozle_detskih_sadov_i_shkol_aerorazvedka

Kaikkihan kuuli Putlerin lupaukset: "Me tulemme seisomaan naisten ja lasten takana". Näin ne tekevätkin. Tälläistä terrorin teknologia oli keksittyy NLssa. Neuvosto spetsit opettivat tämän palestinalaisia taistelijoita GRU:n tukikohdissa, ja myös Krimillä.
Voi hujatut parkat donetskilaiset, ne ovat saaneet juuri sitä mitä tilasivatkin.

.
 
Viimeksi muokattu:
Informaatiotulva on vaikuttanut minuun seuraavasti.

1. Maidanin massamurha operaatiota johti venäjältä tullut turvallisuuspalvelun ammattilainen.

2. Krimi anastettiin sotilaallisella voimalla uhkaamalla ja vastoin kansainvälisiä sopimuksia.

3. Itä-Ukrainan sota käynnistettiin Venäjän tukemana. (painostus, materiaalitoimitukset jne.)

4. Separatistien alueelle pudonnut matkustajakone MH17 ammuttiin alas Buk-M ilmatorjuntaohjuksella.

5. Venäjä ja separatistit jatkavat Minskin sopimuksen räikeää rikkomista. (ainoastaan Ukraina on tehnyt Minsk sopimukseen sisältyviä toimia)

6. Venäjä jatkaa Ukrainan hallinnon painostamista ulkoa ja sisältä päin.
(Kaluston ja joukkojen keskitykset Ukrainan raja-alueella, separatistien kouluttaminen ja tappavien aseiden toimittaminen jatkuu jne.)

7. Venäjän massiiviset valmiusharjoitukset, ydinase uhittelut, naapurimaiden taloudellinen, poliittinen ja sotilaallinen painostaminen, asevoimien valtava varustautuminen, informaatiosota, Kremlin johtama propaganda.

8. Venäjä ei hyväksy Ukrainan vaatimaa rauhanturvaoperaatiota Itä-Ukrainaan. Venäjä ei ole vielä saavuttanut tavoitettaan ja konflikti jatkuu.

9. Venäjällä toistinajattelijat on vaiennettu lukuisin eri keinoin, kuten murhaamalla politikkoja ja toimittajia. Syyllisiä harvemmin saadaan kiinni.

10. Tämä kaikki tapahtuu tekaistun ulkoisen uhan varjolla ja maan johtajan vainoharhaisuuden vuoksi.

Täsmentäkää ja korjatkaa mahdolliset väärät tulkinnat.
 
Merkelein selitys oli tälläinen: Meillä Venäjän kanssa on suuret erimiellisyydet- mm sitä mitä tapahtuu Ukrainassa. Sitä huolimatta minulle on tärkeä viedä seppelin siellä 10.5 tuntemattoman sotilaan hautaalla, muistoksi kaatuneista 2 Maailman sodassa, jotka ovat Saksan omatunnolla. Ja miten "se on tärkeä" blabla..

Venäjän kultti ikuisesta suurvoitosta saa lisää bensaa liekkeihiin.

Mutta koska Venäjä tekee käytönnössä saman, mutta paljon kieromman sodan, hänen visiitti on HANURISTA.

Stasi ämmä. Putlerin kaveri - se kerro jo kaiken.

Tämä kuva on Putlerin fasismista mm. Tästä se alkaa ja loppuu Uraganeihin ja Bukeihin yms joilla tulitetaan mm toisten maiden siviileja, parhaillaankin.
LTGP+

Tälläinen se on.

Ja tässä on varas joka vasta pääsemässä kleptokratian makuun:
14hIe+

Vieressä mafiosot, nk "vory v zakone", eli varkaat, joille ei voi mitään, kun ovat lain yläpuolella.

Jos nyt jättäisit tuon Merkelin ämmittelyn ja joka ikisen ihmisen nimittelyn, joista et sattumoisin pidä, muualle. Ei tuo mitään lisäarvoa keskustelulle.
Merkel toimii kunnioittaakseen kaikkia kuolleita, eikä hänen visiitillään ole mitään tekemistä Neuvostoliiton voiton kanssa. Saksa tulee kärsimään vielä muutaman sukupolven ajan kauheata itsekritiikkiä 2. maailmansodasta johtuen, vaikkeivät he olleetkaan todistamassa niitä tapahtumia. Se, että Venäjä kiihdyttää omaa propagandakoneistoaan tämän takia on yks ja sama, sillä he tekisivät sen muutenkin. Jos Merkel ei menisi ollenkaan paikan päälle, otsikoissa lukisivat "Saksan liittokansleri kieltää Neuvostoliiton voiton, heidän kouluissaan opetetaan, kuinka Saksa voitti 2. maailmansodan."

Joten kannattaa nyt ymmärtää se, että tekivät Länsimaiset johtajat mitä tahansa, niin se käännetään Venäjällä näkymään siten, että heitä syrjitään.
 
Venäjä ilmeisesti tosissaan on tuomassa joukkoja lisää Ukrainan rajan yli???
 
^Tuo video on jo vanha.
 
Bejulkaistust: 220924 kirjoitti:
^Tuo video on jo vanha.
22.3.2015 julkaistu, vai löytyykö vielä vanhempaakin matskua?
 
En ymmärrä, miksi voimakas joukkojen keskittäminen ja ammusten rahtaaminen on tehty, ellei hyökkäystä varten. Teoriassa on mahdollista, että valmistaudutaan myös puolustautumaan mutta en oikein jaksa uskoa Poroshenkon yrittävän enää palauttaa "raja-alueiden valvontaa" eli jatkavan ATO-operaatiota.

Tämähän on Ukrainassa edelleenkin ATO-operaatio, koska eivät itsekään halua olla sodassa Venäjän kanssa. Kunhan ovat vain.

Mielenkiintoinen tämä nykyaika.

Ammuksia ja varusteita on todellakin toimitettu huomattavia määriä niin Donbassin alueelle kuin myös Venäjän puolelle, etenkin Rostovin oblastin alueelle mutta kauttaaltaan Venäjän ja Ukrainan väliselle rajaseudulle muutamiin avainpaikkoihin ja jopa pohjoiselle sektorille saakka - olisi todella mielenkiintoista tietää mikä on joukkojen todellinen vahvuus pohjoisessa ja Valko-Venäjän alueella. On myös syytä huomioida, että nyt keskitysten määrä on monien arvioiden mukaan olennaisesti suurempi mitä vuosi sitten keväällä (huhti-toukokuussa) - onko tällä joku tarkoitus vai onko joukkoja ja koko organisaatiota tarkoitus käyttää painostamiseen ja luoda kuvaa, jonka mukaan Venäjä on laajentamassa operaatiotaan Ukrainassa?

Huomioidaan vielä se, että Venäjän Eteläisen sotilaspiirin alueella (eli alue joka rajoittuu Kaukasuksen ohella Ukrainaan) on venäläisuutistoimistojen mukaan tarkoitus järjestää tämän vuoden aikana 25 erikokoista ilmasotaharjoitusta.

On todella vaikea kuvitella, että Venäjä valmistautuisi puolustussotaan, koska on todella vaikea kuvitella, että UA on lähitulevaisuudessa kykeneväinen niin laajoihin operaatioihin, että sen voisi kuvitella voivan palauttaa miehitetyt alueet valvontaansa ja painotan puhe on lähitulevaisuudesta. Enkä myöskään näe tarkoituksenmukaisena sitä, että Venäjä valmistautuisi raskaasti puolustussotaan, joka alkaisi kenties vuoden kuluttua tai hamassa tulevaisuudessa.

Kyetäkseen saamaan miehitetyt alueet haltuunsa Ukrainan tulisi saattaa etenkin asevoimansa olennaisesti parempaan tilaan ja niiden operointikyvyn tulisi nousta huomattavasti ja toisaalta vaikka asevoimien valmius olisi riittävällä tasolla, periaatepäätön raskaan hyökkäyssodan viemisestä kansantasavaltoihin on olennaisen vaikea tehdä - sellaista ei voi suorittaa ATO:na kyse ei siis ole mistään "anti terrorist operation'ista" vaan kyse on selkeästä sodasta ja tuolloin toimien on oltava sen mukaisia ja raskaan sodan vieminen kansantasavaltoihin tarkoittaisi vääjäämättä sitä, että sen jälkeen on vaikea operoida siten, että siviiliuhrit pysyvät minimissään tai se minimi on määriteltävä aivan uudella tavalla.

Tavallaan Ukrainan sodanjohdon toimia on vaikea kritisoida, etenkin ATO:a kun ei tiedä millainen paine ja ulkoinen vaikutus maan johtoon on kohdistunut ulkomaiden taholta ja ulkoisten toimijoiden (esim. IMF) taholta. Jos signaali on hyvin voimakas ja sen suuntainen ettei Ukrainan haluta aloittavan laajamittaista sotaa jollei Venäjä anna siihen riittävää syytä, Ukrainakin voi joutua käymään tätä sotaa "toinen käsi selän taakse sidottuna". Ja siksi (kun taustat eivät ole tiedossa) ulkopuoliselle sota voi näyttäytyä sotana jossa vain ollaan sotivinaan - siitä huolimatta, että kuolleita on jo tuhansia ja on sodittu tai oltu sodankaltaisessa tilassa vuoden päivät.

vlad.
 
Ammuksia ja varusteita on todellakin toimitettu huomattavia määriä niin Donbassin alueelle kuin myös Venäjän puolelle, etenkin Rostovin oblastin alueelle mutta kauttaaltaan Venäjän ja Ukrainan väliselle rajaseudulle muutamiin avainpaikkoihin ja jopa pohjoiselle sektorille saakka - olisi todella mielenkiintoista tietää mikä on joukkojen todellinen vahvuus pohjoisessa ja Valko-Venäjän alueella. On myös syytä huomioida, että nyt keskitysten määrä on monien arvioiden mukaan olennaisesti suurempi mitä vuosi sitten keväällä (huhti-toukokuussa) - onko tällä joku tarkoitus vai onko joukkoja ja koko organisaatiota tarkoitus käyttää painostamiseen ja luoda kuvaa, jonka mukaan Venäjä on laajentamassa operaatiotaan Ukrainassa?

Huomioidaan vielä se, että Venäjän Eteläisen sotilaspiirin alueella (eli alue joka rajoittuu Kaukasuksen ohella Ukrainaan) on venäläisuutistoimistojen mukaan tarkoitus järjestää tämän vuoden aikana 25 erikokoista ilmasotaharjoitusta.

On todella vaikea kuvitella, että Venäjä valmistautuisi puolustussotaan, koska on todella vaikea kuvitella, että UA on lähitulevaisuudessa kykeneväinen niin laajoihin operaatioihin, että sen voisi kuvitella voivan palauttaa miehitetyt alueet valvontaansa ja painotan puhe on lähitulevaisuudesta. Enkä myöskään näe tarkoituksenmukaisena sitä, että Venäjä valmistautuisi raskaasti puolustussotaan, joka alkaisi kenties vuoden kuluttua tai hamassa tulevaisuudessa.

Kyetäkseen saamaan miehitetyt alueet haltuunsa Ukrainan tulisi saattaa etenkin asevoimansa olennaisesti parempaan tilaan ja niiden operointikyvyn tulisi nousta huomattavasti ja toisaalta vaikka asevoimien valmius olisi riittävällä tasolla, periaatepäätön raskaan hyökkäyssodan viemisestä kansantasavaltoihin on olennaisen vaikea tehdä - sellaista ei voi suorittaa ATO:na kyse ei siis ole mistään "anti terrorist operation'ista" vaan kyse on selkeästä sodasta ja tuolloin toimien on oltava sen mukaisia ja raskaan sodan vieminen kansantasavaltoihin tarkoittaisi vääjäämättä sitä, että sen jälkeen on vaikea operoida siten, että siviiliuhrit pysyvät minimissään tai se minimi on määriteltävä aivan uudella tavalla.

Tavallaan Ukrainan sodanjohdon toimia on vaikea kritisoida, etenkin ATO:a kun ei tiedä millainen paine ja ulkoinen vaikutus maan johtoon on kohdistunut ulkomaiden taholta ja ulkoisten toimijoiden (esim. IMF) taholta. Jos signaali on hyvin voimakas ja sen suuntainen ettei Ukrainan haluta aloittavan laajamittaista sotaa jollei Venäjä anna siihen riittävää syytä, Ukrainakin voi joutua käymään tätä sotaa "toinen käsi selän taakse sidottuna". Ja siksi (kun taustat eivät ole tiedossa) ulkopuoliselle sota voi näyttäytyä sotana jossa vain ollaan sotivinaan - siitä huolimatta, että kuolleita on jo tuhansia ja on sodittu tai oltu sodankaltaisessa tilassa vuoden päivät.

vlad.
Hybridisota ja terrorismin vastainen operaatio (ATO) käsitteet siinä mielessä huvittavia, että alueella käyty jo pitkään ihan perinteistä sotaa, jossa kuolleita ainakin 6000.
 
Hybridisota ja terrorismin vastainen operaatio (ATO) käsitteet siinä mielessä huvittavia, että alueella käyty jo pitkään ihan perinteistä sotaa, jossa kuolleita ainakin 6000.

Sodankäynti muistuttaa hyvin paljon perinteistä konventionaalista sotaa (tai käytännössä on sitä tietyin poikkeuksin) mutta suhteessa sodan kestoon ja pakolaisten määrään siviiliuhrien määrä ei esim. viimekesäisessä ATO:n operaatiossa noussut kohtuuttoman suureksi ja tämä osaltaan johtui juuri siitä, että operaatio oli varsinaisen sodan sijaan ennemminkin juuri terrorisminvastainen operaatio, jossa muutamaa poikkeusta lukuunottamassa (esim. Slovjansk ja Kramatorsk) UA:n joukot syyllistyivät tarkoitukselliseen siviilikohteiden tulittamiseen suhteellisen harvoin tai asia paremmin ilmaistuna siviilikohteiden summittaista pommittamista vältettiin operaation pitkittyessä yllättävänkin paljon. Esim. voidaan mainita taistelut Donetskin ympäristössä, joissa separatistit järjestelmällisesti ryhmittivät kiinteisiin ja puolikiinteisiin (pysyväluonteisiin asemiin) tykistöä asutuskeskuksiin ja näissäkin tapauksissa ATO:n vastatykistötoiminta oli hyvin maltillista ja usein se jätettiin jopa suorittamatta.

Tietty edellinen ei lohduta niitä tuhansien siviiliuhrien omaisia tai läheisiä, heistä nämä kuolemat ovat suurelta osin turhia ja monelle on sama kuka teon takana on - ei tietenkään kaikille, vaan propagandakin repii palstamillejä kuolleista. Kansantasavaltojen alueella kuolleita siviileitä ja separatisteja on yhteensä (lähteistä riippuen) vähintäänkin 3600 ja 4300 välillä ja tähän päälle tulee 2000-2800 UA:n sotilasta ja vapaaehtoissotilasta sekä kuolleet Venäjän asevoimien sotilaat, joita on arvioiden mukaan 400-500 (U.S. State Department, venäläisen kansalaisjärjestö Memorialin arvio oli tammikuulta 2015 jossain reilussa 300 kuolleessa venäläissotilaassa). Eikä pidä unohtaa lentoa MH17 ja sen 298 kuollutta siviiliä. OCHA:n arvio kuolleista on 6225 huhtikuun 24. 2015 mennessä ja tähän päälle MH17. On kuitenkin muistettava, että olennaisesti suurempiakin lukemia on esitetty koskien etenkin separatistitaistelijoiden uhrilukua.

Kun huomioidaan operaation kesto (vuosi) ja etenkin ATO:n toiminta keväällä ja kesällä 2014 minusta etenkin siviiliuhrien määrä on yllättävänkin pieni ja kun muistetaan, että huomattavan paljon siviileitä on menehtynyt separatistien ja venäläisjoukkojen operaatioissa (esim. Debaltsevossa) on syytä huomioida osapuolten tavat käydä tätä sotaa ja huomioida se, että toinen osapuoli ainakin pyrkii tietyiltä osin minimoimaan myös siviilikärsimysten määrää. Yksittäisiä virhearviointeja myös ATO on tehnyt ja operaatioiden seurauksena on kuollut sivullisia mutta kokonaisuus huomioiden mielestäni tilanne voisi olla olennaisesti huonompi ja jos UA ryhtyisi avoimeen ja rajoittamattomaan sodaan vallatakseen miehitetyt alueet takaisin epäilisin, että siviiliuhrien määrä olisi olennaisesti korkeampi. Puhuttaisi kenties kymmenistä tuhansista kuolleista siviileistä ja tähän sotilaat ja muut taistelijat päälle.

vlad.
 
Jos nyt jättäisit tuon Merkelin ämmittelyn ja joka ikisen ihmisen nimittelyn, joista et sattumoisin pidä, muualle. Ei tuo mitään lisäarvoa keskustelulle..
Jospa nyt jättäisit valehtelemisen ja lioittelun "joka ikisista ihmisista".
Ovat nimittäin typerä paskanjauhanta eikä tälläinen tyylisi todellakaan tuo lisäarvoa keskusteluun.

Olen kirjoittanut Merkelista hyvääkin, mutta en luottaa kuitenkaan häneen. Harvaa poliitikkoa kunnioitan niin paljon etten ikinä kutsuisi sitä "ämmäksi" tai "ukoksi" joskus.

Eikä kukaan vie minulta oikeutta kutsua putleriakaan "saatanaksi".
PS. Lisäksi minulla on joskus on tapana v:lla takaisin pikkumaisuuksia jauhaville,henkilöön meneville kieroille kirjoittaijille.
 
Viimeksi muokattu:
Mikael Skilltillä, Ruotsalainen AZOV-vapaaehtoinen, on ollut kyselytunti twitterissä. Jokainen saanut kysyä mitä lystää ja kaveri on yrittänyt vastata minkä kerkeää. Kannattaa lukea, juttuja ns "paikan päältä". Tämän tapahtuman alullepanija muuten oli itse Graham W Phillips :D

https://twitter.com/MikaelSkillt/with_replies

http://www.ar15.com/archive/topic.html?b=1&f=5&t=1654010&page=2 :


Skillt is a nutjob and a liar. He's not nearly as HSLD as he thinks, and AFAIK he hasn't be allowed to reach the front lines.



...............................................



Yeah, but that could just mean that he did regular conscription (possibly less than a year) and likely wasn't any kind on "sniper" and maybe not even infantry, and then spent six years fucking around in the Home Guard, which is a very different creature from U.S. National Guard.

Units are very localized, and the training can be very lax and inconsistent. Swede1986 was/is in the Home Guard, and I was in the Home Guard back in Denmark. We had guys in my platoon that were "snipers" - and one of them was just a total wannabe, and didn't have any active duty prior service, and I don't think I saw him during any of the (very infrequent) training we had, but ran into him ONCE at the shooting range. I think he just like shooting, and joined the home guard for the free rifle and ammo. Our big "exercise" every year was really just fucking around before we had a big dinner and lots of drinking.

If he told an American that he has eight years of service as a sniper in the Guard, they might easily mistake him for someone much more trained and experienced than he actually was.


I don't know anything about this particular guy, but be careful to over-interpret the "seven years of service in the Army and Guard" line.
 
Sodankäynti muistuttaa hyvin paljon perinteistä konventionaalista sotaa (tai käytännössä on sitä tietyin poikkeuksin) mutta suhteessa sodan kestoon ja pakolaisten määrään siviiliuhrien määrä ei esim. viimekesäisessä ATO:n operaatiossa noussut kohtuuttoman suureksi ja tämä osaltaan johtui juuri siitä, että operaatio oli varsinaisen sodan sijaan ennemminkin juuri terrorisminvastainen operaatio, jossa muutamaa poikkeusta lukuunottamassa (esim. Slovjansk ja Kramatorsk) UA:n joukot syyllistyivät tarkoitukselliseen siviilikohteiden tulittamiseen suhteellisen harvoin tai asia paremmin ilmaistuna siviilikohteiden summittaista pommittamista vältettiin operaation pitkittyessä yllättävänkin paljon. Esim. voidaan mainita taistelut Donetskin ympäristössä, joissa separatistit järjestelmällisesti ryhmittivät kiinteisiin ja puolikiinteisiin (pysyväluonteisiin asemiin) tykistöä asutuskeskuksiin ja näissäkin tapauksissa ATO:n vastatykistötoiminta oli hyvin maltillista ja usein se jätettiin jopa suorittamatta.

Tietty edellinen ei lohduta niitä tuhansien siviiliuhrien omaisia tai läheisiä, heistä nämä kuolemat ovat suurelta osin turhia ja monelle on sama kuka teon takana on - ei tietenkään kaikille, vaan propagandakin repii palstamillejä kuolleista. Kansantasavaltojen alueella kuolleita siviileitä ja separatisteja on yhteensä (lähteistä riippuen) vähintäänkin 3600 ja 4300 välillä ja tähän päälle tulee 2000-2800 UA:n sotilasta ja vapaaehtoissotilasta sekä kuolleet Venäjän asevoimien sotilaat, joita on arvioiden mukaan 400-500 (U.S. State Department, venäläisen kansalaisjärjestö Memorialin arvio oli tammikuulta 2015 jossain reilussa 300 kuolleessa venäläissotilaassa). Eikä pidä unohtaa lentoa MH17 ja sen 298 kuollutta siviiliä. OCHA:n arvio kuolleista on 6225 huhtikuun 24. 2015 mennessä ja tähän päälle MH17. On kuitenkin muistettava, että olennaisesti suurempiakin lukemia on esitetty koskien etenkin separatistitaistelijoiden uhrilukua.

Kun huomioidaan operaation kesto (vuosi) ja etenkin ATO:n toiminta keväällä ja kesällä 2014 minusta etenkin siviiliuhrien määrä on yllättävänkin pieni ja kun muistetaan, että huomattavan paljon siviileitä on menehtynyt separatistien ja venäläisjoukkojen operaatioissa (esim. Debaltsevossa) on syytä huomioida osapuolten tavat käydä tätä sotaa ja huomioida se, että toinen osapuoli ainakin pyrkii tietyiltä osin minimoimaan myös siviilikärsimysten määrää. Yksittäisiä virhearviointeja myös ATO on tehnyt ja operaatioiden seurauksena on kuollut sivullisia mutta kokonaisuus huomioiden mielestäni tilanne voisi olla olennaisesti huonompi ja jos UA ryhtyisi avoimeen ja rajoittamattomaan sodaan vallatakseen miehitetyt alueet takaisin epäilisin, että siviiliuhrien määrä olisi olennaisesti korkeampi. Puhuttaisi kenties kymmenistä tuhansista kuolleista siviileistä ja tähän sotilaat ja muut taistelijat päälle.

vlad.
Tässä olet täysin oikeassa, alkuun oli ATO. Kramatorskissa ja Slavyjanskissa, pyrittiin tukehduttamaan aseellinen kapina, jota johdettiin Venäjältä käsin.

Mutta kun joukot siirtyivät Donetskin ja Luhanskin alueille, ja tämän jälkeen Venäjän asevoimat tulivat vähän näkyvämmin esiin, niin Ukrainan armeijan vapaaehtoisrintama alkoi murtua.

Separastitaistelijoiden uhriluku jäänyt pimentoon, en sitä kiistä.

Debaltevessa Ukrainan armeija evakuoi siviileitä, samoin ei tainnut käydä ilovaiskissa, ei ollut riittävää tietoa ympärillä olevista asioista. Joka tapauksessa ja molemmissa tapauksessi Venäjän tukemat separatistijoukot moukaroivat siviilialueita täysin vastuuttomasti.
 
Back
Top