Ukrainan konflikti/sota

Itse Oikea Sektori on tosiaan varsin pieni (oliko niillä yksi paikka parlamentissä), mutta kokonaisuutena äärioikeiston kannatus on luokkaa 10% kun lasketaan kaikki vastaavat liikkeet. Eli kyllä siellä niitä on vaikka puheet "Kiovan fasistijuntasta" ovat tietysti sitä itseään.
Tietysti 2014 vaalien tulos on jonkun verran vääristynyt kun monet Venäjä-mieliset eivät sattuneesta syystä äänestäneet.

Kaikissa maissa on äärioikeistonsa. Ukrainan äärimmäinenkin oikeisto on varsin kesyä verrattuna moneen "länsieurooppalaisempaan" vastineeseensa.

edit. typo
 
Vlad, Ukrainan tilanne nyt niin pahaa, sota on meneillaan, valtion kassa on tyhjennetty ja ihmisillä on paljon ongelmia, joita pitää hoitaa, kaikkien kanssa pitää tasapainotella..Tulojen kanssa hyvin monella niin tiukka, että ihmiset valitsisivat mielummin maaviljelyn, ja pitkiä työpäiviä, jotta saisivat ruoan varastoon, ja välttämättömät menot maksetuksi, kun miettimista historian vääristämiä ja ylipäänsä keskustelemaan sitä. Pienituloisia eläkeläisiä on paljon, heitäkin pitää auttaa.

...

Asiat tärkeys järjestyksessä.

Juuri näin, asiat tärkeysjärjestykseen ja nyt kun maa on käytännössä sodassa on mielestäni typerää puuhailla lakeja jotka antavat aseita sille viholliselle ja toisaalta saavat ukrainalaiset näyttämään osassa länsimaita samalta joukolta mitä venäläisetkin ovat.

Nyt pitäisi keskittyä olennaiseen ja siirtää tällaiset (ja vastaavat) lait tuonnemmaksi ja pohtia niiden järkevyyttä vasta siinä vaiheessa kun maassa on rauha ja voidaan rauhassa pohtia, ilman ulkoisen aggression uhkaa, sitä millaiselle keskustelulle on sijansa ja millaiselle ei. Ei olisi ensimmäinen kerta jolloin kriisin aikana laadittu laki jääkin pysyväksi jota ei enää rauhan koitettua ryhdytä liiemmin muuttamaan.

Uskoisin, että Ukrainan laki tarjoaa jo nyt mahdollisuuden tarvittaessa rajoittaa provokaattoreiden toimia (seisoivatpa he kenen rivissä tahansa), joten turhien lakien - joiden valvonta on vaikeaa - laatimisessa ei minusta ole järkeä. Ei etenkään kun Ukraina kuitenkin haluaa asemoitua mielummin länteen kuin itään - tämäkin maassa on otettava huomioon. Ikävä kyllä tilanne on se, että nykyisen kriisin ja sodan myötä maan oma päätäntävalta on rajallinen ja niin kauan kuin maassa ei ole virallisesti julistettua sotatilaa kaikkinaiset vapaaehtoiset toimet kansalaisoikeuksien rajoittamiseen sisältävät huomattavan mahdollisuuden väärintulkinnalle ja väärinkäytölle kaikissa ilmansuunnissa.

vlad.
 
Kantani mielipiteen ilmaisun vapauteen perustuu vakaaseen luottamukseen siihen, että ihmiset eivät muuta kantojaan.

Arvotettava kanta, mutta tässä Venäjän massiivisena syöttämässä propagandassa, joka on täyttä puppua, on vaarassa ne heikot ihmiset, joita meissäkin on. Siis eikö olekkin silloin viisaampaa taata vapaa ja todistettavasti OIKEA tieto.

Noh, jos kirjan kannessa olisi selvästi ilmaistu, että sisältö on täyttä fantasiaa ja Kremlin propagandaa...
 
En oikein ymmärrä, mitä ajat takaa? Olisiko esimerkkejä tuon absoluuttisen vallan ilmenemisestä?

Jos muutamat lakiehdotukset jätetään pois laskuista, niin minulla ei ole aavistustakaan siitä onko sellaisia merkkejä ilmassa vai eikö ole. Ja juuri sitä ajoin takaa.

Tarkoitus ei ole moittia Ukrainaa tai ukrainalaisia, minä en vain yksinkertaisesti tiedä mihin suuntaan tuo maa on menossa. Moskovan suunta voidaan kyllä jättää pois laskuista ainakin niin kauan kun Putin pysyy vallassa :D
 
Prisma saa levittää Kremlin propagandaa jos haluaa ja ihmiset saavat käydä ostoksilla muualla jos tämä ei miellytä.
 
Tuosta tulikin mieleen että minä en ole toistaiseksi saanut minkäänlaista käsitystä, siitä miten suuri osa ukrainalaista haluaa suunnata katseensa länteen ja integroitua länsimaiden kanssa. Mellakat saivat alkunsa EU-myönteisten mielenosoituksesta. Ihmisiä oli valtavasti ja tutun näköiset liput heiluivat tuulessa, mutta minun käsittääkseni nämä mielenosoittajat edustivat kuitenkin suhteellisen pientä vähemmistöä.

Jos olen oikein ymmärtänyt niin enemmistö ukrainalaisista kuten myös mellakoitsijoista vastusti Janukovitshin hallintoa, mutta siitä on pitkä matka länteen ja EU:hun...enkä tarkoita nyt maantieteellisiä asioita.

En ole saanut juuri minkäänlaista käsitystä siitäkään, miten vahvasti nämä sektorin pojat ja kumppanit kykenevät Ukrainan politiikkaan Kiovan ja Donbassin tapahtumien jälkeen vaikuttamaan...

5330-p-03-RIGHTSECTOR-Ukraine_Radical_Rig.jpg


En suinkaan tarkoita että ukrainalaiset ovat hulluja natseja, en myöskään sitä että Venäjän toiminta olisi millään tasolla hyväksyttävää. Mutta en ole täysin vakuuttunut siitä että Ukraina kykenee tai edes haluaa intekroitua länsimaihin, jos sillä intekroitumisella tarkoitetaan länsimaista arvopohjaa tai EU-jäsenyyttä.

En myöskään väitä tietäväni mitä ukrainalaiset ihan oikeasti haluavat, sillä juuri sitä asiaa minä EN todellakaan tiedä. Siitä olen kyllä ihan varma että Euraasian unioniin ja sitä kautta Moskovan syliin, niitä ei saa kaiken tapahtuneen jälkeen edes kirveellä...panssarivaunuista ja ohjuksista puhumattakaan

Voisin helposti veikata että Ukraina liittyy Natoon heti kun pääsee ja yhteistyö USA:n kanssa syvenee jatkossakin kovaa vauhtia...mutta...Ukraina, Eurooppa ja EU on jo paljon vaikeampi yhdistelmä.

Se on tunnustettava, että on kohtalaisen vaikeaa sanoa, että kuinka suuri tai pieni osa ukrainalaisista haluaa integroitua edes jollain tasolla länteen, tai jos integroitumisen taso on riittävän maltillinen kannatus lienee huomattavan suurta Ukrainassa mutta mitä tiukemmasta ja syvällisemmästä integraatiosta on kyse, uskoisin, että todellisten kannattajien määrä laskee olennaisesti.

Edellisissä vaaleissa tunnetuista syistä johtuen sellaiset poliitikot/puolueet saivat laajan kannatuksen, jotka halusivat suunnata katseensa länteen mutta on tietenkin huomioitava, että niin parlamentti- kuin myös presidenttivaaleja ei kyetty järjestämään osassa Donbassia eikä Krimillä ja näin huomattava osa venäläismielisistä sekä aiemmin Alueiden puolueen kannattajista ei kyennyt äänestämään ja tämä tietenkin jollain tasolla vääristää vaalitulosta ja saa EU- ja länsimyönteiset poliitikot näyttämään huomattavan suosituilta. Samoin Ukrainan kommunistisen puolueen kannatus laski kohtuudella, sekin suurelta osin edellisestä syystä johtuen.

Toisaalta esim. parlamenttivaaleissa syksyllä 2014 niissä osissa Donetskin ja Luhanskin oblasteja jotka aiemmin keväällä ja kesällä olivat olleet miehitettyjä alueita kyettiin äänestämään ja sielläkin länsimyönteiset poliitikot saivat aiempaan verrattuna huomattavan suuren kannatuksen eli siirtymää tässäkin kohdin tapahtui. Mutta on huomioitava se, että taustalla on varmasti useampi syy miksi näin tapahtui - osa varmasti protestoi näin aiempaa Janukovitshin hallintoa vastaan, samoin tämä on nähtävissä protestiksi Venäjää ja separatisteja vastaan ja osa protestiksi korruptoitunutta päätöksentekoa kohtaan. Ja tietenkin on muistettava se, että alueilta oli muuttanut pois paljon väkeä jotka eivät äänestäneet tai voineet äänestää - Donbassin alueelta on siirtynyt Venäjälle satojatuhansia asukkaita ja osa heistä olisi ollut äänioikeutettuja. No vastaavasti aiemmin tämä Ukrainaan integroitumaton kansanosa oli ottanut osaa vaaleihin ja äänestänyt pääasiassa Janukovitshin puoluetta ja näin aiemmin vääristänyt vaalitulosta - nyt nähtiin ehkäpä alueen tulos sellaisena jollainen se on kun tämä elementti on poissa, huomioituna pienoisella siirtymällä länsimielisten puolelle.

Mutta yhtälailla Janukovitshin kauden viimeisimmät parlamenttivaalit tarjoavat vääristyneen tuloksen, mikä ei välttämättä kerro kansan syvien rivien todellista mielipidettä. Vaalit kun eivät olleet länsimaisittain vapaat vaan niissä oli vilppiä ja etenkin Janukovitshin puolue (tukijoineen) sai selkeän etuaseman korruptoituneessa järjestelmässä ja ne saivat selkeästi eniten valtakunnallista tv-aikaa, niiden sanomaa tuotiin julki valtakunnallisella tasolla, ulkopuolelta eli Venäjän puolelta painostettiin ukrainalaisia äänestämään oikein eli Janukovitshia etc. Ja lisäksi vaaleissa tapahtui selkeää vilppiä ja väärinkäytöksiä äänestyspaikoilla.

Eli tämän vuosikymmenen puolella järjestettyihin vaaleihin sisältyy tekijöitä jotka syystä tai toisesta vääristävät tulosta, mutta tietyllä tavalla tuloksesta on tulkittavissa jotain ja nyt vallalla on länsimyönteinen hallinto.

iri.org:n teettämä laaja mielipidekysely 14.-26. maaliskuuta 2014 tarjoaa erään näkökulman siihen kuinka ukrainalaiset ajattelevat ja mitkä ovat heidän tuntonsa: http://www.iri.org/sites/default/fi...nion Survey of Ukraine, March 14-26, 2014.pdf

Esim. kohta:

"Majority Want Closer Ties to Europe.

If Ukraine was able to enter only one international economic union, should it be with...?

March 2014:

52 % European Union.
27 % Customs Union with Russia, Belarus and Kazakhstan.
6 % Other.
14 % Don't know/Refused to answer.
"

Tietenkin hajonta maan sisällä oli suurta, lännessä 90 % kannatti Euroopan Unionia kun vastaavasti idässä 59 % kannatti tulliliittoa Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakshtanin kanssa. Mutta vielä ns. keskisessä Ukrainassakin EU:n kannatus oli 70 % luokkaa.

Kysymykseen:

"If a referendum were held today on Ukraine joining the European Union, how would you vote?"

Vastattiin:

"53 % Would vote for Ukraine to join the EU; 28 % Would vote against Ukraine joining the EU; 8 % Would not vote; 11 % Don't know/Refused to answer".

Eli jälleen koko kansasta enemmistö (53 %) olisi EU:hun liittymisen kannalla ja 28 % vastaisi ehdottomasti kielteisesti liittymiselle.

Vaalien ja mielipidetiedustelujen perusteella voi kuitenkin tehdä jonkin sortin päätelmiä ja kansasta kaikkiaan niukan enemmistön voi sanoa kannattavan integroitumista EU:hun - ainakin keväällä 2014 EuroMajdanin jälkimainingeissa. Vaikea sanoa millä tavalla sota on vaikuttanut äänestäjien tahtoon ja mielipiteeseen - onko maassa tapahtunut sisäistä lähentymistä vai onko ero lännen ja idän välillä edelleen yhtä suuri. Ongelma on tietenkin se, että huomattavassa osassa Donbassia ei ole mahdollista järjestää laajoja mielipidekyselyitä tunnetuista syistä johtuen.

Jos minulta kysytään niin en usko Ukrainan olevan EU-kelpoinen maa vielä aikoihin. Vaikka nyt päästäisi puhtaalta pöydältä kehittämään maata ja uudistamaan taloutta, kitkemään korruptiota, aloittamaan jälleenrakennus tms. toimet niin menee epäilemättä 15-20 vuotta kunnes voidaan kuvitella maan olevan valmis EU:hun. Mutta nyt kun maa on vielä sodassa (tai sen kaltaisessa tilassa) asetelma on olennaisesti heikompi - parempi siis olla veikkaamatta mitään.

NATO-jäsenyyteenkään en oikein usko, en ainakaan niin kauan kun maassa soditaan, tilanne idässä on jännittynyt ja osa Donbassia on miehitettynä. Krimin suhteen tilanne voi olla se, että sen miehittämistä ja menettämistä ei pidetä esteenä NATO-jäsenyydelle, mutta tilanne Donbassin alueella on sellainen, että se taatusti vaikuttaa haaveisiin jäsenyydestä ja on estävänä tekijänä siinä. Yhdysvallat tuskin haluaa (muista jäsenmaista puhumattakaan) NATO:on maata, joka on käytännössä sodassa Venäjän kanssa.

vlad.
 
http://pravyysektor.info/

Viestintää ei pidä suunnata idiooteille - Venäjä saa tehdä sen - ihmisiä pitää kunnioittaa, kaikki pitää kirjoittaa täysijärkisille ihmisille.

Oikean sektorin pitäisi avata vapaa keskustelu sivustollaan.
Moni sivusto siellä joutunut sulkemaan kommentointi mahdollisuutta, koska trollien tulva on liian suuri, se on nyt normi, resursit suunnataan sotaan, terrorismin/diversioiden estäämiseksi. Näissä sivustoissa, jossa voi jättää kommentit adminin ja moderin lisäksi toimivat myös vapaaehtoiset, esim.itse merkinnyt spamiksi kenties toista tuhatta kremlin trollinen viesteja.
Venäjä tekee massiviset infosodan hyökkäykset, valtaosalle putinistien hyökkäjille maksetaan häiriköinnistä ja paskan levittämisestä, ukrainalaiset ja kaikki heitä tukevat tekevät tämän palkatta, mutta hiljaisella ymmärryksellä, jokainen hoitaa oman osuuden voimien ja mahdollisuuksien mukaan.
 
Viimeksi muokattu:
Tuosta tulikin mieleen että minä en ole toistaiseksi saanut minkäänlaista käsitystä, siitä miten suuri osa ukrainalaista haluaa suunnata katseensa länteen ja integroitua länsimaiden kanssa. Mellakat saivat alkunsa EU-myönteisten mielenosoituksesta. Ihmisiä oli valtavasti ja tutun näköiset liput heiluivat tuulessa, mutta minun käsittääkseni nämä mielenosoittajat edustivat kuitenkin suhteellisen pientä vähemmistöä.

Jos olen oikein ymmärtänyt niin enemmistö ukrainalaisista kuten myös mellakoitsijoista vastusti Janukovitshin hallintoa, mutta siitä on pitkä matka länteen ja EU:hun...enkä tarkoita nyt maantieteellisiä asioita.

En ole saanut juuri minkäänlaista käsitystä siitäkään, miten vahvasti nämä sektorin pojat ja kumppanit kykenevät Ukrainan politiikkaan Kiovan ja Donbassin tapahtumien jälkeen vaikuttamaan...

5330-p-03-RIGHTSECTOR-Ukraine_Radical_Rig.jpg


En suinkaan tarkoita että ukrainalaiset ovat hulluja natseja, en myöskään sitä että Venäjän toiminta olisi millään tasolla hyväksyttävää. Mutta en ole täysin vakuuttunut siitä että Ukraina kykenee tai edes haluaa intekroitua länsimaihin, jos sillä intekroitumisella tarkoitetaan länsimaista arvopohjaa tai EU-jäsenyyttä.

En myöskään väitä tietäväni mitä ukrainalaiset ihan oikeasti haluavat, sillä juuri sitä asiaa minä EN todellakaan tiedä. Siitä olen kyllä ihan varma että Euraasian unioniin ja sitä kautta Moskovan syliin, niitä ei saa kaiken tapahtuneen jälkeen edes kirveellä...panssarivaunuista ja ohjuksista puhumattakaan :D

Voisin helposti veikata että Ukraina liittyy Natoon heti kun pääsee ja yhteistyö USA:n kanssa syvenee jatkossakin kovaa vauhtia...mutta...Ukraina, Eurooppa ja EU on jo paljon vaikeampi yhdistelmä.

%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0.jpg


95% halunnee vaurautta ja hyvinvointia. Viimeisestä viidestä prosentista löytyy ideologisista syistä johonkin suuntaan integroitumista haluavat. Näin se on aina ja kaikkialla.
 
Prisma saa levittää Kremlin propagandaa jos haluaa ja ihmiset saavat käydä ostoksilla muualla jos tämä ei miellytä.

Aivan. Ja Prisman päälle saa aiheesta kaataa niin paljon paskaa kuin halutaan. Lopulta nähdään, mitkä mielipiteet myyvät Prisman nykyisille ja potentiaalisille asiakkaille, ja mikä on Prismalle kannattavaa.
 
NATO-jäsenyyteenkään en oikein usko, en ainakaan niin kauan kun maassa soditaan, tilanne idässä on jännittynyt ja osa Donbassia on miehitettynä. Krimin suhteen tilanne voi olla se, että sen miehittämistä ja menettämistä ei pidetä esteenä NATO-jäsenyydelle, mutta tilanne Donbassin alueella on sellainen, että se taatusti vaikuttaa haaveisiin jäsenyydestä ja on estävänä tekijänä siinä. Yhdysvallat tuskin haluaa (muista jäsenmaista puhumattakaan) NATO:on maata, joka on käytännössä sodassa Venäjän kanssa.

vlad.

Jäsenyys ei ole missään tapauksessa ajankohtainen asia tässä ja nyt.

Suurimmalle osalle EU-maista Ukrainan Nato-jäsenyys on tulevaisuudessakin todella kuuma peruna, niin kuuma että harva siihen haluaa koskea pitkällä tikullakaan. USA:n suhtautuminen tulee riippumaan hyvin paljon siitä miten paljon Venäjän ja länsimaiden välit tästä vielä huononevat.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015051719707890_ul.shtml
 
Viimeksi muokattu:
Ilmeisesti Venäläisiä erikoisjoukkojen sotilaita jäänyt Aidarin vangiksi, yksi Aidarin jäsen kuoli ja nämä Venäläiset haavoittuivat ja jäivät vangeiksi.


En tiedä liittyykö tuohon tappeluun mutta eilen ilmestyi myös kuva tuhotusta BPM-97 "Vystrel" ajoneuvosta, sijainti olisi kuulemma Luhanskin alueella missä tuo Aidar tietääkseni toimii.

CFL_cndVAAAcnPI.jpg
 
En ole saanut juuri minkäänlaista käsitystä siitäkään, miten vahvasti nämä sektorin pojat ja kumppanit kykenevät Ukrainan politiikkaan Kiovan ja Donbassin tapahtumien jälkeen vaikuttamaan...

5330-p-03-RIGHTSECTOR-Ukraine_Radical_Rig.jpg

Kuten todettiin Oikean sektorin vaikutusvalta ei perustu äänestystuloksiin , Jarosh on ainoa edustaja parlamentissa.
Oikean sektorin vaikutusvalta perustuu aseisiin ja ärhäkkään luonteeseen.

Kirjoitin jo aikaisemmin että armeijan johdolta oli tullut käsky että vapaaehtoiset liittyvät armeijaan tai kansalliskaartiin , tai poistuvat ATO alueelta.

Tuo ei sopinyt Oikean sektorin pataljoonalle.
Armeijan joukot piirittivät Oikean sektorin tukikohdan joka on Dnepropetrovskin alueelle.
Tilanne laukesi rauhallisesti kun Oikea sektori järjesti mielenosoituksen Poroshenkon hallintorakennuksen edessä :



Nyt Jarosh on tehnyt lakialoitteen Oikean sektorin erillisestä asemasta.
Jos se menee läpi , niin siinä nähdään millainen vaikutusvalta Oikealla sektorilla on.

Maan ja armeijan on oltava yhtenäinen jotta se voi voittaa.
Mutta yhtenäisyys ei kiinnosta kaikkia , oma etu on tärkeämpi.
Tuollainen suuntaus on ollut vallitseva Ukrainassa ja näyttäisi jatkuvan.


http://112.ua/politika/yarosh-vnes-...obrovolcheskom-ukrainskom-korpuse-228954.html
http://korrespondent.net/ukraine/3509481-pravyi-sektor-uhrozhaet-szhech-admynystratsyui-prezydenta
http://society.lb.ua/war/2015/04/29/303409_voennie_prodolzhayut_stoyat_vokrug.html
 
Ilmeisesti Venäläisiä erikoisjoukkojen sotilaita jäänyt Aidarin vangiksi, yksi Aidarin jäsen kuoli ja nämä Venäläiset haavoittuivat ja jäivät vangeiksi.
En tiedä liittyykö tuohon tappeluun mutta eilen ilmestyi myös kuva tuhotusta BPM-97 "Vystrel" ajoneuvosta, sijainti olisi kuulemma Luhanskin alueella missä tuo Aidar tietääkseni toimii.

CFL_cndVAAAcnPI.jpg

Liekö väärässä risteyksessä kääntynyt :)
 
Oleellinen kysymys on pärjääkö Ukraina nykyisessä tilanteessa valtiona ja armeijana, vai heikkeneekö jatkuvasti. Jos näin käy, niin Putinin suunnitelmat on helppo ymmärtää. Myöhemmin pääsee hyökkääjät helpommalla. Venäläisillä on joku arvio Ukrainan suunnasta ja sen mukaan juonivat. Jos hyökkäys tulee pian, niin arvio on että Ukraina saattaisi jopa vahvistua ajan kuluessa. Jos hyökkäystä ei kuulu yhtä kusessa on Ukrainalaiset. Se tarkoittaa ettei edes ryssä usko niiden touhuihin. Odottaa vain koska pääsee noukkimaan rusinat.-
 
Prisma saa levittää Kremlin propagandaa jos haluaa ja ihmiset saavat käydä ostoksilla muualla jos tämä ei miellytä.

Tottakai saa ja jossain määrin ihmiset tähän varmasti reagoivat. Henkilökohtaisesti olen korkeintaan pettynyt Prisman valintaan muttei se vaikuta varsinaisesti omaan ostokäyttätymiseen. Isommassa kuvassa tämä on kuitenkin mielestäni arvovalinta ja perustelut kirjan pitämiselle myynnissä ovat olleet lähinnä surullisesti "emme ole miettineet asiaa sen kummemmin" ja "se ei riko lakia"-tyyppisiä. Ehkä pitäisi!? Jos jokin kirjakustantamo tarjoaisi myyntiin Mein Kampfia tai Pikku Jihadistin Käsikirjaa eivät ne varmasti hyllyihin päätyisi, vaikka niiden myyntiä voisi perustella aivan samoin.
 
Back
Top