Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Valko-Venäjältä

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 12.03.2014.

 1. Honcho

  Honcho SMLNKO M/83 Lahjoittaja

  Liittynyt:
  21.11.2014
  Viestejä:
  7,981
  Tykkäykset:
  17,468
  Pisteet:
  1,286
  Ilmeisesti Valko-Venäläiset ovat kuitenkin oma "etninen ryhmänsä. Tietty ehkä samaan tyyliin kuin savolaiset ja turkulaiset, mutta...

  Minsk on kyllä hieno kaupunki, ja siellä asuu ihan nohevaakin porukkaa. Toivottavasti joskus voisi olla itsenäinen ja vapaahko Valko-Venäjä. Fat chance, mutta kai mä saan olla jossain optimisti.
   
 2. Mainos Google AdSense 3. Jukkis

  Jukkis Kapteeni Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  13.09.2012
  Viestejä:
  819
  Tykkäykset:
  627
  Pisteet:
  76
  Siellä on kuitenkin käsittääkseni suht aktiivinen ja elinvoimainen, jos kohta pieni ja perusteellisesti maan alle poljettu oppositioliike. Ehkä siitä joskus kasvaa oikea vaihtoehto.
   
  letkuspede ja Honcho tykkäsivät tästä.
 4. Minuteman

  Minuteman Eversti

  Liittynyt:
  12.05.2014
  Viestejä:
  1,953
  Tykkäykset:
  3,305
  Pisteet:
  316
  Mulla on par'aikaa luettavana Johannes Remyn kirjoittama Ukrainan historia joka käsittelee alkupuolella paljon Kiovan Rusin valtakuntaa sekä laajemmin aluetta Baltiasta Mustallemerelle. Ilmeisesti Liettualla on ollut historiansa aikana hyvin vahva ote Valko-Venäjän alueeseen samalla tavalla kuin Puolalla Ukrainaan. Nykypäivän tilanteeseen fiksaantuneena ei oikein osaa hahmottaa sitä historiallista tosiasiaa että sekä Liettua että Puola ovat aikanaan olleet alueellisia voimatekijöitä ja aikansa suurvaltoja. Sekä Valko-Venäjällä että Ukrainassa hallitsevan luokan äidinkieli on ollut vuosisatoja jotain muuta kuin kansan puhuma kieli - tai venäjä - eikä tuo historianjakso ole voinut olla vaikuttamatta paikalliseen kulttuuriin.

  Olisikin mielenkiintosta selvittää, miten Liettuan ja Valko-Venäjän historiat kietoutuvat toisiinsa ja miten Liettuan ja Puolan vaikutus näkyy Valko-Venäjän kulttuurissa.

  Ukrainan asema Puolan ja Venäjän välissä on kyllä historiallisesti mielenkiintoinen ja varsinkin 1800-luvun puolessa välissä kansallisen heräämisen aikana varsinaista aidalla istumista. Sekä puolalaiset että venäläiset ovat pitäneet tahoillaan ukrainalaisia "ominaan" jotka vieras vaikutus (puhujasta riippuen joko puolalainen tai venäläinen) on pilannut. Ja miten ukrainalaiset kansallismieliset ovat pelanneet näillä mielikuvilla hakiessaan tukea ukrainalaisen identiteetin vahvistamiselle.

  Remyn kirjassa taisi olla maininta siitä että Unkarin ja Valko-Venäjän välisen rajan paikan määrittää edelleen Puolan ja Liettuan aikanaan keskenään tekemä jako.
   
  JR49, Stagideus ja Honcho tykkäsivät tästä.
 5. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  5,984
  Tykkäykset:
  5,561
  Pisteet:
  1,286
  letkuspede tykkäsi tästä.
 6. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,268
  Tykkäykset:
  11,541
  Pisteet:
  1,286
  Viittaan yllä olevaan @Mustaruuti :n linkittämään uutiseen EU:n Valko-Venäjään kohdistuvien pakotteiden postamisesta määräajaksi ja nyt sitten siihen, että useampana päivänä olen lueskellut epämääräisiä spekulaatioita siitä, että Putin valmistuisi kääntämään katseensa Valko-Venäjän suuntaan 2016/2017. Eräänä perusteluna on nostettu esille se, että Putin kaipaa voittoa (Krim tavallaan on sellainen, mutta se on vähäinen pala verrattuna aikomuksiin) ja Valko-Venäjän anneksoiminen Venäjään toimisi hetkellisenä voitonosoituksena etenkin sille osalle kansaa joka on nationalismin, imperialismin ja rajojen laajentamisen syövyttämää - jotka unelmoivat laajasta Venäjänmaasta - yhteisestä itäslaavilaisten kansojen maailmasta, jonka perusta ulottuu tuhannen vuoden taa Kiovan Rus'iin. Käytännössä siis - русский мир.

  @Minuteman : Lueskelin tuossa eilen vaiko toissapäivänä lyhyehköä (ukrainan kielistä) vertailua, jossa tarkasteltiin ukrainan, venäjän, valko-venäjän ja puolan kieliä ja sen perusteella puolan kielen vaikutus on merkittävä ja hyvin monissa sanoissa ja sanavartaloissa yhteys puolaan on merkittävämpi (ja läheisempi) mitä venäjän kieleen, siitä huolimatta, että etenkin neuvostovallan aikana Ukrainassa kieltä ja kansaa venäläistettiin etenkin väestösiirroilla mutta myös kielen ja kulttuurin avulla. Ukrainan kielen yhteys länteen on myös ymmärrettävää, koska etenkin lännessä Dnepriltä länteen ukrainan kieli on säilynyt kaikki nämä vuosikymmenet voimakkaampana ja idässä sekä Mustan meren rannikolla venäläistäminen on ollut tehokkaampaa ja kielet ovat sekoittuneet enemmän (ja Donbassissa sanotaankin puhuttavan ns. sekaleipää).

  vlad.
   
  letkuspede, Bushmaster ja Fremen tykkäsivät tästä.
 7. letkuspede

  letkuspede Kapteeni

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  907
  Tykkäykset:
  934
  Pisteet:
  76
  Hesarin toimittaja Heikki Hakala: Sitä, mitä Valko-Venäjällä lähikuukausina tapahtuu, kannattaa seurata tarkasti. Nopeat ja dramaattiset muutokset varsin mahdollisia. Tarkoitus on kirjoittaa mahdollisista näkymistä lähiaikoina.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 8. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  3,872
  Tykkäykset:
  8,083
  Pisteet:
  1,286
  Kommentoin vanhaa postaustasi, joka on nyt ajankohtainen.

  Eli Suomen Moskovan suurlähetystön mediaseurannassa nostettiin esille tämä uutinen:
  Putin ja Lukashenka keskustelivat Euraasian talousliitosta sekä Venäjän ja Valko-Venäjän
  valtioliitosta.
  Venäjän ja Valko-Venäjän kahdenvälistä agendaa on viime kuukausien aikana
  rasittanut kysymys Venäjän pyrkimys perustaa lentotukikohta Valko-Venäjälle, mihin Valko-
  Venäjä ei ole suostunut
  .

  Eli painostusta havaittavissa Venäjän taholta. Ja pientä ujoutta Valko-Venäjän puolelta halukkuudessa tiivistää suhdetta.
   
  Rajajääkäri, Lone Soldier ja Bushmaster tykkäsivät tästä.
 9. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  3,872
  Tykkäykset:
  8,083
  Pisteet:
  1,286
  Valko-Venäjän puolustusministerin mielipide.

  Belarus will never be drawn into someone else's wars and conflicts
  Opinions 14.12.2015 | Andrei Ravkov Defense Minister of the Republic of Belarus Belarus will never get dragged into someone else's wars and conflicts, Belarus' Defense Minister Andrei Ravkov said when speaking in a ceremony of taking a military oath by the personnel of the 72nd guard united training center for warrant officers and junior specialists on 12 December, BelTA has learned. Andrei Ravkov noted that the main objective for the global community is to maintain peace on the planet and to protect the main right of a person – the right to life. “There are new attempts to plunge the mankind into chaos. The dissemination of radical and extremist ideas, the outburst of international terrorism which claims lives of peaceful people confirm this cruel reality,” the minister added. According to the Defense Minister, in these conditions the position of the Belarusian authorities is clear and uncompromising. Belarus will never be drawn into someone else's wars and conflicts and will always be protected from any invasions. “To ensure peace and security the country pursues a multiple-vector peaceful foreign policy, continues the upgrade of the Armed Forces which have always been the most important deterrent against the attempts to talk with our country from the position of force,” Andrei Ravkov. The minister also stressed that against the backdrop of wars and military conflicts happening in the world, Belarus demonstrates its ability to ensure peace and stability in the country, and a great unity of the Belarusian society.
  http://eng.belta.by/opinions/view/b...n-into-someone-elses-wars-and-conflicts-5328/
   
 10. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  3,872
  Tykkäykset:
  8,083
  Pisteet:
  1,286
  Taitava peliliike. Pakotetaan Putin reagoimaan.
  Nyt sitten vapaakauppasopimusta hieromaan ;)

  EU luopuu suurimmasta osasta Valko-Venäjän pakotteita
  Pakotteista oli luovuttu väliaikaisesti jo viime vuoden lokakuussa. Aseidenvientikielto pysyy edelleen voimassa.
  [​IMG]
  Valkovenäläiset kauppiaat vaativat lisää vapauksia kaupankäyntiin mielenosoituksessa Minskissä 15. helmikuuta. Kuva: Tatyana Zenkovich / EPA
  Euroopan unionin ulkoministerit päättivät maanantaina Brysselissä, että suurinta osaa Valko-Venäjän-vastaisista pakotteista ei jatketa.

  Pakotteet poistuvat 170 yksityishenkilöltä ja kolmelta yhteisöltä. Myös Valko-Venäjän presidenttiin Aljaksandr Lukašenkaan kohdistuneet pakotteet poistuvat. Pakotteisiin on kuulunut muun muassa matkustuskieltoja sekä henkilöiden varojen jäädyttäminen.

  Pakotteiden päättämisen taustalla on Valko-Venäjän parantunut ihmisoikeustilanne. EU pyrkii myös parantamaan välejään Valko-Venäjän kanssa. Valko-Venäjän viimeiset poliittiset vangit vapautettiin viime elokuussa.

  Ulkoministerit totesivat uutistoimisto AFP:n näkemässä luonnosasiakirjassa, että poliittisten vankien vapauttaminen oli ollut tavoitteena jo pitkään. Tämä salli ministereiden mukaan EU:n ja Valko-Venäjän suhteiden positiivisemman kehityksen.

  Vankien vapauttamisen yhteydessä Valko-Venäjän oppositio kuitenkin kutsui vapautuksia huijaukseksi ja sanoi, ettei EU:n pitäisi lopettaa pakotteita.

  Pakotteet lakkautettiin neljäksi kuukaudeksi jo viime vuoden lokakuussa ja nyt ne poistuvat pysyvästi.

  Aseidenvientikielto Valko-Venäjälle pysyy edelleen voimassa vuoden ajan. Neljään Lukašenkan turvallisuusjoukkojen jäseneen kohdistuvat pakotteet pysyvät edelleen voimassa, sillä heidän epäillään olevan useiden Valko-Venäjän hallinnon poliittisten vastustajien katoamisten taustalla.

  Osa pakotteista on ollut voimassa 13 vuotta. Vuoden 2012 puolivälissä pakotelistalla oli eniten henkilöitä. Tuolloin pakotteita oli asetettu 240 ihmiselle ja 32 yhteisölle.
  http://yle.fi/uutiset/eu_luopuu_suurimmasta_osasta_valko-venajan_pakotteita/8675073
   
  Ikarus, Mustaruuti ja tulikomento tykkäsivät tästä.
 11. Minuteman

  Minuteman Eversti

  Liittynyt:
  12.05.2014
  Viestejä:
  1,953
  Tykkäykset:
  3,305
  Pisteet:
  316
  Näin se tuuli kääntyy:

  Ulkomaat
  Lukašenka näpäyttää Putinia Krimistä - "Pitäisikö Venäjä luovuttaa Mongolialle?"
  Arno Rydman

  Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka tuomitsee Venäjän toimet maan liitettyä Ukrainalle kuuluvan Krimin niemimaan itseensä.

  Lukašenka totesi, että jos Krimin valtausta perustellaan sillä, että niemimaa kuuluu historiallisessa merkityksessä Venäjän alueeseen, saman logiikan mukaan suurin osa Venäjää sekä Länsi- ja Itä-Eurooppa pitäisi palauttaa Kazakstanille ja Mongolialle.

  Lukašenkan mukaan valtioiden rajoja ei pidä piirtää uudelleen. Hän korostaa, että kansainväliset lait ovat olemassa sitä varten, että kansallisten rajojen vakaus voidaan varmistaa, kertoo Ukraine Today.

  Valko-Venäjä kuuluu Kazakstanin ohella Venäjän johtamaan Euraasian unioniin, joka on entisistä neuvostotasavalloista koostuva poliittinen ja taloudellinen liitto.

  Yhdysvaltain entisen presidentin George W. Bushin hallinto kutsui Lukašenkaa vuonna 2005 ”Euroopan viimeiseksi diktaattoriksi”.

  Kansainvälinen yhteisö on jo aiemmin tuominnut Krimin laittoman liittämisen Venäjään.

  Tunnuksettomat venäläissotilaat ilmestyivät Krimille helmikuussa ennen Krimin uuden venäläismielisen hallinnon järjestämää kansanäänestystä, jonka tuloksena 96,6 prosenttia äänioikeutensa käyttäneistä krimiläisistä äänesti liittymisestä Venäjään.

  Ukraina ja länsimaat ovat tuominneet sekä kansanäänestyksen että liitoksen laittomana.
   
  TungstenHeart, J0h1F, Stagideus ja 5 muuta jäsentä tykkää tästä.
 12. V. Levola

  V. Levola Kapteeni

  Liittynyt:
  07.01.2015
  Viestejä:
  573
  Tykkäykset:
  783
  Pisteet:
  76
  Laitetaanpa tähän ketjuun, vaikka aihe sivuaa myös Belgian terrori-iskuja. Venäläisessä mediassa laskettiin pikapikaa liikkeelle juttu, jonka mukaan terroristit olivat Valko-Venäjän kansalaisia ja Venäjän tiedustelu oli mukamas varoittanut Belgiaa heistä:  Tämä osoittautui pelkäksi pötypuheeksi. Vaan oliko kyseessä taas koepallo? Varsinkin, kun Lukašenka on Krimin anastuksen jälkeen koettanut tehdä pesäeroa Venäjään.

  Leikitelläänpä ajatuksella, että venäläismediassa aletaan rummuttaa, kuinka Valko-Venäjä toimii ISIS:in pesäpaikka ja tukikohtana. Eikö siinä olisi kerrassaan mainio syy aloittaa "terrorismin vastainen" operaatio? Ja kuinka Länsi kehtaisi sellaisen tuomita, varsinkaan nyt?

  Edit: Kappas, bellingcat julkaisi juuri artikkelin, jossa on pengottu tämän "uutisen" taustoja. Näytää siltä, tarina valko-venäläisterroristien iskusta Belgiaan laskettiin liikkeelle jo maaliskuun 14. päivä:

  Russian Media Outlets Falsely Accuse Belarusian Brothers of Brussels Attack
  March 22, 2016

  By Aric Toler

  On March 14, eight days before the terrorist attacks in Brussels, the Russian media outlet Lifenews reported (archive) that two Belarusian brothers, Ivan and Aleksey Dovbash, and an accomplice, Marat Yunusov, were planning a terrorist attack in Belgium. After terrorist attacks did take place in Belgium the following week, Lifenews doubled down, naming the brothers Dovbash and Yunusov as the “alleged” suicide bombers who attacked a metro station and airport in Brussels. Lifenews also reported (archive) that Russian security services warned Belgium of “preparations of an attack by three ISIS fighters, among whom are two brothers from Belarus.” The brothers, as Lifenews reports, fought in Syria before returning to Europe.

  Soon after the attack, the Belarusian service of the Kremlin-funded Sputnik published an article (archive) citing sources from the Belarusian security services (KGB). The source reports that, “Two of the suspects — Ivan and Aleksey Dovbash — are natives of the Gomel Oblast, and the other — Marat Yunusov — is a native of Dagestan, who received Belarusian citizenship a few years ago.” Per the cited source, the brothers left Belarus for Belgium in 2008, and “one of them has definitely grown a beard.”

  At first glance, it seems like Lifenews published the scoop of the century, and Belgium ignored a prophetic warning from both Russian media and security services.

  However, just hours after the attack, Radio Svaboda, the Belarusian service of Radio Liberty, and Euroradio published interviews on with Aleksey and Ivan Dovbash, the “suicide bombers” named by Lifenews. “If,” as one of the brothers said, “we are suicide bombers, why are we are still alive? If we are terrorists, then why have they not arrested us?” They went on to rebut the accusation that they had traveled to Syria. Per the interviews, Aleksey Dovbash did convert to Islam, but he is far from a terrorist who fought in Syria, as Lifenews reported. The brothers even went to the police after the Lifenews accusations, but were told that the accusations were just “rumors” and that there was no suspicion against them.

  Unless Radio Svaboda and Euroradio are being lied to, these brothers are innocent, and Lifenews falsely accused them of being responsible for dozens of deaths in Brussels. A survey of Russian and Belarusian media coverage of the “Belarusian terrorists” reveals that, in nearly every case, only three sources were cited: Lifenews, in their accusations against the brothers and Yunusov, Sputnik, from their report with Belarusian security services, and TUT.by (archive), a Belarusian media outlet that spoke with the brothers’ family members.

  Most media outlets quickly updated their stories after the interviews on Radio Svaboda and Euroradio were published.

  Considering the track record of Lifenews, which often reports breaking news to the detriment of both truth and taste, there should have been additional scrutiny of such an exact claim of the guilt of three “terrorists.” Significant praise should be given to Radio Svaboda and Euroradio for using social media to locate and reach out to the accused brothers in order to correct the irresponsible and borderline, if not outright, libelous accusations of Lifenews.

  https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2016/03/22/lifenews-belarusian-brothers/
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2016
  JR49 ja Mustaruuti tykkäsivät tästä.
 13. tulikomento

  tulikomento Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  27.01.2015
  Viestejä:
  4,493
  Tykkäykset:
  12,955
  Pisteet:
  1,286
  Putinin prätkäjengin päällikkö Zaldostanov nolasi itsensä Valko-Venäjällä.

  http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/zaldostanov_historia_kommentti-49992

  Paikallinen toimittaja kysyi tämän mielipidettä Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton liittolaisuudesta (Molotov-Ribbentrop -sopimus). Zaldostanovin käämit paloivat kysymyksestä ja samalla tämä paljasti kehnon historiantuntemuksesa.

  – Neuvostoliittoko yhdessä Adolf Hitlerin kanssa, Zaldostanov parahtaa Radio Free Europen tilanteesta kuvaamalla videolla.

  – Näettekö, miten sekaisin tämä tyyppi on. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten pihalla jotkut ovat. Hän väittää minulle, että Neuvostoliitto olisi ollut liitossa Hitlerin kanssa. Joko hän on mielenvikainen tai yrittää trollata. Mitä muutakaan tuohon voi vastata.

  Ryhtyi sitten suutuspäissään tönimään toimittajaa.
   
  J0h1F, Ikarus, Mustaruuti ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 14. rebane1

  rebane1 Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  1,034
  Tykkäykset:
  1,232
  Pisteet:
  156
  Valko-Venäläinen oppositiopuolue on jättynyt valtionsyyyttäjälle vaatimuksen että venäläinen prätkäjengi "Yön Sudet" olisi luokiteltava äärijärjestöksi.
  Prätkäjengin pomo Zaldostanov sanoi Valko-Venäjää osaksi Venäjää.

  Puolueen mukaan Zaldostanovin sanat vaarantavat Valko-Venäjän alueellista koskemattomuutta ja voivat luoda pohjan informaatiosodalle maata vastaan.

  http://www.pravda.com.ua/rus/news/2016/05/3/7107485/
   
  tulikomento ja JR49 tykkäsivät tästä.
 15. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  15,563
  Tykkäykset:
  4,916
  Pisteet:
  1,286
  Mielenkiintoista? Voisiko tuossa olla kyse sopupelistä? Siis valtapuolue olisi vihjannut, että tuollainen vaatimus voisi edistyä ainakin alkuun ja samalla oppositio saisi näkyvyyttä. Ja valtapuolue saisi tekosyyn näpäyttää naapuria ja kuitenkin pitää suhteet kunnossa.
   
 16. aj77

  aj77 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  08.07.2011
  Viestejä:
  4,983
  Tykkäykset:
  5,256
  Pisteet:
  1,286
  Photo of the day: Turkmen President Berdymukhammedov and Belarusian President Lukashenka watering a tree.


  [​IMG]
   
 17. Maidan

  Maidan Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.11.2014
  Viestejä:
  3,933
  Tykkäykset:
  7,001
  Pisteet:
  1,286
  Georgiassa näitä ääliöitä mopoilla kutsutaan venäjäksi "otmorozki" (sana joka kuvaa äärimmäisen primitiivistä ajattelutavoiltaan ihmistä, jolla on myös patologisesti kehittymätön käsitys moraalista - ts sellaista matalaotsaista bandiittia, joka kuvittelee että kaikki saalittu, mitä hänen tyhmään päähään ylipäänsä joulahtaa). Yksi tähän matalaotsaisten Putinin maskotti-mopoilijoiden joukkon reagoinut lyömällä georgialaista naista, joka sanoi ettei yrjönauhoilla ajeta hänen maassa. Osa väkivallasta tuli naisen kaverin videolle, joka kuvasi tätä alkua, loppua ei tullut, koska toinen "yökusi" hyökkäsi tämänkin georgialaisen päälle. Asiasta tehtyy rikosilmoitus.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2016
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 18. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,268
  Tykkäykset:
  11,541
  Pisteet:
  1,286
  Nostetaanpa Valko-Venäjää kartalle (pitkästä aikaa). Tänään uutisoitua: "Belarus introduces five-day visa-free regime for citizens of 80 states starting from mid-February."

  Mainitaan nyt, että Suomi on näiden 80 maan joukossa.  vlad
   
  Maidan tykkäsi tästä.
 19. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  5,663
  Tykkäykset:
  5,133
  Pisteet:
  1,286

  Sodan tullessa diplomaattien ja muiden ulkomaiden kansalaisten matkustukset takaisin kotimaihin hoidetaan jonkun kolmannen maan kautta vastavuoroisesti.
   

Jaa tämä sivu