Uutisia Venäjältä


"Uutistoimisto Reuters kertoo, että ensimmäisten tulosten perusteella Putin olisi saamassa 87,9 prosenttia äänistä."

Alle 90%, miten nyt noin huonosti? Eikö mennyt vaalikampanja ihan putkeen?
Tämähän johtuu siitä, että Putin ei osallistunut yhteenkään vaaliväittelyyn eikä vaivautunut oikein kampanjoimaankaan, mutta vielä on aikaa äänestää...
 
Cargo kultti
El Murid: Venäjän vaalit ovat kärryjen viides pyörä. Ne eivät ratkaise yhtään mitään

Vaalien pyhyys ja niiden kirjaimellinen rinnastaminen uskonnollisiin rituaaleihin Venäjällä, erityisesti nyky-Venäjällä, on yleisesti ottaen klassinen rahtikultti, jonka merkitystä ei väestö eikä hallitsijat pysty selittämään.
Normaalissa mielessä vaaleissa ei ole kyse vallasta, vaan mekanismista, jolla ratkaistaan yhteiskunnan ristiriitoja. Valta vaalimekanismissa on johdannainen päätöksistä, jotka tehdään tällaisella mekanismilla. Ei ole pyhyyttä normaaleissa valtavaaleissa, se on yksinomaan tekninen nykytila olemassa olevien ristiriitojen ratkaisemiseksi, jotka paljastuvat vaaleissa, eikä edes itse vaaleissa, vaan koko menettelyssä ehdokkaiden ohjelmista heidän henkilökohtaisiin ominaisuuksiinsa. .
Venäjälle näin ei ole ollut pitkään aikaan, joten vaalit ovat menettäneet oleellisen olemuksensa.
Syy on varsin yksinkertainen: Venäjällä valta on väline ristiriitojen ratkaisemiseen hallitsevan aateliston kapeassa ryhmässä. Valta ei muodostu vaalien, vaan monimutkaisten ja kulissien takana olevien koneistoyhdistelmien kautta. Joskus häviäjien kuoleman kanssa. Oletetaan, että öljy- ja kaasusektoria jaetaan nyt uudelleen – näin ollen suurimpien yritysten kärkijoukkoja kirjaimellisesti tuhotaan. Fyysisessä mielessä.
Hallitseva aatelisto (googlen kääännös, itse laittaisin mafia-tšekistit) pitää yhteiskunnan sisäisiä ristiriitoja luonnonkatastrofeina, ja siksi suhtautuminen niihin on äärimmäisen utilitaristinen - murskata ne. Mikä tahansa muu lähestymistapa vaatii heidän harkinnan ja luvan, mutta aatelisto (mafia-tšekistit) pitää tätä tarpeettomana, varsinkin kun terrori toimii, miksi keksiä jotain muuta?
Siksi vaalit ovat nimenomaan rahtikultti (cargo cult). Itse asiassa tämä ei ole edes varsinainen mekanismi vallan legitimoimiseksi, koska nyt, kun terroristien keskitysleirin rakentamisen kulku on asetettu, legitimiteettiä ei vaadita ollenkaan. Viranomaiset rakentavat suhteitaan yhteiskuntaan vain pakotuksella ja väkivallalla. Joko psykologisesti massiivisen ja äärimmäisen primitiivisen propagandan kautta tai suoralla väkivallalla - pidätyksiä, vankeuksia, murhia, kidutusta. Valheiden kauhu ja pelon kauhu; ei ole muita välineitä kommunikoida yhteiskunnan kanssa. Tässä mallissa legitimiteetti tulee tarpeettomaksi.

Toinen kysymys on, että ylimmän johdon on psykologisesti vaikea muuttaa mieltään tällä tavalla, joten se jatkaa suunnitelmia osallistumisesta, tuloksista - mutta todellisuudessa tällä ei ole käytännön merkitystä. Puhdasta psykologiaa, haamukipua. Huomenna keskusvaalilautakunnan päällikkö tulee ulos ja lukee kassakaapista pakkauksessa tuodut indikaattorit, jotka hallituksen erikoisviestintäkuriiri lähetti pari kuukautta sitten. Itse asiassa ei ole enää ketään, joka edes haastaisi näitä lukuja.
Uskon, että tulevaisuudessa, ehkä lähitulevaisuudessa, itse vaalimenettely suljetaan sen täydellisen hyödyttömyyden vuoksi. He keräävät senaattorit, lukevat päätöslauselman - ja tässä on koko presidentinvaalit. Miksi tehdä mitään muuta, jos tulos on sama? Mutta ilman näitä merkityksettömiä kehon liikkeitäsi. "Jos eroa ei ole, miksi maksaa enemmän?"
Venäjällä vaalit ovat kärryjen viides pyörä. He eivät päätä yhtään mitään eivätkä osaa päättää. Kaikki "oppositiopuolueemme" kehotuksellaan tulla tanssimaan äänestyksen lähelle ovat naurettavia, jo pelkästään siksi, että Venäjän vaaleissa ei ole kyse vallasta. Ja jos on, niin onko sillä väliä mitä teet tässä tapahtumassa? Olen pahoillani vain niitä ihmisiä kohtaan, jotka ostavat opposition hölynpölyä ja pilaavat elämänsä. Tämä ei ole edes tappelu, tämä on jonkinlainen perverssi versio itsemurhasta.
Muuttuuko tilanne? Mielestäni kyllä. Tarkemmin sanottuna se voi muuttua. Ennemmin tai myöhemmin tällaiset rakenteet hajoavat. Jos jätät huomiotta yhteiskunnan ristiriidat, jos lakaisit ne maton alle ja murskaat ne kauhun vallassa, et silti poista niitä. Ennemmin tai myöhemmin ne puhkeavat kuin paise. Mätä on muuten ainutlaatuinen luonnollinen keksintö, joka voi "sulattaa" minkä tahansa kudoksen, myös luun. Tavoitteena on kerätä kaikki ilkeys ja poistaa se kehon ulkopuolelta. Siksi se varmasti murtuu. Totta, se voi murtautua sisältä. Sitten - paise ja melkein väistämätön kuolema. Mutta tartuntaa ei voi kerääntyä, vaan keho pyrkii aina poistamaan sen. Sosiaalinen organismi rakentuu pitkälti samalla tavalla.

Ratkaisemattomat ristiriidat yhteiskunnassa ovat sama mätä, joka joka tapauksessa sulaa kauhun läpi ja purskahtaa ulos. Ulos vai sisään, riippuu. Ja sitten lyhyen aikaa on mahdollista luoda järjestelmä, jossa ristiriidat voidaan vielä ottaa huomioon ja ratkaista. Silloin vaalit saavat sisältönsä ja tarkoituksensa. Kyllä, tämä on erittäin epätäydellinen tapa ratkaista ristiriitoja, mutta toiset ovat vielä pahempia.
No, toistaiseksi kaikki on entisellään. Intiaanit tanssivat palmunoksista tehdyn lentokonemallin ympärillä ja kuuntelevat shamaania, joka kertoo kuinka tämä malli lennättää ilmaan. Loppujen lopuksi he näkivät omin silmin, kuinka jotain vastaavaa lensi kerran saaren yli. Ja koska alkuperäisasukkailla ei ole aavistustakaan kuinka se lentää, heistä näyttää siltä, että riittää, että kootaan jotain vastaavaa ja se lentää. Ja hän suihkuttaa lahjoja ylhäältä, kuten se, joka kerran lensi ohitse. Juuri tästä tavarakultissa on kyse – ulkoisten ominaisuuksien seuraamisesta ymmärtämättä, miten se toimii sisältäpäin.
 
Peskovin mukaan Venäjä on valmis neuvottelemaan kaikista turvallisuuteen liittyvistä seikoista myös ydinaseriisunnasta. Rauhaa rakastava Putin on varmasti tosissaan lähdössä neuvotteluihin ydiaseista.

Peskov announced Russia's readiness for negotiations on nuclear disarmament​

MOSCOW, March 18. /TASS/. Russia is ready for negotiations on the entire range of security topics, including issues of nuclear disarmament and non-proliferation of nuclear weapons. This was stated by the press secretary of the Russian President Dmitry Peskov in a comment to the Izvestia TV channel .

“President Putin has previously spoken about the possibility in the current conditions of negotiations with a discussion of the entire range of security topics,” he said, answering a question about the possibility of discussing nuclear disarmament and non-proliferation.
https://tass.ru/politika/20276119
 
Peskovin mukaan Venäjä on valmis neuvottelemaan kaikista turvallisuuteen liittyvistä seikoista myös ydinaseriisunnasta. Rauhaa rakastava Putin on varmasti tosissaan lähdössä neuvotteluihin ydiaseista.

https://tass.ru/politika/20276119
Me täällä lännessä taas ymmärrettiin peskovin puheet väärin.
Ei peskovi tarkoittanut että äiti venäjä luopuisi ydinaseita, vaan rasistisen lännen pitäisi niistä luopua ihan vaan rauhan takia.
Venäjä turvaa meidänkin alueet näillä rauhanaseillaan.
 
Peskovin mukaan Venäjä on valmis neuvottelemaan kaikista turvallisuuteen liittyvistä seikoista myös ydinaseriisunnasta. Rauhaa rakastava Putin on varmasti tosissaan lähdössä neuvotteluihin ydiaseista.

https://tass.ru/politika/20276119
Otan tämän sen tosiasian tunnustamisena, että Venäjällä ei ole toimivia ydinaseita. Eskalaatiota on siis turha enää pelätä. On aika tehdä Moskovalle Karthagot.
 
Hamasin politbyroon johtaja Ismail Haniyeh onnitteli Putinia vaalivoitosta. Hieman viivytteli jostain syystä – palestiinalaishallinnon presidentti Mahmud Abbas onnitteli Putinia jo eilen.

Venäjän vaalit laillisiksi tunnustaneiden ja Putinia voitosta onnittajien joukossa ovat luonnollisesti Kim Jong-un Pohjois-Koreasta, Xi Jinping Kiinasta, Ibrahim Raisi Iranista sekä Bolivia, Niger, Honduras, Burundi, Tšad ja ei viimeisenä muttei vähäisimpänä Houthi-liike.
😎
 
Artikkelissa muistellaan vuoden 1912 Tukholman olympialaisia, joissa Suomi ja Venäjä kilpailivat erillisinä joukkueina, mutta sopimuksen mukaan saman lipun alla.
Ei yhtään tuoreemmasta asiasta sitten "nillitetty". Ryssän perkeleet saivat Aatun kanssa vuoden 1940 Helsingin kesäolympialaiset peruuntumaan (WW2 + Talvisota ja Jatkosota). Onneksi kisat saatiin lopulta 1952.
 
Mitä luulette. Tuleeko toi aivopesty porukka milloinkaan muuttumaan normaaliksi? Mun veikkaus on, että ei tule. Menee monta sukupolvea, jos silloinkaan.
Edit: Jotta mitään muutosta tapahtuisi, koko ryssälä pitäis varmaankin pommittaa kivikaudelle ja ottaa kaikki lelut pois. Sitten ei annettaisi mitään lusikka-/haarukkayhdistelmää monimutkaisempaa muutamaan sukupolveen. Oppisivatpahan hetken aikaa olemaan tuhoamatta maailmaa.
 
Mitä luulette. Tuleeko toi aivopesty porukka milloinkaan muuttumaan normaaliksi? Mun veikkaus on, että ei tule. Menee monta sukupolvea, jos silloinkaan.

Venäjä on pysynyt niin monta vuosisataa samanlaisena, että siihen tarvittaisiin epäilemättä jotain äärimmäisen rajua jotta kulttuuri siellä muuttuisi.

Mieleen tulevat esimerkiksi englantilaisten toimet Skotlannissa 1700-luvulla viimeisen jakobiittikapinan jälkeen.
 
Back
Top