Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Vähähiilihydraattinen ruokavalio

Viestiketju osiossa 'Muut huoltopalvelut' , aloittaja miheikki, 29.05.2012.

 1. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  4,227
  Tykkäykset:
  4,203
  Pisteet:
  1,286
  Tässä on eräs hyvinkin kiistanalainen aihe ruodittavaksi. Itse olen aiheeseen jonkin verran perehtynyt ja muutaman vuoden ruokavaliota noudattanut. Tällä hetkellä elän käsityksessä, että dieetillä on helppo hallita näläntunnetta ja syödä terveellisesti. Mutta käsittääkseni toiminta, jossa vaaditaan "räjähtävää voimaa" heikkenee VHH:lla ruokavaliolla.

  Sotilastoimintaa ajatellen voisi VHH:sta ruokavaliota ajatella käytettäväksi esim. tiedustelutoiminnassa. Rasva kun on energiatiheintä ravintoa. Sitä sopii paljon reppuun.

  Onko kenelläkään kokemuksia kyseisestä ruokavaliosta ja liikunnasta? Itse olen lähinnä harrastanut pyöräilyä tällä ruualla.

  Alla olevan tekstin kirjoittaja on, viestihistoriasta päätellen, lopettanut dieetin noudattamisen. Voimaharjoittelu ilmeisesti vaikeutuu VHH:lla.

  http://www.survivalismi.com/viewtopic.php?f=36&t=584
   
 2. Mainos Google AdSense 3. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,282
  Tykkäykset:
  3,038
  Pisteet:
  1,286
  En tiedä onko huhu vai totta, mutta kuulemani mukaan joillakin naparetkikunnilla voi on ollut tärkein energianlähde. ½ (vaiko peräti koko kilo?!) kiloa voita päivässä - puolet aamulla ja puolet illalla. Olikohan peräti Ljk-killalla/kin? Noska voi parempitietoisena korjata.
   
 4. eddie

  eddie Kersantti

  Liittynyt:
  30.04.2010
  Viestejä:
  119
  Tykkäykset:
  57
  Pisteet:
  16
  Itse pudotin viime keväänä painoa yli viisi kiloa karppaamalla. Helposti lähti läskit. Punttisali hommat kärsi ruokavaliosta. Penkkipunnerrus tulos laskee mitä enemmän treenaa,heh. Mutta lenkkeily oli helpompaa. Pitäisi varmaankin löytää kohtuus siinäkin. Eli sopivasti hiilareita ettei lihakset katoa. Vaikea ylläpitää ruokavaliota. Yllättävän iso vaiva kokkailussa.
   
 5. Isäm Maam Puolustaja

  Isäm Maam Puolustaja Kersantti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  259
  Tykkäykset:
  27
  Pisteet:
  16
  VHH-ruokavalio tai karppaus eivät sovellu kestävyyslajeja harrastavalle, koska kyseisissä lajeissa tarvitaan hiilihydraatteja. Ihmiselimistö tulee toimeen kyllä ilman hiilihydraatteja, pelkän rasvan ja proteiin avulla, mutta kestävyysliikunnassa voi väsymys iskeä nopeasti, jos ei ole hiilihydraatteja käytettävissä.

  VHH-ruokavalio toimii laihdutuksessa, mutta sellaiseksi yleiseksi ruokavaliosuositukseksi siitä ei ole. Nämä napamatkailijat ovat syöneet matkallaan takuulla muutakin kuin rasvaa. Rasvassa on eniten energiaa painoonsa nähden, joten on luonnolista, että tuollaisilla kovilla vaellusretkillä käyttävät sitä, koska energiankulutus on suuri.
   
 6. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  4,227
  Tykkäykset:
  4,203
  Pisteet:
  1,286
  Karppaus ja maratonin juoksu on mahdollista, mutta sokerilla se kisa voitetaan. Mutta, ilman tiheitä tankkauksia ja pienemmällä teholla, voi voilla pärjätä kauemmin.

  Karppaus ja maratoni?
  http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=3&t=7651
   

Jaa tämä sivu