Venäjän masinoimat "pakolais"-virrat Suomeen

Suomi pimensi itärajan kelikamerat
Peruste kelikameroiden sulkemiselle liittyy julkisuuslain pykälään.


Keli- ja liikennekamerat itärajan rajanylityspaikoilla on toistaiseksi suljettu Rajavartiolaitoksen pyynnöstä.

Esimerkiksi suljetun Vaalimaan raja-aseman läheinen kelikamera näyttää lumisadetta, samoin avoinna olevan Vartiuksen raja-aseman kamera Kuhmossa.

Perusteena sulkemiselle on kansainvälistä suojelua hakevien henkilöiden yksityisyydensuojan turvaaminen, komentaja Pentti Alapelto Rajavartiolaitokselta kertoo sähköpostitse.

Peruste kameroiden sulkemiselle löytyy Alapellon mukaan julkisuuslain 24 §:n 1 momentin 24 kohdasta, joka kuuluu seuraavasti:

Salassa pidettäviä viranomaisen asiakirjoja ovat, jollei erikseen toisin säädetä:


...

24) asiakirjat, jotka koskevat kansainvälisen suojelun tarvetta, ulkomaalaisen maahantulon edellytyksiä ja maassa oleskeluoikeutta tai niiden perustetta taikka Suomen kansalaisuuden saamista tai menettämistä taikka kansalaisuusaseman määrittämistä, jos ei ole ilmeistä, että tiedon antaminen niistä ei vaaranna asianosaisen tai hänen läheisensä turvallisuutta.

Alapelto ei tarkentanut Iltalehdelle, ovatko kaikki idän rajanylityspaikkojen kelikamerat pois päältä ja kuinka kauan.

Ylen mukaan kamerat ovat olleet pois päältä jo ainakin vajaan viikon ajan.

Neljä eteläisintä itärajan rajanylityspaikkaa (Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra ja Niirala) suljettiin viime lauantaina hallituksen päätöksestä. Ne ovat suljettuina 18. helmikuuta 2024 asti, ellei toisin päätetä.

Vartiuksen ja Sallan raja-asemat ovat tällä hetkellä ainoat avoimet raja-asemat Suomen itärajalla, joista on mahdollista hakea kansainvälistä suojelua

 
Murmanskin alueen kuvernööri: 300 siirtolaista odottaa pääsyä Sallan rajan yli
Murmanskin alueella sijaitsevalla rajavyöhykkeellä on jumissa noin 300 ihmistä kymmenestä eri maasta.

Ihmiset odottavat rajanylitystä Kantalahden lähellä, väittää Murmanskin alueen kuvernööri Andrei Tšibis Telegramissaan.

Tšibis kuvailee tilannetta humanitääriseksi katastrofiksi ja vierittää vastuun Suomen rajavartiostolle.

Tšibisin mukaan siirtolaiset yrittävät päästä Venäjän rajavyöhykkeeltä Suomeen Sallan rajan kautta, mutta Suomi ei päästä ihmisiä rajan yli.

Murmanskin alueen kuvernööri kirjoittaa, että osa ihmisistä on odottanut pääsyä rajan yli jo useita päiviä.

Paikallinen media Daily Karelia julkaisi keskiviikkona Tšibisin jakamia kuvia siirtolaisista Kantalahdessa.

Kuvissa näkyy siirtolaisia lämmittelemässä hypotermiateltassa.

Murmanskin kuvernöörin mukaan Venäjä tarjoaa alueella oleskeleville siirtolaisille ruokaa ja lämmintä juotavaa.

Yle
Jos ei ryssä noita elätä, paleltukoot sinne.
 
Ja tämän mitään edistämättömän vastauksen saamiseen hukattiin taas 48h.

Siltähän se vaikuttaa, että näperrellään asenteella "annetaan yleisölle kuva, että ollaan tekevinään jotain ja kyllähän me tehtäisiin mutku oikeuskanslerinvirasto". Kivekset pitäisi saada laskeutumaan ja kävellä oikeuskanslerinviraston virkaniilojen yli. Siinä vaiheessa ollaan jo pahasti kusessa, kun oikeuskanslerinvirasto näyttää vihreää valoa kansainvälisten oikeuksien polkemiselle.
 
murm2-1-1000x600.jpg


murm3.jpg
siellähän noita saatanan loisia ..
 
Perusteena sulkemiselle on kansainvälistä suojelua hakevien henkilöiden yksityisyydensuojan turvaaminen,
Eihän noista kelikameroista pysty ketään tunnistamaan.... näinköhän on, että tilannekuvan sumentaminen on alkanut. Kohta häädetään mediakin pois?

Päätöksiä ei saada tehtyä, niin aletaan turvautumaan totuuden piilottamiseen. Voidaan todeta, että tilanne on hallinnassa vaikka se tosiasiallisesti ei sitä olisi.
 
Viimeksi muokattu:
Raja tekee mitä käsketään, väitän etteivät onnesta hihku kun joutuvat pyöriä taluttamaan.
Suoraan Orvon suusta kuultu että hän ei ota yksityiskohtiin kantaa vaan luottaa siihen että rajalla ammattilaiset osaavat arvioida milloin ollaan "heikossa asemassa" ja haetaan aidan takaa turvaan -> esim. kun raja jo kiinni ja joku jää sinne palelemaan "liian huonossa vaatetuksessa" tms.
 
Eihän noista kelikameroista pysty ketään tunnistamaan.... näinköhän on, että tilannekuvan sumentaminen on alkanut. Kohta häädetään mediakin pois?

Päätöksiä ei saada tehtyä, niin aletaan turvautumaan totuuden piilottamiseen. Voidaan todeta, että tilanne on hallinnassa vaikka se tosiasiallisesti sitä olisi.
Tätä eilen jo ounastelin..
 
Tuossa pohdin kun Suomi nyt omaehtoisesti on puskenut sinne EU:koviin ytimiin ja olemme toimineet mallioppilaana aivan kaikessa hölmöydessä. Miksi bryssät eivät siunaa Suomelle edes kerran ”vapaudu vankilasta korttia” push back malliin.
Härmäläinen on vuosikausia toiminut velkarahallla EU:n nettomaksajana ja kiitoksena Euroopan bryssät seuraavat katseella kun ryssä persraiskaa Suomi neitoa rasvatta.
Sieltähän on ihan suurinta pamppua myöten ilmoitettu että Suomella on kaikki EU:n tuki nyt tämän asian kanssa, mutta kun täällä ei siitä huolimatta ole kykyä koetella lain tulkintaan. Ihan täysin itse aiheutettu sotku, ei ole edes mikään EU:n ukaasi taustalla :facepalm:
 
Hallitus yrittää saada nahkamunapäätöstä tälle päivälle. Eli päätöstä siitä, että vain 1 asema olisi auki. Voimaan astuminen vuorokauden viiveellä eli torstain vaihtuessa perjantaihin.


 

Venäjän media: Karjalassa on​

Venäjän media: Karjalassa on otettu säilöön 165 Suomeen pyrkinyttä​

Venäjällä ilmestyvän Karelia.News-uutissivuston mukaan Karjalan viranomaiset ovat ottanet kiinni yhteensä jo ainakin 165 Suomeen pyrkinyttä kolmansien maiden kansalaista.

Tällä hetkellä he ovat ulkomaalaisille tarkoitetuissa tilapäisissä säilöönottokeskuksissa.

Karelia.News kertoo saaneensa vahvistettua lukumäärän omista lähteistään. Karjalan tasavallan päämiehen lehdistösihteeri Marina Kabatjuk oli sivuston mukaan ilmoittanut, että ”kiinniotettuja siirtolaisia on enemmän kuin 150”.

Karjalan tasavallan päämies Artur Parfentshikov oli puolestaan todennut vain, että ”osa rajalle pyrkineistä” henkilöistä oli otettu kiinni Venäjän puolella.

Karelia.Newsin mukaan kiinni otettujen lukumäärä oli tiistaina noussut 165 henkilöön. Heistä 20 on naisia, 14 lapsia ja loput on miehiä.

Henkilöistä noin 50 on Syyrian kansalaisia ja liki 40 Somalian kansalaisia. Mukana on myös ihmisiä Egyptistä ja Jemenistä sekä Djiboutista.

Kaikkien kiinnioton syy on se, että heidän Venäjän-viisuminsa voimassaolo oli päättynyt. Venäjän lakien mukaan rajavyöhykkeellä oleskelu ja maasta poistuminen voi tapahtua vain voimassa olevan Venäjän-viisumin aikana.
- Tällä hetkellä nämä kansalaiset ovat säilöönottoyksiköissä Petroskoissa, Kostamuksessa, Karhumäessä ja Äänisenrannan piirissä. Heillä on normaalit elinolosuhteet, Karelia.News kirjoittaa.

Uutissivuston mukaan kaikki kiinni otetut vaikuttavat olevan varsin hyvin toimeen tulevia. Heidän kerrotaan esimerkiksi tuleen Pietarista Karjalaan taksilla, josta he olivat maksaneet noin 40 000 ruplaa eli noin 420 euroa ruplan nykykurssin mukaan.

Karelia.Newsin mukaan tähän mennessä heistä jo yli sadalle henkilölle on tehty karkotuspäätös. Ei ole tiedossa, kuinka karkotus aiotaan toteuttaa ja mihin maahan heidät aiotaan lähettää. Nykyisin Venäjältä on varsin vähän esimerkiksi reittilentoja ulkomaille ja Venäjän laeissa ei esitetä vaatimusta, että karkotettavat henkilöt olisi lähetettävä heidän omaan kotimaahansa.
- Ilmeisesti Karjalan ulosottomiehet ratkaisevat lippujen osto- ja kuljetusongelman, uutissivusto kirjoittaa

"Karelia.Newsin mukaan tähän mennessä heistä jo yli sadalle henkilölle on tehty karkotuspäätös. Ei ole tiedossa, kuinka karkotus aiotaan toteuttaa ja mihin maahan heidät aiotaan lähettää"

Arvauksia kolmannella että minne karkoitetaan...saa suorittaa!😁
 
Munatonta touhua. Kanslerin yli olisi pitänyt heti kävellä, vieläkään ei ole myöhäistä.

Toiseksi taas peräänkuulutan sitä ennakoinnin puutetta, että tällaiset periaatekeskustelut olisi pitänyt käydä jo aikapäiviä sitten, jotta tositilanteessa ei tarvitse ruveta (vielä julkisen tarkastelun alla) näistä asioista vänkäämään.

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan mukaan hallitus työstää erilaisia malleja rajatiukennuksille.

Apulaisoikeuskanslerin kerrotaan pysäyttäneen tiistaina itärajan rajoitustoimia kiristävän hallituksen esityksen, koska siinä ei olisi riittävästi turvattu mahdollisuutta hakea turvapaikkaa. Suomi sulki neljä rajanylityspaikkaa Kaakkois-Suomessa lauantain vastaisena yönä. Hallitus on kertonut olevansa valmis sulkemaan tarvittaessa koko itärajan.

– Minun käsitykseni mukaan hallitus ei ole tehnyt varsinaisesti mitään esitystä, vaan siellä työstetään tätä asiaa edelleen ja on erilaisia vaihtoehtoja, joista ilmeisesti yhden kohdalla apulaisoikeuskansleri on todennut, että tämä ei ehkä käy, Jukka Kopra totesi.

Tässä se haaste on, ja tässä on kyse tulkinnasta. Missään ihmisoikeussopimuksessa ei sanota, että itärajan yli pitää päästä satunnaisen henkilön kaikissa olosuhteissa hakemaan turvapaikkaa. Eli se (turvapaikanhaku) voi olla jossain muualla, minun tulkintani mukaan, hän sanoi.

Toki nyt täällä on viisaammat ihmiset oikeuskanslerin johdolla tulkitsemassa tätä asiaa. Mutta sanoisin näin, että Suomen pitää hakea ja löytää sellainen tulkinta, joka varmistaa kansallisen turvallisuuden ja Suomen edun tässä poikkeustilanteessa, Kopra totesi.

 
Lainaus jutusta:

Voi herranjestas nyt sentään, eiköhän ne aseet jo ole täällä joissain niissä Venäläisessä omistuksessa olevissa mystisissä kiinteistöissä.
Juurikin.

Olisiko nyt oikea aika ratsata järjestelmällisesti nämä venäläisten strategisten kohteiden läheltä hankkimat kiinteistöt. Lehtien mukaan suurin osa niistä on tyhjiä ja kylmillään. Minkähän lainen valtuutus tällaiseen toimintaan tarvitaan ja kuka sellaisen myöntää?
 
Sitä paitsi, vaikka rajan yli pyrkisi tuhansiakin ihmisiä, meillä ei olisi varsinaista hätää. Suomessa on valmistauduttu tähän skenaarioon, ja koneisto pystyy hoitamaan tilanteen.


Varmasti pystyy hoitamaan, vastaanottokeskuksien bisnekseksi ja sitä kautta kelan asiakkaiksi, siitä ei liene mitään epäselvyyttä. Ja laskun maksaa... :facepalm:
Samaan aikaan sote puoli on täydessä kriisissä ja maahan kaavaillaan alkuvuodeksi yleislakkoja hallituksen työelämän heikennyksiä vastaan.
Eikö näillä kolumnisteilla ja muilla mielipide kirjoittajilla ole mitään käsityskykyä miten tämä yhteiskunta pyörii ja missä oikeasti käytännön tasolla mennää?

Kovasti ollaan vihapuheesta ym. asenneilmastosta kyllä huolissaan... miksiköhän tunteet alkaa kuumenemaan :poop:
 
Eikö näillä kolumnisteilla ja muilla mielipide kirjoittajilla ole mitään käsityskykyä miten tämä yhteiskunta pyörii ja missä oikeasti käytännön tasolla mennää?
Aika harvalla on käsitystä siitä miten yhteiskunnan prosessit pyörivät. Vaikka keskusteltaisiin maksuliikenteestä, logistiikasta, sähköverkoista, televerkoista tai muusta infrasta käytännön toteutuksen tasolla.
Suurelle joukolle päättäjiä ja jopa "tekijöitä", ne ovat palloja ja laatikoita powerpointissa, joita viivat yhdistävät. Laatikolle tai pallolle sitten osoitetaan tai ollaaan osoittamatta euroja.

Lopuksi toivotaan ja ihmetellään.
 
Back
Top