Venäjän masinoimat "pakolais"-virrat Suomeen

Vähän huolestuttaa, millaisissa käsissä sisäministeriö on. Pelkkä kova puhe ei riitä, jos osaaminen ja harkintakyky eivät ole kunnossa. Rantasen "Putin tulee rajan yli" -heitto on tyhmä ja antaa turhaan viidennelle kolonalle (Scheinin ym.) lyömäaseen. Ensihoitaja on erittäin arvostettava ammatti, mutta en ole varma, onko se paras koulutus sisäministerille. Kumpikin on huolestuttavaa, olkoon kysyms sitten tahallisesta disinformaation levittämisestä tai siitä, ettei tiedä perusasioita.
 
Onko nämä ministerien puheet julkisuudessa liittyen tahtotilaan sulkea koko raja silkkaa ihteään? Miksi kertovat sen olevan mahdollista jos ei ole? Mitä tällä valehtelulla voitetaan tai jos oikeasti voivat sulkea rajan, niin miten?

On kyllä niin sekavaa viestintää, ettei pahemmasta väliä.

Kokeilivat tehoaako sama ryssiin mikä toimii omalla kohdalla eli kovilla puheilla koettivat voittaa matsin ottelematta erääkään, mutta niin vain ryssä asteli kehään toteamaan onko puheilla katetta. Tosin jos tuon muistion sisältö on ollut tiedossa jo viime viikolla eikä vasta apulaisoikeuskanslerin lausunnon jälkeen, niin eipä siinä ollut oikein muita vaihtoehtoja kuin katsoa saadaanko ryssälle puhumalla paskat housuun, kun kynnys lähteä rikkomaan lakeja voi olla korkealla.

Onhan tämä "varautumisen suurmaalta" ihan kunnon säätämistä, jos ei turvapaikanhakijoiden käyttämiselle aseena voi tehdä mitään, vaikka tästä mahdollisuudesta on vuosikausia varoiteltu ja koettu ihan käytännössäkin. Samaan aikaan muutama NATO-maa näyttää, että kyllä tekeminen on mahdollista, kun vetää työrukkaset rohkeasti käteen.
 
Huhujen mukaan venäjä ei päästä rajalle henkilöitä joilta puuttuvat kaikki paperit. Ja noita voisi olla jopa suurin osa rajan läheisyyteen hakeutuneista ja siksi Kostamuksessa oli 400 siirtolaista mutta rajan yli pääsi vain kymmeniä. Ehkä ne pelkää että tykinruuaksi tarkoitetut orjat karkaa?
Ei,vaan odottelee että tuokin piste "suljetaan" ja tööttää koko lössin jollekkin puomille möliseen ja jäätyyn että saadaan maximaalinen vitutus ja eripura aikaan suomessa ku ne kuitenkin imuroidaan tänne tai sitten saadaan propagandaa siitä kun ne ei pääse mihinkään..ryssälle win win ikävä kyllä
 
En pysty sanomaan miten vihainen olen tästä uutisesta.
Oikeat apua tarvitsevat, kulttuuritaustaltaan sopeutuvaiset saavat mennä jotta kultapossuille saadaan tilaa. Ei voi käsittää. Miksei Suomessa voida laittaa telttaleiriä raja-joosepin läheisyyteen pystyyn ja vaikka puolustusvoimat hoitamaan majoitusjärjestelyt ja ruokinta. Miksei vaikka vartiointikin. Suomi on kyllä jännä maa jossa mennään perse edellä vaikka puuhun jos se suinkin on mahdollista. Tuokin, että rajaa ei saada kiinni esim. sotatilassa on ihan paskaa. Täällä varmaan otettaisiin vastaan naapurin desanttien turvapaikka hakemuksetkin sota-aikana. En tiedä ansaitseeko näin tyhmä kansa edes itsenäisyyttä tai omaa valtiota. Välillä alkaa tuntumaan siltä, että ei ansaitse.
 
Vähän huolestuttaa, millaisissa käsissä sisäministeriö on. Pelkkä kova puhe ei riitä, jos osaaminen ja harkintakyky eivät ole kunnossa. Rantasen "Putin tulee rajan yli" -heitto on tyhmä ja antaa turhaan viidennelle kolonalle (Scheinin ym.) lyömäaseen. Ensihoitaja on erittäin arvostettava ammatti, mutta en ole varma, onko se paras koulutus sisäministerille. Kumpikin on huolestuttavaa, olkoon kysyms sitten tahallisesta disinformaation levittämisestä tai siitä, ettei tiedä perusasioita.
Kyllä heitto on voitu tehdä huumorilla mutta se pitäisi silloin antaa ymmärtää, että kyse on ollut huumorista. Pointti tuon heiton takana ei kuitenkaan ole olematon vaan ihan tosiasia. Suomi on sinisilmäinen sen suhteen miten se sopimuksia ja jopa kv lakeja tulkitsee. Ymmärtääkseni Rantanen tuohon juuri sanomallaan viittasi vaikka viittaus epäonnistuikin täysin. Nyt sitten keskustelaan sanoista eikä itse asiasta. Nämä venäjä myönteiset tahot osaavat käyttää kaiken sen ilmatilan hyödyksi joka niille annetaan.
 
mä oon sillee aika pitkämielinen ja isänmaallinen että aina uskon suomeen ja suomen pärjäämiseen mutta vittu...näitä juttuja luettuani tänään mä luulen että se on sama antaa olla,mitä vittua kannattaa kenenkää yrittää jos tilanne on se että rajaa ei jumalauta saa kiinni edes sota-aikana ja ukrainalaiset heitetäön helvettii noitten vitun neekereitten takia ...antaa saatana olla
 
Harkimo ajoi raja-asemalle, nousi ulos autosta ja kätteli Rajavartiolaitoksen työntekijöitä. Harkimolla oli päällään Haltin valkoinen toppatakki, jossa luki näkyvästi oikealla rinnassa Liike Nyt.


Medialla ei ole tietoa, miksi Harkimo on saapunut rajanylityspaikalle, mutta todennäköisesti tämä liittyy hänen vaalikampanjaansa.

 
KMV-lehti: Kymmeniä turvapaikanhakijoita siirretty itärajalta Mänttä-Vilppulaan
Paikallislehden mukaan kyse on kymmenistä turvapaikanhakijoista. Heitä on on tuotu vastaanottokeskukseen linja-autolla.

ITÄRAJAN ylittäneitä turvapaikanhakijoita on sijoitettu Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskukseen Pirkanmaalle, kertoo paikallinen KMV-lehti. Lehden mukaan saapuneita on ollut yhteensä 37.

KMV-lehden tietojen mukaan turvapaikanhakijoita tuotiin vastaanottokeskukseen tiistai-iltana linja-autolla, mahdollisesti Joutsenon vastaanottokeskuksesta. Mänttä-Vilppulaan saapuneet turvapaikanhakijat ovat lehden mukaan pääasiassa miehiä ja tulijat näkyvät jo paikallisessa katukuvassa.

Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskusta ylläpitää Suomen Punainen Risti. KMV-lehden mukaan vastaanottokeskuksessa on 300 paikkaa ja se aloitti toukokuussa 2022.

Aiemmin on kerrottu, että itärajan ylittäneitä turvapaikanhakijoita on sijoitettu tällä viikolla ainakin Jämsään.

 
Kainuun rajavartioston apulaiskomentajan Tomi Tirkkosen mukaan kaikilla näillä henkilöillä on vielä käsittely kesken.

Heidän kohdallaan on kaksi vaihtoehtoa. Joko heidät käännytetään takaisin Venäjälle, tai lähetetään suoraan takaisin lähtömaihinsa. Päätöksiä menettelyn suhteen ei ole vielä tehty.

– Rikosoikeudellisesti se on valtiorajarikos, kun ylitetään valtakunnan raja ilman siihen vaadittavaa oikeutta. Siitä käynnistetään myös rikosprosessi ja normaalisti tämmöisissä tapauksissa määrätään käännyttämisen yhteydessä maahantulokieltoa, Tirkkonen sanoo.

Tirkkonen ei voi avata, missä henkilöitä tällä hetkellä pidetään, mutta hän sanoo heidän olevan ”viranomaisten hallussa”.

Apulaiskomentajan tietojen mukaan ketään turvapaikkaa hakematta jättäneistä henkilöistä ei ole vielä käännytetty takaisin, vaan kaikilla on prosessi yhä kesken.

– Meidän täytyy huolellisesti tehdä taustaselvitykset, rekisteröinnit ja asiaan liittyvät tutkinnat. Elikkä se ottaa oman aikansa.

Suomella ja Venäjällä on voimassa takaisinottosopimus, jonka nojalla Venäjä vastaanottaa palautettavat henkilöt. Jos henkilöitä päätetään palauttaa Venäjälle, eikä lähtömaihinsa, tehdään palautukset yhteistyössä venäläisviranomaisten kanssa.

– Tietenkin nämä aina etukäteen sovitaan venäläisten kanssa. Käytännössä rajavaltuutettu ja apulaiset tapaavat valtakunnan rajalla ja luovutetaan henkilöt.

Ketäänhän ei sinne vaan lähetetä. Se on sovittu prosessi. Venäläisten tietenkin täytyy hyväksyä heidät vastaan.

 
Tässä kun on nyt tilannetta analysoinut niin sinänsä mitään uutta ei ole tullut. Rajavartiolaki on tosiaan kirjoitettu ympäripyöreästi ja vaikka kuinka huudettaisiin kuorossa rajat kiinni niin laista ei ole pelastajaksi. Lakeja pitää myös tulkita vähän toisesta kulmasta mistä ollaan tulkittu. Suomi on ja tulee tulevaisuudessakin olemaan Euroopan ulkorajojen pehmeä kohta. Tämä ei ole kiinni Suomen kyvystä toimia vaan halusta ja lain sekä sopimusten tulkinnoista.

Perussuomalaiset on vuosikymmenen huutanut miten rajat pitää laittaa kiinni. Niitä ei yhden puolueen voimin vain kiinni laiteta. Isot muutokset voivat vaati eduskunnassa 5/6 osan enemmistö tai sitten 2/3 osa enemmistö kahdessa eduskunnassa. Sitten pitäisi olla vielä myötämielinen virkamieskunta jotta asiat etenevät. Käytännössä siis yksi puolue ei tee Suomessa yksin mitään ellei tilanne muutu samanlaiseksi mitä natsi saksassa, neuvostoliissa tai jossain muussa kommunistisessa yksipuolue järjestelmässä. Ei vaan onnistu. Sitä tärkeämpää olisi alkaa tulkitsemaan sopimuksia Suomen edun mukaisesti. Suomella ei tästä ole kokemusta koska meille pääsääntöisesti on tärkeämpää mitä muut meistä ajattelevat. Sekin näkyy läpi koko yhteiskunnan ja myös tällä palstalla. Kun joku vähän kehuu meitä ja taputtaa olalle, että hienosti toimittu niin suomalainenhan hyrisee onnesta. Tuo on suloista ja söpöä mutta ei oikein toimi pitkässä juoksussa realimaailmassa jossa arvot ovat hieman kovemmat. Venäjän kanssa on turha edes ajatella, että se toimisi. Ne pehmeät keinot nimittäin tai voi ne toimiakin jos Venäjä siitä hyötyy enemmän kuin menettää. Onko silloin kyse toimivista keinoista vai olosuhteista on oma kysymyksensä.

Mielenkiinnolla odotan kun saadaan rajan yli se 100 000 hakijaa tai jopa parhaimmillaan miljoona vuodessa. Muutosvastaisuus on niin syvällä koodattuna ihmisessä, että muutosta päästään tekemään siinä vaiheessa kun ollaan tilanteessa, että rahat tai henki. Sitten alkaa maaperä olla valmis muutoksille. Se voi suomalaisten kohdalla vaatia jopa sen miljoona ihmistä. Varmaa on, että se muutos tulee siinä vaiheessa kun yhteiskunnan rakenteet ei yksinomaan natise ja nitise vaan kun ne romahtavat. Positiivista on, että meille tulee onnen onkijoita. Nämähän lähtevät siinä vaiheessa maasta seuraavaan kuin heinäpellon loppuun kalunnut heinäsirkkaparvi.

Se millainen maamme on ja miten lakeja meillä tulkitaan sekä käytetään on yksin suomalaisten, kansalaisten toiveiden mukaista. Jos itäraja halutaan kiinni niin ei se vaadi muuta kuin, että 200 000 suomalaista ottaa autot ja bussit alle ja sulkee tuon rajan. Mitä viranomaiset siinä voivat? Eivät yhtään mitään. Meillä on 3000 vankilapaikkaa. Sinne ei 200 000 mahdu millään. Pyytävät sotilaallista apua muualta? Mahdollista. Tuossa vaiheessa tosin joka puolella maata on niin levotonta, että tuskin tänne kukaan edes haluaa tulla. Tämä ei ole mikään kehoitus mihinkään toimintaan tai muutoinkaan yllytys. Lähinnä toteamus siitä, että tulevaisuus ei kovin valoisalta näytä suomalaisten kannalta mutta ei toki tänne tulijoidenkaan. Suomea on pidetty hieman sellaisena pienenä paratiisina. Ollaan maailman onnellisin kansa, koulujärjestelmä on maailman kärkiluokkaa, teknologia osaaminen ja käyttö menee läpi yhteiskunnan. Hyvinvointivaltio on sosialisen maailman ehkä onnistunein kokeilu. Paljon hyvää. Heikoin lenkki on sinisilmäinen kansa joka ei ymmärrä, että kaikki mitä meillä on, voidaan meiltä viedä.
 
Jos Suomessa joku sota-ajan kokenut nykyinen vanhus tarvitsee palvelutalosta paikan, todennäköisesti hauta kutsuu aikaisemmin, kuin paikka vapautuu. Paikkaa odotellessa saa esim. yhtä vanha puoliso hoitaa vanhusta miten kykenee, eikä yleensä joku 89v puoliso kauheasti jaksa pesulle nostella ja vessassä käyttää, hyvä kun edes itse sinne pääsee. Sitte jos paikka löytyykin, se saattaa olla aivan muualla ja näin erotetaan 50v naimisissa ollut pariskunta toisistaan, odottamaan kuolemaa yksikseen... Sitten taas joku parikymppinen Abdi (näin hän ainakin sanoi) tulee Syyriasta ilman papereita rajalle, tosin hän ei edes puhu Syyrian alueella käytettyä murretta, Niin hänelle löytyy heti katto pään päälle ja koulutettu porukka pitämään hänestä ja hänen eduistaan hyvää huolta ja syöttämään ja juottamaan häntä. Abdin etuja ajatellen hänet majoitetaan samaan tilaan samaan porukkaan kuuluneiden kanssa, ettei hän vaan kokisi yksinäisyyttä... Tämmönen hyvinvointi Suomi perr...
Näin se menee. Kaikki näihin syydetyt resurssit ovat pois toisaalta.
 
Kainuun rajavartioston apulaiskomentajan Tomi Tirkkosen mukaan kaikilla näillä henkilöillä on vielä käsittely kesken.

Heidän kohdallaan on kaksi vaihtoehtoa. Joko heidät käännytetään takaisin Venäjälle, tai lähetetään suoraan takaisin lähtömaihinsa. Päätöksiä menettelyn suhteen ei ole vielä tehty.

– Rikosoikeudellisesti se on valtiorajarikos, kun ylitetään valtakunnan raja ilman siihen vaadittavaa oikeutta. Siitä käynnistetään myös rikosprosessi ja normaalisti tämmöisissä tapauksissa määrätään käännyttämisen yhteydessä maahantulokieltoa, Tirkkonen sanoo.

Tirkkonen ei voi avata, missä henkilöitä tällä hetkellä pidetään, mutta hän sanoo heidän olevan ”viranomaisten hallussa”.

Apulaiskomentajan tietojen mukaan ketään turvapaikkaa hakematta jättäneistä henkilöistä ei ole vielä käännytetty takaisin, vaan kaikilla on prosessi yhä kesken.

– Meidän täytyy huolellisesti tehdä taustaselvitykset, rekisteröinnit ja asiaan liittyvät tutkinnat. Elikkä se ottaa oman aikansa.

Suomella ja Venäjällä on voimassa takaisinottosopimus, jonka nojalla Venäjä vastaanottaa palautettavat henkilöt. Jos henkilöitä päätetään palauttaa Venäjälle, eikä lähtömaihinsa, tehdään palautukset yhteistyössä venäläisviranomaisten kanssa.

– Tietenkin nämä aina etukäteen sovitaan venäläisten kanssa. Käytännössä rajavaltuutettu ja apulaiset tapaavat valtakunnan rajalla ja luovutetaan henkilöt.

Ketäänhän ei sinne vaan lähetetä. Se on sovittu prosessi. Venäläisten tietenkin täytyy hyväksyä heidät vastaan.

Tämä on yksi suomalaisen yhteiskunnan heikkouksista. Järjetön byrokratia. Henkilö ei ole tajunnut hakea turvapaikkaa niin meillä lähdetään siitä, että henkilö ei ole osannut niin tehdä joten henkilöä autetaan tässä. Sen sijaan koska maahantuloedellytykset eivät täyty ja henkilöä ei käännytettyä edellämainitusta johtuen täällä henkilö prosessoidaan. Naurattaisi jos ei olisi veronmaksaja.
 
Tätä tilannetta seuratessa tulee väkisin mieleen jo kulttimaineen saavuttanut tokaisu “Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times”.

Yksi asia on varmaa mitä tätä koko prosessia on seurannut. On aivan turha naureskella ryssien ryssimisille. Täällä ryssitään ihan samalla tavalla. En tiedä johtuuko pitkästä Venäjän vallan alla olosta, että ryssiminen istuu niin syvällä suomalaisiakin. Mutta tuo lainaamasi sanonta pitää kyllä ikävän hyvin paikkaansa. Mutta siinä piilee myös toivo. Ne hyvät ajat tulevat huonojen aikojen ja kärsimyksen jälkeen.
 

Ukrainalaisten avustaja: Migri työntää Oulussa jopa sata Ukrainan pakolaista pikavauhtia ulos asunnoistaan ja lähettää heidät kohti Kemijärveä – "Itketään ja osa on shokissa"​


Maahanmuuttovirasto on työntämässä Oulun Heikinharjun vastaanottokeskuksen asunnoista erittäin lyhyellä varoitusajalla suuren joukon Ukrainan sotaa paenneita asumaan muualle.

Pakolaisia auttava projektikoordinaattori Tanja Huttu kertoo, että ukrainalaisten keskusteluryhmässä noin sata ihmistä kertoi saaneensa torstai-iltana viestin, jonka mukaan asunto on tyhjennettävä.

Hutun tiedon mukaan viranomaiset ovat järjestäneet perjantaiaamupäivälle bussikuljetuksen Oulusta Kemijärvelle. Kaleva oli paikalla, kun tilausajobussi saapui ottamaan kyytiin väkeä.
Toinen vaihtoehto on, että ukrainalaiset hankkivat itse tavalla tai toisella uuden asunnon tai majoituspaikan.
– Kerrottiin että Kemijärvelle siirtyvät voivat ottaa pari kassia mukaan, Huttu kertoo.


Nyt paloi päreet, mitä hittoa oikein. Todelliset pakolaiset lähetetään lapsineen pois geelitukkien takia. Ei saatana tätä touhua! Nyt pikavauhtia 🇺🇦 tukimielenosoitusta tuonne! Sentään lapsiperheitä!
 
Mitäs mieltä tästä ovat minulle eilen vittuilleet PS/Hallitusfanit? Vieläkö vaikuttaa siltä, että kyllä tästä hyvä tulee?

Tämä on selkeää tekstiä...

Valtioneuvoston yleisistunnon päätös toimista itärajalla perustuu oikeudelliselle arviolle, jonka mukaan koko itärajaa ei voida sulkea missään tilanteessa. Yksikään ministeri ei jättänyt asiasta eriävää mielipidettä.

Oppositiossa on helppo vinkua ja kerätä ääniä hyväuskoisilta äänestäjiltä mutta hallituksessa sellainen peli ei onnistu.

Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava ei tämä helppo tilanne ole yhdellekään hallituspuolueelle kun tässä on vain kaksi vaihtoehtoa. Toinen on äärimmäisen pehmeä ja toinen äärimmäisen kova.

Pehmeä keino on antautua siirtolaisten vietäväksi ja kova keino on tämä...

Puolan ja Valko-Venäjän välisen raja-alueen tilannetta tarkkailleen kansalaisjärjestö Grupa Granican arvion mukaan alueella on vuoden 2021 jälkeen kuollut todistetusti ainakin 37 henkilöä, minkä lisäksi lähes 300 ihmisen on raportoitu kadonneen. Puola on myös estänyt järjestöjä tuomasta apua jumiin jääneille siirtolaisille.

Venäläisten kanssa ei voi tällä kertaa neuvotella eikä hämäriä kauppoja Putinin ehdoilla kehitellä kuten viimeksi tehtiin. Siinä Suomi joutuisi persuineen päivineen syömään monta hattullista venäläistä paskaa.

Suomi tuskin alkaa siirtolaisia rajan tuntumassa tappamaan tai edes tapattamaan mutta varmaa on kuitenkin se että yhtäkään Venäjältä tulevaa siirtolaista ei voi päästää normaalin pakolaisprosessin piiriin sillä se tie vie itsetuhoon ja on kansallinen itsemurha. Sopimuksia on pakko rikkoa jos tämä kriisi halutaan ratkaista. Venäjä on on oppinut Puolan ja Valko-Venäjän rajoilta sen että siirtolaisia ei kannata työntää rajan yli heti alkuun isoina massoina kun sen voi tehdä myös tipoittain painetta hitaasti mutta varmasti kasvattaen. Kun painetta riittävästi lisätään ja homma jatkuu vuosia eikä Suomi kykene sitä estämään niin Suomen väkiluku alkaa jossain vaiheessa ensin kaksinkertaistumaan ja sitten kolminkertaistumaan ja siinä vaiheessa puhutaan jo ihan eri maasta kun nykyinen Suomi. Silloin ei Arkadianmäellä pohdita otsat rypyssä sitä että mitä pitäisi tehdä siirtolaisille. Siellä sijaitsee moskeija missä pohditaan kauhtanat päällä ja hunnut silmillä että ottaisko Venäjä vääräuskoiset vastaan jos kauniisti pyydetään :ROFLMAO:

Tilanne ei ole vielä erityisen vaarallinen mutta sellainen siitä tulee jos ongelmaan ei reagoida riittävän voimakkaasti tässä ja nyt.

Ongelma ei korjaannu persuja haukkumalla mutta ei se kyllä korjaannu myöskään persuja palvomalla ja muita puolueita haukkumalla. Hallitukselta vaaditaan nyt ihan oikeita tekoja kun vaalipuheet ei riitä mihinkään. Maailma on muuttunut ja Suomen on pakko muuttua siinä mukana.
 
Back
Top